Özbek Pilavı MALZEMELER500 gr Amerikan pirinci400 gr kuzu but (Kuşbaşı doğranmış)3 adet orta boy havuç1 adet kuzu soğan1 su bardağı haşlanmış nohutYarım paket margarin veya tereyağı1 kaşık biber ve domates salçasıTuz / Karabiber / 3 bardak su veya et suyuHAZIRLANIŞIPirinçleri üzerine geçecek kadar bir kaşık tuz atarak sıcak suyla ıslatırız. Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini teflon tencerede pembeleşinceye kadar kavururuz, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip bir iki defa çeviririz, hafif sararınca üzerine 3 cm uzunluğunda ince ince doğranmış havuçlar ilave edilir. Bir iki defa da onunla çevrilir ve üzerine haşlanmış nohut konulur. Üzerini geçecek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak önce harlı ateşte sonra pilav göz göz olunca kısık ateşe alınarak üzerine havlu kağıt peçete örtülerek demlenmeye bırakılır. Sonra çukur bir kaseye doldurulup servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Etrafı havuç rendesi ve nohutla süslenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.