logo
16 HAZİRAN 2026

"Kimse bize hesap soramazdı"

Eski Trabzonspor Teknik Direktörü Tekelioğlu'ndan altyapı açıklaması

26.01.2023 11:50:00
"Kimse bize hesap soramazdı"
"Kimse bize hesap soramazdı"

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, "Trabzonspor yetiştirmek ve bulmak zorunda. Ama Trabzon'dan ama Hopa'dan ama Diyarbakır'dan ama Mardin'den, bulmalı. Başka çaremiz yok, aksi takdirde geleceğimiz geçekten karanlık." dedi.

Bordo-mavili takımın altyapısında görev yaptığı dönemde önemli oyuncuları A takıma kazandıran Tekelioğlu, TSYD Trabzon Şubesi Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Tekelioğlu, "Kurtuluş altyapıda" söyleminin sadece sözde kaldığını, içinin son dönemlerde ülke genelinde hiçbir zaman doldurulamadığını savunarak, "Altyapıda belirli yerlerden gelen baskı sonucu torpille futbolcu oynatılıyor. Yeteneğin torpili olur mu'" ifadesini kullandı.

Türk futbolunda özellikle de ekonomik anlamda sıkıntıların arttığı bu dönemde kurtuluşun altyapıda olduğuna dikkati çeken Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Yetiştirilip üst takıma çıkarılan her isim, kulübü geleceğe sağlam adımlarla taşır ama altyapının sağlam ilerleyebilmesi için rahmetli Özkan Sümer hocamızın çalışma prensiplerini uygulamaktan, yönetimlerin bunu kabullenmesinden başka çare yok. Trabzonspor'da altyapının mimarı Özkan Sümer'dir. Bunu sürdüren, mesela altyapıda bireysel antrenman başlatan isimdir. Trabzonspor efsanesinin Türk futboluna yerleşmesinde katkısı olan kişidir. Asıl önemli olan, A takıma geçince de korkmadan genç oyunculara şans vermesidir. A takımdayken, altyapıdaki yeteneklerin isimlerini, doğum tarihlerini bile ezberine alırdı, o kadar yakın ilgilenirdi."

Tekelioğlu, altyapının Özkan Sümer'le başarılı olmasında "zekası, yeteneği, hırsı ve olayı sahiplenmesi"nin öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ama bunları destekleyen önemli bir neden de şudur; Özkan Sümer güçlüydü ve altyapıya kimseyi karıştırmadı, kimse müdahale edemedi. Biz oradayken yöneticiler dahil birçok isim önerildi, kabul etmedik. Başarısızı göndereceksek kimse bize hesap soramazdı, zira arkamızda Sümer vardı. Şimdi kolaysa kabul etmesin antrenör, anında o gönderilir."

Trabzonspor'un altyapıda her yaş grubunda birkaç yıl önce Türkiye veya bölge şampiyonu olduğunu anımsatan Tekelioğlu, "Biz onlardan kaç futbolcuyu A takıma çıkarttık' Önemli olan, A takım yarışırken dahi yabancı, yerli oyuncuda at başı gitmeli. Ancak ekonomik sorunlar büyükse, altyapı daha önde olmalı. Trabzonspor yetiştirmek ve bulmak zorunda. Ama Trabzon'dan ama Hopa'dan ama Diyarbakır'dan ama Mardin'den, bulmalı. Başka çaremiz yok, aksi takdirde geleceğimiz geçekten karanlık." ifadesini kullandı.

Tekelioğlu, altyapının hep sıkıntılı günlerde gündeme geldiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: "Dikkat edin, ne zaman altyapıya dönüyorlar' Transfer yasağında, oyuncular paralarını alamayıp isyan ettiğinde ve kadro dışı geldiğinde, izinli oyuncular dönmediğinde. Hep sıkıntılı dönemde gençlere dönüyorlar. İyi giderken bunu yapmıyorlar. Gelen, 'bana ne'' anlayışında. İşler iyi gittiği zaman ki Trabzonspor'da da öyle oldu, sıcak para, yöneticinin kulübü döndürdüğü zamanlar bitti, kimse öbür taraflara bakmadı. Ne zaman ki sıkıntıya düştü, 'Bizim özümüze dönmemiz lazım' diyorlar. Aslında bu zorlama ile değil, kulüpler kendi düşünceleriyle buna dönmeliydiler. Bunu yapabilecek kapasiteleri var, hele hele Trabzonspor'da bu geçmişte ispat edilmiş. Trabzonspor'un bir kez daha kendini ispat etmeye ihtiyacı vardır, o ispatın da parası pulu olmaz. Önemli olan buradan çıkabilmek, buradan dönmek. Onun için de kendine bir kota koyması lazım. Kesinlikle transfere bir 'dur' demesi lazım." AA

Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti


 
Yeni Zelanda'ya attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan İranlı futbolcu Rızaiyan, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

16.06.2026 09:51:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:59:05
HABER MERKEZİ/AA
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Yeni Zelanda ile 2-2 berabere kalan İran'da maçın oyuncusu seçilen Ramin Rezaeian, "İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rezaeian, toplantıya "Maçın oyuncusu" ödülüyle geldi.

Meksika'yı övdü

Takımın kamp yaptığı Meksika'da çok iyi karşılandığını belirten Rezaeian, "Meksikalılara çok teşekkür ediyorum. Çok kibarlar ve bize çok iyi davranıyorlar. Şimdi tekrar Meksika'ya gideceğiz. Bugün mutlu değiliz çünkü galibiyeti hak etmiştik. Ama bu futbol, bazen sizin istedikleriniz olmayabilir. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İranlılar daha çoğunu hak ediyor. Şimdi daha çok çalışıp bir sonraki maça odaklanacağız" açıklamasında bulundu. ABD, İran takımına ülkede kalma izni vermiyor. İran bu nedenle defalarca Meksika-ABD turu yapacak... 

Attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan Rezaeian, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Burada futbol konuşmak için bulunuyoruz. İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez."

Son şmpiyon sahneye çıkıyor


 
2026 Dünya Kupası heyecanı Türkiye saatiyle 17 Haziran'da 5 maçla devam edecek. Son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelirken L Grubu'nda İngiltere ile Hırvatistan, Dallas Stadı'nda TSİ 23.00'de karşı karşıya gelecek.

16.06.2026 09:37:00
Haber Merkezi
Son şmpiyon sahneye çıkıyor
Son şmpiyon sahneye çıkıyor


2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı I, J, K ve L Grubu'nda 17 Haziran'da oynanacak 5 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada son şampiyon Arjantin, Cezayir ile karşı karşıya gelecek.

L Grubu'nda ise İngiltere-Hırvatistan karşılaşması oynanacak.

Turnuvada Türkiye saatiyle 17 Haziran'da oynanacak maçların programı şöyle:

I Grubu:

01.00 Irak - Norveç (Boston Stadı)

J Grubu:

04.00 Arjantin - Cezayir (Kansas City Stadı)

07.00 Avusturya - Ürdün (San Francisco Bay Area Stadı)

K Grubu:

20.00 Portekiz - Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Houston Stadı)

L Grubu:

23.00 İngiltere - Hırvatistan (Dallas Stadı)

TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi


 
Paraguay maçı öncesi açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren" dedi.

16.06.2026 09:11:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:18:21
AA
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0'lık mağlubiyete ilişkin, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum" dedi.

Ay-yıldızlı ekibin, Arizona'da bulunan Athletic Grounds'taki idmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum. Ama bunlar ilk kez başımıza gelmiyor. 9 kez uluslararası turnuvalara katıldık, 8'ine mağlubiyetle başladık. Bu da mazeret değil ama istatistikler öyle söylüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de meydanları dolduran binlerce kişiyi mutlu etmek istediklerini dile getiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Türk milletinin 7'den 70'e bütün değerli insanlarını elbette ilk maçta galibiyetle coşturmak istiyorduk. Onları hayal kırıklığına uğrattığımız için teknik kadrodan, oyunculara kadar herkesin içi cız ediyor, o acıyı hissediyorlar. Ama maçı da seyrettiğiniz zaman da 100 tane maç oynasanız herhalde böyle bir maçla karşılaşmazsınız. Bizim çocuklara inancımız tam, o yetenekleri var. Maçın istatistiklerine baktığınız zaman daha şu ana kadar turnuvada oynayan bütün maçlarda böyle bir istatistik yok. Olmadı mı olmuyor ama bu olmayacak anlamını taşımıyor. Çünkü bu çocuklar yakın tarihe baktığınız zaman Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finaller oynayan çocuklar. Tarihinde ilk sefer uluslararası A Ligi'ne çıkaran bu çocuklar. 24 senenin üzerine Dünya Kupası'na yine bizi taşıyan bu çocuklar, bu teknik kadro. Onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."

Üç-dört turnuva oynayabilecek bir jenerasyona sahip olunduğunu aktaran TFF Başkanı, "Bu gerçekler ortadayken ve daha ilk maçımızı oynamışken, önümüzde 2 maç daha var, elbette çok değerli bulduğumuz yapıcı eleştirileri, hem teknik hem taktik hem de bizim de yönetimsel olarak da hatalarımızı insanların yapıcı olarak ve bu sürece katkı sağlayacak şekilde ifade etmelerini memnuniyetle karşılıyoruz, saygı duyuyoruz ve böyle devam etmelerini de arzu ediyoruz. Çünkü size dostunuz doğruyu söyler, düşmanınız söylemez, hatalarınız devam etsin ister. Cenab-ı Allah nasip edecek, bizim çocuklarımız, bu milletin bağrından çıkmış bu çocuklar, bu milletin ferasetiyle, analarımızın dualarıyla, çocuklarımızın muhabbetiyle ayağa kalkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün ekibi motive etme anlamında çok iyi oldu

"Çöl gibi bir yerdeyiz. Çölde sırtlanlar var, akbabalar var. Sırtlanlar aşağıdan sürü halinde saldırırlar, akbabalar da yukarıdan süzerler, kavga edip hayal kırıklığına uğrayan var mı, zayıf noktada olan biri var mı, inip de kapayım diye. Bütün ekibi motive etme anlamında da çok iyi oldu, bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren." ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Onları Türk milletine havale ediyorum. Ama onların o çabaları beyhude olacak. Bizim analarımızın duası, o genç çocuklarımızın... İsviçre'den kalkmış anne baba, 5 aylık bebeğiyle beraber gelmiş. Tribünde siz de görmüşsünüzdür. Otele geldiler, biz de gerekli ilgiyi gösterdik. Dün akşam gece 01.30 otelin önünde aile duruyor, kamp yaptığımız yerin önünde. Teyze çocuklarıyla beraber gelmiş, eşi de yanında, 'Başkanım ev yemeği yapıp getireyim, moralleri düzelir' diyor. Onun için bu milli takım bizim takımımız. 2 maç daha var önümüzde. Akbabalık, sırtlanlık yapmaya gerek yok. Farz edelim ki bu turnuvada başarılı olamadık. Bu sene A Ligi'ne yükseldik, İtalya'yla, Fransa'yla, Belçika'yla maç oynayacağız. Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası elemeleri başlayacak. Ondan sonra Dünya Kupası var, tekrar Avrupa Şampiyonası var. Bu çocuklar en az 4 turnuva bir arada oynayacak olan çocuklar. Yerden yere vurarak ne kazanabiliriz? Bir şey kazanabiliyor muyuz?"

Hacıosmanoğlu, oyuncuların moral durumunun sorulması üzerine, "Temel darağacında asılıyor, sordular 'Son arzun nedir?' diye, 'Bu da bana ders olsun' dedi. Arkadaşların hepsi olayın bilincinde. 100 tane maç yapsanız böyle bir sonuçla karşılaşmazsınız. 30 şut atacaksınız, 50 sefer ceza sahasının içine gireceksiniz, iki topunuz direkten dönecek, bir buçuk atakları var, iki tane gol yiyeceksiniz, böyle bir şey yok ama oluyor, hayatın içinde var. Ha bu çocuklar bunun üstesinden gelecek güçtedir." açıklamasında bulundu.

Şenol Hocama teşekkür ediyorum, Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim

Hacıosmanoğlu, Şenol Güneş ve Fatih Terim'in milli takımla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Şenol Hocama teşekkür ediyorum, bugün kendisiyle de konuştum. Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim. Neden hissetmediğime gelince, konuşmasının başlangıcı ve son paragrafına kadar yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ediyorum ama ona 'İmparator' lakabını işte bu halk verdi. 'İmparator'a yakışan şekilde de o konuşmayı bitirmesini arzu ederdim. Hiç yakıştıramadım kendisine, üzüldüm de. Çünkü İmparator ise lakabınız ya orada gizemli şeylerden bahsedip 'Bunları da konuşacağımız zaman gelecek, iki maç daha bekleyelim, hesap sorarız...' Yani kimden hesap soracaksın? Bu Fatih Terim duruşuna, o bilgeliğine yakışmadı. Kimden, çocuklardan mı, teknik kadrodan mı, yönetimden mi, başkandan mı hesap soracaksınız? Bari söyleyin de hazırlık yapsın, o hesap verecek... Burası hesap sorma, hesap verme yeri değil. Onun için hiç yakıştıramadım kendisine."

Oyunculardan her zaman kendisine bir ağabey gibi bakmalarını istediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Elbette ki bu akbabalara, sırtlanlara en güzel cevabı biz veririz ama onlara en güzel cevabı bu kardeşlerimizin sahada vermesi lazım. Onlar da bu konunun bilincinde. Elbette ki konuşuyoruz. Yönetimsel olarak bizim de yanlışımız olabilir. Yani bunu eleştiri olarak, olumlu, yapıcı eleştiri yapanlara saygı duyuyoruz. Gereken her şeyi konuşuyoruz biz. Bu çocuklara destek olalım. Fatura ödemesi gereken kim varsa yeri geldiğinde de öder, bu ben dahi isem ama şu süreci atlatalım, önümüzde iki maçımız var. İki maçı alırsak gruptan lider çıkma ihtimalimiz hala devam ediyor. İspanya, Yeşil Burun Adaları'yla berabere kalıyor. Enteresan sonuçlar var. İtalya 3 dönemdir Dünya Kupası'na gidemiyor. Ben inanıyorum bu çocuklara, çok iyi motivasyon kaynağı oldu. Sağlam adımlarla bu çocuklar gerekli cevabı sahada verecek, buna inancımız tam. Bir de şu açıdan da bakalım, tokadı ilk maçta yemek iyiydi, gruptan çıktıktan sonra telafisi yok."

Suudi Arabistan puanla başladı


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda oynanan maçta Suudi Arabistan ile Uruguay, 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın eski kalecisi Muslera, 5. kez Dünya Kupası'nda oynadı. 

16.06.2026 05:37:00 / Güncelleme: 16.06.2026 05:47:35
HABER MERKEZİ/AA
 Suudi Arabistan puanla başladı
 Suudi Arabistan puanla başladı

Karşılaşmaya daha baskılı başlayan Uruguay, ilk dakikalarda rakip ceza alanında topla buluşsa da tehlikeli olamadı. Rakibinin erken baskını dengeleyen Suudi Arabistan, topu her kazandığında dikine paslarla ileri çıkmaya çalışırken, Uruguay'ın savunma dörtlüsü ve önlerinde konumlanan Ugarte, buna izin vermedi.

Suudi Arabistan'ın çıkmakta zorlandığı 30. dakikada ceza sahasına şişirilen topa Vinas kafayla vurdu ancak kaleci El Veysi, meşin yuvarlağı tokatlayarak kritik bir kurtarış yaptı.

38. dakikada Suudi Arabistan tehlikeli geldi ancak kaleci Muslera'yı geçemedi. Serbest atışı kullanan El Cuveyr'ın ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte kendini unutturan El Emri vurdu. Muslera, topu üstten kornere çeldi.

İlk tehlikesinin üzerinden çok geçmeden Uruguay kalesine yine bir duran topla gelen Suudi Arabistan'da, kaleci Muslera'nın kontrol edemediği meşin yuvarlağı El Emri ağlara göndererek 41. dakikada takımını öne geçirdi.
İlk yarı Suudi Arabistan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bielsa, ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı

Teknik direktör Marcelo Bielsa'nın Canabbio ve Sanabria hamlesiyle ikinci yarıya başlayan Uruguay, Canobbio ile Varela'nın uyumuyla sağ kanattan tehlikeli gelmeye başladı.
İkinci yarının ilk 15 dakikasında rakip kaleyi abluka altına alan Uruguay, 60. dakikada Ugarte'nin ceza alanı önünden sert şutunda gole çok yaklaştı ancak kaleci El Veysi'nin de müdahalesiyle direği geçemedi.
80. dakikada sol taraftan gelişen Uruguay atağında, Vinas'ın kafa vuruşunda kaleci El Veysi'den dönen topu Maxi Araujo, tamamladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.
26 yaşındaki Maxi Araujo, Diego Forlan'ın 2002'de Senegal'e attığı golden bu yana Uruguay formasıyla çıktığı ilk Dünya Kupası maçında gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.
Uruguay'ın kalan bölümde yoğun baskı kursa da gol bulamadığı karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.



Muslera 5. kez Dünya Kupası'nda

Galatasaray'ın kalesini uzun yıllar koruyan Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı formasıyla 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşadı.
2010, 2014, 2018 ve 2022'de milli takım kadrosunda yer alan deneyimli file bekçisi, 2022 Katar'da gruptaki 3 maçta da forma şansı bulamamıştı.

Fırtına, ertelemeye neden olmadı

Stat yakınlarında çıkan fırtınanın maçın ertelenmesine neden olup olmayacağı FIFA tarafından yakından takip edildi.
Miami'de protokoller gereği stadın 8 mil yakınında şimşek çakması halinde maça 1 saat ara veriliyor ve seyircilere sığınacak bir yer bulmaları tavsiye ediliyor.
Karşılaşma boyunca stada en yakın şimşeğin 8.9 mil (14 kilometre) yakında çakması nedeniyle maçta herhangi bir erteleme yaşanmadı.


Suudi Arabistan: 1 - Uruguay: 1
Stat: Miami

Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni (İtalya)

Suudi Arabistan: El Veysi, Abdulhamid (Dk. 90+2 Lacami), El Tambekti, El Emri, El-Harbi (Dk. 90+2 El Hamddan), Ebu Al-Şamat (Dk. 81 Al Buşal), Kanno, El Hayberi, Salim El Devsari, El Cuveyr (Dk. 63 Nasır El Davsari), El Brikan (Dk. 90+2 El Hecci)

Uruguay: Muslera, Varela, Caceres, Olivera, Vina (Dk. 46 Sanabria), Valverde, Ugarte (Dk. 72 De la Cruz), Bentancur, Maxi Araujo (Dk. 81 Rodriguez), Vinas (Dk. 90 Aguirre), Nunez (Dk. 46 Canobbio)

Goller: Dk. 41 El Emri (Suudi Arabistan), Dk. 80 Maxi Araujo (Uruguay)

Sarı kart: Dk. 44 El Emri (Suudi Arabistan)

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

16.06.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Özge Şentürk Bayraktar

Fenerbahçe: Nicolo Melli 12, Talen Horton Tucker 16, Tarık Biberovic 10, Devon Hall 4, Khem Birch 5, Onuralp Bitim 11, Wade Baldwin 17, Mikael Jantunen 11, Nando De Colo 4,

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 3

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Jonah Mathews 8, Devon Dotson 7, Sertaç Şanlı 9, Anthony Brown 17, Matt Thomas 7, Vitto Brown 12, Berk Uğurlu 4, Yiğit Arslan 2, Conor Morgan 2, Canberk Kuş

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 23-18

Devre: 50-37

3. Periyot: 72-51



Ezeli rakipler arasında oynanan final serisi 2. maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı birlikte izledi. Serinin 3. maçı 17 Haziran Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.