logo
21 AĞUSTOS 2026

Kartal Al-Musrati'nin maliyetinden kurtulabilir

Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde büyük bir maliyetle Beşiktaş'a transfer olan Al-Musrati karlı bir anlaşma ile karşılığında takımdan ayrılmaya hazırlanıyor

02.02.2025 12:31:00
Haber Merkezi
 
Kartal Al-Musrati'nin maliyetinden kurtulabilir
Kartal Al-Musrati'nin maliyetinden kurtulabilir
Beşiktaş'ta Al Musrati ile yollar ayrılıyor. Siyah-beyazlılar, Al Musrati'nin transferi için Fransa'dan Monaco ile anlaşmaya vardı.

Beşiktaş ve Monaco arasında yapılan kiralık anlaşmada satın alma opsiyonu da yer alıyor. Monaco, Musrati için Beşiktaş'a kiralama bedeli ödeyecek. Musrati'nin satın alma opsiyonu ise 11 milyon euro olacak. Monaco ile Beşiktaş arasında yapılan anlaşmada 2 milyon euro'luk bonus maddesi de yer alıyor.

Musrati'nin transferinin kısa süre içerisinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Beşiktaş, 28 yaşındaki futbolcuyu geçen sezonun devre arasında Braga'dan kadrosuna katmıştı. Beşiktaş'ta 38 maçta süre bulan Musrati, 3 kez gol sevinci yaşadı.

Batrakov 25 milyon Euro'ya Galatasaray'da

Galatasaray, Rus futbolcu Aleksey Batrakov'un transferi konusunda kulübü Lokomotiv Moskova ile anlaşmaya varıldığını duyurdu

21.08.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Batrakov 25 milyon Euro'ya Galatasaray'da
Batrakov 25 milyon Euro'ya Galatasaray'da
Galatasaray, Rus futbolcu Aleksey Batrakov'un transferi konusunda kulübü Lokomotiv Moskova ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. Sarı-kırmızılılar, 5 yıllık sözleşme imzaladığı 21 yaşındaki oyuncu için 25 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.



Galatasaray, Aleksei Batrakov transferinin mali detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, genç futbolcunun kulübü Lokomotiv Moskova'ya 25 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. Ayrıca oyuncunun bir sonraki satışından elde edilecek karın yüzde 15'lik bölümü de Rus kulübüne verilecek.

2026-2027 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalanan Batrakov'a, her bir sezon için net 3 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödeneceği belirtildi.

Beşiktaş hem ligde hem Avrupa’da durdurulamıyor!

Süper Lig'deki açılış mücadelesinde Eyüpspor'u geçerek lige 3 puanla başlayan siyah-beyazlılar, bu kez gözünü diktiği UEFA Avrupa Ligi play-off turunda hata yapmadı

20.08.2026 22:26:00 / Güncelleme: 20.08.2026 22:30:20
Haber Merkezi
 
Beşiktaş hem ligde hem Avrupa’da durdurulamıyor!
Beşiktaş hem ligde hem Avrupa’da durdurulamıyor!
Yeni sezona fırtına gibi giren Beşiktaş, adından söz ettirmeye devam ediyor. Süper Lig'deki açılış mücadelesinde Eyüpspor'u geçerek lige 3 puanla başlayan siyah-beyazlılar, bu kez gözünü diktiği UEFA Avrupa Ligi play-off turunda hata yapmadı.

Dolmabahçe'de Tüpraş Stadyumu'nun muhteşem atmosferinde Litvanya ekibi Kauno Zalgiris'i ağırlayan Vincenzo Italiano'nun öğrencileri, sahadan 3-0'lık ezici bir galibiyetle ayrılarak lig etabının kapısını ardına kadar araladı.

İlk yarıda fiş çekildi



Maça baskılı ve iştahlı başlayan Beşiktaş, henüz ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Siyah-beyazlı ekibin baskısı golleri de peş peşe getirdi:

6. dakikada sol kanattan Rıdvan Yılmaz'ın kullandığı harika korner atışına ön direkte nefis yükselen Hyeon-gyu Oh, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek tribünleri coşturdu.

Erken golün moralini arkasına alan fırtına, 12. dakikada yine sol kanattan Rıdvan Yılmaz'ın adrese teslim ortasıyla çoğaldı. Altıpas içinde şık bir ayak içi dokunuş yapan Amir Murillo, skoru 2-0'a getirdi.

İkinci yarıda da hız kesmeyen Beşiktaş, 59. dakikada kazanılan penaltıyı milli yıldız Orkun Kökçü'nün ayağından gole çevirerek maçın sonucunu ilan etti.

Yeni Süperstar Dusan Vlahovic İlk Kez Sahada!



Beşiktaş taraftarının sabırsızlıkla beklediği an ise maçın 60. dakikasında gerçekleşti. Siyah-beyazlıların dünyayı sallayan yeni transferi Sırp golcü Dušan Vlahović, Hyeon-gyu Oh'un yerine oyuna dahil olarak ilk kez Dolmabahçe çimlerine ayak bastı. Oyunda kaldığı süre boyunca kalitesini belli eden ve net bir gol pozisyonuna giren yıldız forvet, gelecek haftalar için taraftara şampiyonluk mesajı verdi.

Vincenzo Italiano ile Kusursuz Başlangıç

Teknik Direktör Vincenzo Italiano, takıma oynattığı hücum ağırlıklı ve göze hoş gelen futbolla kısa sürede camianın sevgilisi oldu. Maç boyunca %68 topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleye tam 20 şut gönderen Beşiktaş, kalesinde ise sadece 1 isabetli şuta izin vererek savunmada da ne kadar dirençli olduğunu gösterdi. Ligde kazanılan moralin Avrupa'ya taşınması, takımdaki kolej havasını ve özgüveni zirveye çıkardı.

Rövanş 27 Ağustos'ta Litvanya'da

Beşiktaş, cebine koyduğu bu devasa 3 gol avantajıyla rahat bir nefes aldı. Turun rövanş mücadelesi 27 Ağustos Perşembe günü Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Darius and Girėnas Stadyumu'nda oynanacak. Bu form grafiği ve moralle Litvanya deplasmanına gidecek olan Kara Kartal'ın, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor

Yeni sezona büyük umutlarla ve dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah transferinin heyecanıyla giren Trabzonspor, üst üste gelen puan kayıplarıyla taraftarlarını şaşkınlığa uğrattı

20.08.2026 22:19:00
Haber Merkezi
 
Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor
Taraftar ‘nazar’, teknik heyet ‘zaman’ diyor
Yeni sezona büyük umutlarla ve dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah transferinin heyecanıyla giren Trabzonspor, üst üste gelen puan kayıplarıyla taraftarlarını şaşkınlığa uğrattı.

Bordo-mavililer, Trendyol Süper Lig'in açılışında Kasımpaşa SK ile berabere kaldıktan sonra, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında evinde Ferençvaroş'a 1-0 yenilerek tur şansını zora soktu.

Sahasındaki 720 günlük Avrupa hasretini dindirmek için maça çıkan Karadeniz ekibi, Papara Park'ta adeta soğuk duş aldı.

Papara Park'ta şok



Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor, Ferençvaroş karşısında maça baskılı başlasa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın henüz 17. dakikasında Kristoffer Zachariassen'in kafa golüyle yenik duruma düşen fırtına, geri kalan sürede 23 şut çekmesine rağmen kaleci Dénes Dibusz'u geçemedi.

Yıldızlar etkisiz kaldı

Trabzon formasıyla ilk kez taraftarının önüne çıkan Mohamed Salah, yakaladığı iki net pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Paul Onuachu'nun kafa vuruşu direkten dönerek şanssızlığı perçinledi.

Uzatma dakikalarında (90+6) Chibuike Nwaiwu'nun doğrudan gördüğü kırmızı kart, rövanş öncesi orta sahadaki planları altüst etti.

Taraftar "Nazar", Teknik Heyet "Zaman" Diyor



Süper Lig'de Kasımpaşa SK karşısında sergilenen tutuk futbol ve ardından gelen bu şanssız Avrupa yenilgisi, camiada kem gözlerin ve şanssızlığın bir eseri olarak yorumlansa da işin teknik boyutu uyum sürecine işaret ediyor.

Teknik Direktör Fatih Tekke maç öncesi yaptığı açıklamalarda, takımın geçen seneden çok daha aktif bir kadroya sahip olduğunu ancak taşların yerine oturması için 4-5 maçlık bir zamana ihtiyaç duyduklarını belirtmişti. Ernest Muçi, Batagov ve Folcarelli gibi önemli isimlerin sakatlıkları da bu süreçte teknik heyetin elini zorlaştıran en büyük etkenler oldu.

Tur Umutları Macaristan'a Kaldı

Trabzonspor, gruplara kalma yolundaki bu kritik eşleşmenin rövanşı için 27 Ağustos Perşembe günü Macaristan'da Groupama Arena'da sahaya çıkacak. Bordo-mavililerin UEFA Avrupa Ligi lig aşamasına kalabilmesi için deplasmanda en az iki farklı galibiyet alması gerekiyor.

Olası bir elenme durumunda ise fırtına yoluna UEFA Konferans Ligi'nden devam edecek. Trabzonspor'un üzerindeki bu ölü toprağını atıp atamayacağını Macaristan'daki 90 dakika belirleyecek

Erzurumspor 2 transfer daha yaptı

Erzurumspor FK, Ganalı orta saha oyuncusu Elisha Owusu ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı

19.08.2026 21:17:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor 2 transfer daha yaptı
Erzurumspor 2 transfer daha yaptı
Erzurumspor FK, Ganalı orta saha oyuncusu Elisha Owusu ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu transfer çalışmaları kapsamında son olarak Fransa Ligue 1 ekiplerinden AJ Auxerre forması giyen 28 yaşındaki Elisha Owusu'yu kadrosuna kattı.

Kulüp tesislerinde Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ile bir araya gelen Owusu, kendisini 2 yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Erzurumspor FK, transferi sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile duyurdu. Kulübün paylaşımında, "Erzurumspor'umuza hoş geldin Elisha Owusu!" ifadeleri kullanıldı.
Kariyerinde Lyon II, Sochaux, KAA Gent ve AJ Auxerre formalarını giyen Owusu, aynı zamanda Gana Milli Takımı'nda forma giyiyor.

Miguel Cardoso



Erzurumspor FK, Portekizli orta saha oyuncusu Miguel Cardoso ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladığını duyurdu.

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ile kulüp tesislerinde bir araya gelen 32 yaşındaki Cardoso, görüşmenin ardından kendisini 2 yıllığına mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Miguel Cardoso'yla resmî sözleşme imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun!" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde Deportivo, Uniao Madeira, Tondela, Dinamo Moskova, Tambov, Belenenses ve Kayserispor formaları giyen Cardoso, son olarak Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'da görev yaptı. Cardoso, Kayserispor formasıyla Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 166 maçta 27 gol ve 29 asist kaydetti.

Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı

Konyaspor, genç orta saha Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

18.08.2026 18:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı
Konyaspor, Rajmund Toth transferini açıkladı
Konyaspor, genç orta saha Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Konyaspor, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Rajmund Toth ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Stadyumda yer alan Konyaspor Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, Futbol Şube Sorumlusu Ali Camgöz hazır bulundu. Yeşil-beyazlıların internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Rajmund Toth'a hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Macaristan Ligi ekiplerinden ETO FC alt yapısından yetişerek A Takıma yükselen Toth, Macaristan Milli Takım forması giyiyor. Toth, yeşil-beyazlı ekipte 66 numaralı formayı giyecek.

Samsun'da gol düellosu

17.08.2026 23:36:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsun'da gol düellosu
Samsun'da gol düellosu
Trendyol Süper Lig'in 1. haftasının kapanış maçında Samsunspor sahasında Göztepe ile 3-3 berabere kaldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahasına gönderilen taç atışında arkaya seken topu iyi takip eden Matos'un şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1

8. dakikada Antunes'in kullandığı kornere iyi yükselen Allan'ın kafa vuruşu üstten az farkla auta gitti.



19. dakikada defanstan çalımla çıkmaya çalışan Diabate'nin kaptırdığı topta kaleciyle karşı karşıya kalan Miroshi'nin şutunu kaleci Okan kurtardı.

30. dakikada Samsunspor'un kazandığı penaltının başına geçen Moundilmadji, topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi. 1-1

43. dakikada sağ kanattan Mendes'in ceza sahasına çevirdiği topa gelişine vuruş yapan Emre Kılınç'ın şutu yerden filelelerle buluştu. 2-1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)



46. dakikada defanstan seken topu ceza sahasında önünde bulan Armstrong'un şutu filelerle buluştu. 2-2

52. dakikada Emre'nin pasına ceza sahası dışından sert ve düzgün vuran Celil'in şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

58. dakikada Samsunspor'un kazandığı ikinci penaltının da başına geçen Mouandilmadji'nin şutu üst direkten oyun alanına geri döndü.

65. dakikada Janderson'un ara pasında ceza sahasına sızan Efkan'ın aşırtma şutu, kaleci Okan'ın üstünden filelerle buluştu. 2-3

80. dakikada defanstan çalım atmaya çalışan Diabate'den topu çalan Juan'ın penaltı noktasından aşırtma vuruşunu kaleci Okan kurtardı.

90. dakikada Fatih'in pasında topla buluşan Celil'in ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-3


Goller: Mouandilmedji (dk. 30 pen.), Emre Kılınç (dk. 43), Celil (dk. 90) (Samsunspor), Matos (dk. 3), Armstrong (dk. 46), Efkan (dk. 65) (Göztepe)
Sarı kartlar: Borevkovic (Samsunspor), Matos, Juan, Armstrong, Allan (Göztepe)

Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Eyüpspor'u 1-0 yendi.

17.08.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!
Kara Kartal sezonu 3 puanla açtı!
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Eyüpspor'u 1-0 yendi.

İlk Yarı

10. dakikada Olaitan'ın ayağından açtığı topu ceza yayının gerisinde önünde bulan Orkun Kökçü'nün yerden uzak köşeye şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

25. dakikada Beşiktaş öne geçti. Olaitan'ın savunma arkasına havadan gönderdiği pası ceza sahası içinde kontrol eden Cerny, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan filelerle buluşturdu: 1-0



33. dakikada soldan Rıdvan Yılmaz'ın kullandığı kornerde siyah-beyazlı oyuncuların ve Eyüpspor savunmasının ıskaladığı topa arka direkte kafa vuruşunu yapan Cerny'nin şutunda kaleci Moldovan, iyi bir refleksle meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.

36. dakikada sol kanattan içe kateden Pintor'un takım arkadaşıyla yaptığı duvar pasının ardından yayın içinde yaptığı vuruşta top kaleci Nübel'de kaldı.

Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı



51. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Cerny'nin sol ayağıyla kullandığı frikikte meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü.

55. dakikada Olaitan'ın ara pasıyla ceza sahasına sağ çaprazdan giren Taylan Bulut'un yerden şutunda top yan filelerde kaldı.

68. dakikada Eyüpspor 10 kişi kaldı. Eyüpspor ceza yayının gerisinde top kapma mücadelesinde Oh'un ayak bileğine müdahalede bulunan eflatun-sarılı futbolcu Costa, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

70. dakikada Orkun Kökçü'nün kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

Beşiktaş, maçı 1-0 kazandı.


Mahmut Uslu'nun hakem tepkisi: 'Her türlü tedbiri alırız'

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Gençlerbirliği yenilgisinin ardından hakem kararlarına tepki göstererek, "Her türlü tedbiri alırız. Ligle ilgili aklınıza ne gelirse yaparız. Fenerbahçe ile artık kimsenin oynamaması lazım" dedi.

16.08.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
 
Mahmut Uslu'nun hakem tepkisi: 'Her türlü tedbiri alırız'
Mahmut Uslu'nun hakem tepkisi: 'Her türlü tedbiri alırız'
Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Gençlerbirliği yenilgisinin ardından hakem kararlarına tepki göstererek, "Her türlü tedbiri alırız. Ligle ilgili aklınıza ne gelirse yaparız. Fenerbahçe ile artık kimsenin oynamaması lazım" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Genel Sekreteri Uslu, müsabakada Fenerbahçe'nin iki penaltısının verilmediğini dile getirerek hakem kararlarına tepki gösterdi.

"Federasyondan erteleme talebimize olumsuz yanıt aldık"

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off elemelerinde karşılaşacakları Lyon maçı öncesinde Gençlerbirliği ile oynanacak müsabaka için TFF'ye erteleme talebinde bulunduklarını belirten Uslu, başvurunun kabul edilmediğini söyledi. Erteleme talebinin onaylanmamasına ilişkin herhangi bir gerekçe sunulup sunulmadığının sorulması üzerine Uslu, "Öyle bir prensip kararı almışlar. Aldıkları karara biz karışamayız" ifadelerini kullandı.

"Eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz"

Uslu, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle Talisca'nın vurduğu topta kol çok açık; pozisyon penaltı ve kırmızı kart. Kitap öyle yazıyor ama VAR yabancı mı Türk mü onu da bilmiyoruz. Federasyon Başkanı'ndan özellikle rica ediyoruz: Bu tür şeyler olmasın, her türlü tedbiri alırız. Biz bir yıllığına geldik ve eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Şu anda gördüğümüz kadarıyla durum eşit olmadı. Bütün ikili mücadeleler aleyhimize çalındı. Bu şekilde, bizim açımızdan bu lig devam etmez."

"Gözü kararttık, her şeyi yaparız"

Bir gazetecinin ne gibi tedbirlerin alınabileceğini sorması üzerine Uslu; "Ligle ilgili aklınıza ne gelirse yaparız. Fenerbahçe ile artık kimsenin oynamaması lazım. Yüzde yüz penaltı. Mert'in pozisyonu da penaltı. Biz kötü oynadık diye susuyoruz ama böyle olmaz. Her şeyi yaparız, bu kadar gözü kararttık" cevabını verdi.

Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Fenerbahçe müsabakasının ardından, "Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu" dedi

16.08.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
 
Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'
Metin Diyadin: 'Birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Fenerbahçe müsabakasının ardından, "Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Maçtan önce bizim adımıza özellikle çok zor bir maç olacağı muhakkaktı. Topun çok daha fazla Fenerbahçe'de olacağı da muhakkaktı. Daha çok savunmada kalacağımız da muhakkaktı. Fenerbahçe kenar beklerini çizgiye bastırıp ön kanat oyuncularını içeriye sokarak tamamen oyunu rakip sahaya gitme odaklı oynadı. Bu oyuncu kalitesinden de kaynaklanıyor. Açıkçası oyunumuz daha iyiydi. Enerjik oynamamız gerekiyordu ki öyle oynadılar. Özellikle defans oyuncuları çok iyi mücadele ettiler.

Kontradan da çok fazla atak fırsatı değerlendirmemiz gerekiyordu. Tam da düşündüğümüz gibi oldu. Maçı kazandık motivasyon, mücadele her tarafta da kuvvete attırır. Koita, Tongya ve Traore ile geçişler bulacağımızı düşündük. Oynarken birden fazla atak fırsatı düşünmeniz gerekiyor. Özellikle Tongya ve Koita çok iyi bek takip ederek savunmayı geriye tuttu. Oyunu tamamen kapanması için mücadele çok fazla olmasa da kontrol etmek istiyorduk. Herkese karşı böyle oynayamayız. Makas o kadar açıldı ki Fenerbahçe, Galatasaray gibi rakiplere açıkçası böyle oynayabilirsiniz ama kendimize denk takımlara karşı farklı formatla oynamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Zorunluluğu tercihe çevirdik"

Fenerbahçe ile oynarken önde baskı yapma şansları olmadığını kaydeden Diyadin, "Benim de bir tercihim oldu. Zorunluluğu tercihe çevirdik. Fenerbahçe şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri, bana göre" diye konuştu.

İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi

16.08.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'
İsmail Kartal: 'Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, "Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Buraya kazanmak, 3 puanı almak için gelmiştik.

Maça da iyi başladık. Golü de bulduk. Daha sonra kendi hatamızdan yediğimiz golle rakibin iştahı kabardı. Çok iyi kapanarak, bekleyerek, geçiş oyunu oynayan bir takımdı. Tekrar kaybettiğimiz bir topla, hızlı hücumla, sadece ceza sahasında bir oyuncu vardı.

Kenardan gelen hızlı ortayla gol oldu. 2-1 geriye düştük. Bizim de maç sonuna kadar çok büyük pozisyonlarımız var. Lehimize verilmeyen 2 tane penaltımız var. İçeride bunlara çok iyi baktık. Hakemler bunları görmedi. Kulüp tarafımız herhalde bununla ilgili bir açıklama yapacaktır. Bu akşam taraftarlarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Ligin ilk maçında böyle bir oyun oynamamalıydık. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tarık'ın bu gollere yapacağı bir şey yok"

Kaleci seçimi ve rotasyonla ilgili soruyu yanıtlayan İsmail Kartal, "Geçen seneden Ederson'un cezası devam ettiği için kadroya alamadık. Mert Günok'un da sakatlığı vardı, onu da risk etmedik. Tarık da bizim iyi bir kalecimiz. Tarık'ın da bu gollere yapacağı bir şey yok. Görünen ortada. En az 7-8 tane pozisyonumuz var. 2 tane direkten dönen topumuz var. Verilmeyen 2 tane penaltımız var" açıklamasında bulundu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.