logo
23 EYLÜL 2026

İsmail Kartal Asensio’u silmiş

Fenerbahçe’de hazırlık maçlarından bu yana 'istenmeyen adam' gibi hissedilen Marco Asensio, teknik direktör İsmail Kartal’ın oyun sistemine uyum sağlamakta zorlanıyor

16.08.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensio’u silmiş
İsmail Kartal Asensio’u silmiş
Fenerbahçe'de hazırlık maçlarından bu yana 'istenmeyen adam' gibi hissedilen Marco Asensio, teknik direktör İsmail Kartal'ın oyun sistemine uyum sağlamakta zorlanıyor.

Hazırlık kampı dahil çıktığı 8 maçın hiçbirinde 90 dakikayı tamamlayamayan İspanyol yıldızın son Gençlerbirliği maçındaki istatistikleri, tecrübeli teknik adamın tercihlerini gözler önüne serdi.







Marco Asensio, İsmail Kartal'ın ön alan baskısına dayalı, yüksek tempolu ve dikine hızlı oyun modeline henüz adapte olamadı.

Sezon başı hazırlık kampından bu yana 8 resmi ve özel karşılaşmada görev alan dünyaca ünlü futbolcu, hiçbir mücadelede 90 dakika sahada kalamadı.







Gençlerbirliği (Süper Lig): 60 Dakika (2-1 Mağlubiyet)

SK Sturm Graz (Şampiyonlar Ligi): 63 Dakika

SK Sturm Graz (Şampiyonlar Ligi): 69 Dakika (1 Asist)

Górnik Zabrze (Şampiyonlar Ligi): 45 Dakika

Górnik Zabrze (Şampiyonlar Ligi): 21 Dakika

LASK (Hazırlık Maçı): 24 Dakika

Pogon Szczecin (Hazırlık Maçı): 45 Dakika (1 Asist)

Admira Wacker (Hazırlık Maçı): 28 Dakika (1 Asist)







Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Asensio, 60 dakika sahada kaldı ancak üretkenlikten son derece uzak bir görüntü çizdi.






Mücadele boyunca yalnızca 34 kez topla buluşan İspanyol hücumcu, ortalama 1.7 dakikada bir oyuna dahil olabildi. Yüzde 90 pas isabet oranı (27/30) yakalamasına rağmen tercih ettiği pasların tamamına yakını risksiz, yana ve geriye yapılan aktarımlardan oluştu.

Gençlerbirliği deplasmanında rakip kaleyi hiç tehdit edemeyen Asensio, maçı 0 şut ve 0.15 asist beklentisi (xA) ile tamamladı. Kanat ve ceza sahası organizasyonlarında denediği 3 ortada 0 isabet kaydeden yıldız isim, set hücumunda dikine top taşıma konusunda da yetersiz kaldı (54.4 metre toplam ilerleme).







İsmail Kartal'ın önde basan agresif futbol yapısına topsuz oyunda direnç gösteremeyen Asensio; maçı 0 top çalma ve sadece 1 top kazanımı ile bitirerek savunma katkısında da sınıfta kaldı.

Ortaya konan rakamlar ve saha içi performansı, teknik direktör İsmail Kartal'ın Asensio'yu neden ilk 11'in değişilmezi olarak görmediğini net bir şekilde açıklıyor. Pas kalitesi ve tecrübesiyle güvenli bir ayak olsa da, yüksek tempo ve fiziki direnç isteyen Süper Lig ile Avrupa kulvarında Asensio'nun mevcut formu sistem için yetersiz duruyor.







8 maçlık periyotta ürettiği 3 asisti de hazırlık maçları ve ön eleme turlarında yapan İspanyol yıldızın, fiziksel ve taktiksel olarak İsmail Kartal'ın sistemine tam uyum sağlamadığı sürece hamle oyuncusu konumunda kalması kaçınılmaz görünüyor.

Barış Alper kırgın mı?


 
 
Sezon başından beri beklentilerin altında kalan Barış Alper Yılmaz, Trabzonspor karşılaşmasına kulübede başlamıştı. Teknik Direktör Okan Buruk'un, milli futbolcuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

22.09.2026 14:01:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper kırgın mı?
Barış Alper kırgın mı?

Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta ve Şampiyonlar Ligi'ndeki iyi performansta Barış Alper Yılmaz'ın önemli katkıları olmuştu. Bu sezon ise durum şu:
Süper Lig (6 maç): 445 dakika, skor katkısı yok.
Şampiyonlar Ligi (1 maç): 90 dakika, skor katkısı yok.
26 yaşındaki kanat oyuncusu, 4-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başlamıştı. İkinci yarıda sahaya sürüldü. Ancak yine beklenen katkı gelmedi. Zaten o dakikadan sonra da maç kopmuştu. Teknik Direktör Okan Buruk'un, oyuncusuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.







Takımın kanadı kırık!

Barış Alper Yılmaz'ın bu toplantıda milli ara sonrasında daha iyi döneceğini söylediği belirtildi. Aslında Sarı-Kırmızılı ekipte sadece Barış değil, bütün kanat oyuncularıyla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Bu sezon sadece Yunus 1 gol kaydetti. Diğer isimler ne gol atabildi ne de asist yapabildi.

Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!


 
Galatasaray milli araya averajla 2. sırada girdi. Sarı-Kırmızılılar, 6 haftadaki savunma performansıyla sınıfta kaldı. İlk 10 basamaktaki ekipler içinde en çok golü Aslan yedi.

22.09.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!

Sarı-Kırmızılılar, yeni sezona beklentilerin çok altında başladı. Amed, milli araya 13 puan ve averajla lider girdi. Galatasaray aynı puanda ancak 6 haftada yenilen 10 gol kafaları fena halde karıştırıyor. Cim-Bom'un zirvedeki iddiasını sürdürmesinin en önemli sebeplerinden biri ise herkesin puan kayıpları yaşaması...







İlk 10'daki takımların kale performansı!

Sarı-Kırmızılılar, 6 haftada rakiplerine 10 kez gol izni verdi (ilk 10'daki en yüksek rakam). Puan tablosunda ilk 10 basamakta yer alan ekiplerin yedikleri goller ise şöyle:

Amed: 7
Galatasaray: 10
Beşiktaş: 7
Kocaelispor: 4
Alanyaspor: 6
Fenerbahçe:6
Trabzonspor: 5
Kasımpaşa: 5
Çaykur Rizespor:6
Gaziantep FK: 7







Sorun sadece defans mı?

Galatasaray'da yenilen gollerin faturasını sadece savunma hattına çıkarmamak gerekiyor. Özellikle kanatlarda çok top kaybı yapılıyor. Ve kanat oyuncuları rakiplerini kovalamadığı için bu topların hepsi kontratak olarak Cim-Bom'un kalesine geliyor. Milli arada birçok şeyin düzeltilmesi şart...

Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti


 
 
Fenerbahçe'de istediği şansları bulamayan Dorgeles Nene'nin devre arasında satılması bekleniyor. Oyuncu da düzenli forma giyebileceği bir takıma gitmeyi hedefliyor.

22.09.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti
Fenerbahçe'de ilk dökülen netleşti

Dorgeles Nene 21 Mayıs'ta fıtık ameliyatı geçirmişti. Sonrasında problemi kalmadı. Ancak bu sezonki süreleri şöyle:
Gençlerbirliği: Kadroda ama oynamadı
Konyaspor: 36 dakika
Samsunspor: 12 dakika
Beşiktaş: 22 dakika
Gaziantep FK: Kadroda ama oynamadı
Eyüpspor: Kadroda ama oynamadı







Avrupa'daki maçlarda da iyi değildi

Malili kanat oyuncusunun durumu Avrupa'da da pek farklı değildi. Gornik Zabrze ve Sturm Graz eşleşmeleri öncesinde oynama izni yoktu. Lyon sınavlarında ise listeye dahil edildi ancak sahaya pek çıkmadı:
Lyon (1-1): 17 dakika
Lyon: (2-1): 14 dakika
Genç futbolcu, kısıtlı sürelerde skor katkısı veremedi.







22 milyon Euro'luk fiyasko

Yaz transfer döneminde bazı Rus kulüpleri 23 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgilenmişti. Ancak beklenen teklifler gelmedi. Devre arasında bu kez ayrılığın yaşanması bekleniyor. Çünkü Nene'nin de şans beklemekten sıkıldığı iddia edildi. Fenerbahçe onun için 2025 yazında Salzburg'a 18 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu ücret bonuslarla 22 milyona çıkıyor!

Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor

Amed'e deplasmanda 3-2 kaybeden Beşiktaş, liderlik fırsatını kaçırmıştı. Siyah-Beyazlılar'ın milli ara sonrasındaki "ekim fikstürü" ise oldukça dikkat çekici...
 

22.09.2026 12:31:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor
Beşiktaş için zorlu süreç başlıyor
Galatasaray'ın Trabzonspor'a yenilmesiyle birlikte hem Amed hem de Beşiktaş açısından liderlik fırsatı doğmuştu. Ev sahibi ekip, 3-2'lik galibiyetle birlikte istediğini aldı. Kartal ise 6. haftada 2. yenilgisini yaşadı. Milli araya girdik ve Siyah-Beyazlı ekibi zorlu bir periyot bekliyor.






İŞTE O MAÇLAR

Beşiktaş'ın Ekim ayı fikstürü şöyle olacak:

11 Ekim: Beşiktaş-Kocaelispor
15 Ekim: Hoffenheim-Beşiktaş
19 Ekim: Trabzonspor-Beşiktaş
22 Ekim: Beşiktaş-Crystal Palace
26 Ekim: Beşiktaş-Başakşehir

Kartal'ı hem Süper Lig'de hem de Avrupa Ligi'nde güçlü rakipler bekliyor.






ITALİANO'NUN MESAİSİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano, bu boşlukta milli takımlara gitmeyen oyuncularıyla yakından ilgilenme fırsatını bulacak. Ayrıca sıradaki rakiplerin analizleriyle ilgili de çalışmalar yürütülecek. Kartal'ın ekim ayında göstereceği performans, hem ligde hem de Avrupa'daki geleceğini direkt olarak etkileyecek.

Osımhen'den taviz yok! Herkes Icardi değil

Galatasaray ve Nijerya Milli Takımı teknik ekibi, Osimhen'in Trabzonspor'a karşı oynanacak Süper Lig maçına kadar iyileşebileceğini hayal ediyordu

22.09.2026 12:26:00
Haber Merkezi
 
Osımhen'den taviz yok! Herkes Icardi değil
Osımhen'den taviz yok! Herkes Icardi değil
Galatasaray ve Nijerya Milli Takımı teknik ekibi, Osimhen'in Trabzonspor'a karşı oynanacak Süper Lig maçına kadar iyileşebileceğini hayal ediyordu.

Ancak Okan Buruk'un da daha önce ifade ettiği gibi Nijeryalı oyuncu, ne Galatasaray ne de milli takım için sakatlığı tamamen geçmeden kendisini asla riske atmıyor.







Galatasaray, Başakşehir maçında sakatlanan Victor Osimhen'in sağ kasık adale grubunda ileri ve orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edildiğini açıkladı.

Gazetemizin daha ilk günden dediği gibi Osimhen, Trabzonspor deplasmanında forma giyemedi. Ancak Nijerya Milli Takımı yetkilileri, sosyal medyada yapılan "Osimhen, Trabzon'da sahada" yaygarası yüzünden yıldız oyuncuyu milli takıma davet etti.







OSIMHEN ELEME MAÇLARINDA YOK

Günün sonunda raporlar incelendi. Osimhen'in gitse bile milli takımda oynayamayacak seviyede olduğu netleşti. Ancak Nijerya Milli Takımı'nın medya sorumlusu Promise Efoghe, Osimhen'in kas sakatlığından kurtulma sürecinin devam etmesi nedeniyle eleme maçlarını kaçıracağını doğruladı.







TAM İYİLEŞMEDEN SAHAYA ÇIKMAYACAK

Açıklamasında "Galatasaray ve Nijerya Milli Takımı teknik ekibi, Osimhen'in Trabzonspor'a karşı oynanacak Süper Lig maçına kadar iyileşebileceğini ve uluslararası maçlar için hazır olacağını umdukları için kendisi Afrika Uluslar Kupası elemeleri için Nijerya kadrosuna dahil edildi." dedi. Bu açıklama ise gazetemizin "Osimhen tam olarak iyileşmeden risk almak istemiyor." bilgisini bir kez daha doğruladı.







GALATASARAY SAĞLIK EKİBİNİN TAHMİNİ TUTMADI

Aslında sarı-kırmızılıların sağlık ekibi, Osimhen'in 2 haftalık bir sürede sahalara döneceğini tahmin ediyordu. Ancak adduktor adale grubunda kanama ve zorlanma olması; sakatlığın basit bir kas spazmı olmadığının, adale liflerinde belirgin yırtık ve kanama içerdiğinin kanıtı.







İleri-orta düzeydeki adduktor zorlanmalarında iyileşme, doku tamiri ve kanamanın emilme süreci en az 3 ila 6 hafta sürer. Galatasaray'ın sağlık ekibinin bu durumu göz ardı ederek 2 haftada döneceğini öngörmesi dikkat çekti. 






OKAN BURUK DA AÇIKLAMIŞTI

Okan Buruk aslında daha önce açıklamış; Icardi'nin aksine Osimhen'in, kesinlikle sakatken kendisini riske etmek istemediğini söylemişti.

Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?

1990 yılında kurulan ve Süper Lig'e çıktığı ilk sezonda ilk 6 haftada topladığı 13 puanla zirveye yerleşen Amed, rakiplerinin içine korku salmaya başladı bile. Aralarında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da olduğu rakiplerini yenen Diyarbakır ekibi, sezon sonunda Rehhagel'li Kaiserslautern'ın 1997-98 sezonunda Bundesliga'da yakaladığı başarıyı tekrarlayabilir mi?

22.09.2026 12:22:00
Haber Merkezi
 
Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?
Amed rüyası ne zaman biter? Ya da biter mi?
Amed ilk 6 haftayı 13 puanla lider tamamladı... Sadece 1 kez yenildi. Aralarında sezonun en iyi futbolunu oynadığı savunulan Beşiktaş ile Salah'lı Trabzonspor'un da yer aldığı 4 takımı yendi. Bu takımlar arasında Türkiye adına her sezon Avrupa'ya giden ancak bu sezon hayal kırıklığı yaratan Başakşehir karşısında alınan 5 gollü galibiyet de var.






AMED ŞAMPİYON OLABİLİR Mİ?

Peki Amed taraftarı şampiyonluk şarkıları söyleyebilir mi? Ya da soruyu daha ileri götürelim ve ilk 6 haftanın istatistiklerine bakarak "Şampiyon olurlar mı?" diye soralım.

6 maçta 15 gol atmak harika bir performans. Maç başına üretilen 3 büyük şansa karşılık 2.5 gol ortalaması, takımın uç noktada bir bitiricilik yüzdesiyle oynadığını gösteriyor.






Ceza sahası dışından atılan 5 gol (39 şutta) son derece yüksek. Sezon genelinde bu bitiricilik oranı geriye doğru çekilme yaşayabilir. Topla oynama oranı (%45.7) takımın topu rakibe bırakıp hızlı ve efektif hücum etmeyi (18 kontratak) tercih ettiğini gösteriyor. İç saha maçlarında rakipler tamamen kapandığında bu oyun modelinin tıkanma riski var.






Maç başına 81.7 km katedilen mesafe ve 89.3 depar, yüksek tempolu, ön alan baskısına dayalı ve fiziksel olarak yıpratıcı bir oyuna işaret ediyor. 38 haftalık uzun maratonda dar kadro, sakatlıklar ve ceza durumları (takım şimdiden 1 kırmızı, 19 sarı kart gördü) sezon ortasında performans düşüşüne yol açabilir.

Savunma hamle istatistikleri (17.7 top çalma, 21.8 uzaklaştırma) takımın kendi yarı sahasında ciddi bir baskı altında kaldığını gösteriyor. Maç başına kalesinde 14.7 şut gören bir takımın uzun vadede gol yemeden maçı tamamlaması güçleşir.






Ancak Leicester City, 2015-16 Premier Lig şampiyonluğunu düşük topla oynama (%40 civarı), hızlı kontrataklar ve ölümcül bitiricilikle lige yükseldikten sonraki 2. sezonunda mucizevi bir şekilde kazandı.

1997-98'deki Kaiserslautern ise futbol tarihinde lige yeni çıkıp aynı sezon şampiyon olan en belirgin örnek. Otto Rehhagel yönetiminde fiziksel üstünlük ve disiplinli geçiş oyunuyla Bundesliga'yı kazanmışlardı.
İstatistiklere ve örneklere bakınca Fotospor'un cevabı net: Neden olmasın!

Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı

Tarihi hücum performansıyla 5,14 xG üreten Fenerbahçe, ceza sahası içinden bulduğu etkili şutlar ve 6,20 xGOT bitiriciliğiyle Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek taraftarıyla barıştı ve zirve takibini sürdürdü

22.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı
Fenerbahçe'nin 8 golünün sırrı ortaya çıktı
Eyüpspor taktiksel ve zihinsel olarak sahada dağılıp 8 golü yedi; ancak Fenerbahçe yakaladığı baskıyı, 5,14 xG'lik tarihi üretkenliği ve 6,20 xGOT bitiriciliğiyle birleştirerek bu 8 golü kendi gücüyle kazandı.

Yani cevap basit: Yumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan?






Galatasaray'ın Trabzonspor'dan 4 gol yediği maçın ardından Fenerbahçe'nin Eyüpspor'a puan bırakma şansı yoktu... Her ne kadar Beşiktaş, AS Roma ve Gaziantep şeytan üçgeninden bir sürü badire atlatılmış olsa da sarı-lacivertliler için Eyüpspor maçı sadece kesin galip gelinecek bir maç değil, taraftarla barışma maçıydı.






Yenilgi değil, beraberlik bile bir kelle alabilirdi. Ancak 8-0'lık galibiyet beklenenden kolay geldi. Hatta bazı taraftarlar Beşiktaş'ın 10-0'lık tarihi rekoru kırılmadı diye kızdı bile. Ancak maçtan sonra şöyle bir soru gündeme geldi: Fenerbahçe mi 8 gol attı, Eyüpspor mu 8 gol yedi?






FENERBAHÇE 8 GOL ATTI

Fenerbahçe 8 golü hak ederek attı, Eyüpspor ise bu farkı önleyecek hiçbir direnç gösteremedi. Dolayısıyla yanıt her ikisi de; ancak asıl ağırlık Fenerbahçe'nin ezici hücum performansında.






Fenerbahçe ürettiği 5,14 xG ile zaten tarihi bir hücum performansı sergiledi. Kaleyi bulan şutların kalitesini gösteren xGOT değeri ise 6,20. Yani Fenerbahçe sadece rastgele şut çekmemiş; son derece bitirici, köşelere giden şutlar atmış. 8 golün atılması bir tesadüf veya şans değil, kalitenin ve bitiriciliğin doğrudan karşılığı.






EYÜP KALESİNE KAMP KURDULAR

Fenerbahçe rakip ceza sahasında 45 kez topla buluşarak Eyüpspor savunmasını kendi alanına hapsetmiş. Toplam 24 şutun 19'unun ceza sahası içinden çekilmiş olması, Eyüpspor savunmasının tamamen çöktüğünü ve kalesini koruyamadığını net olarak gösteriyor.

Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?

Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı

22.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Galatasaray bir senede bu hale nasıl geldi?
Geçen sezon maçı temposuyla boğan, topu kaybettiği anda şok presle geri alan ve az pozisyon vererek maçı domine eden bir Galatasaray vardı. Bu sezon ise fiziksel olarak yıpranmış, atletizmi ve depar gücü üçte bir oranında gerilemiş, rakiplere çok kolay geçiş imkânı tanıyan ve yakaladığı net fırsatları cömertçe harcayan bir Aslan var. Rakiplerin kadro kalitesi ve iştahı artmışken Galatasaray'ın bu fiziksel ve savunma zaafı, "Bu yıl işimiz çok zor" duygusunu doğuran temel etken.






Galatasaray kötü... Evet, iyi değil. Ancak Trabzonspor'dan 4 gol yediği için değil; geçen 4 sezonun aksine taraftarlarına "Bu sene işi rahat bitiririz" dedirtemediği için.






GALATASARAY'IN RAKİPLERİ ZORLU

Karşılarında bu kez Aziz Yıldırım faktörlü Fenerbahçe'nin yanı sıra, her ne kadar Amed'in dağıttığı Italiano ve Vlahovic'li Beşiktaş ile Salah'lı Trabzonspor'un yanına eklenen ve taraftarının verdiği destekle evinde canavar kesilen bir Amed takımı var. Bir de işin içine istatistikler girince, geçen sezonla karşılaştırmalar yapılınca sarı-kırmızılı taraftarların etekleri biraz daha tutuşuyor... "Ne oluyor orada?" demeye başlıyorlar.






OKAN BURUK'UN ÖĞRENCİLERİ DEPAR ATMIYOR

Geçen sezon maç başına 175.6 depar atan takım, bu sezon 117.5 depar seviyesine geriledi. %33'lük dev bir fiziksel düşüş söz konusu. Kat edilen mesafe de 101.6 km'den 99.1 km'ye düştü. Galatasaray'ı son yıllarda rakipleri karşısında güçlü kılan "önde baskı ve dönen topu toplama" mekanizması çalışmıyor. Takım önde basamadığı ve yıpratıcı deparları atamadığı için rakip yarı sahada direnç kolay kırılıyor.






UĞURCAN ÇAKIR DÜŞÜŞTE

Geçen sezon maç başına 0.9 gol yiyen takım, bu sezon maç başına 1.7 gol yiyor. 6 maçta 10 gol yenmiş durumda. Top çalma da maç başı 14.7'den 12.2'ye düştü. Tehlike engelleme ise 18.5'ten 21.7'ye çıktı. Bu artış bir başarı değil; aksine topun Galatasaray ceza sahasına çok daha fazla indiğinin ve savunmanın sürekli panik hâlinde "uzaklaştırma" yapmak zorunda kaldığının kanıtı. Ön alan baskısı düşünce, rakipler Galatasaray savunma hattıyla burun buruna geliyor.






GOL YOLLARINDA OSIMHEN ETKİSİ

Şut sayısı 16.4'ten 22.7'ye, isabetli şut ise 5.7'den 7.7'ye yükselmiş durumda. Üretkenlik artmış görünse de maç başına kaçırılan büyük şans 1.9'dan 3.2'ye fırladı (%68 artış). Takım maçı koparmak için çok daha fazla efor harcayıp şut çekiyor ancak ceza sahası içindeki soğukkanlılığını kaybetmiş durumda. Maç başına atılan gol oranı geçen sezon 2.3 iken bu sezon daha fazla şuta rağmen 2.2'ye geriledi.

Icardi Galatasaray'da kalsaydı ne olurdu?

Icardi bu sezon devam etseydi Galatasaray'ın ön alan baskı şiddeti ve fiziksel temposu düşebilirdi. Osimhen'in profili, rakibi boğarak Galatasaray'ın bu kadar çok pozisyona girmesini sağlayan ana motor. Ancak istatistikler diyor ki: Icardi'yi koyduğunuzda takımın ürettiği toplam fırsat sayısı 27 yerine 15-18 seviyelerine gerileyebilirdi; buna karşın kaçan 19 net fırsatın 10'u gol olurdu

22.09.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Icardi Galatasaray'da kalsaydı ne olurdu?
Icardi Galatasaray'da kalsaydı ne olurdu?
Süper Lig'de ilk 6 hafta tamamlandı... İstatistikler, Galatasaray'daki hücum üretkenliği ile bitiricilik arasındaki makasın fazla açıldığının kanıtı. Sarı-kırmızılılar, hücum parametrelerinin neredeyse tamamında ligin zirvesinde yer alsa da maç bitirme ve fırsat değerlendirme konusunda ciddi zorluklar yaşıyor. Bunun en önemli nedeni tabii ki Osimhen'in eksikliği... O zaman akıllara şu soru geliyor: Mauro Icardi ikna edilip bir sene tutulamaz mıydı?






GALATASARAY RAKİPSİZ

Galatasaray, 14.2 xG ve +7.5 xG farkı ile ligin zirvesinde. Pozisyona girmekte ve gol beklentisi yaratmakta rakipsiz. Rakip ceza sahasında 208 kez topla buluşarak bu alanda ligin lideri. Oyunu rakip yarı sahaya çok rahat yıkabiliyor. Maç başına 7.7 isabetli şut ve toplamda 27 net fırsat ile en üst basamakta.






OSIMHEN FARKI

Üretilen 27 net fırsatın 19 tanesi kaçırılmış durumda (ligin en çok net fırsat cömertliği yapan takımı). Beklenen gol oranı ile atılan gol arasındaki fark, bitiricilik problemini net bir şekilde gösteriyor.

Ön alanda kazanılan 4.3 topun birçoğu, geçiş hücumlarında hızlı ve doğru karar verilemediği için net pozisyona dönüştürülmeden harcanabiliyor.






NE DE OLSA ICARDI

Icardi geçen sezon tam hazır olmamasına rağmen 43 maçta 1345 dakika sahada kaldı. Maç başı sadece 43 dakika süre almasına rağmen 14 gol attı. Her 96 dakikada bir gol atma başarısı gösterdi. 10.53 xG beklentisinden 14 gol çıkardı ve +3.47 xG verimliliği yakaladı. Pozisyonu gole çevirme oranı ise %24'tü.

Mevcut Galatasaray tablosuna bakınca 27 net fırsatın 19'unun kaçırılması, %70'in üzerinde bir bitiricilik sorununa işaret ediyor. Takım ligin en yüksek xG'sini üretiyor ama bunu tabelaya yansıtamıyor.

Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü

Galatasaray'ı 4-0 yenen Trabzonspor'da 3 gol, 1 asistle yıldızlaşan Mohamed Salah, maç sonrası Başkan Ertuğrul Doğan'ın özel uçağıyla ailesini görmek için İngiltere'ye uçtu, ardından Mısır milli takımına katıldı

22.09.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü
Salah'ı Ertuğrul Doğan özel uçağıyla götürdü
Mohamed Salah, "Aslan" lakaplı Galatasaray'ı Avni Aker'de adeta "terbiye" etti, kediye çevirdi. Hemen maçın ardından Başkan Doğan ve ailesiyle uçağa atladı, İngiltere'nin yolunu tuttu. Eşi ve yeni doğan oğlunu gördü. Bugün Mısır'a dönecek, yarın milli takım kampına katılacak. Mısır'da ise konuşulan tek konu Salah'ın yaptığı 3 gol ve 1 asistlik şov

Galatasaray karşısında harikalar yaratıp Trabzonspor'un aldığı 4-0'lık zaferde 3 gol ve 1 asistle ortalığı yıkıp geçen Mohamed Salah yola çıktı.






SALAH HEMEN İNGİLTERE'YE GİTTİ

Mısır'dan Yalla Kora'ya özel bir açıklamada bulunan bir kaynak, Salah'ın Galatasaray maçının ardından ailesini ziyaret etmek için özel bir uçakla İngiltere'ye gittiğini söyledi.

ERTUĞRUL DOĞAN'IN ÖZEL UÇAĞINDA

Aynı kaynak, Trabzonspor Başkanı ve ailesinin de Salah'ın İngiltere gezisi sırasında özel uçakta onunla birlikte bulunduğunu belirtti.






BUGÜN MISIR'DA

Kaynak, Salah'ın bugün Mısır'a döneceğini ve Angola maçına hazırlık amacıyla önümüzdeki salı günü Mısır milli takım kampına katılacağını açıkladı.






ÜLKESİNDE COŞKU DEVAM EDİYOR

Bu arada Mısır TV'lerinin önemli ismi Amr Adib, Salah'ın Galatasaray'a karşı oynadığı maçta kendini aştığını belirterek, "Adam yeni Türk takımıyla hat-trick yaptı ve dördüncü golün asistini yaptı. Bir insan olarak, bir kişi olarak, bir zihin olarak ve bir varlık olarak kendini aştı." dedi.

Sözlerini "Bütün bunlar dün değişti, tüm standartlar değişti ve herkes Muhammed Salah'ın kendi başına zaferin temellerini atmasını izledi." diyerek bitirdi.






"ALLAH'IN SEVGİLİ KULU"

Bir başka önemli TV yorumcusu Tamer Amin de Salah'ın Galatasaray maçında olağanüstü bir performans sergilediğini belirterek, "Allah güzel günleri geciktirir." dedi. Salah'ın, Allah tarafından başarı ve iyi şansla kutsanmış olduğunu savundu.






MISIR'IN GURURU SALAH

Yerel sanatçı Wizo da sosyal medya hesabından "Seni neden bu kadar çok seviyoruz ve neden bu kadar çok önemsiyoruz ve birdenbire gittiğin kulübü takip edip maçlarını sanki uzun zamandır taraftarıymışız gibi önemsiyoruz? Biliyor musun, bunun sebebi ne? Çünkü sen kendi tarihinde tarih yazan bir öğretmensin ve her şeyden önemlisi bu, Allah'ın memnuniyetidir... Annenle baban seninle gurur duyuyor." mesajını gönderdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.