Tutumlu olmasıyla bilinen Karadenizli kadınlar, yemeklerini tüpgazda pişirmek yerine dışarıda kurdukları sobalarda pişirerek büyük bir tasarruf örneği sergiliyorlar. Perşembe İlçesi'ne bağlı Kazancılı Köyü sakinlerinden 4 çocuk annesi Atike Aylıkçı (61), fındık hasat dönemine girdiklerini belirterek, "Eşim gün boyu bahçe işlerinde çalışıyor. Çocuklar da ona yardım ediyor. Evimizin büyükleri de bizde kalıyor. Yemek ihtiyacımız çoğalıyor. Dolayısıyla dışarıda kurduğumuz sobada hem yemeklerimizi yapıyoruz hem de sıcak su elde ediyoruz. Sıcak su ile akşam iş dönüşü herkes banyosunu yapıyor. Ayrıca odun sobasında pişen yemeğin tadı, fırında pişenden daha lezzetli oluyor. O sebeple biz, yaz döneminde hiç tüpgaz almayız. Kışın ise zaman zaman lazım olduğu için alıyoruz" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.