logo
13 MAYIS 2026

"Kimse bize hesap soramazdı"

Eski Trabzonspor Teknik Direktörü Tekelioğlu'ndan altyapı açıklaması

26.01.2023 11:50:00
"Kimse bize hesap soramazdı"
"Kimse bize hesap soramazdı"

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, "Trabzonspor yetiştirmek ve bulmak zorunda. Ama Trabzon'dan ama Hopa'dan ama Diyarbakır'dan ama Mardin'den, bulmalı. Başka çaremiz yok, aksi takdirde geleceğimiz geçekten karanlık." dedi.

Bordo-mavili takımın altyapısında görev yaptığı dönemde önemli oyuncuları A takıma kazandıran Tekelioğlu, TSYD Trabzon Şubesi Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Tekelioğlu, "Kurtuluş altyapıda" söyleminin sadece sözde kaldığını, içinin son dönemlerde ülke genelinde hiçbir zaman doldurulamadığını savunarak, "Altyapıda belirli yerlerden gelen baskı sonucu torpille futbolcu oynatılıyor. Yeteneğin torpili olur mu'" ifadesini kullandı.

Türk futbolunda özellikle de ekonomik anlamda sıkıntıların arttığı bu dönemde kurtuluşun altyapıda olduğuna dikkati çeken Tekelioğlu, şunları kaydetti: "Yetiştirilip üst takıma çıkarılan her isim, kulübü geleceğe sağlam adımlarla taşır ama altyapının sağlam ilerleyebilmesi için rahmetli Özkan Sümer hocamızın çalışma prensiplerini uygulamaktan, yönetimlerin bunu kabullenmesinden başka çare yok. Trabzonspor'da altyapının mimarı Özkan Sümer'dir. Bunu sürdüren, mesela altyapıda bireysel antrenman başlatan isimdir. Trabzonspor efsanesinin Türk futboluna yerleşmesinde katkısı olan kişidir. Asıl önemli olan, A takıma geçince de korkmadan genç oyunculara şans vermesidir. A takımdayken, altyapıdaki yeteneklerin isimlerini, doğum tarihlerini bile ezberine alırdı, o kadar yakın ilgilenirdi."

Tekelioğlu, altyapının Özkan Sümer'le başarılı olmasında "zekası, yeteneği, hırsı ve olayı sahiplenmesi"nin öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ama bunları destekleyen önemli bir neden de şudur; Özkan Sümer güçlüydü ve altyapıya kimseyi karıştırmadı, kimse müdahale edemedi. Biz oradayken yöneticiler dahil birçok isim önerildi, kabul etmedik. Başarısızı göndereceksek kimse bize hesap soramazdı, zira arkamızda Sümer vardı. Şimdi kolaysa kabul etmesin antrenör, anında o gönderilir."

Trabzonspor'un altyapıda her yaş grubunda birkaç yıl önce Türkiye veya bölge şampiyonu olduğunu anımsatan Tekelioğlu, "Biz onlardan kaç futbolcuyu A takıma çıkarttık' Önemli olan, A takım yarışırken dahi yabancı, yerli oyuncuda at başı gitmeli. Ancak ekonomik sorunlar büyükse, altyapı daha önde olmalı. Trabzonspor yetiştirmek ve bulmak zorunda. Ama Trabzon'dan ama Hopa'dan ama Diyarbakır'dan ama Mardin'den, bulmalı. Başka çaremiz yok, aksi takdirde geleceğimiz geçekten karanlık." ifadesini kullandı.

Tekelioğlu, altyapının hep sıkıntılı günlerde gündeme geldiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: "Dikkat edin, ne zaman altyapıya dönüyorlar' Transfer yasağında, oyuncular paralarını alamayıp isyan ettiğinde ve kadro dışı geldiğinde, izinli oyuncular dönmediğinde. Hep sıkıntılı dönemde gençlere dönüyorlar. İyi giderken bunu yapmıyorlar. Gelen, 'bana ne'' anlayışında. İşler iyi gittiği zaman ki Trabzonspor'da da öyle oldu, sıcak para, yöneticinin kulübü döndürdüğü zamanlar bitti, kimse öbür taraflara bakmadı. Ne zaman ki sıkıntıya düştü, 'Bizim özümüze dönmemiz lazım' diyorlar. Aslında bu zorlama ile değil, kulüpler kendi düşünceleriyle buna dönmeliydiler. Bunu yapabilecek kapasiteleri var, hele hele Trabzonspor'da bu geçmişte ispat edilmiş. Trabzonspor'un bir kez daha kendini ispat etmeye ihtiyacı vardır, o ispatın da parası pulu olmaz. Önemli olan buradan çıkabilmek, buradan dönmek. Onun için de kendine bir kota koyması lazım. Kesinlikle transfere bir 'dur' demesi lazım." AA

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi

Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı

13.05.2026 11:44:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı. Yanına Volkan Demirel, Dirk Kuyt ve Selçuk Şahin'den en az ikisini "kafa kadro" için alacak. Pierre Webo'yu da ekleyecek.

Ayrıca 4 ana başlık altında 14 uzmanı da teknik ekibine ekleyerek görülmemiş kalitede bir ekiple Fenerbahçe'de şampiyonluk için geri dönecek.







Aziz Yıldırım başkan seçilirse Aykut Kocaman'ı teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına getirecek. Fenerbahçe camiasında ciddi anlamda bu ve bezeri konuşmalar yapılıyor.

Ancak tecrübeli teknik adamın ekibi hem yaşlandı (Fahrudin Omerovic-64, Alpe Aşçı-57) hem de uzun süredir kenarda (Turgay Altay-2023'ten beri, Barış Karakoç-2024'ten beri) kaldığı için "upgrade" edilmesi gerekiyor.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Aziz Yıldırım'ın direkt Aykut Kocaman'ı işaret etmese de, "medyada yazılan isimlere inanmayın, hiçbiri doğru değil. Seçime kadar anlaşmaları yapacağız ama açıklamayacağız" sözlerine rağmen Fenerbahçe'nin efsane hocası tarafından bir hareketlilik göze çarpıyor.







ÇOK FAZLA SEÇENEK VAR

Teknik heyetini güncelleme konusunda çalışmalar yapan Kocaman'ın eski futbolcularını teknik ekibine dahil etme planlarına start verdiği ve görüşmeler yaptığı konuşuluyor.







- Volkan Demirel: Kısa süre önce Gençlerbirliği'nden ayrıldı.
- Gökhan Gönül: Tedesco ile göreve geldi. Ama sonra kenara alındı.
- Mehmet Topal: Romanya'da Petroulol takımında çalışıyor.
- Dirk Kuyt: Hollanda ikinci liginde Dordrecht'in başında.
- Pierre Webó: Yüksel Yıldırım'ın takımı Dunkerque'te ikinci adam.
- Selçuk Şahin: Eyüpspor'da olmadı.







EN AZ 14 KİŞİLİK EKİP

Aykut Kocaman'ın ilk etapta Volkan, Kuyt ve Selçuk üçlüsünden en az ikisinden oluşan bir ekip düşündüğü altlarına da Webo'yu ekleyerek kafa kadrosunu güçlendirmek istediği konuşuluyor.

Ayrıca Kocaman yeni kurmak istediği teknik heyetini 4 ana ekip ve 14 kişilik takviye ekiple dev bir organizasyonla Fenerbahçe'ye dönmek istiyor.







- Veri ve Analiz Ekibi: Veri bilimci ve analisti, performans analisti ve rakip analiz uzmanı. 

- Atletik Performans Ekibi: Atletik performans antrenörü, spor beslenmesi uzmanı, fizyoterapist ve rehabilitasyon uzmanı.

- Psikolojik ve Mental Destek Ekibi: Spor psikoloğu, mental antrenörü, iletişim ve medya danışmanı

- Spesifik Alan Antrenörleri Ekibi: Duran top antrenörü, hücum ve savunma hattı antrenörleri ve taç antrenörü.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı

13.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Olayın ardından ticari taksiyle kaçmaya çalışan saldırgan polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, saldırının arkasından aylardır süren korkunç bir taciz ve tehdit silsilesi çıktı.

Kafede sözlü taciz arbedeye dönüştü

Olay, Beyoğlu Camiikebir Mahallesi'nde bulunan bir AVM'de akşam saatlerinde meydana geldi. Lucas Torreira, kız arkadaşı İ.B. ile birlikte bir kafeden çıktığı esnada, kendisini uzun süredir takip ettiği öğrenilen 32 yaşındaki röntgen teknikeri Yusuf Y.'nin sözlü tacizine uğradı.

Sözlü tacizin ardından saldırgan, Uruguaylı futbolcuya fiziki saldırıda bulunarak yumruk attı. Araya giren Torreira'nın 39 yaşındaki şoförü E.S., futbolcuyu korumak amacıyla saldırgana müdahale ederek yumrukla karşılık verdi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin ardından saldırgan Yusuf Y., hızla bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Ancak AVM'nin güvenlik görevlileri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu taksi önü kesilerek durduruldu ve şüpheli gözaltına alındı. Saldırı sonucunda Torreira'nın sol kaşı ile gözü arasında hafif kızarıklık oluştuğu, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Uzaklaştırma kararına rağmen tetikçi tehdidi savurmuş



Emniyette ifadesi alınan Torreira, şüpheliden şikayetçi olurken, yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı.

Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan şüpheli Yusuf Y.'nin; Galatasaray iletişim ekibinde görevli İpek B.'yi, Torreira'nın eski sevgilisi Devrim Özkan'ı ve bizzat Lucas Torreira'yı aylardır sosyal medya üzerinden aralıksız taciz ettiği belirlendi.

Torreira'nın bu durum nedeniyle geçmişte şüpheli hakkında mahkemeden 45 günlük uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Buna rağmen tacizlerini sürdüren zanlının, sosyal medya hesaplarında Torreira'yı hedef alarak ölüm tehditlerinde bulunduğu ve gerekirse futbolcuyu vurdurmak için "tetikçi kiralayacağını" yazdığı tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelinin adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.