logo
07 TEMMUZ 2026

Hido da galip, Memo da!

15.02.2008 00:00:00
 
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'e, dün sabaha karşı oynanan 14 maçla devam edilirken temsilcilerimiz başarılı oyunlarıyla takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular. Hido'lu Magic Denver'ı devirirken, Memo'lu Utah Seattle'ı sahasında dize getirmeyi başardı.

Hidayet 18 sayı attı Orlando kazandıNBA'deki temsilcilerimiz yine takımlarının galibiyetlerine sayılarıyla katkıda bulundu. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Denver Nuggets'ı 109-98 yenerken, milli basketbolcu 18 sayı kaydetti.  Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 25 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sini sayıya çevirirken, 13 kez denediği 2 sayılık atışlarda 6 isabetle oynadı. 1 kez geldiği serbest atış çizgisinde ise isabet bulamayan Türkoğlu, maçı 18 sayı, 4 ribaunt ve 3 asistle tamamlayarak, galibiyette önemli rol oynadı.

Okur'dan 20 sayıUtah Jazz, deplasmanda Seattle Supersonics'i 112-93 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, 20 sayı kaydetti.  Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 39 dakika sahada kalan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda başarılı olamazken, 13 kez denediği 2 sayılık atışlarda da 8 isabet çıkardı. 4 kez kullandığı serbest atışta tam isabetle oynayan Okur 20 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistlik performansıyla takımının galibiyetine katkı sağladı.

İlhan Palut: 'Bugün itibarıyla 5 ana transfer yapmak istiyoruz'

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 1 stoper, 1 orta saha oyuncusu, 1 sol bek ve 2 kanat oyuncusu olmak üzere 5 transfer yapmak istediklerini söyledi

07.07.2026 13:13:00
İhlas Haber Ajansı
 
İlhan Palut: 'Bugün itibarıyla 5 ana transfer yapmak istiyoruz'
İlhan Palut: 'Bugün itibarıyla 5 ana transfer yapmak istiyoruz'
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 1 stoper, 1 orta saha oyuncusu, 1 sol bek ve 2 kanat oyuncusu olmak üzere 5 transfer yapmak istediklerini söyledi.

Konyaspor, Süper Lig'de 2026-2027 sezonunun hazırlıklarına Konya'da devam ediyor. Murat Kurum Tesisleri'nde Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde gerçekleştirilen antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı ve 5'e 2 top kapma çalışması ile devam etti.

Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Bugün yedinci gün. Sezon hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kuvvet testlerimiz, ağırlık testlerimiz ve sağlık kontrollerimizi de bu süreç içinde gerçekleştirdik. Ayın 11'i itibarıyla Slovenya kampı başlayacak. Ayın 30'una kadar kamp çalışmalarımızı orada sürdüreceğiz. Döndükten sonra da yine Konya'da lig için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Bugün itibariyle 5 ana transfer yapmak istiyoruz"



Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Palut, "5 ana transfer yapmak istiyoruz. 1 stoper, 1 orta saha oyuncusu, 1 sol bek ve 2 de kanat oyuncusunu kadromuza katmak istiyoruz. Bunların hepsi de yabancı olabilir. Yerli olursa da bizi kontenjandan rahatlatır. Bundan sonra artı 4 kuralı var ve burada hem potansiyel olan hem de sadece potansiyel olması yetmez, sezon içerisinde rahatça kullanabileceğimiz bu kontenjana uyan 4 oyuncuyu da artı olarak kadromuza katabiliriz. Burada bir mevki kısıtlaması yok aklımızda. 4 tane de sadece geleceğe yönelik ve yatırım amaçlı değil, sezon içerisinde de kullanabileceğimiz kontenjan oyuncusu transfer etmeyi düşünüyoruz ama temel transfer hedefimiz bu 5 mevki ile alakalı olacak" ifadelerini kullandı.

"İlerleyen turnuvalarda gerçekten daha iyisini yapabilecek güce ve kaliteye sahibiz"



Tecrübeli teknik adam, hem milli takım hem de Dünya Kupası hakkındaki görüşlerini de aktardı. Konyaspor Teknik Direktörü Palut, "Tam destekleyemiyorsun tabii başka ülkeleri, sadece bir futbolsever olarak, iyi takım diyebiliyorsun. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Daha iyisini yapabilirdik. O kadar çok şey söylendi, o kadar değerlendirmeler yapıldı. Evet, başarısız olduk. Daha iyisini yapabilirdik. İlerleyen turnuvalarda gerçekten daha iyisini yapabilecek güce ve kaliteye sahibiz.

Artık bu konuyu kapatmak gerekiyor. Turnuva başında da sormuşlardı favori takımınız nedir diye; 2 tane takımdan bahsetmiştim. Fransa'dan bahsetmiştim ki herkes üzerinde birleşiyor zaten. İnanılmaz bir kadro genişlikleri ve kaliteleri var. Bir de benim ilgimi çeken İngiltere'nin korkunç bir isteği var. İnanılmaz arzuluyorlar. İngiltere gibi bir takım bile sürpriz olduğuna göre düşünün ne önemli takımlar var orada. Fransa'yı futbol noktasında favori görüyorum. İngiltere'nin o inanılmaz isteği ve kenetlenmesinin de bir şeyler çıkarabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu


 
Galatasaray’ın ikonik 'Sarı Sakal'ı Abel Xavier, sarı-kırmızı formayla beklentileri karşılayamasa da İstanbul’da dinlediği ezan sesleriyle hayatının dönüm noktasını yaşadı. Futbolu bıraktıktan sonra İslamiyet’i seçip "Faysal" adını alan, sinema ve teknik direktörlük maceralarının ardından şimdilerde elit futbol yorumculuğu yapan eksantrik yıldızın saha içinden seccadeye uzanan sıra dışı hikayesi...

07.07.2026 12:26:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu
Galatasaray'ın eski yıldızı Müslüman oldu

Futbol dünyasının gördüğü en eksantrik isimlerden biri olan Abel Xavier, 2002-2003 sezonunun devre arasında büyük umutlarla Galatasaray'a transfer edilmişti.
Geometrik şekillerle kazıtılmış platin sarısı saçları ve sakallarıyla tribünlerin sevgilisi haline gelen Portekizli sağ bek, "Sarı Sakal" lakabıyla Türk futbol tarihine geçti.
Sahadaki performansı bekleneni karşılamasa da, İstanbul'da geçirdiği o yarım sezon onun hayatını kökten değiştirecek bir manevi yolculuğun başlangıcı oldu.

Faysal adını tercih etti

İstanbul'un tarihi dokusu ve yükselen ezan sesleri, ünlü futbolcunun iç dünyasında derin izler bıraktı. Katolik bir ailede büyüyen Xavier, Türkiye'de yaşadığı dönemde İslamiyet'i yakından tanıma fırsatı buldu. Ezan sesini her duyduğunda içinde büyük bir huzur ve özgürlük hissettiğini belirten futbolcu, ruhundaki arayışı bu topraklarda sonlandırdı.
Futbolu bıraktıktan kısa bir süre sonra, 2009 yılının Aralık ayında Dubai'de düzenlediği bir basın toplantısıyla Müslüman olduğunu ve "Faysal" adını aldığını tüm dünyaya ilan etti.

Sinemaya ada el atmıştı

Futbol sonrasında da boş durmayan Faisal Xavier, renkli kişiliği ve güçlü ekran aurası sayesinde Portekiz medyasında sinema ve televizyon sektörüne adım attı. Ülkesinde popüler şov programlarında boy gösterdi ve bazı sinema projelerinde konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçti.
Ancak bu macera onun için geçici bir heves olarak kaldı ve asıl tutkusu olan futbola antrenör olarak geri döndü. 2016-2019 yılları arasında doğduğu ülkenin, yani Mozambik Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü üstlenerek saha kenarında da rüştünü ispat etti.

İmaj hakkına isyan etti

Günümüzde küresel spor medyasında elit futbol yorumculuğu yapan 53 yaşındaki futbol adamı, Portekiz ve Premier Lig maçlarındaki nokta atışı analizleriyle dikkat çekiyor. Sosyal medyayı da aktif kullanan eski futbolcu, geçmişteki çılgın tarzına esprili göndermeler yaparak günümüz futbolundaki imaj hakları kazançlarını kaçırdığını dile getiriyor.

Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya'ya 1-0 mağlup olarak elenen Portekiz'de yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, aktif futbol kariyerini noktalamayacağını belirtti.
 

07.07.2026 09:04:00 / Güncelleme: 07.07.2026 09:13:13
HABER MERKEZİ/AA
 
 Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu
 Ronaldo kariyeri konusunda net konuştu

Resmi maçlarda dünya futbol tarihinin en çok gol atan oyuncusu Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, 1-0 kaybettikleri İspanya maçının ardından açıklamalarda bulundu. Ronaldo, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin olduğunu, kendisinin vicdanının rahat olduğunu söyledi. Dallas Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ronaldo, kaybettikleri için çok üzgün olduğunu ifade etti.

Kimse elenmek istemez ancak...

Kimsenin kaybetmeyi sevmediğini dile getiren Ronaldo, "Dünkü gibi bir duygu yaşıyorum. Kimse bir turnuvadan elenmeyi sevmez. Ama bir futbolcunun hayatı bu, bazen kazanırsın, bazen kaybedersin. Vicdanım rahat, gönlüm ferah" ifadelerini kullandı.

Milli Takımı da bırakmayacağım

Portekiz Milli Takımı'ndaki kariyerini noktalayıp noktalamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Ronaldo, anlık kararlar almadığının altını çizerek "Düşünmek, ailemle konuşmak ve Portekiz'in elenmesini, kişisel durumumu analiz etmek için zamana ihtiyacım var. Ben teknik direktörün ayrılmasını bekliyorum, zaten bunu kendisi duyurdu" açıklamasını yaptı.

Futbola devam

Aktif futbol kariyerini noktalamayacağını vurgulayan Ronaldo, kendisini destekleyen Suudi Arabistanlı taraftarlara teşekkür ederek, "Yanımda olduklarını biliyorum. Hepsi büyük hayranlarım. Böyle devam etsinler çünkü Cristiano bugün kariyerini bırakmayacak" diye konuştu. Ronaldo, maçın ardından soyunma odasında takım arkadaşlarına herhangi bir şey söylemediğini sözlerine ekledi.

Resmi maçlarda 975 golü var

5 Şubat 1985 doğumlu olan Ronaldo'nun oynadığı 1300'den fazla resmi maçta 975 resmi golü bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde gol (140) ve asist (42) rekoru onda...

Belçika ABD'yi ezdi geçti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahiplerinden ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.
 

07.07.2026 08:47:00 / Güncelleme: 07.07.2026 08:57:50
HABER MERKEZİ/AA
 
 Belçika ABD'yi ezdi geçti
 Belçika ABD'yi ezdi geçti

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Belçika, ev sahibi ABD'yi 4-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Belçika çeyrek finalde İspanya'yla karşı karşıya gelecek. Mücadele 10 Temmuz'da Los Angeles'ta oynanacak.

FIFA'nın torpili işe yaramadı

Son 32 turunda oynanan Bosna Hersek maçında kırmızı kart gören ancak cezası FIFA tarafından ertelenen ABD'li futbolcu Folarin Balogun karşılaşmada forma giydi. Balogun için bizzat ABD Başkanı Trump devreye girmişti. Trump, kırmızı kartın yeniden değerlendirilmesi için FIFA Başkanı Infantino'yu aramıştı.

MAÇIN KARNESİ

Hakemler: Adham Makhadmeh, Mohammad Al Kalaf, Ahhmad Al Roalle (Ürdün)

ABD: Freese, Freeman, Richards, Ream, Robinson (Dk. 90+2 Arfsten), McKennie, Adams (Dk. 72 Pepi), Tillman, Dest (Dk. 46 Reyna), Pulisic (Dk. 59 Berhalter), Balogun (Dk. 90+2 Wright)

Belçika: Courtois, Castagne, Ngoy, Mechele, De Cuyper, Onana (Dk. 21 Vanaken), Raskin (Dk. 89 Witsel), Lukebakio (Dk. 67 Doku), Tielemans, Trossard (Dk. 89 Saelemaekers), Ketelaere (Dk. 67 Lukaku)

Goller: Dk. 9 ve Dk. 33 Ketelaere, Dk. 57 Vanaken, Dk. 90+3 Lukaku (Belçika), Dk. 31 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Sarı kartlar: Dk. 35 McKennie, Dk. 69 Tillman (Amerika Birleşik Devletleri)

Ukraynalı orta saha oyuncusu Malinovskyi, Trabzon'da

Trabzonspor'un İtalya Serie A ekiplerinden Genoa'dan kadrosuna kattığı Ukraynalı orta saha oyuncusu Ruslan Malinovskyi, yeni sezon hazırlıkları öncesinde Trabzon'a geldi. Deneyimli futbolcu, Trabzon Havalimanı'nda kulüp yetkilileri ve bordo-mavili taraftarlar tarafından çiçeklerle karşılandı

06.07.2026 00:01:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ukraynalı orta saha oyuncusu Malinovskyi, Trabzon'da
Ukraynalı orta saha oyuncusu Malinovskyi, Trabzon'da
Trabzonspor'un İtalya Serie A ekiplerinden Genoa'dan kadrosuna kattığı Ukraynalı orta saha oyuncusu Ruslan Malinovskyi, yeni sezon hazırlıkları öncesinde Trabzon'a geldi. Deneyimli futbolcu, Trabzon Havalimanı'nda kulüp yetkilileri ve bordo-mavili taraftarlar tarafından çiçeklerle karşılandı.
Trabzonspor'un yarın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde başlayacak yeni sezon kampı öncesinde kente gelen Malinovskyi, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Trabzonspor'un ciddiyeti beni etkiledi"



Transfer sürecinde Trabzonspor'un kendisine yaklaşımının kararında önemli rol oynadığını belirten Malinovskyi, "İlk günden itibaren kulübün ne kadar ciddi olduğunu gördüm. Bu benim için en büyük etkenlerden biriydi. Ekuban, Zubkov ve Batagov'dan Trabzonspor hakkında bilgiler aldım. Hocamızla yaptığımız görüşmelerde takım içindeki rolüm ve oyun planı hakkında konuştuk. Avrupa kupalarında mücadele edecek olmamız da tercihimi etkileyen önemli nedenlerden biri oldu. Bana karşı çok ciddi ve profesyonel bir yaklaşım sergilendi. Burayı tercih ederek doğru karar verdiğimi düşünüyorum" dedi.

"Genç oyunculara örnek olmak istiyorum"

Teknik Direktör Fatih Tekke ile verimli görüşmeler yaptığını ifade eden Ukraynalı futbolcu, "Hocamızla birçok konuyu konuştuk. Takım arkadaşlarıma örnek olmaya çalışacağım. Özellikle genç oyunculara yol göstermek ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

"Takımın ihtiyacı olan yerde oynarım"

Sahada farklı mevkilerde görev yapabildiğini dile getiren Malinovskyi, "Geçtiğimiz sezon orta sahada savunmaya daha yakın bir rolde oynadım. Atalanta'da ise 10 numara pozisyonunda görev yaptım. Farklı bölgelerde oynayabiliyorum. Takım nerede bana ihtiyaç duyarsa elimden gelenin en iyisini yaparım" ifadelerini kullandı.

"Ukraynalı oyuncuların burada olması avantaj sağladı"

Trabzonspor'da forma giyen Ukraynalı futbolcuların transfer sürecinde etkili olduğunu belirten deneyimli oyuncu, "Uzun yıllar Ukrayna'da oynarken devre arası kamplarımızı Türkiye'de yapıyorduk. Bu ülkeye yabancı değilim. Burada Zubkov ve Batagov'un bulunması benim için önemliydi. Batagov iyi bir sezon geçirdi ancak şu anda sakat. Umarım kısa sürede sahalara döner. Zubkov da başarılı bir sezon geçirdi ve ayrıldı. Hep birlikte Trabzonspor'un başarısı için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından taraftarların yoğun ilgisi eşliğinde havalimanından ayrılan Malinovskyi'nin, yeni sezon kampına katılarak bordo-mavili formayla ilk antrenmanına pazartesi günü çıkması bekleniyor.

Öte yandan Trabzonspor, Ukraynalı futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre Malinovskyi'ye 2026-2027 ve 2027-2028 sezonlarında yıllık 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret ile her sezon için 500 bin Euro imza ücreti ödenecek. 2028-2029 sezonunda ise oyuncu 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret alacak.

Fransa çeyrek finalde

FIFA 2026 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fransa, Paraguay'ı 1-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Fransa çeyrek finalde Fas ile karşılaşacak

05.07.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa çeyrek finalde
Fransa çeyrek finalde
FIFA 2026 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fransa, Paraguay'ı 1-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Fransa çeyrek finalde Fas ile karşılaşacak.

FIFA 2026 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Paraguay ile Fransa, Philadelphia Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Özbekistanlı hakem Ilgiz Tantashev'in yönettiği mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.



Maçın 70. dakikasında Fransa'nın kazandığı penaltıda beyaz noktanın başına geçen Kylian Mbappe, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Didier Deschamps'ın öğrencileri 1-0 öne geçti. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca Fransa çeyrek finale yükseldi ve Fas'ın rakibi oldu.

Öte yandan Kylian Mbappe, Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 7'ye yükselterek gol krallığında Arjantinli futbolcu Lionel Messi ile aynı sayıya ulaştı.

Dünya Kupası'nda son 16 maçları başlıyor


FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turu maçları 4 Temmuz'da başlıyor. Kanada ile kupanın en gözde takımı Fas, Houston Stadı'nda Türkiye saatiyle 20.00'da sahneye çıkacak. Son 16'nın en kritik maçı ise Portekiz ile İspanya arasında 6 Temmuz'da saat 22.00'da oynanacak. 

04.07.2026 08:22:00 / Güncelleme: 04.07.2026 08:56:34
HASAN GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'nda son 16 maçları başlıyor
Dünya Kupası'nda son 16 maçları başlıyor

FIFA 2026 Dünya Kupası son 16 turu maçları 4 Temmuz'da başlıyor. Kanada ile kupanın en gözde takımı Fas, Houston Stadı'nda Türkiye saatiyle 20.00'da sahneye çıkacak. Ev sahibi ülkelerden Kanada, B Grubu'ndaki maçlarına Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kalarak başlamış, akabinde Katar'ı 6-0 ile geçmiş, İsviçre'ye 2-1 mağlup olmuştu. Grubunu ikinci sırada tamamladığı için Kanada, son 32 maçını ABD'de oynamış ve Güney Afrika'yı 1-0 yenmişti. Oysa Kanada B Grubu'nu lider bitirseydi eleme turundaki maçlarının çoğunu Meksika gibi evine oynayacaktı. 

Katar 2022'nin yarı finalisti Fas ise turnuvaya Brezilya ile 1-1 berabere kalarak başladı. Ardından İskoçya'yı 1-0, Haiti'yi 4-2 mağlup etti. Son 32'de ise normal süresi 1-1 biten maçta Hollanda'yı penaltı vuruşları sonucunda 3-2 ile geçerek adını son 16'ya yazıdırdı.

Diğer son 16 maçları

5 Temmuz
Paraguay - Fransa : 00.00... Fas maçından 4 saat sonra!
Brezilya - Norveç : 23.00

6 Temmuz
Meksika - İngiltere: 03.00
Portekiz-İspanya : 22.00

7 Temmuz
ABD-Belçika: 03.00
Arjantin-Mısır: 19.00
İsviçre-Kolombiya: 23.00

En başarılı kıta Avrupa

Son 16 turuna Afrika'dan 2 (Mısır ve Fas), Avrupa'dan 7 (Fransa, Norveç, İngiltere, Portekiz, İspanya, Belçika ve İsviçre), Kuzey Amerika'dan 3 ev sahibi ülke (ABD, Kanada ve Meksika), Güney Amerika'dan 4 ülke (Paraguay, Brezilya, Arjantin ve Kolombiya) kaldı.

Grupların en başarılı kıtası Afrika

Son 32'ye Okyanusya'dan 1, Asya'dan 1 (Japonya), Kuzey Amerika'dan 3 (ev sahibi ülkeler), Afrika'dan 9 (gruplarda sadece Tunus elendi), Güney Amerika'dan 5 (gruplarda sadece Uruguay elendi) ve Avrupa'dan 13 (gruplarda Çekya, Türkiye ve iskoçya elendi) takım kalmıştı. Afrika takımlarının yüzde 90'ı son 32'ye kalarak, büyük başarı gösterdi. Ancak son 16'ya kalma oranı yüzde 20'ye indi. 

Yeşil Burun bu kez başaramadı


 
 
Son 32 turunda Arjantin, normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yendi. Böylece Arjantin, son 16 turunda Mısır'ın rakibi oldu. Maçta 1 gol atan Messi, Dünya Kupası tarihinde tüm zamanların gol krallığı yarışında 20 golle zirvede yer alıyor.
 

04.07.2026 07:38:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Yeşil Burun bu kez başaramadı
Yeşil Burun bu kez başaramadı

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Arjantin, normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalarda Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 mağlup ederek son 16 turunda Mısır'ın rakibi oldu. ABD'deki Miami Stadı'nda oynanan maçta son şampiyon ve turnuvanın favorilerinden Arjantin ile Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele eden Yeşil Burun Adaları karşı karşıya geldi. Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone ve Messi'nin de formasını giydiği ABD'nin Inter Miami takımının kurucu ortağı eski İngiliz futbolcu David Beckham da maçı tribünden izledi. Maça her iki takım da kontrollü başlarken ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
Arjantin, maçtaki ilk şutunu Messi ile 15. dakikada buldu ve top yandan auta çıktı. Ceza sahası sol çaprazından yıldız oyuncu, vuruşunu yaparken uzak köşeye yerden giden top yandan dışarı çıktı.

Messi'nin 2026'daki 7. golü

Arjantin, 29. dakikada Messi ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Lisandro Martinez'in uzun gönderdiği topa ceza alanı sağ çaprazında indiren Messi, sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yaptı ve kaleci Vozinha'nın üzerinden topu filelerle buluşturdu.
Arjantin, devreye 1-0 önde girdi.
54. dakikada Yeşil Burun Adaları sağ kanattan etkili geldi. Moreira'nın penaltı noktasına çevirdiği top savunmadan sekti. Ceza yayının gerisine açılan topa Duarte sol ayağıyla sert vurdu ve kaleci Martinez soluna uzanarak topu kontrol etti.

Beraberlik vakti

59. dakikada Yeşil Burun Adaları, eşitliği yakaladı. Iğdır FK'dan Mendes'in pasını kale alanı çaprazında kontrol eden Duarte, sağ ayağının üstüyle beklemeden vuruşunu yaptı ve yerden giden top uzak direğin dibinde ağlarla buluştu ve maçta 1-1 eşitlik sağlandı.
63. dakikada Arjantin gole çok yaklaştı. Lautaro Martinez'in pasında ceza alanına giren Messi, kaleciyle karşı karşıya topu Vozinha'nın üstüne vurdu ve mutlak golü kaçırdı.
Maçın 90 dakikası 1-1 eşitlikle sona erdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Arjantin uzatmalarda güldü

92. dakikada Arjantin, 2-1 öne geçti. Messi'nin sol kanattan kullandığı kornede Mac Allister'ın kafasından seken topu ceza alanında kontrol eden Martinez, sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu ve topu tavana asarak takımını yeniden öne geçirdi.
103. dakikada Yeşil Burun Adaları'nda Trabzonspor'un yeni transferi Sidny Lopes Cabral, turnuvada şimdiye kadar atılan en güzel gollerden birine imzasını attı ve skora tekrar dengeyi getirdi.
Samedo'nun pasını alan Cabral, sol çaprazdan ceza alanı yan çizgisine hareketlendi ve ceza alanına girer girmez uzak köşeye sağ ayağıyla vurdu ve Martinez'in müdahale edemediği top, çataldan ağlarla buluştu ve maçta 2-2'lik eşitlik sağlandı.

111. dakikada Arjantin, 3-2 öne geçti. Arjantin'in sol kanattan kazandığı kornerde Messi'nin ortaya çevirdiği topa kale alanı ön çizgisinden Romero kafayı vurdu ve top uzak köşeden Borges'e de çarparak ağlarla buluştu.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Arjantin, uzatmaların ardından Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yenerek son 16 turuna çıktı.
Arjantin, son 16 turunda Mısır ile karşılaşacak.

Messi'den 1 gol daha

Arjantin'in 39 yaşındaki yıldızı Lionel Messi, Yeşil Burun Adaları karşısında attığı golle kendisine ait turnuvada tüm zamanların gol krallığı rekorunu geliştirdi. Arjantinli futbolcu, turnuvadaki 7. golünü kaydetti ve 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında da zirvede bulunuyor. Fransız yıldız futbolcu Mbappe, 6 golle turnuvadaki gol krallığı yarışında Messi'yi takip ediyor.
Maçta 1 gol atan Messi, Dünya Kupası tarihinde tüm zamanların gol krallığı yarışında ise 20 golle zirvede yer alıyor.

Yeşil Burun Adaları'nda Türkiye'den 4 futbolcu

Yeşil Burun Adaları, tarihinde ilk kez mücadele ettiği turnuvada 3 grup maçında da berabere kalarak namağlup şekilde son 32 turu maçına çıktı. Yeşil Burun, normal sürede Arjantin'e de mağlup olmadı! Türkiye'deki liglerden 4 futbolcu da Yeşil Burun Adaları'nda forma giyiyor. Trabzonspor'dan Wagner Pina ve Sidny Lopes Cabral, RAMS Başakşehir'den Nuno Da Costa ve Iğdır FK'dan Ryan Mendes, milli takım kadrosunda bulunuyor.
Karşılaşmaya, Cabral, Da Costa ve Mendes ilk 11'de başladı. Pina ise süre almadı.

Maçın karnesi

Hakemler: Drew Fischer, Michael Barwegen, Lyes Arfa (Kanada)

Arjantin: Emiliano Martinez, Lisandro Martinez, Romero, Medina (Dk. 85 Tagliafico), Molina (Dk. 104 Montiel), De Paul (Dk. 84 Paredes), Mac Allister, Fernandes, Messi, Almada (Dk. 64 Gonzalez), Lautaro Martinez (Dk. 63 Alvarez)

Yeşil Burun Adaları: Vozinha, Borges, Sidny Lopes Cabral, Deroy Duarte (Dk. 100 Semedo), Moreira, Lopes, Kevin (Dk. 100 Benchimol), Laros Duarte (Dk. 67 Monteiro), Mendes (Dk. 80 Samedo), Jovane Cabral (Dk. 80 Varela), Da Costa (Dk. 67 Livramento)

Goller: Dk. 29 Messi, Dk. 92 Lisandro Martinez, Dk. 111 Borges (kendi kalesine)(Arjantin), Dk. 59 Duarte, Dk. 103 Sidny Lopes Cabral (Yeşil Burun Adaları)

Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da

Trabzonspor, kaleci Andre Onana ile bir yıllığına anlaşma sağlandığını duyurdu

04.07.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da
Onana 1 yıl daha Trabzonspor’da
Trabzonspor, kaleci Andre Onana ile bir yıllığına anlaşma sağlandığını duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da (KAP) yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Andre Onana ile 1 yıllık anlaşma yapılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, oyuncuya 2026-2027 futbol sezonu için 3 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 2 milyon avro imza ücreti ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

Onana'nın geçici transferi konusunda Manchester United'a ise bedel ödenmeyeceği kaydedildi.

Trabzonspor'da Kazeem Olaigbe, Basel'e transfer oldu

Trabzonspor Kulübü, Belçikalı futbolcu Kazeem Olaigbe'nin İsviçre'nin Basel takımına transfer olduğunu duyurdu.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da (KAP) yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcumuz Kazeem Aderemi J. Olaigbe'nin, Basel Kulübüne 3 milyon 750 bin avro satın alma opsiyonlu olarak, 2026-2027 futbol sezonu için geçici transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır.

Anlaşmaya göre, Basel Kulübü tarafından satın alma opsiyonunun kullanılması sonrası, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, elde edilecek net transfer bedelinin yüzde 10'u kulübümüze ödenecektir.

Anlaşma kapsamında, oyuncunun 2026-2027 futbol sezonu garanti ücret alacağı olan 1 milyon 350 bin avronun sadece 350 bin avroluk kısmı kulübümüz tarafından karşılanacaktır."

Dünya Kupası'nda Mısır devrimi


Dünya Kupası'nın başarılı ekiplerinden Mısır, Türkiye'yi 2-0 yenen Avustralya'yı normal süresi 1-1, uzatmaları da aynı skorla biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda rakibine 4-2 üstünlük kurarak adını son 16'ya yazdırdı. 

04.07.2026 00:20:00 / Güncelleme: 04.07.2026 00:22:41
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'nda Mısır devrimi
Dünya Kupası'nda Mısır devrimi

 
Dünya Kupası'nın başarılı ekiplerinden Mısır, Türkiye'yi 2-0 yenen Avustralya'yı normal süresi 1-1, uzatmaları da aynı skorla biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda rakibine 4-2 üstünlük kurarak adını son 16'ya yazdırdı. 
FIFA 2026 Dünya Kupası son 32 turunda Avustralya ve Mısır takımları, ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda karşılaştı.
 
Normal sürede iki gol geldi
 
Mısır, 13. dakikada İmam Aşur'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. Avustralya, 55. dakikada Muhammed Demerdaş'ın kendi kalesine attığı golle beraberliğe ulaştı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatmalarda da skor değişmedi. 
 
Mısırlı futbolcular ağlara, Avustralyalılar avuta!
 
Avustralya, maçın 120. dakikasında kalecisi Patrick Beach'ı çıkararak, yerine Mathew Ryan'ı aldı. Ancak bu değişiklik işe yaramadı. Mısırlı penaltıcılar Sabır, Hişam Abdülaziz, Muhammed Salah ve Hüssam Abdülmecid topu ağlarla buluşturdu. Avustralya'da ise Harry Sottar ve Lucas Herrington topu avuta attı. Böylece Mısır, 4-2'lik skorla tur atladı. 
 
Mısır, son 16 turunda Arjantin-Yeşil Burun Adaları maçının galibiyle eşleşecek. 
 
 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.