logo
24 EKİM 2026

Kenan Yıldız ne zaman dönecek?

Ağustos sonunda ameliyat edilen Kenan Yıldız'ın sahalardan 2.5-3 ay uzak kalacağı konuşuluyordu. İtalya basınına göre ise süre 4 aya çıkabilir!
 

09.09.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Kenan Yıldız ne zaman dönecek?
Juventus forması giyen milli oyuncumuz Kenan Yıldız, sol ayak tarak kemiği tabanındaki kırık sebebiyle cerrahi operasyon geçirmişti. Ağustos sonunda, Kenan'ın 2.5-3 ay sonra sahalara dönebileceği ifade edilmişti. Fakat Çizme basınına göre; süreç daha da uzayabilir.






ARALIK SONUNDA!

Normalde Kenan'ın kasım ayının son haftasında hazır hale gelebileceği düşünülüyordu. İtalya basını haklı çıkarsa, 21 yaşındaki futbolcunun takıma katılması aralık sonunu bulacak! İngiliz ekibi Arsenal, 1.87 boyundaki yıldız isim için Juventus'la bazı temaslar kurmuştu. Ancak Serie A temsilcisi onu satmadı.






THURAM VE LOCATELLİ

Kenan Yıldız, mevcut durumda Uluslar Ligi'ndeki hiçbir grup karşılaşmasında milli formayı giyemeyecek. 21 yaşındaki futbolcu, Juventus'la olan mukavelesini 7 Şubat 2026'da uzatmıştı. Yeni sözleşmesi 30 Haziran 2030'a kadar sürüyor. Öte yandan Juventus'ta Kenan dışında Thuram ve Locatelli'nin de uzun süreli sakatlıkları var.






Bile bile lades!

Lesley Ugochukwu imza atmadan evvel Okan Buruk'un tempolu ve yaratıcı orta saha isteğine uymadığı, set hücumunda eksik kalacağı ve 20 maçlık opsiyon kılıcının teknik heyetin elini kolunu bağlayacağı belliydi.

24.10.2026 14:49:00
Haber Merkezi
 
Bile bile lades!
Bile bile lades!
Galatasaray yönetimi şimdi Fransa U-21 Milli Takımı'nın değişmez oyuncusundan nasıl kurtulacağını düşünüyor.
Barcelona hezimeti sonrasında Galatasaray'da kriz devam ediyor... Katalan ekibine yenilmek tüm dünyada futbolu bilenler için normal, beklenen bir durumdu.






Ancak bu kadar büyük bir infiale neden olmasının sebebi, oynanan kötü futbol ve sezonu kurtarması beklenen yeni transferlerin ortada görünmemesi oldu.






Özellikle sezonun ilk transferi Lesley Ugochukwu üzerinden yapılanlar ve söylenenler tam anlamıyla bir kriz işareti.






Ugochukwu, Rennes ve Premier League kariyerinde maç başına 1,5 - 2 top kapma ortalaması tutturan, saf bir "çapa" profiliydi. Ancak 5 sezonda ürettiği toplam kilit pas sayısı sadece 41, yarattığı büyük şans ise koca kariyerinde sadece 1'di.






Süper Lig'de rakiplerinin %80'ine karşı oyunu rakip yarı alana yığan ve kapanan savunmaları açmak için orta sahasından kilit pas verimi bekleyen Okan Buruk'un sisteminde bu profilde bir oyuncunun set hücumunu kilitleyeceği istatistiksel bir gerçekti.






Çıplak gözle görülen taktiksel uyumsuzluğa ve bağırarak gelen istatistiksel uyarılara rağmen atılan bu imza, profesyonel kulüp yönetiminde "bile bile lades" deyiminin tam karşılığı oldu.

Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı

Saha içindeki vasat istatistikleri ve ceza sahasındaki bitiricilik sorunuyla eleştirilerin hedefi olan Kerem Aktürkoğlu için Slavia Prag maçı son durak olabilir!

24.10.2026 14:45:00
Haber Merkezi
 
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Bravo! Kerem Aktürkoğlu köprüleri attı
Oyundan çıkarken kendisini protesto eden taraftara "bravo" çekip direkt soyunma odasının yolunu tutan yıldız oyuncu, İsmail Kartal'ı dinlemeden stadı terk etti.
Ertesi gün de kendisine tesislerde pasta bile kesilmemesi ayrılık iddialarını güçlendirdi.






Fenerbahçe'de krizler bitmek bilmiyor… Slavia Prag maçında alınan 2-2'lik beraberlik, İsmail Kartal'ın istifasının istenmesi, Aziz Yıldırım ve yönetimin sessizliğini koruması, Asensio'nun uzun süre sahalardan uzak kalacak olması, Nathan Aké'nin derbide oynayamayacak olması yetmiyormuş gibi bir de Kerem Aktürkoğlu krizi patladı.






Slavia Prag maçında Kartal'ın "İyi defans yapıyordu" diyerek korumaya aldığı Kerem'in oyundan alındığında kendisini yuhalayan tribünlere "bravo" diyerek tepki gösterdiği görüntüler ortaya çıktı.






Oyundan alınmasından sonra direkt soyunma odasına giden Kerem, sadece bu kadarla kalmadı; iddialara göre İsmail Kartal'ın maç sonu konuşmasını beklemeden stadı terk eden isim oldu.






Ertesi gün Kerem'in yaş günüydü. Ancak takımdaki en ücra köşede kalmış oyuncuya pasta kesilip bunun görüntüleri basına servis edilirken Kerem'le ilgili herhangi bir görüntü paylaşılmadı. Sadece bir kaç takım arkadaşı kendisini sosyal medyadan tebrik etti.






Bu sezon beklentilerin altında kalan Kerem'in mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği bir süredir zaten iddia ediliyor. Süper Lig'de ceza sahası içinden attığı 8 şutta 0 gol, Şampiyonlar Ligi'nde ise ceza sahası içinden 3 şutta 0 gol istatistiği var. Ceza sahası dışı haricinde bitiriciliği tamamen durmuş durumda.






Yüksek riskli pas tercihleri ve başarısız çalım denemeleri nedeniyle maç başına 8'e yakın top kaybı yapması, takımın hücum setlerinde ritim bulmasını engelliyor.






İkili mücadele kazanma oranının Şampiyonlar Ligi'nde %28 seviyesine kadar gerilemesi, tempolu ve fiziki takımlara karşı kaybolmasına yol açıyor.

Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin

Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi

24.10.2026 14:36:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'a Venezuelalı koşan beyin
Trabzonspor'da Hearts maçı öncesi Başkan Ertuğrul Doğan'ın işaret ettiği isme Fotospor ulaştı! Veri analizlerinin ardından bordo-mavililerin gündemine Toulouse'un Venezuelalı yıldızı Cristian Cásseres Jr. geldiği bilgisi verildi. 11.1 km koşu mesafesi, maç başı 3.1 kilit pası ve 9 top geri kazanma istatistiğiyle Cásseres, bordo-mavililerin aradığı "koşan beyin" olmaya hazır.






Hearts maçından önce Başkan Ertuğrul Doğan'ın "İzleme ekibimizin raporlama sistemine göre hareket ediyoruz" açıklamasının ardından Trabzonspor'da gözler transfere çevrildi.






Son maçlardaki veri analizleri bordo-mavililerin merkezdeki yaratıcı ve iki yönlü lider eksikliğini net bir şekilde ortaya koyarken; gündeme Toulouse'un Venezuelalı orta saha oyuncusu Cristian Cásseres Jr. geldi.






Doğan'ın izleme ekibinin sistemli bir raporlama süreciyle hareket ettiğini belirttiği ortamda Venezuelalı oyuncu Trabzonspor'un aradığı oyun kurma noktasındaki eksikliği dolduracak isim olarak öne çıktı.






Casseres, Toulouse formasıyla bu sezon maç başına 107 topla buluşma ve 70.7 isabetli pas ortalamasıyla oyunun tüm trafiğini yöneten oyuncu, %84 pas isabet oranıyla dikkat çekiyor.






Daha şimdiden Ürettiği 7 büyük şans ve maç başına 3.1 kilit pas ile hücum hattını besleyen Venezuelalı orkestra şefi, 7 karşılaşmada 5 asist ve 1.94 xA (asist beklentisi) yakalayarak Trabzonspor'un yaratıcılık sorununa çözüm sunacağını gösteriyor.






Gündemdeki ismin en büyük farkı ise sadece teknik bir 10 numara değil, aynı zamanda temposu yüksek iki yönlü bir profil olması. Maç başına 11.1 kilometre katetme ve 9.1 depar ortalamasına sahip olan oyuncu, savunma katkısıyla da öne çıkıyor.






Zeminde %68 ikili mücadele başarısı yakalayan Venezuelalı yıldız, maç başına 4.3 top çalma ve 9.0 top geri kazanma istatistikleriyle Fırtına'nın orta sahadaki pres gücünü de üst seviyeye taşıyacak özelliklere sahip.

Mırettı'de büyük korku

Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti’nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı

24.10.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Mırettı'de büyük korku
Mırettı'de büyük korku
Orkun Kökçü'den yararlanamayan Beşiktaş, üstüne üstlük bir de Fabio Miretti'nin omzundan sakatlanmasıyla sarsıldı.

23 yaşındaki İtalyan yıldızın Genoa döneminde sezonu kapatmasına neden olan eski omuz sakatlığının nüksetme ihtimali endişe yarattı. Sağlık kurulu alarm durumunda. Miretti en iyi ihtimalle 3 hafta sahalardan uzak kalacak.







Beşiktaş hem kazanabileceği maçta Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı hem de Orkun Kökçü'den yararlanamazken İtalyan orta saha oyuncusu Fabio Miretti'den gelen sakatlık haberiyle sarsıldı.






Daichi Kamada ile girdiği ikili mücadelede sağ omzunun üzerine düşen 23 yaşındaki oyuncu, yapılan ilk müdahalenin ardından oyuna devam edemedi.

Miretti'nin Crystal Palace karşısında yaşadığı omuz sakatlığı, Genoa'da kiralık olarak forma giydiği 2024-25 sezonunun son bölümündeki ağır omuz sakatlığını akıllara getirdi.







O dönem yine sağ omzundaki bağ hasarı ve zorlanma nedeniyle yaklaşık 2,5 ay sahalardan uzak kalan ve sezonu erken kapatan genç yıldızın, aynı bölgeden tekrar hasar almış olma ihtimali sağlık kurulunu alarma geçirdi. Beşiktaş Sağlık Kurulu, İtalyan oyuncunun çekilecek detaylı MR'ı ve yapılacak instabilite testlerinin ardından tedavi haritasını netleştirecek.






İlk etapta ameliyatsız güçlendirme tedavisi planlanırken, oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması öngörülüyor.

Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme

Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda

23.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'de yangın var. Slavia Prag beraberliği sonrası Romelu Lukaku'nun Çek ekibinin teknik direktörü Trpišovský'ye söylediği iddia edilen sözler, Samandıra'yı karıştırmaya yetecek cinsten. İsmail Kartal ile sezon başından bu yana soğuk savaş yaşadığı iddia edilen Belçikalı yıldız da çok rahatsız.








Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda.

Üstüne bir de Romelu Lukaku'nun 2-2'lik beraberliğin ardından Slavia teknik direktörü Jindřich Trpišovský'ye söylediği iddia edilen bir söz var ki ortalığı daha da alevlendirecek cinsten.







FENERBAHÇE İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEDİ Mİ?

Sezon başından bu yana teknik direktör İsmail Kartal ile soğuk savaş yaşadığı gözlenen tecrübeli golcünün, Çek çalıştırıcıya "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddia edildi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trpišovský, Lukaku ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaştı:







TRPISOVSKY SER VERDİ SIR VERMEDİ

"Lukaku, takımımızın zihniyetini takdir etti. Kadro kalitemizin çok yüksek olmamasına rağmen muazzam bir zihinsel güce ve yüreğe sahip olduğumuzu söyledi."

Ancak tecrübeli teknik adam, konuşmanın geri kalanını açıklamaktan kaçınarak, "Gerisi çok kişisel, o yüzden bahsetmek istemiyorum" demekle yetindi. Bu durum, "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddiasını çok daha güçlendiren bir ifade oldu.







LUKAKU İLE TEKNİK HEYET ARASINDA GERİLİM

Belçikalı santrforun teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık aslında yeni değil. Takıma katıldığı ilk günden itibaren teknik direktör İsmail Kartal ve Futbol Direktörü Oğuz Çetin ile arasında soğuk rüzgârlar esiyor.







Teknik heyetin ve yönetimin transfer edildiği anda yaptığı "Henüz hazır değil" açıklamalarına karşın tecrübeli golcü, ayağının tozuyla çıktığı ilk basın toplantısında "Ben hazırım" diye meydan okumuştu.






Belçika millî takımı formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maçta golünü atan Lukaku, "Türkiye'ye dönünce durumum hakkında konuşacağım" diyerek krizin sinyallerini vermişti.






Bu süreçten sonra zaman zaman ilk 11'e girmeye başlayan ve son olarak 3-0 kazanılan Rizespor mücadelesine de ilk 11'de çıkan Lukaku, Slavia Prag maçında yine yedek başladı.

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?

Galatasaray sezon başında Frankfurt'un Can Uzun için istediği uçuk bonservisi vermeyip 25 milyon Euro'ya Aleksey Batrakov'a imza attırdı. Günün sonunda Rus yıldız Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de fırtına gibi eserken, istatistikler Okan Buruk ve sarı-kırmızılı yönetimin transferde ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.
 

23.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Galatasaray, sezon başında Can Uzun'u uzun süre kovaladı... Ancak Frankfurt 60 milyon Euro dedi. Aşağı indi mi bilinmez ama Galatasaray için 30-35 milyon Euro maksimum rakamdı. Zaten o dönemde Okan Buruk da Alman futbolu ve Bundesliga'nın 10 numaralarının Türkiye için çok da bir şey ifade etmediğinin farkındaydı.






Can'a asla 60'ı bırakın, 50 ya da 40 milyon Euro vermeyi bile düşünmedi. Yerine ise 25 milyon Euro'ya Batrakov'u getirdi... Hem de o Batrakov, PSG'ye sadece Rusya'ya uygulanan ambargo yüzünden gidememiş bir isimdi.






BATRAKOV PARLADIKÇA PARLIYOR

Günün sonunda Galatasaray'ın Rus oyuncusu her gün biraz daha parlarken, Can Uzun ise Avrupa'da bile olmayan Eintracht Frankfurt'ta görünmeyi bekliyor.






Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 3 maçta 0.74 xG'den 2 gol çıkararak %100 pozisyonu gole çevirme oranı yakaladı. Lille ve Barcelona gibi devlere karşı skora doğrudan etki ederek büyük maç oyuncusu olduğunu kanıtladı.






CAN UZUN YOKLARI OYNUYOR

Can Uzun Bundesliga'da henüz asist üretememişken ve oyunu dar alana sıkıştırırken; Batrakov Süper Lig'de maç başına 2.2 kilit pas, 1.22 xA (asist beklentisi) ve 2 büyük şans yaratma istatistikleriyle Galatasaray hücumlarının beynine dönüştü.






OKAN BURUK ÇOK MUTLU

Okan Buruk'un önden baskı sistemine kusursuz uyum sağlayan Batrakov, 90 dakika başına 11.4 km koşu ve 16.1 depar atarak modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor. Can Uzun ise 7.2 depar ortalamasıyla daha statik bir profil çiziyor.

Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim

TFF ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, Çağdaş Atan’ın da yer alacağı güçlü bir teknik kadro kuruyor

22.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
TFF ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan Sergen Yalçın, A Millî Takım'da güçlü bir teknik kadro kurmak için kolları sıvadı. Daha önce karşılaştığı 'teknik ekibi yetersiz' eleştirilerine son vermek için; Çağdaş Atan başta olmak üzere eski yol arkadaşlarını yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.






TFF, sanki kendi geleceği garanti altındaymış gibi yaptığı toplantıda A Millî Takım teknik direktörlüğü görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. 53 yaşındaki teknik adam ve ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu. Beşiktaş'ta görev aldığı son dönemde ekibinin yetersizliği nedeniyle sık sık eleştirilen Sergen Yalçın'ın yeni dönemde kimlerle çalışacağı merak konusu oldu.






Gelen ilk bilgiler ise Yalçın'ın yeni dönemde eski silah arkadaşı Çağdaş Atan'ı da yanına alarak güçlü bir teknik ekip kurmak niyetinde olduğu yönünde.






Sergen Yalçın'ın olası geniş teknik kadrosunda yer alması beklenen isimler şu şekilde kamuoyunda konuşulmaya başlandı:






Hem Beşiktaş hem de Antalyaspor dönemlerinde Yalçın'ın saha içi antrenman yükünü ve taktik uygulamalarını çeken, hocanın güvendiği iki temel antrenör Ozan Köprülü ve Murat Kaytaz kesin olarak teknik ekipte yer alacak.






Son dönem teknik heyet yapılanmasında fiziksel ve atletik performans analizlerini yöneten bilimsel kurul ekibinde Prof. Dr. Niyazi Eniseler ve Barış Gürol'a yer açılması muhtemel.






Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor

Şampiyonlar Ligi haftasında zıt kaderler yaşayan devler, Sami Yen'deki büyük randevuya kilitlendi. Prag karşısındaki kayıpla türbülansa giren Fenerbahçe’de İsmail Kartal derbiyi 'can simidi' olarak görürken, Fransa’da Lille’i darmadağın eden Galatasaray’da Okan Buruk ise soğukkanlılıkla zafere odaklandı

22.10.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Derbi öncesi psikolojik üstünlük Galatasaray'da! Fenerbahçe'nin işi zor
Fenerbahçe dün akşam 2-0 öne geçtiği maçta Slavia Prag ile 2-2 berabere kalarak dev bir türbülansa girdi... Galatasaray ise Fransa Ligue 1'de topladığı puanlarla PSG'nin averajla da olsa üstünde yer alan Lille'i hem de deplasmanda 4-2'lik skorla ezdi geçti.






İki takım pazartesi akşamı Sami Yen'de dev bir derbiye çıkacak... Dün gece istifaya davet edilen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ilk sözleri, "Galatasaray'ı yener kendimizi affettiririz" olmuştu.






Okan Buruk ise bu akşamki Lille zaferinden sonra, "Şimdi hedefimiz bu maçı unutup derbiye odaklanmak" dedi. İki teknik adamın açıklamalarına bakınca Kartal'ın önceliğinin derbi olduğu, Buruk'un ise bu akşamdan itibaren derbiye konsantre olmaya başlayacağı akıllara geldi.






Fenerbahçe için bu derbi artık sadece bir lig maçı değil; hem teknik heyetin geleceğini belirleyecek hem de sezonun kırılma noktasını oluşturacak bir "ya tamam ya devam" karşılaşması.






Sarı-kırmızılılar, Ali Sami Yen'e hem moral üstünlüğüyle hem de Avrupa zaferinin getirdiği ritimle giriyor. Buruk'un bu yaklaşımı, Galatasaray'ın maça daha rahat, özgüvenli ve baskıyı rakibine yıkan bir psikolojik yapıda çıkacağını gösteriyor.






Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı

Sergen Yalçın, Vincenzo Montella'nın kovulacağını anladığı andan itibaren mükemmel bir iletişim siyaseti uyguladı… Ortalık yanarken İbrahim Hacıosmanoğlu aleyhine tek söz etmedi. Bunun yanı sıra Yalçın döneminde millî takımda Berke Özer'i yeniden kadroda göreceğiz. Ancak özellikle Merih Demiral'ın çok daha ağırlıklı olacağına şahit olacağız.

21.10.2026 13:06:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın Milli takım için tüm kozlarını oynadı
Sergen Yalçın söyleye söyleye, araya hatırlı büyükleri koya koya Türk millî takımının başına teknik direktör oldu... İşin ilginç yanı ise her durumda ve her konuda söyleyecek bir sözü olmasına rağmen millî takımın yeni teknik direktörü; ne MHK başkanı tutuklanırken, ne Yasin Kol içeri alınırken, ne de tüm futbol kamuoyu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifasını isterken sessiz kalmasıyla aslında net planlarını ortaya dökmüştü.






SERGEN YALÇIN İLE NELER OLACAK?

Sergen Yalçın'ın oyun tarzı ve futbol felsefesine bakarak millî takımda yeni dönemde nelerin değişip nelerin aynı kalacağına dair Fotospor editörleri bazı öngörülerde bulundu.

Yeni dönem millî takım, Arda Güler'in etrafında şekillenecek. Hakan Çalhanoğlu millî takımda kalmaya devam edecek ancak Arda takımın beyni olacak. Ancak Çalhanoğlu yavaş yavaş formasını Orkun Kökçü'ye devredecek. Kenan Yıldız da Arda'nın en önemli yardımcısı olacak.






BERKE ÖZER VE MERİH DEMİRAL

Berke Özer milli takıma dönecek. Merih Demiral da iddia edildiği gibi aforoz edilmeyecek. Zaten Sergen'i millî takıma öneren akılla, Merih'e destek veren akıl aynı olduğu için Suudi Arabistan'da forma giyen millî stoperin ayrılması söz konusu değil. Sergen kendi döneminde mutlak ama mutlak bir santrforla oynayacak. Ancak o santrfor olmadığı için sorunu nasıl çözeceği muamma. Deniz Gül, Bertuğ ya da Semih Kılıçsoy'la olacak gibi değil. Belki bu dönemde Enes Ünal'a forma gelir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.