logo
26 HAZİRAN 2025

Manisa'nın dört bir yanında yol çalışması

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafında il genelinde yürütülen yol çalışmaları aralıksız sürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde bozulan yolları yenilerken bazı bölgelerde de ilk kez asfalt yol çalışması yaparak bölge halkının takdirini kazanmaya devam ediyor.

21.09.2020 09:20:00
Manisa'nın dört bir yanında yol çalışması
Manisa'nın dört bir yanında yol çalışması
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafında il genelinde yürütülen yol çalışmaları aralıksız sürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde bozulan yolları yenilerken bazı bölgelerde de ilk kez asfalt yol çalışması yaparak bölge halkının takdirini kazanmaya devam ediyor.

3 ilçe arasında 40 kilometrelik beton yol uygulaması

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde mahalleler arası ulaşımın yanı sıra, bu 3 ilçe arasında alternatif olarak bağlantıyı sağlayan güzergahta, yürüttüğü beton yol çalışmasını tamamladı. İlçeler ve mahalleler arası bağlantıyı güçlendiren beton yol çalışması, bölge sakinlerinden de tam not aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde mahalleler arası ulaşımın yanı sıra, bu 3 ilçe arasında alternatif olarak bağlantıyı sağlayan güzergâhta yürüttüğü beton yol imalatını tamamladı.

Üretim maliyetinin düşüklüğü, uzun ömürlü ve yerli üretim olması nedeniyle, asfalta alternatif olarak beton yol çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 'Biz de 2019 yılında şehrimizde beton yol imalatına başladık. Alaşehir, Yunusemre, Saruhanlı, Gölmarmara, Ahmetli, Akhisar ve Turgutlu ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz beton yol imalatında bugüne kadar yaklaşık 89 kilometre çalışması gerçekleştirdik' dedi.

Uygulamanın ilk etapta vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergahlarda yapıldığını ifade eden Başkan Ergün, 'Bu kapsamda Ahmetli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçeleri arasında bağlantıyı sağlayan 40 kilometrelik güzergâhta beton yol çalışması gerçekleştirdik. Mevcut güzergâhta gerçekleştirdiğimiz çalışmayla, hem ilçeler arası bağlantıyı güçlendirdik, hem de tarım arazilerinin yoğun olarak bulunduğu bu güzergâhta mahalleler arası ulaşımı konfora kavuşturduk. Çalışmanın bölge sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle kullansınlar' dedi.

Asfaltta hız kesmiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesi Duğla-Çatalçam ve Türkali Mahalleri arasında bağlantıyı sağlayan 13 kilometrelik güzergahta da sathi kaplama çalışmasına devam ediyor. İzmir ve Balıkesir'e sınır olan, yüksek rakımlı bölgede, yol yapım ekiplerinin büyük özveri gösterdiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, mevcut güzergahta yol çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını belirtti.

Mevcut güzergahta 13 kilometrelik sathi kaplama çalışması gerçekleştirileceğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, 'Soma ilçemizin hem Balıkesir, hem İzmir sınırındayız. Buradan, Bergama'ya ve Balıkesir'in yakın beldelerine bağlanılıyor. Daha önce bu güzergâhta Kiraz, Kaplan ve Yayladalı Mahallelerinin yanı sıra Menteşe Kaplıcalarının da içerisinde bulunduğu güzergâhta, 11 kilometrelik sathi çalışmasını tamamlamıştık. Bu bölümde yakın mahallelerimiz olan Duğla-Türkali ve Çatalcam mahallerinin bağlantısını sağlayan 13 kilometrelik gurup yolunda çalışmalarımız tamamladıktan sonra, bu bölgede yaklaşık 25 kilometre bir grup yolumuzun sathi kaplamasını tamamlamış olacağız' dedi.

Bölgenin oldukça fazla yüksek rakımda olduğunu ancak mevsim şartlarının asfalt çalışmasını elverişli olduğuna dikkat çeken Kuruçay, 'Vatandaşlarımızın burada, ulaşımda yaşadıkları mağduriyeti giderme fırsatımız oldu. 13 kilometrelik kısmın, 5 kilometresini tamamladık. Temel çalışmamız da, tamamlandı. Kalan kısmı da, en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Kazasız belasız sağlıklı günlerde kullanmalarını diliyoruz' dedi.

Yürütülen çalışmalar nedeniyle memnuniyetini paylaşan Türkali Mahalle Muhtarı Bayram Dübek, Duğla Mahalle Muhtarı Mehmet İkiz, Çatalçam Mahalle Muhtarı Günay Fener de, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu aracılığıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Kırk senelik sorun çözüldü

Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de yol yapım çalışmaları tamamlanan Kula ilçesine bağlı Yeniköy ve Çarıkballı mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahalle muhtarları, ihtiyaç duydukları yol yapım çalışmalarının tamamlanmış olması nedeniyle başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yol yapım çalışmaları nedeniyle memnuniyetlerini paylaşan mahalle muhtarları, hem yolları hakkında bilgiler verdiler hem de emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Mehmet Aydın, 'Kırk senedir yapılmayan yollarımız yapıldı. Tozun çamurun içinde gidip geliyorduk. Bu yol Yeniköy ve Çarıkballı mahalleleri arasında atıldı. Toplamda 3 kilometrelik yol yapıldı. Toz çamur çok berbattı. Bizim burada sürekli işçiler çalışıyor. İşçiler gelip gidemiyordu. Arabalarımız çıkamıyor, sürekli traktörlerle çekiyorduk. Şimdi şükür çok memnunuz. Kırk sene sonra bu hizmete kavuştuk Allah'a şükür. Cengiz başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler' derken, Çarıkballı Mahalle Muhtarı Muammer Akkuş, 'Büyükşehir Allah razı olsun bizim orada 2 kilometrelik sathi kaplama çalışması yaptı. Önceden çok sıkıntı çekiyorduk. Artık çok iyi oldu yolumuz çok memnunuz. Cengiz Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ergun Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına muhtarlara duvar saati, mahalleli vatandaşlara da şapka hediye etti. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Trump'tan İsrail yargısına 'Netanyahu' müdahalesi
"Yolsuzluk davasını iptal edin"
İkinci el oto satışında kritik karar
6 ay kısıtlamasına devam
Hamaney'den günler sonra ilk mesaj
'ABD üslerini tekrar hedef alırız'
Yeni anayasa çıkışı
'O sözü asla dinlemeyiz'
CHP davasında kritik gelişme
İddianamenin ağır cezaya gönderilmesine itiraz
Erdoğan Trump ile ne görüştü?
Uçakta dikkat çekici açıklamalar yaptı
Bedelli askerlik kaç TL olacak?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Komisyon zirvesi
Açılım komisyonu ne zaman kurulacak?
Ukrayna ve Avrupa anlaştı
Rusya için mahkeme kuruluyor
Artan kene vakaları alarm veriyor
Yaşlılar ve çocuklar tehlikede
Bakü ile Tahran arasında temas
Aliyev'le Pezeşkiyan görüştü
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na cevap
'CHP'yi seçilmemiş kimse yönetemez'
'Davayı açan ben değilim'
'CHP'yi 13 yıl ben yönettim'
"Birçok ülkede normalleşme bekliyoruz"
ABD'den 'Abraham Anlaşması' açıklaması
İsrail bir günde en az 99 Filistinliyi katletti
Yardım dağıtımı katliam tuzağı
Trump'tan İsrail yargısına 'Netanyahu' müdahalesi
"Yolsuzluk davasını iptal edin"
İkinci el oto satışında kritik karar
6 ay kısıtlamasına devam
123456789101112131415
Trump'tan İsrail yargısına 'Netanyahu' müdahalesi
"Yolsuzluk davasını iptal edin"
İkinci el oto satışında kritik karar
6 ay kısıtlamasına devam
Hamaney'den günler sonra ilk mesaj
'ABD üslerini tekrar hedef alırız'
Yeni anayasa çıkışı
'O sözü asla dinlemeyiz'
CHP davasında kritik gelişme
İddianamenin ağır cezaya gönderilmesine itiraz
Erdoğan Trump ile ne görüştü?
Uçakta dikkat çekici açıklamalar yaptı
Bedelli askerlik kaç TL olacak?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Komisyon zirvesi
Açılım komisyonu ne zaman kurulacak?
Ukrayna ve Avrupa anlaştı
Rusya için mahkeme kuruluyor
Artan kene vakaları alarm veriyor
Yaşlılar ve çocuklar tehlikede
Bakü ile Tahran arasında temas
Aliyev'le Pezeşkiyan görüştü
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na cevap
'CHP'yi seçilmemiş kimse yönetemez'
'Davayı açan ben değilim'
'CHP'yi 13 yıl ben yönettim'
"Birçok ülkede normalleşme bekliyoruz"
ABD'den 'Abraham Anlaşması' açıklaması
İsrail bir günde en az 99 Filistinliyi katletti
Yardım dağıtımı katliam tuzağı
Trump'tan İsrail yargısına 'Netanyahu' müdahalesi
"Yolsuzluk davasını iptal edin"
İkinci el oto satışında kritik karar
6 ay kısıtlamasına devam
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.