logo
14 HAZİRAN 2026

"Keşke hiç Galatasaray'a gitmeseydim"

Bursaspor'un golcü ismi Sercan Yıldırım, "Keşke hiç Galatasaray'a gitmeseydim" dediğin oldu mu?' sorusuna, "Kesinlikle oldu. Gitmek benim elimde değildi. Ben gitmedim açıkçası. Bunu herkes yanlış biliyor" dedi

30.07.2016 00:00:00
Bursaspor'un golcü ismi Sercan Yıldırım, "Keşke hiç Galatasaray'a gitmeseydim" dediğin oldu mu?' sorusuna, "Kesinlikle oldu. Gitmek benim elimde değildi. Ben gitmedim açıkçası. Bunu herkes yanlış biliyor" dedi. Yeşil-beyazlı takımın altyapısından yetişen ve Bursaspor'un Süper Lig'de şampiyonluk yaşadığı sezonun önemli isimlerinden olan Sercan Yıldırım, 2011-2012 sezonunda Galatasaray'a transfer olmuştu. Ancak sarı-kırmızılı takımda beklentilerin altında kalan ve kiralık olarak Sivasspor, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor gibi ekiplerde forma giyen 26 yaşındaki oyuncu, Serdar Aziz'in sarı-kırmızılı takıma transferinin ardından Bilal Kısa ve Furkan Özçal ile birlikte yetiştiği kulüp olan Bursaspor'a bonservisiyle geri döndü.

"Şu anda daha yüzde 70'e bile gelmedim"
Yeşil-beyazlı takımda geçtiğimiz sezon Süper Lig'de çıktığı 19 maçta 4 gol, 5 asistlik performans sergileyen Sercan, yeni sezon öncesi iddialı konuştu. Bursaspor'un yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya'nın Windischgarsten kasabasında özel açıklamalarda bulunan Sercan, kampın güzel ve yorucu geçtiğini belirterek, "Bu yorulmanın avantajlarını sezon içinde göreceğiz. O yüzden de iyi yükleniyoruz. Hocamız da iyi çalıştırıyor. Bu kamp dönemini iyi geçirip, sezona da iyi başlamak istiyoruz. Sezonu da iyi bitirmek istiyoruz. Kondisyon anlamında şu anda daha yüzde 70'e bile gelmedim ama kendimi zorluyorum antrenmanlarda. Yüzde 100'ü vermeye çalışıyorum. O yüzden de sezonun ilk haftasına yüzde 100 ile başlamayı düşünüyoruz" dedi.

"Kaytaran oyuncu yok"
Şu ana kadar kampın yıldızı kimdi? sorusuna ise Sercan, "Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Genç oyuncularımızın da maşallahı var. Maçlarda idmanlara göre tempo biraz daha farklı oluyor. Çok yıldız var ama şu an aklıma gelmiyor. Herkes ön planda. Kaytaran yok. O yüzden de bu takım adına güzel bir şey" şeklinde konuştu.

"Maddi anlamda yük oldukları her halinden belliydi"
Macar yıldız Dzsudzsak ve Necid'in takımdan ayrılmasının güç kaybettirip, kaybettirmeyeceğinin sorulması üzerine Sercan, "O iki arkadaşımı da çok seviyorum. Eleştiri oldu, olmadı o beni ilgilendirmiyor ama Dzsudzsak ve Necid ikisi de geçen sene oynadılar. Bazen de yedek oturdular. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşünüyorum. Biraz maddi anlamda yük oldukları her halinden belliydi. İnşallah onlar için en hayırlısı olur. Çünkü takıma faydalı olabilirlerse kalsınlar ama gitmelerinin takıma faydası olacaksa onların vereceği karar" dedi.

"Galatasaray defterini silmiştim"
Geçtiğimiz sezon başında Galatasaray'da forma giydiğin dönemde taraftarlardan tepki çekmiştin ve Bursaspor'a kiralanmıştın. O tepkilerin ardından Galatasaray defterini tamamen kapatmış mıydın? sorusuna ise 26 yaşındaki oyuncu, şu yanıtı verdi: "Geçen sene Hamza hocanın olması beni etkilemişti. Hamza hocanın bana tutumu ve yaklaşımı çok önemliydi. O yüzden de ben kalsaydım kendisi için kalacaktım. Faydalı olabileceğimi de düşünüyordum. Ön plana çıkacağıma inanıyordum. Olmadı, ben de hemen ardından Bursa'ya gelmiştim. Bu seneyle alakalı hiçbir şekilde Galatasaray'da kalacağım yönünde bir düşüncem yoktu. Zaten haberlerde çıktı. Ben kendilerine de Bursaspor'dan başka takıma gitmeyeceğimi söyledim. Dileğim de oldu. Galatasaray defterini tamamen silmiştim" diye konuştu.

"Asla bir daha öyle bir tercih yapmam"
Tekrar Galatasaray'dan teklif gelmesi halinde gitmeyi düşünmediğini ifade eden Yıldırım, "Ben asla bir daha öyle bir tercih yapmam. Tekrar öyle bir teklif gelse bile. Bu saatten sonra düşünürsem yurt dışına düşünürüm. Onun dışında Bursaspor'da futbolu bırakmak istiyorum" dedi.

"Galatasaray'a gitmek elimde değildi, ben gitmedim, bunu herkes yanlış biliyor"
'Galatasaray'a keşke hiç gitmeseydim? dediğin oldu mu?' sorusuna da Yıldırım, "Kesinlikle oldu ama tabi o sıra olumsuz durumlar vardı. Benim elimde değildi. Ben gitmedim açıkçası. Bunu herkes yanlış biliyor. İmza attığımda da söylemiştim. Belli nedenlerden dolayı gitmiştim. Olayları takip edenlerin hepsi farkındaydı" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor


 
Amatör branşları profesyonel bir yapıya kavuşturmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, iddialara göre basketbol şubesini gözden çıkardı. Futbol dışındaki branşları yönetmeye talip olan güçlü şirketlere kapıyı sonuna kadar açan Yıldırım, kulüp tarihinin en büyük şube devri için bombayı patlattı. Basketbol şubesini Ali Koç’un kalesi olarak bilinen 1907 Fenerbahçe Derneği’ne resmi olarak teklif ettiğini açıkladı.

13.06.2026 15:27:00
Haber Merkezi
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor

Fenerbahçe'de futbol dışındaki branşların bütçeye getirdiği mali yük, yönetim katında radikal kararlar alınmasına neden oldu. Her yıl amatör şubeler nedeniyle bütçede büyük açıklar veren sarı-lacivertli kulüpte, Başkan Aziz Yıldırım'dan camiayı sarsacak bir hamle geldi. Yıldırım, kulübü bu mali yükten kurtarmak adına basketbol şubesini açıkça Ali Koç ile özdeşleşen 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teklif ettiğini duyurdu.







Kulübün mali sürdürülebilirliği adına amatör şubelerin şirketleşmesi ya da güçlü sponsorlar tarafından tamamen üstlenilmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, kapıyı dışarıya sonuna kadar açtı. "Futbol dışındaki branşları idare etmek isteyen şirketler varsa gelsinler konuşalım" diyerek net bir çağrıda bulundu.







Açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise erkek ve kadın basketbol şubelerinin geleceğiyle ilgili oldu. Amatör şubelerin bütçeyi zorladığını her fırsatta dile getiren ve bir anlamda bu yükten kurtulmak isteyen Aziz Yıldırım, basketbolun yönetimini camianın en güçlü STK'sına emanet etmeye hazır olduğunu belirtti.







Yıldırım, Mustafa Koç'un kurduğu ve uzun yıllar Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği'ne resmi bir teklif götürdüğünü itiraf ederek, "Basketbolu 1907 Derneğine teklif ettim" dedi.
Fenerbahçe'nin kurumsal aklı ve finansal gücü olarak bilinen, Fenerium ve 1907 Tribünü gibi dev projeleri kulübe kazandıran 1907 Fenerbahçe Derneği'nin bu tarihi teklife ne yanıt vereceği ise büyük merak konusu.







Aziz Yıldırım'ın masaya koyduğu bu radikal teklif sonrası dernek yönetiminin çalışmaları başlattığı ve sarı-lacivertli camianın şimdi pürdikkat bu yanıta kilitlendiği öğrenildi.
Fenerbahçe basketbolu şirketleşerek 1907 Derneği'nin yönetimine mi geçecek? Kulüp siyasetini de kökten değiştirecek bu hamlenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı

Fenerbahçe'de pazartesi günü yapılacak kritik yönetim kurulu toplantısıyla birlikte yeni teknik direktör bilmecesi resmen çözülmesi bekleniyor

13.06.2026 13:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı
Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı
Fenerbahçe'de pazartesi günü yapılacak kritik yönetim kurulu toplantısıyla birlikte yeni teknik direktör bilmecesi resmen çözülmesi bekleniyor...

Ancak sarı-lacivertlileri Şampiyonlar Ligi öncesi tarihin en dar zaman tüneli bekliyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın "22 Haziran'da takım kampa toplanacak ve o tarihe kadar en az 4 transfer yetişecek" sözünün ardından, 15 Haziran'da açıklanacak yeni hocayla kamp tarihi arasında sadece bir hafta kalıyor.

Olağanüstü kongrede başkanlık koltuğuna yeniden oturan Aziz Yıldırım, takımı 22 Haziran'da kampa almayı hedeflediğini seçim sürecinde açıklamıştı...

Ancak yönetimin göreve gelmesinin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen "hazır" denilen teknik direktör açıklaması gelmedi. Perşembe akşam saatlerinde "tehdit" gibi Aykut Kocaman yalanlaması geldi. Şimdi de yeni teknik direktörün Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra açıklanacağı konuşulmaya başlandı.







7 GÜNDE 4 TRANSFER AÇIKLANACAK

Fenerbahçe'nin yeni sezondaki yol haritası ve takımın emanet edileceği yeni teknik direktör, 15 Haziran Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından netlik kazanacak gibi duruyor. Temmuz ayındaki Şampiyonlar Ligi elemeleri sebebiyle yeni teknik adamın kaybedecek tek bir günü bile bulunmuyor. Ancak asıl baskı unsuru, takımı toplama tarihiyle hoca açıklanması arasındaki dar zaman dilimi.







22 HAZİRAN'DA KAMP BAŞLAYACAK

Başkan Yıldırım, 22 Haziran'da kamp için toplanacaklarını ilan ederken, bu tarihe kadar en az 4 transferin takıma dahil olacağının sözünü vermişti. Pazartesi günü hocanın açıklanacağı düşünüldüğünde, yönetimin önünde transferleri kampa yetiştirmek için sadece 7 günlük bir süre kalacak. Bu kadar kısa bir sürede 4 büyük transferin birden bitirilip bitirilemeyeceği ise spor kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu.







KOCAMAN GELİR MURIQI AÇIKLANIR

Kulislerde en güçlü senaryolardan biri hala Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğuna Aykut Kocaman'ı getirmesi ihtimali. Eğer pazartesi günü açıklanan isim Kocaman olursa, yönetim adına süreç çok daha sancısız ilerleyebilir. Bu senaryoda, başta eski golcü Vedat Muriqi olmak üzere ön görüşmesi yapılan ve prensip anlaşmasına varılan oyuncuların transferleri hızla resmiyete dökülecek.







7 GÜNDE NELER YAPILABİLİR

Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var: Ya iddia edildiği gibi farklı, yabancı bir teknik adam gelirse?
Sadece 7 günlük bir süre kalmışken, yeni gelecek yabancı bir teknik adamın raporları doğrultusunda sıfırdan 4 transferi bitirmek operasyonel olarak mümkün olacak mı?







Yönetimin ve transfer komitesinin daha önceden ön anlaşma sağladığı (Vedat Muriqi dahil) isimleri, göreve yeni gelecek farklı bir teknik adam sistemine uygun bulup onaylayacak mı? yoksa kendi listesini mi dayatacak?

Fenerbahçe yönetimi, pazartesi günü yapacağı hamleyle sadece teknik direktörünü belirlemeyecek; aynı zamanda Şampiyonlar Ligi vizyonunun ve transfer politikasının da geleceğini oylayacak.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.

Meğer Saadettin Saran planlamış

Fenerbahçe kulübü, futbol takımının 2026-27 sezonu hazırlık kampı programını duyurdu

13.06.2026 12:55:00
Haber Merkezi
Meğer Saadettin Saran planlamış
Meğer Saadettin Saran planlamış
Fenerbahçe'nin 5-16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın elit spor merkezi Windischgarsten bölgesinde gerçekleştireceği dev kampın, aylar öncesinden Saran Media ile yapılan peşin avanslı yayın anlaşması sayesinde tamamen finanse edildiği ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım ve yönetiminin yeni sezon planlamasıyla ilgili dünden bugüne bir çalışma yapmayacağı programın kabul edildiği iddia edildi.

Fenerbahçe kulübü, futbol takımının 2026-27 sezonu hazırlık kampı programını duyurdu. Sarı-lacivertli kafile, 5-16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın izole ve yüksek standartlı spor tesisleriyle ünlü Windischgarsten bölgesinde kampa girecek. Bu kampın açıklanan detayları, futbol kamuoyunda çok çarpıcı bir gerçeği yeniden gündeme getirdi: Sadettin Saran gitti ama kamp programı harfiyen devrede!







DÜNDEN BUGÜN OLACAK ŞEY DEĞİL

Başkanlık süresi bitmeden önce Saran gelecek sezonun planlarını yapmış görünüyor... sarı-lacivertlilerin Avusturya'da yapacağı kamp uzmanlara göre son dakikada alınmış bir karar değil. Aksine aylar öncesinden, Saran'ın kararı doğrultusunda ve onun ticari hamleleriyle işlenmiş bir organizasyon olduğu belirtiliyor.

MATCH PR İLE YAPILAN ANLAŞMA

Fenerbahçe, uluslararası spor organizasyon devlerinden Match PR ortaklığıyla düzenlenen ve bölgenin en prestijli yaz turnuvalarından biri olan "Summer Series Upper Austria" kapsamında sahaya çıkacak. Takım, tamamen Avrupa standartlarında, izole bir vadide ve futbol endüstrisinin en gözde yükleme merkezinde yeni sezonun temellerini atacak.







PEŞİN AVAN ÖDEMESİNİ TAMAMLADI

Anlaşmanın perde arkasındaki en büyük güç ise Saran Media ile Nisan 2026'da yapılan yayın hakları sözleşmesi. Saran'ın sahibi olduğu şirket, Fenerbahçe'nin hazırlık maçları ve Avrupa ön eleme yayın haklarını kulübe ciddi bir peşin avans ödemesi yaparak satın almıştı.







İŞTE YAPILACAK 3 MAÇIN PROGRAMI

Bu anlaşma sayesinde Fenerbahçe, yaz kampında masraf yapmak bir yana, sezona başlamadan kasasını doldurdu. Sarı-lacivertliler, kamp boyunca dişli ekiplerle kozlarını paylaşacak.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre maç takvimi şu şekilde işleyecek:

8 Temmuz 2026: Fenerbahçe - Admira Wacker (Raiffeisen Arena)
11 Temmuz 2026: Fenerbahçe - Pogon Szczecin (Hofmann Personal Stadion)
14 Temmuz 2026: LASK - Fenerbahçe (Raiffeisen Arena)







AZİZ YILDIRIM PROGRAMI BOZMADI

Sadettin Saran'ın idari olarak yönetimde yer almaması, kulübe sağladığı katkının önüne geçmedi. Fenerbahçe, temmuz ayında hem fiziksel gücünü depolayacak hem de uluslararası vitrinde boy gösterecek.







Yönetim koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ve yönetimi yeni sezona Sadettin Saran'ın plan ve programı üzerinden "merhaba" diyecek.

File'nin Efeleri'nden büyük başarı


 
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi. Fransa, 2020 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatlarında şampiyon olmuştu. Filenin Efeleri ilk maçı ABD'ye karşı 3-1 kaybetmişti. 

13.06.2026 11:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi.
Ay-yıldızlılar, Kanada'nın başkenti Ottawa'da oynanan maçı 25-23, 27-25, 25-21 setlerle kazandı.

Milliler, 14 Haziran Pazar günü ilk etaptaki üçüncü maçını TSİ 02.30'da İtalya, son maçını da TSİ 21.30'da Kanada ile yapacak.

İşte kadrolar

Hakemler: Hector Ortiz (Porto Riko), Jiang Liu (Çin)

Türkiye: Murat Yenipazar, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Gökçen Yüksel, Ahmet Tümer (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mirza Lagumdzija)

Fransa: Iyekbekedo, Brizard, Henno, Magnin, Boyer, Clevenot (Ramon, Tizi-Oualou, Gueye, Duflos Rossi, Pujol)

Setler: 25-23, 27-25, 25-21

Süre: 96 Dakika

Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avustralya maçı öncesinde yaptığı açıklamada, "Diğer maçlarda da çok önemli puanlar alabilirsiniz ama elbette ilk maç belirleyici olacak diye düşünüyorum. Galip gelmek takımımıza gelecekte önemli bir avantaj kazandıracaktır. Arda, Hakan ve Kenan'la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var. Aceleci olmayacağız, sabırlı bir şekilde kendi oyunumuzu ortaya koyacağız" dedi.

13.06.2026 06:29:00
AA
 Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar
 Montella'dan maç öncesi kritik açıklamalar

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, şampiyonada başarılı olarak Türk halkını gururlandırmak istediklerini söyledi. Vincenzo Montella, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Heyecan dorukta

"Uzun zamandır, 24 yıldır beklediğimiz bir maç öncesinde çok heyecanlıyız, iyi bir oyun çıkaracağımıza inanıyoruz" ifadesini kullanan Montella, şöyle konuştu: "Dünya kupasında karşılaşacağımız zorlukların farkındayız ama bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz ve tadını çıkarmak istiyoruz. Ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. Tutkulu bir takımımız var, sorumluluğu hissediyoruz, milyonların bizi desteklediğini ve büyük beklenti olduğunu da biliyoruz. Futbolcularımızla konuşurken kendi oyunlarını oynamalarını ve rahat olmaları gerektiğini söyledim. Bugüne kadar nasıl yaptıysak bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Aceleci olmayacağız, sabırlı bir şekilde kendi oyunumuzu ortaya koyacağız."

Avustralya disiplinli ve fizikli bir takım

Avustralya Milli Takımı'nı değerlendiren Montella, "Disiplinli ve fizikli oyunculara sahip olduklarını gördük. Hız, onlar için zorluk çıkarabilir. Ben de zorlu bir maç bekliyorum, tıpkı Kosova'da olduğu gibi her türlü şeye hazırız. Avustralya ön tarafta hızlı futbolculara sahip, kodlanmış bir şekilde oynayabiliyorlar, fazla fırsat vermeden kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Rakibimizin fiziksel bir takım olduğunu biliyoruz. Yarın maçta fiziksel oyun göstermemiz gerekecek ama teknik olarak da oynamamız gerekiyor. Tüm özelliklerimizi barındıran bir oyun oynamalıyız." ifadelerini kullandı.



Futbolcuların son durumu

Çok dengeli ve her zorluğa karşı mental olarak hazır olmaları gerektiğini vurgulayan Montella, "Her ne şekilde oynayacağımıza bağlı olarak maçta yapmamız gereken özel şeyler var. Tabii ki rakip takımın özelliklerine göre hazırlanmanız gerek, bunun üzerine çalıştık. Her zaman rakiplerimizin oyunlarını dikkate aldık. Çok sıkı çalıştık, rakibimizin de sıkı çalıştığını biliyoruz. Doğru hamleleri yapmamız gerekiyor, tüm futbolcularımız bazı zorlukları aşarak oynuyor. Arda, Hakan ve Kenan'la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var" değerlendirmesinde bulundu.
İtalyan teknik adam, gruptaki rakipler hakkında gelen bir soruyu, "Grubumuzda takımlar son derece dengeli, 4 takım da grup aşamasından başarıyla çıkmayı umut ediyor. İyi bir iş çıkaracağımıza inanıyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Diğer maçlarda da çok önemli puanlar alabilirsiniz ama elbette ilk maç belirleyici olacak diye düşünüyorum. Galip gelmek takımımıza gelecekte önemli bir avantaj kazandıracaktır. Kendi maçımıza odaklanmamız gerek, rakipleri düşünmeden adım adım ilerlemeliyiz" şeklinde yanıtladı.


'Sonuç çabayla belirlenecek'

Vincenzo Montella, yetenekli oyunculara sahip olmalarının avantaj olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Yetenek bu maç için belirleyici olabilir ama sonuç tüm takımın vereceği çabayla belirlenecek. Avustralya zihinsel olarak çok güçlü ve dayanıklı, top geldiğinde ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyor. Dayanıklı bir takım var karşımızda, her takım onlar gibi oynayamaz, kompakt bir oyun sergiliyorlar. Beslendikleri kontra ataklar var, bunları engellememiz ve bu tuzaklara düşmememiz gerekiyor. İki hazırlık maçı oynadık, iyi yaptığımız ve iyileştirmemiz gereken şeyler vardı, son 10 günde bunun üzerine çalıştık. Ofansif ve defansif anlamda hazırlık maçlarına göre daha iyi performans göstermeliyiz" cevabını verdi.
Kanada'da Türk taraftarların kendilerini büyük bir coşkuyla karşıladığını aktaran Montella, "Kanada'daki karşılamayı görünce kendimizi evde hissettik, birçok Türk taraftar vardı, yanımızda oldukları için çok teşekkür etmek istiyorum. Onları her yerde görüyoruz, her ne kadar konuşacak vakit olmasa da sevgilerini hissediyoruz. Vancouver çok güzel bir şehir, ilk kez burada bulunuyorum. Çok güzel bir saha ve stadyum var. Bütün koşullar iyi başlamamız için yeterli."


'Tabii ki bir baskı altındayız ama bunu yönetebiliriz'

Deneyimli teknik adam, Avustralyalı bazı oyuncuların, "Türkiye 24 yıldır Dünya Kupası'nda yok, biz deneyimliyiz, onlar panik yapabilir" yönünde yorumlar yaptıklarının söylenmesi üzerine, şöyle konuştu: "Ben de bu tür yorumlar okudum, doğru şeyler de söylediler. 24 yıldır Dünya Kupası'nda oynamadık, onlar 6 turnuvada bulundular, tecrübeleri var ama tüm takımları tecrübeli değil. Tabii ki bir baskı altındayız ama bunu yönetebiliriz. Baskı altında büyük maçlarda oynamış futbolcularımız var. Milli takımda olmak çok özel ama futbolcularıma şunu söylüyorum; 24 yıldır katılamamak bizim sorumluluğumuzun dışındaydı, biz bunu yapmadık, 24 yıl sonra buraya katıldığınız için bununla gurur duymalısınız. Kendi futbolunuzu oynayın ve bu anların tadını çıkarın."

Şartlar kolay değil

2026 Dünya Kupası'nda mesafelerin uzun olduğunun hatırlatılması üzerine Montella, "Almanya'da her şey daha kolaydı, ulaşım açısından yerimiz çok iyiydi. Seyahat süreleri de en fazla 2 saatti, burada durum çok farklı ama buna adapte olmalıyız. Maçtan sonra sabahın 5'inde geri döneceğiz, benim yaşımda insanların bu saatlere alışması kolay değil ama alışacağız. Almanya'da oynarken kendi evimizde gibi oynuyorduk, çok fazla orada yaşayan insanımız var, burada ne kadar olacak bilmiyorum ama eminim ki bizi güçlü bir şekilde destekleyecekler" açıklamasında bulundu.

İtalyan teknik adam, "Maçlarda verilen su araları hakkında ne düşünüyorsunuz? Avantaj mı, dezavantaj mı?" sorusunu, "Bazı maçları seyrettim, en çok ABD-Paraguay maçıyla ilgileniyorum ama burada olduğum için seyredemiyorum. Su araları ilave ara gibi oluyor, takımla konuşmak için iyi bir fırsat" şeklinde yanıtladı.

Milli Takım, Avustralya maçına hazır


 
2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Türkiye saatiyle 14 Haziran'da saat 07.00'da (yerel saatle 13 Haziran saat 21.00) Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını tamamladı. 

13.06.2026 06:18:00
HABER MERKEZİ/AA
 Milli Takım, Avustralya maçına hazır
 Milli Takım, Avustralya maçına hazır

2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını tamamladı. Killarney Park'ta teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. Isınmayla başlayan idman, top kapma çalışmasıyla sürdü. Antrenmanın basına kapalı bölümünde Avustralya maçının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği belirtildi. Sakatlığı geçen Kenan Yıldız, antrenmanın tamamında takımla çalıştı. Ancak Kenan, Avustralya maçında forma giyemeyecek.  İdmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da izledi.

Maç Kanada Vancouver'de

Türkiye ile Avustralya arasındaki mücadele 14 Haziran Pazar günü TSİ 07.00'de (yerel saatle 13 Haziran 21.00'da) Vancouver'daki BC Place'te oynanacak.


İsmail'den açıklamalar

A Milli Futbol Takımının orta saha oyuncularından İsmail Yüksek, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmenin çok büyük bir gurur olduğunu belirterek, "Buraya seçildik, inşallah hakkını da veririz" dedi. Her şeyin iyi gittiğini belirten Yüksek, "İnşallah Allah'ın izniyle ilk maçımıza çıkacağız. 24 yıl sonra Dünya Kupası heyecanı yaşatacağız. Heyecanlıyız, bu heyecanı tabii ki de iyi anlamda diye düşünüyorum. Yarın da bunu sahada en güzel şekilde göstereceğiz. Ülkemize güzel bir turnuvayı en başından sonuna kadar izlettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


'Montella Türk gibi'

Avustralya maçına hazır olduklarını aktaran milli futbolcu, "Hocamız gerekli analizleri yaptı. Bu akşam son dokunuşları yapacaktır, yarın takımı en iyi şekilde hazırlayacaktır." dedi.
Yüksek, teknik direktör Vincenzo Montella'nın da kendileriyle aynı duyguları taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: "Onda da bence büyük bir heyecanı var. Futbolculuk döneminde yaşadığı heyecanı, teknik direktör olarak yaşıyor. Kendi milleti olmamasına rağmen başka bir milletin hocası olarak gelmesi bence çok büyük bir gurur. Artık İtalyan değil de Türk hoca olarak gözüküyor. Kendisi de bence bu duyguyu ve heyecanı hissediyor. Bunu da futbolculara en iyi şekilde aktarıyor. Dünya Kupası'nın önemli bir turnuva olduğunu, belki uzun yıllar turnuva olacağını her seferinde söylüyor. Çok iyi şekilde hazırlanmamız gerektiğini söylüyor. Bence tüm takım bunu sahaya uyguluyor."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.