logo
12 MAYIS 2026

Kayseri'de 51. randevu

Galatasaray ile Kayserispor 51. randevuda

21.09.2021 17:20:00
Kayseri'de 51. randevu
Kayseri'de 51. randevu

Galatasaray ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig tarihinde yarın 51. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 50 müsabakada Galatasaray 32, Kayserispor 3 galibiyet aldı, 15 maç da berabere sonuçlandı. Rekabette Galatasaray'ın toplam 112 golüne, Kayserispor 38 golle yanıt verebildi. Geçen sezon iki takım arasında İstanbul'da oynanan maç 1-1 berabere biterken, Kayseri'de yapılan müsabakayı Galatasaray 3-0 kazandı.

Kayseri'deki maçlar

Galatasaray, genelde büyük üstünlük kurduğu Kayserispor'u deplasmanda ise 25 lig maçında 12 kez yendi. Kayseri'deki sadece bir maçı ev sahibi ekip kazanırken, 12 müsabakada taraflar eşitliği bozamadı. Kayserispor evinde 20, Galatasaray ise deplasmanda 40 gol attı. Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974'de yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı müsabakalardan 12'sini yitirdi, 12'sinde ise berabere kaldı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Kayserispor karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini 2015-2016 sezonunda İstanbul'da 6-0'lık sonuçla aldı. Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti. Öte yandan iki takım arasında en gollü lig maçı 1985-1986 sezonunda oynandı. İstanbul'daki maçı 5-2 Galatasaray kazandı. Toplam 7 gol, rekabetteki 50 maç içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti. AA

Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi

11.05.2026 21:01:00
İhlas Haber Ajansı
Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:
Aziz Yıldırım'dan birleşme manifestosu:
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım adına yayımlanan manifestoda, "Mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi. 120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz" denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın seçim döneminde kullanılan sosyal medya hesabından manifesto yayımlandı.

'Bizim Fenerbahçemiz' başlıklı manifestoda şu ifadelere yer verildi:



"Bu bir birleşme manifestosudur. Ayrışma manifestosu değildir. Fenerbahçe'ye gönül vermiş milyonların ortak aidiyetidir. Yani hepimizin Fenerbahçe'sidir. Bizim Fenerbahçemiz meydan okumadır. Bizim Fenerbahçemiz dirençtir, şereftir, zaferdir. Fenerbahçe'yi en büyük yapan sadece kupalar değildir.

Aynı hedefe yürüyen insanların büyük iradesidir. Omuz omuza verildiğinde hissedilen o eşsiz duygudur. Bizim Fenerbahçemiz en zor anlarda bile pes etmeyen, formanın hakkını son ter damlasına kadar veren asil ruhtur. Bizim Fenerbahçemiz sorumluluktan kaçmaz, meydan okumaktan vazgeçmez.

Şimdi yeniden Çubukluya, armaya ve şampiyonluğa inanma zamanı. Geçmişin tecrübesini, yeni dönemin enerjisiyle birleştirme zamanı. Kırgınlıkları değil ortak hayalleri büyütme zamanı. Çünkü mesele sadece bir seçim değil. Mesele hepimizin Fenerbahçe'yi yeniden 'Bizim Fenerbahçemiz' olarak hissetmesi.

120. yılda daha güçlü Fenerbahçe için. Kişilerin değil, hepimizin Fenerbahçe'si. Bizim Fenerbahçemiz."

Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor

Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma

11.05.2026 17:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma. Okan Buruk'un bu emirlerini dinleyen sarı-kırmızılı oyuncular şu anda 26. şampiyonluğu taraftar ve camia ile beraber kutluyor.






Beşiktaş zaten Kasım bile gelmeden veda etti... Trabzonspor gücü yettiği kadar direndi. Fenerbahçe ise Mourinho ve Ali Koç ile başladı, Tedesco ve Sadettin Saran ile devam etti. Seçim kararı ve Göle ile sezona veda etmeye hazırlanıyor. Böyle bir ortamda zaten Galatasaray'ın şampiyonluğundan başkası beklenemezdi.






Aslında sarı-kırmızılıların Samsunspor'u yenip daha geçen hafta kutlamalara başlaması bekleniyordu... ancak bir hafta gecikmeli olarak kutlamaların startını verdi.






İŞTE İSTATİSTİKLERE YANSIYANLAR

Galatasaray'ın sezon boyunca gösterdiği istatistikler sadece hücumda değil, oyunun her iki yönünde de rakiplerini boğduğuna işaret ediyor.

- Maç başına 3.5 büyük şans üreten Okan Buruk'un takımı hücumda tıkır tıkır işledi.
- 42 sağ ayak, 16 sol ayak ve 11 kafa golü pek çok işi bir arada yaptıklarının göstergesiydi.
- 12 maçta gol yememek ve maç başına sadece 0.8 gol yemek savunmada kurulan duvarı anlattı.
- Maç başına 46.9 topu geri kazanma rakibe top göstermemek olarak yorumlandı.
- %87.1 pas isabeti panik yapmadan, sabırla oyunun yönlendirildiğinin göstergesi.
- Rakip yarı sahada %81.4 pas isabeti, Galatasaray'ın rakibini boğduğunu işareti.

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi

Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk’un modern futbol vizyonu kendini gösterdi

11.05.2026 17:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray'ı rakiplerinden ayıran bomba etkisi
Galatasaray hem koşuyor, hem patlıyor, hem de rakibi patlatıyor. CIES verilerine göre 9 km/s hızdan 25 km/s hıza çıkış ivmelenmesinde dünyanın zirvesinde yer alan sarı-kırmızılılarda, Okan Buruk'un modern futbol vizyonu kendini gösterdi. Aykut Kocaman dönemindeki "çok koşma" kriterini rafa kaldıran Okan Buruk "yüksek yoğunluklu" oyunu; Osimhen ve Barış Alper gibi "Lamborghini"ler ile şok pres gücü yaratıyor.






"Aklı evveller" Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'u "bir şey yaratmayan" ya da "yıldızların arkasına saklanan" teknik direktör olarak görüyorlar. Ancak Okan Buruk o kadar yüksek ön görüyle futbolun dinamiklerini takip ediyor ki, CIES verilerine göre 9 km/s'den 25 km/s'ye çıkış ivmesinde dünyanın en patlayıcı takımı konumunda.






AYKUT KOCAMAN'IN ZAMANINDAN FARKLI

Peki bu ne anlama geliyor... yeni nesil futbol "yüksek yoğunluklu interval" bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman'ın zamanında üzerinde durduğu "10-12 km koşmak" artık başarı kriteri değil. Yeni nesil futbolda farkı yaratan bu mesafenin (10-12 km) ne kadarının ani ve şiddetli ivmelerle koşulduğu.






LAMBORGHINI GİBİ HÜCUM HATTI

Galatasaray'ın hücum hattında Osimhen ve Barış Alper gibi "patlayıcı" gücü yüksek oyuncuların bulunması rakip savunma arkasına atılan her topta fiziksel bir üstünlük. Bu oyuncular 1'den 100'e Lamborghini hızınca çıkabildikleri için rakiplerine nal toplatıyorlar.

Okan Buruk'un sürekli istediği "şok pres" uygulaması da sayelerinde mümkün oluyor. Bu istatistik aslında Galatasaray'ın "oyunu domine eden ve rakibi sahasına hapseden" bir takım olduğunun da kanıtı.






DEVLERİN BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

PSG, Bayern ya da Arsenal gibi devlerin bu listede olmaması şaşırtıcı... ancak Şampiyonlar Ligi devlerine göre futbol sadece "patlayıcılık" değil. Onların oyun felsefeleri farklı. Oyuncu kaliteleri yüksek olduğu için topu çevirip, bir "sihir"le işi bitirebiliyorlar.

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'in yoğun maç takvimi Galatasaray'ın patlayıcı oyuncularının kaslarında da sık mikro patlamalara neden oluyor. Bu da aslında Okan Buruk için dezavantaj.

Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları

Mauro Icardi'nin şampiyonluk kutlamalarına veda niteliğinde "Aşkın Olayım" ile çıkması bekleniyor. Asıl merak edilen ise Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar

11.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaraylı futbolcular ve şarkıları
Galatasaray, Antalyasor'u geçerek sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sarı-kırmızılılar gelecek hafta pazar akşamı Ali Sami Yen'de 26. şampiyonluğu kutlayacak.






Şimdiden hangi futbolcunun hangi şarkıyla platforma çıkacağı merak konusu oldu. Özellike Galatasaray'la ilk kez şampiyonluk kutlayacak Uğurcan Çakır, Leroy Sane ve İlkay Gündoğan'ın seçeceği şarkılar ciddi anlamda merakta bıraktı.






GEÇEN SEZON SEÇİLEN ŞARKILAR

2024-25 sezonunda sarı-kırmızılı futbolcuların seçtikleri şarkılar ise şöyleydi:

- Mauro Icardi: kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" (Simge) ile sahneye çıktı.
- Barış Alper Yılmaz: Volkan Konak'ın seslendirdiği "Aleni Aleni" şarkısını tercih etti.
- Okan Buruk: "Adanmış Hayatların Umudu" marşı eşliğinde kürsüye geldi.
- Ismail Jakobs: Kanye West'in "Can't Tell Me Nothing" şarkısıyla çıktı.






- Roland Sallai: Birçok kutlamanın vazgeçilmezi olan "Freed From Desire" (Gala) ile giriş yaptı.
- Yunus Akgün: "Çocukluk Aşkımsın" marşı eşliğinde taraftarı selamladı.
- Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı & Gabriel Sara: Bu isimlerin birçoğu kutlamaların favorilerinden olan "Pode Pode" ritimleriyle sahneye adım attı.
- Dries Mertens: "Hayat Döngüsü" (Felemenkçe bir parça) ile çıktı.
- Osimhen: Yusuf Evin'in kendisi için hazırladığı şarkıyla çıktı.






DAHA ÖNCE SEÇİLEN ŞARKILAR

Önceki yıllarda da Galatasaraylı oyuncular ikonik girişler yapmıştı:

- Bafetimbi Gomis: Aleyna Tilki - "O Sen Olsan Bari"
- Kerem Aktürkoğlu: Şampiyonlar Ligi Müziği (Harry Potter pelerini ve temasıyla)
- Muslera: Dj Sonni - "Fiesta" veya Galatasaray marşları.
- Milot Rashica: "Oj Kosove oj Nena ime" (Arnavutça yerel bir parça)

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle

Ali Sami Yen, Galatasaray'ı kurdu, Faruk Süren UEFA kupasını kazandırdı, Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar kurumsal kimlik kazandırdı, Ünal Aysal global kimlik kazandırdı...Ancak Dursun Özbek geçmiş tüm efsane başkanların yaptıklarını bir çatı altında toplamayı başardı

11.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Galatasaray tarihi, vizyoner ve kulübü zor durumlardan çıkarıp zirveye taşıyan başkanların başarılarıyla doludur. Dursun Özbek ise kulübün tarihindeki yerini modern zamanların mimarı olarak alacak.






- Kurucu Ali Sami Yen, "Türk olmayan takımları yenmek" diyerek Galatasaray'ın genetiğini kodladı.
- UEFA Kupası'nı kazanan dönemin başkanı Faruk Süren, Sami Yen'in vizyonunu geliştirdi.
- Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar gibi başkanlar kulübe kurumsal kimlik kazandırdı.
- Ünal Aysal ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve getirdiği dünyaca ünlü yıldızlarla (Drogba, Sneijder) Galatasaray'a global marka değeri kattı.






HER ŞEYİ BİR ARADA YAPTI

Dursun Özbek'i efsanelerin arasına yazan ise sportif başarı ile mali sürdürülebilirliği birleştirebilmesi oldu. Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleriyle Galatasaray'ı borç sarmalından çıkardı.  Bankalar Birliği anlaşmasından çıkarak kulübü ekonomik olarak özgürleştirdi.






Dursun Özbek ayrıca kupa koleksyoneri de oldu. Özbek, Galatasaray tarihinin en "komple" ve modern çağın en başarılı başkanı olarak bu yüzden tanımlanıyor.

Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları

Galatasaray döndüğü zorlu dönemeçlerle 26. şampiyonluk ve üst üste 4. şampiyonluğa ulaştı. İşte dönülen o zorlu dönemeçler...
 

11.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray 26. şampiyonluğu ve üst üste 4. şampiyonluğu kutluyor. Sarı-kırmızılıların 2025-26 sezonunda kazandığı zafer hiç de kolay olmadı. Pek çok zorlu dönemeç dönüldü.






- Osimhen'in bonservisi 75 milyon Euro'ya alındı. Aldığı parayı haketti. Son Fenerbahçe derbisinde kırık koluna aldırmadan oynadı.

- Barış Alper Yılmaz zorlu geçen bir sürecin ardından takımda tutuldu. NEOM SC'ye tarihe geçecek bir rakama satılabilirdi.

- Muslera'nın yerine gelen Uğurcan Çakır beklentilerin de üzerine çıktı.

- Mertens veda etti. Sane ilk geldiğinde çok eleştirildi. Ancak sonunda problemi çözdü.






- Sezona Frankfurt deplasmanındaki ağır yenilgiyle (5-1) başlayan Galatasaray, RAMS Park'ta Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'da da önemli bir dönemeci döndü.

- Kemerburgaz Tesisleri'ne resmi geçiş tamamlandı. Takım daha da rahatladı.






- Takvim sıkışıklığının en üst seviyeye çıktığı dönemde Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek ligdeki iddiasını perçinledi. Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan alarak zirve yarışındaki dengeyi korudu.

- Juventus karşısında alınan 5-2'lik tarihi skor rakiplerin umutlarını kırdı.






- Beşiktaş deplasmanında alınan kritik galibiyet şampiyonluk yolunu açtı.

- Aslantepe projesinin temeli atıldı.






- Samsunspor maçında yenilgi gelince herkesin keyfi bir anda kaçtı.

- Antalyaspor 2 kez önce geçti. Galatasaray geldi. 4-2 kazandı. Şampiyon oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?

26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak

11.05.2026 11:09:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
Fenerbahçe, Galatasaray'ı ne zaman yakalayacak?
26'ncı şampiyonluğu yakalayan Galatasaray, "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre 80 yıl boyunca Fenerbahçe'nin önünde yer alacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranı tarihsel ortalamasının %50 altına düşerse Fenerbahçe de her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olursa 7 şampiyonluk fark 2106'da kapanacak.







Galatasaray, Antalyaspor'u yenerek 26. şampiyonluğunu ilan etti. Hazırlanan bir rapor ise Fenerbahçe taraftarlarına "ya sabır" diyecekleri bir sürece davet etti.

Uygulamalı Matematik ve Veri Analitiği Uzmanı Murat Şanlı, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalaması için en erken tarihi verdi: 2106.







1.87 NEREDE 4.2 NEREDE

Galatasaray 26 şampiyonluğa ulaştı. Fenerbahçe 19 şampiyonlukta kaldı. Fark artık 7 şampiyonluk. Şanlı'ya göre farkın mevcut dinamikler içinde kapanmasının önünde büyük engeller var.







Beşiktaş ve Trabzonspor'un pastadan düzenli olarak pay alması (ortalama her 5 yılda 2 şampiyonluk), Fenerbahçe'nin farkı kapatmasını imkansız hale getirebilir.

Son 30 yılın verilerine göre Galatasaray, her 1.87 yılda bir şampiyonluk görürken; Fenerbahçe'de bu oran son dönemde 4.2 yıla kadar çıktı.







GAZETEMİZ UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Şanlı'nın hazırladığı "Çok Değişkenli Simülasyon" modeline göre, Fenerbahçe'nin Galatasaray' yakalayabilmesi için önümüzdeki 80 yıl boyunca olağanüstü şartlar oluşmalı.







- Galatasaray'ın şampiyonluk kazanma oranının tarihsel ortalamasının %50 altına düşmeli.
- Fenerbahçe her 3 sezondan en az 1'ini şampiyon olmalı.
- Beşiktaş ve diğer takımların şampiyonlukları Galatasaray'dan "çalması" ancak Fenerbahçe'nin bu süreçte yara almaması.







İŞTE OLASI SENARYO

Yıl   GS    FB    FARK
2026  26    19    7
2050  31    25    6
2080  35    32    3
2106  38    38    0 (Eşitlik)







80 YIL LAZIM

2106 sezonunu "Diferansiyel Beklenen Değer" denklemi ortaya çıkarıyor. En basit anlatımıyla Fenerbahçe'nin 8 sezon sonra öne geçememesinin sebebi, kendisinin yavaş ilerlemesi olmayacak. Galatasaray'ın da tırmanmaya devam etmesi olacak. Bunun yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor ya da ortaya çıkacak sürpriz takımların da yolu kapatması olacak.

Bugün 11 Mayıs 2026... Fenerbahçe'nin bu şartlarda 80 yıl boyunca sabırla tırmanması gerekecek. Ancak takvimler 2106'yı gösterdiğinde Galatasaray'ı yakalayabilecek.

La Liga'da şampiyon Barcelona

İspanya La Liga'nın 35. haftasında Barcelona, sahasında Real Madrid'i 2-0 mağlup ederek sezon bitimini 3 hafta kala şampiyon oldu

11.05.2026 10:07:00
İhlas Haber Ajansı
La Liga'da şampiyon Barcelona
La Liga'da şampiyon Barcelona
İspanya La Liga'nın 35. haftasında Barcelona, sahasında Real Madrid'i 2-0 mağlup ederek sezon bitimini 3 hafta kala şampiyon oldu.






İspanya La Liga'nın 35. haftasında oynanan El Clasico'da Barcelona, Camp Nou'da Real Madrid ile karşılaştı. Milli oyuncu Arda Güler sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı. 






Barcelona'ya hem galibiyeti hem şampiyonluğu getiren golleri Rashford ve Ferran Torres attı. Bu sonucun ardından puanını 91'e yükselten Barcelona, en yakın takipçisi Real Madrid ile arasındaki farkı 14'e çıkartarak LaLiga'da bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 






Hansi Flick'in öğrenceleri üst üste ikinci, toplamda ise 29. şampiyonluk sevincini yaşadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.