Sağlık Bakanlığı, İstanbul'un ekmek israfında birinci olduğunu belirterek, ekmeğin en çok, hastane, yemekhane ve askeri birliklerde israf edildiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi, 'Sağlıklı Beslenme ve Gıda İsrafı' konulu bir rapor hazırladı. Ekmek israfının ulaştığı boyuta dikkat çekilen rapora göre, Türkiye ürettiği her 10 ekmeğin 1'ini israf ediyor.Raporda, Türkiye'de her gün üretilen 120 milyon ekmeğin yaklaşık 12 milyonunun israf edildiğine işaret edilerek, bunun ekonomiye zararının günlük 2.6 milyon YTL olduğu kaydedildi.Ekmeğin Türkiye'nin vazgeçilmez besin maddelerinin başında yer aldığı vurgulanan raporda, raf ve saklama süresi kısa olan ekmeğin israfıyla ilgili çarpıcı rakamlar yer alıyor. Buna göre; Türkiye'de her yıl yaklaşık 44 milyar adet ekmek üretiliyor. Bu ekmeklerin yüzde 16'sı evlerde olmak üzere, yaklaşık 40 milyar adeti tüketiliyor ve 4 milyar adeti de israf ediliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.