Hayvanseverler besleme yaparken bu yanlışları yapmamalı
Veteriner Hekim Bekir Taşdemir: Hayvanlara yardımcı olmaya çalışırken tam tersi hayvanlara kısmen zarar veriyoruz





Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde veteriner hekimlik yapan Bekir Taşdemir, doğaya bırakılan köpek mamalarının eko sistemi olumsuz etkilemenin yanı sıra insan sağlığına da zarar verdiğini söyledi.

Kaynarca ilçesinin Aracı ile Taşoluk Mahallesinde bulunan şifalı olarak bildiği doğal kaynak suyundan su almaya giden Taşdemir isimli vatandaş ormanlık alana atılmış ve bozulmuş mamaları gördü. Bölgede hayvan severlerin kulübeler yaparak sokak hayvanları için mama bıraktığını söyleyen Bekir Taşdemir toprağın üzerine direk atılan mamaların bozularak hayvan sağlığını etkilediğini belirtti.

"Buradaki tabloda bilinçsizce insanlar ve barınaklar tarafından öyle söyleyeyim, köpeklerin buraya gelip bırakıldığı, burada bir barınak oluşturulmaya çalışıldığı, mamaların ve beslemelerin buraya bırakıldığı, doğal beslemeye çalışıldığı bir ortam var. Buradaki ortamda yapılan bir kaç teknik hata var biz bunlara değinelim. Mamaların mama kapları içerisine, suların özellikle belli yerlere koyulması lazım ki yerlere dökülen ve toprakla temas eden mamalar zamanla bozulup, küflenip bakteriyel ve mikrobiyel, parazitel bu tür şeylerin bulaşmalarını sağlıyor ve hayvanların sağlığını kötü noktada etkiliyor. Burada biz aslında hayvanlara yardımcı olmaya beslemeye çalışırken tam tersi hayvanlara kısmen zarar veriyoruz" dedi.













































































