Hijyenik dondurma sağlığa yararlı
Dr. Merve Nalbant, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tüketilmesinde herhangi bir zararın olmadığını söyledi
20.06.2012 00:00:00
Dr. Merve Nalbant, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tüketilmesinde herhangi bir zararın olmadığını söyledi. Dondurmanın protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini belirten Nalbant, değişik besin öğelerini bünyesinde toplayan, besin değeri yüksek olan bu gıdanın yeterli düzeyde tüketildiğinde yararlı olduğunu ifade etti. Çocuklarda dondurma tüketiminin bilinçli yapılmasının önemli olduğunu belirten Nalbant, "5 yaş üstü çocuklarda her besinde olduğu gibi aşırıya kaçmadan günde 1 top dondurma tüketimi yararlıdır. Ancak besinlerle yeni tanışan ve alerji riski taşıyan çocuklara dondurma vermek doğru olmayabilir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan çocuklara dondurma yedirilmemelidir. Şeker hastalığı olan çocuklara ise dondurma doktora danışılarak verilmelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)