logo
24 EKİM 2026

Milliler 'yenilmez armada'

31.08.2001 00:00:00
 
Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. Grup'ta deplasmanda yarın Slovakya ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı, son dönemlerde deplasmandaki eleme grubu maçlarında genelde başarılı sonuçlar alıyor. Türkiye, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında, tam 5 yıldır rakip sahalarda yaptığı son 11 maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Son yenilgi Belçika'da

Elemelerde rakip sahadaki en son yenilgiyi, 31 Ağustos 1996'da, Brüksel'deki Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Belçika'ya 2-1 yenilerektadan milliler, o tarihten sonra Türkiye dışında yaptığı 11 eleme grubu maçından da sahadan boynu bükük ayrılmadı.

16 maçta 1 yenilgi

Milli takım ayrıca, rakip sahadaki son 16 eleme grubu maçından yalnızca 1'ini yitirdi. Bu süre içindeki maçlarda 6 galibiyet ve 9 beraberlik alan milliler, toplam 25 gol atarken, kalesinde ise 13 gol gördü. Rakip sahadaki son 16 eleme grubu maçının 12'sinde rakiplerine golatmayı başaran milliler, 7'sind e ise kalelerini rakip forvetlere kapadı.

Şenol Güneş'in bankoları

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş'in görev süresi içinde vazgeçemediği futbolcuların başında Real Sociedadlı Fatih Akyel, Interli Hakan Şükür ve Fenerbahçeli Rüştü Reçber geliyor. Fatih, Şenol Güneş yönetimindeki 12 maçlık bölümde 11 kezle en çok maç oynayan futbolcu olurken, toplam 804 dakika sahada kalma başarısını gösterdi.

Hakan Şükür gözde

İtalya'nın Inter takımında oynayan Hakan Şükür, Güneş döneminde toplam 948 dakika oynama şansı buldu. Yıllardır milli takımın en istikrarlı futbolcuları arasında yer alan ve 66 kez giydiği milli formayla 32 gol atarak, gol rekorunu elinde bulunduran Hakan, Fransa ve Arnavutluk ile yapılan özel maçlarda oynamazken, kalan 10 maçtan 9'unda sahada 90 dakika mücadele etti.

Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak


 
Valensiya; dünyada hem maraton, hem de yarı maratonda en çok ilgi gören koşulara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl yarı maraton 25 Ekim'de, maraton ise 6 Aralık'ta yapılacak. Her iki yarışta da süper koşucular yarışacak.
 

24.10.2026 05:30:00
Yaşar Cebesoy
 
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak

Valensiya Yarı Maratonu, 25 Ekim'de 35. kez gerçekleştirilecek. Yarış için son hazırlıklar da tamamlandı. Valensiya'da 21 bin 097 metrellik, kısaca 21.1 kilometrelik yarışı bu yıl ilk kez bir İspanyol koşucunun kazanma ihtimali var! Rodrigue Kwizera, 58:16'lık kişisel en iyi derecesiyle, İspanya'nın en iyi yarı maratonu ve dünyanın en hızlılarından biri olan bu yarışta zafer için yarışan tüm erkekler arasında en iyi zamana sahip. Kwizera aslında Burundili... 2026'ya kadar da Burundi adına yarıştı. Bu yıl İspanya vatandaşlığını aldı. En iyi derecesi olan 58:16'yı bu yıl 25 Mart'ta Prag Yarı Maratonu'nda Burundi adına koştu. 10 kilometrelik yol yarışında da 26:54'lük derecesi var! Bu yıl Madrid'de 31 Mayıs'ta 26:01'lik dünya rekoru bir 10 kilometresi var ancak bu derece, Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Madrid Vintage Run parkurunun 160 metreden fazla net irtifa düşüşüne (yokuş aşağı) sahip olması nedeniyle kurallar gereği resmi dünya rekoru olarak tescillenmedi.
Ancak Valensiya Yarı Maratonu'nda 2025'te 58:38 ile ikinci olan Kwizera, sadece birincilik için değil, aynı zamanda Avrupa rekorunu da hedefleyecek. O rekor bu yıl Kopenhag Yarı Maratonu'nda 58:06 ile İsveçli Andreas Almgren tarafında kırıldı.



Son iki yılın şampiyonu dünya rekortmeni

Valensiya Yarı Maratonu'nu 2024'te Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha 57:30 ile dünya rekoru kırarak kazanmıştı. Kejelcha, geçen yıl da 58:02 ile yine birinci oldu. Kejelcha, bu yıl Buenos Aires'te 56:51'lik derecesiyle yarı maraton dünya rekorunu kırarak birinci oldu. Geçen yıl 1:59:40 ile Londra Maratonu'nda ikinci olan Kejelcha, bu yıl 6 Aralık'ta Valensiya Maratonu'nda yarışacak. Rakibi de bu yıl Boston Maratonu'nda 2:01:52 ile parkur rekoru kıran Kenyalı John Korir... Korir, geçen yıl Valensiya Maratonu'nu 2:02:24 ile kazanmıştı.

Kwizera'nın rakipleri Kenyalılar ve Etiyopyalılar

Kenya'dan Owen Korir (58:58) ve Valensiya'da koşmanın nasıl bir şey olduğunu zaten bilen iki Etiyopyalı Jemal Yimer (58:33) ve Tadese Worku (58:35) Kwizera'yı geçerek birincilik için yarışacak. Onlara Daniel Ebenyo (59:04), Andrea Kiptoo (59:11), Alex Matata (59:11) ve İspanyol Thierry Ndikumwenayo (59:42) da katılacak. Daniel Ebenyo 2023'te 59:52'lik derecesiyle, Alex Matata ise 2024 59:40 ile 2026'da ise 59:59 ile İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanmış isimler...

Kadınlarda da çekişme bekleniyor

Kadınlar kategorisinde, Etiyopyalı Tsigie Gebreselama (1:04:21), 2025 ve 2026 yıllarında Lizbon'da kazandığı zaferlerin ardından Valencia'ya geri dönüyor. Başlıca rakipleri, bu yıl Paris Yarı Maratonu'nu kazanan hemşehrisi Ftaw Zerai (1:05:12) ve Kenyalı Daisilah Jerono (1:05:21) olacak. İzlenmesi gereken diğer koşucular arasında, 2025'te Valencia'da üçüncü olan ve yakın zamanda Kopenhag'daki Dünya Şampiyonası'nda yarı maratonda gümüş madalya kazanan Veronica Loleo (1:05:35) ve Danimarka'da 5K etkinliğinde gümüş madalya kazanan Caroline Gitonga (1:06:16) yer alıyor. Ayrıca Etiyopyalı Yalemzerf Yehualaw (1:03:51) anne olduktan sonra geri dönüyor.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu

23.10.2026 09:58:00 / Güncelleme: 23.10.2026 10:02:11
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Kartal bu sonuçla Avrupa'da bu sezon ilk beraberliğini yaşadı. Vincenzo Italiano yönetiminde Midtjylland'ı 1-0 ve 2-0 yenen siyah-beyazlılar, Hradec Kralove'u her iki müsabakada da 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kaunos Zalgiris ile eşleşen Kartal, bu turun ilk mücadelesinden 3-0 galip gelmeyi başarırken, tek mağlubiyetini ise bu turun rövanşında rakibine deplasmanda 1-0 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, lig aşamasının ilk haftasında Marsilya'yı 4-1'lik skorla geçerken, konuk olduğu TSG Hoffenheim'ı da 3-2 yendi. Siyah-beyazlılar konuk ettiği Crystal Palace karşısında ise ilk beraberliğini aldı.

Bu maçlarda rakip ağları 17 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde de 6 gol gördü.

AVRUPA’DA FIRTINA KOPTU!

Fırtına, Hearts’ı 2-0’la geçti! Bordo-mavililer, Avrupa’da yoluna kayıpsız devam ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı

22.10.2026 21:58:00
Haber Merkezi
 
AVRUPA’DA FIRTINA KOPTU!
AVRUPA’DA FIRTINA KOPTU!
Fırtına, Hearts'ı 2-0'la geçti! Bordo-mavililer, Avrupa'da yoluna kayıpsız devam ederek taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında sahasında İskoç temsilcisi Hearts'ı 2-0 mağlup etti. Avrupa'daki ilk iki maçını da kazanan bordo-mavililer, ortaya koyduğu mücadeleyle dikkat çekti ve Trabzon'da büyük bir sevinç yaşattı.

Papara Park'ta oynanan karşılaşmada Trabzonspor, ilk yarıda bulduğu golle öne geçti. 31. dakikada Dju'nun ceza sahasında düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topun başına geçen Mohamed Salah, 32. dakikada takımını 1-0 öne taşıdı.

İlk yarıda rakip kalede etkili olmaya çalışan Fırtına, ikinci yarıda da baskısını sürdürdü. 58. dakikada Mohamed Salah'ın pasında topla buluşan Dju, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Kalan dakikalarda skor üstünlüğünü koruyan Trabzonspor, sahadan üç puanla ayrılmayı başardı.

AVRUPA'DA HEDEF BÜYÜK!

İki maçta iki galibiyet alan Trabzonspor, Konferans Ligi'nde iddiasını ortaya koydu. Hem hücumda üreten hem de savunmada rakibine geçit vermeyen bordo-mavililer, Avrupa yolculuğuna güçlü bir başlangıç yaptı.

Karadeniz'in Fırtınası, şimdi gözünü sıradaki Avrupa sınavına çevirdi. Trabzonspor, aynı kararlılıkla yoluna devam ederek taraftarına yeni zaferler yaşatmayı hedefliyor.

Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında yarın İskoçya'nın Hearts takımını konuk edecek

 

21.10.2026 10:43:00
Anadolu Ajansı
 
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Papara Park'ta saat 19.45'te başlayacak müsabakayı, Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek. Visser'in yardımcılıklarını Ruben Wyns ve Mathias Hillaert yapacak.

Konferans Ligi'ndeki ilk maçında Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını deplasmanda 4-2 mağlup eden bordo-mavili ekip, Hearts müsabakasını da kazanarak ikinci haftayı da kayıpsız geçmeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda müsabaka öncesinde Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor.

İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

21.10.2026 07:25:00
İhlas Haber Ajansı
 
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
İstifa çağrılarına İsmail Kartal: 'Futbolda bunlar var, önümüze bakacağız'
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag beraberliği sonrası taraftarın istifa tezahüratlarına ilişkin, "Futbolda bunlar var. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakacağız" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Çekya ekibi Slavia Prag ile 90. dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalar yaptı. Kartal, "Bu akşam gerçekten çok iyi başladık. Hemen 2-0'ı bulduk. Daha sonra 2-2'ye geldi. Gelme sebebiyle beraber taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattık, onları üzdük.

Biz daha çok üzgünüz. Sonuçta bu bir Şampiyonlar Ligi maçı. Bütün oyuncularımız elinden gelenin en iyisini yaptı. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Fiziksel olarak çok iyiler. Buna rağmen bizim ilk devre, özellikle 2-3 tane de çok net pozisyonlarımız vardı. Rakibe çok az pozisyon versek de maç 2-2 bitti. Bu istemediğimiz bir şeydi. Taraftarımızı hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüz" diye konuştu.

Oyuncu değişikliklerinde bekleme sebebinin ilk yarıda zorunlu değişiklik kullanma hakkından kaynaklandığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Ake'nin sakatlığından dolayı değişiklik yaptık. İkinci yarı iki değişiklik yapma opsiyonumuz vardı. Onun için bekledik. İrfan ve İsmail'i sonuna kadar bekledik. Bir hamlemiz daha yoktu" ifadelerini kullandı.

"Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu"



Sakatlanarak oyundan çıkan Nathan Ake'nin durumuyla ilgili de konuşan 65 yaşındaki teknik adam, "Bugün Ake'nin arka hamstring bölgesinde çekme oldu. Daha fazla zorlamamak için çıkardık. Yarın MR'ı çekilecek, yırtık olup olmadığına, kaçıncı derece zorlanma olduğuna bakılacak. Ona göre sağlık ekibi bu konuda açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti"

Neden Kerem Aktürkoğlu'nu değil Oğuz Aydın'ı oyundan çıkardığını da açıklayan İsmail Kartal, "Kerem takım savunmasına Oğuz'dan daha çok yardım etti. Oğuz son 3-4 maçtır sürekli oynuyor. İkinci yarı çok yoruldu, bazı isteklerimizi yapamamaya başladı. Kerem belki skora katkı vermedi ama takım için çok iyi işler yaptı. Biz onları bildiğimiz için Kerem'i oyunda tuttuk, Oğuz'u çıkardık" sözlerini kaydetti.

"Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız"

Ligde oynanacak Galatasaray derbisine ilişkin de konuşan tecrübeli teknik adam, "Biz büyük takımız. Derbilere de alışığız. 5 gün içinde gayet iyi çalışıp, Galatasaray maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Taraftarımızı mutlu etmek için en iyisini yapacağız" açıklamasında bulundu.

"Futbolda bunlar var"

Taraftarların istifa çağrısına ilişkin de konuşan İsmail Kartal, "Futbolda bunlar var. Bugün istifa diye bağırdılar. Keşke böyle bir şey olmasaydı ama oldu. Biz önümüze bakıyoruz. Önümüzde çok önemli bir maç var. Onu kazanırız. İlerleyen maçları kazanırız, taraftarımızla barışırız" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag'ı konuk eden Fenerbahçe, iki farkla öne geçtiği mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı

20.10.2026 22:06:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. beraberliğini aldı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag'ı konuk eden Fenerbahçe, iki farkla öne geçtiği mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Kanarya, Devler Ligi'nde 3. maçında 2. beraberliğini aldı.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Slavia Prag karşısında 2-0'lık skoru koruyamadı ve puan kaybı yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 4. dakikada Oğuz Aydın, 11. dakikada Mason Greenwood ile skoru bulurken, 15. dakikada kalesinde gördüğü golle soyunma odasına 2-1 önde girdi. İkinci yarıda karşılıklı ataklarla geçilen müsabakada Çekya temsilcisi 90. dakikada beraberlik golünü kaydetti.

90 dakika beraberlikle sonuçlanırken İsmail Kartal'ın öğrencileri 3. hafta sonunda 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında Liverpool'u konuk edecek.

FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı

17.10.2026 21:45:00 / Güncelleme: 18.10.2026 10:23:47
Haber Merkezi
 
FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!
FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Sarı-lacivertlilere üç puanı getiren golleri Romelu Lukaku, Kerem Aktürkoğlu ve Vedat Muriqi kaydetti.

Fenerbahçe, Chobani Stadı'nda oynanan mücadelede Alanyaspor karşısında üç puana üç golle ulaştı. Ligde galibiyet serisini sürdüren sarı-lacivertliler, puanını 16'ya yükseltti. Alanyaspor ise 12 puanda kaldı.

PENALTI KAÇTI, GOL İPTAL EDİLDİ

Karşılaşmanın 16. dakikasında Fenerbahçe penaltı kazandı. Topun başına geçen Mason Greenwood'un vuruşunda kaleci Paulo Victor gole izin vermedi. Dönen topu ağlara gönderen İrfan Can Kahveci'nin golü ise ceza sahasına erken girdiği gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

LUKAKU PERDEYİ AÇTI



Baskısını sürdüren Fenerbahçe, 40. dakikada Romelu Lukaku'nun golüyle öne geçti. Bu golle sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

KEREM AKTÜRKOĞLU FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarıda skor avantajını koruyan Fenerbahçe, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle rahatladı ve skoru 2-0'a taşıdı.

MURİQİ SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Karşılaşmanın 87. dakikasında sahneye çıkan Vedat Muriqi, Fenerbahçe'nin üçüncü golünü kaydetti. Kerem Aktürkoğlu'nun şık topuk pasıyla gelişen atakta Muriqi'nin vuruşu ağlarla buluştu ve maçın skorunu belirledi: 3-0.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Süper Lig'de üst üste üçüncü galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. Sarı-lacivertliler, gelecek hafta Galatasaray deplasmanında kritik bir sınava çıkacak.

Orkun Kökçü'den üzücü haber


 
 
Beşiktaş'ın milli futbolcusu Orkun Kökçü'nün sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışma tespit edildi.

17.10.2026 08:03:00
Haber Merkezi/AA
 
 Orkun Kökçü'den üzücü haber
 Orkun Kökçü'den üzücü haber

Beşiktaş'tan, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ettiği maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen 25 yaşındaki futbolcunun sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A takımımızın UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim ile oynadığı müsabakanın ilk yarısında ayak tabanında gerçekleşen travmatik yaralanma sonrası maça devam edemeyen oyuncumuz Orkun Kökçü'nün takımımızın İstanbul'a dönüşünün ardından yapılan değerlendirme ve gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışması saptanmış olup oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır."

Oyuncunun bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu süre, yapılacak ileri tetkikler ve oyuncunun tedaviye verdiği cevapla netleşecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.