logo
24 EKİM 2026

Okan Buruk yine de istiyor

Galatasaray orta sahasına taraftarın istediği 'takviyeyi' yapamadı

03.09.2026 16:35:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk yine de istiyor
Okan Buruk yine de istiyor
Galatasaray orta sahasına taraftarın istediği 'takviyeyi' yapamadı… Ancak bu yapamayacak demek değil, sadece Şampiyonlar Ligi'ne yetiştiremedi. 






Okan Buruk'un talebiyle öyle bir isim üzerinde duruluyor ki kafalar kazan. Çünkü Manchester City'de Enzo Maresca'nın görmezden geldiği sol bek Rayan Aït-Nouri'yi Okan Buruk, defansif 8 numara oynayabileceğini düşünerek transferi için baskı yapıyor.






Okan Buruk'un isteğiyle Galatasaray "şapkadan tavşan çıkaracak" hamle için pusuya yattı... Sarı-kırmızılı yönetim menajerler tarafından önerilen Rayan Aït-Nouri'yi alıp sol bek ya da sol önde oynatmak yerine orta sahada Okan Buruk'un ihtiyacı olan, defansif özellikleri ağır basan 8 numara olarak sahaya sürmek için şartları zorluyor.






1 Eylül günü sabahtan akşama kadar City'den United'a gitmek için Manchester'daki evinde bekleyen Rayan Aït-Nouri'nin menajerliğini yapan babası Galatasaray'ı aradı. City'den ayrılık için izin aldıklarını, anlaşma olursa oğlunun Galatasaray forması giymek ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğini iletti.






Galatasaray tüm gün boyunca City ile Rayan Aït-Nouri için temaslar gerçekleştirdi. Ancak operasyon ilerlemedi... UEFA'ya kadrolar verildi. Galatasaray bu dakikadan sonra Cezayirli için şartları zorlamaya devam edebilir. Ancak Rayan Aït-Nouri, Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacağı için gelir mi? O başka bir kısım. Ancak City'nin yeni hocası Enzo Maresca bu sezon geride kalan 3 maçta da Cezayirli sol bekine 1 dakika bile süre vermedi. Aklında yok.








Okan Buruk, Aït-Nouri'yi bir bek oyuncusuna göre top kontrolü ve çalım yeteneği üst düzeyde olarak görüyor. Ön alanda veya baskı altında yön değiştirip çizgiye inmek yerine merkeze kat ederek oyun kurabileceğine inanıyor.






Wolverhampton'da özellikle Gary O'Neil döneminde iç bek olarak sıkça kullanıldı. Savunma kurarken sol bekte başlasa da hücum geçişlerinde merkez orta sahaya geçerek 8 numara gibi ceza sahası çevresine sızdı.






Ceza sahasına ve "half-space" bölgelerine yaptığı topsuz koşularla pozisyon üretme kapasitesi ile Okan Buruk'a göre, alabilirse defansif özellikleri yüksek bir 8 numara gibi kendisini kullanabilir.

Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı

Lille maçının devre arasında soyunma odasında yükselen seslere müdahale etmeyen Okan Buruk, takımın kenetlenmesini sağlayarak unutulmaz bir zaferin kapısını araladı

23.10.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Galatasaray soyunma odasında ortalık karıştı
Lille maçının devre arasında Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi; Okan Buruk müdahale etmeyip takımın kenetlenmesine izin verdi. İlk yarıdaki hatasından dolayı Sallai'ye gelen tepkilerin ardından soyunma odasından doğan hırs, Cimbom'a ikinci yarıda unutulmaz bir 4 gollü galibiyet getirdi!






Lille maçının ilk yarısının bitiminde Galatasaray soyunma odasında sesler yükseldi... 8. dakikada yenilen gol yüzünden Sallai, başta Davinson ve Uğurcan Çakır olmak üzere takım arkadaşlarının hedefi oldu. Her ne kadar Batrakov'un attığı golün asistini yapan isim olsa da Macar oyuncu, öncelikle defansif olarak ayakta durması konusunda uyarıldı.






GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN HARARETLİ İSTİŞARE

İşin ilginç yanı ise devre arasında Okan Buruk soyunma odasına biraz geç girerken sesler çoktan yükselmişti... Bağırış çağrış arasında en çok duyulan ses, "Bunları yeneriz ama dikkat!" ifadeleriydi.






OKAN BURUK MÜDAHİL OLMADI

Bu tartışmanın içine Okan Buruk dâhil olmadı, oyuncularını susturmadı. Takımının kendi kendisini sorgulamasına imkân tanıdı. Zaten Buruk'un karışmadığı ortam sonunda Galatasaraylı oyuncular, ikinci yarıda Lille'i adeta sahadan sildi.






ASLAN RAKİBİNİ SAHADAN SİLDİ

Fransız ekibi ilk yarıda 1.46 gol beklentisi yakalayıp 2 gol bulurken ikinci yarıda sadece 0.42 gol beklentisinde kaldı. Galatasaray ikinci yarıda Fransız ekibine hiç şans tanımadı. Hatta Lille takımı koca ikinci 45 dakika boyunca 7 şut atmasına rağmen bir tanesinde bile isabet sağlayamadı.






Ayrıca sarı-kırmızılı defansın dikkati sayesinde Lille'in hücum hattındaki oyuncular 4 kez de ofsaytta kaldılar; soyunma odasında çıkan karışıklığın kurbanı oldular.






Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme

Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda

23.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Lukaku ile İsmail Kartal arasındaki ipleri kopartan restleşme
Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'de yangın var. Slavia Prag beraberliği sonrası Romelu Lukaku'nun Çek ekibinin teknik direktörü Trpišovský'ye söylediği iddia edilen sözler, Samandıra'yı karıştırmaya yetecek cinsten. İsmail Kartal ile sezon başından bu yana soğuk savaş yaşadığı iddia edilen Belçikalı yıldız da çok rahatsız.








Fenerbahçe, pazartesi akşamı RAMS Park'ta ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacak; ancak dev derbi öncesinde sarı-lacivertlilerde Slavia Prag beraberliği yüzünden işler sarpa sarmış durumda.

Üstüne bir de Romelu Lukaku'nun 2-2'lik beraberliğin ardından Slavia teknik direktörü Jindřich Trpišovský'ye söylediği iddia edilen bir söz var ki ortalığı daha da alevlendirecek cinsten.







FENERBAHÇE İÇİN BU SÖZLERİ SÖYLEDİ Mİ?

Sezon başından bu yana teknik direktör İsmail Kartal ile soğuk savaş yaşadığı gözlenen tecrübeli golcünün, Çek çalıştırıcıya "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddia edildi.

Mücadelenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Trpišovský, Lukaku ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaştı:







TRPISOVSKY SER VERDİ SIR VERMEDİ

"Lukaku, takımımızın zihniyetini takdir etti. Kadro kalitemizin çok yüksek olmamasına rağmen muazzam bir zihinsel güce ve yüreğe sahip olduğumuzu söyledi."

Ancak tecrübeli teknik adam, konuşmanın geri kalanını açıklamaktan kaçınarak, "Gerisi çok kişisel, o yüzden bahsetmek istemiyorum" demekle yetindi. Bu durum, "Keşke Fenerbahçe'nin başında sen olsaydın" dediği iddiasını çok daha güçlendiren bir ifade oldu.







LUKAKU İLE TEKNİK HEYET ARASINDA GERİLİM

Belçikalı santrforun teknik heyetle yaşadığı uyuşmazlık aslında yeni değil. Takıma katıldığı ilk günden itibaren teknik direktör İsmail Kartal ve Futbol Direktörü Oğuz Çetin ile arasında soğuk rüzgârlar esiyor.







Teknik heyetin ve yönetimin transfer edildiği anda yaptığı "Henüz hazır değil" açıklamalarına karşın tecrübeli golcü, ayağının tozuyla çıktığı ilk basın toplantısında "Ben hazırım" diye meydan okumuştu.






Belçika millî takımı formasıyla Türkiye'ye karşı oynadığı maçta golünü atan Lukaku, "Türkiye'ye dönünce durumum hakkında konuşacağım" diyerek krizin sinyallerini vermişti.






Bu süreçten sonra zaman zaman ilk 11'e girmeye başlayan ve son olarak 3-0 kazanılan Rizespor mücadelesine de ilk 11'de çıkan Lukaku, Slavia Prag maçında yine yedek başladı.

Osimhen ne dedi, ne demek istedi?

Galatasaray'ın golcüsü Lille maçı sonrası açtı ağzını yumdu gözünü. "Kimse bana gol atmayı öğretemez!" diyerek boş laflara karnının tok olduğunu gösteren Victor Osimhen; özgüven, aidiyet ve derbi mantalitesi dolu açıklamalarıyla sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı. Saha içindeki hırsının alt metnini tek tek açıklayan Nijeryalı santrfor, hem Fenerbahçe derbisine gözdağı verdi hem de ligdeki müthiş istatistikleriyle kalitesini bir kez daha kanıtladı

23.10.2026 14:12:00
Haber Merkezi
 
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Osimhen ne dedi, ne demek istedi?
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen; tek işleri laf üretmek olanların hakkında çıkardığı "gergin" safsatalarına çizgi çekti, kendine olan sarsılmaz özgüvenini vurguladı. Hem saha içindeki hırsının nedenini açıkladı, hem de lig ve Şampiyonlar Ligi istatistikleriyle kalitesini kanıtladı.






OSIMHEN'DEN SALVOLAR

Yıldız golcü "Topla nasıl oynayacağımı, nasıl gol atacağımı bana kimse öğretemez; çünkü dünyanın en iyi santrforlarından biriyim. Buralara takılmıyorum, bu tarz yorumlara kulak asmıyorum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan gergin gibi görünüyor olabiliriz ama o gerginlik değil, sadece o an gösterdiğimiz bir reaksiyon." sözleriyle kendisine olan güveni gösterdi.






HEDEF FENERBAHÇE DERBİSİ

Fenerbahçe maçını ve şampiyonluk yarışını da değerlendiren golcü oyuncu, "Derbiden bahsettiğimiz zaman tabii ki duygu yüklü bir oyundan bahsediyoruz, kaos da olabiliyor. Dört gözle bekliyoruz şu anda! Şampiyonluk için de neredeyse yarı yoldayız, derbilerin hepsini kazanmak istiyoruz. Evde oynayacağız, avantajımız olacak" diyerek sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.






GALATASARAY'IN EN BÜYÜK KOZU

Süper Lig'de 406 dakikada 6 gol ve 3 asistle oynayarak her 68 dakikada bir fileleri havalandıran Osimhen, 35.7 km/h hıza ulaşarak atletizm sınırlarını zorlamaya devam ediyor.






Victor Osimhen son açıklamasında aslında şunları da söyledi:

Özgüven: "Benim santrforluğumu sorgulamayın, elit seviye bir golcüyüm."
Niyet: "Sahadaki hırsımı gerginlik sanmayın, sadece kazanmak istiyorum."
Aidiyet: "Egom ne kadar büyük olursa olsun, kulübün ve takımın başarısı her şeyin önündedir."
Mantelite: "Derbi baskısından korkmuyoruz, o kaosu sahada avantaja çevirip kazanacağız."






Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?

Galatasaray sezon başında Frankfurt'un Can Uzun için istediği uçuk bonservisi vermeyip 25 milyon Euro'ya Aleksey Batrakov'a imza attırdı. Günün sonunda Rus yıldız Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de fırtına gibi eserken, istatistikler Okan Buruk ve sarı-kırmızılı yönetimin transferde ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu.
 

23.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Batrakov değil de Can Uzun gelseydi neler olurdu?
Galatasaray, sezon başında Can Uzun'u uzun süre kovaladı... Ancak Frankfurt 60 milyon Euro dedi. Aşağı indi mi bilinmez ama Galatasaray için 30-35 milyon Euro maksimum rakamdı. Zaten o dönemde Okan Buruk da Alman futbolu ve Bundesliga'nın 10 numaralarının Türkiye için çok da bir şey ifade etmediğinin farkındaydı.






Can'a asla 60'ı bırakın, 50 ya da 40 milyon Euro vermeyi bile düşünmedi. Yerine ise 25 milyon Euro'ya Batrakov'u getirdi... Hem de o Batrakov, PSG'ye sadece Rusya'ya uygulanan ambargo yüzünden gidememiş bir isimdi.






BATRAKOV PARLADIKÇA PARLIYOR

Günün sonunda Galatasaray'ın Rus oyuncusu her gün biraz daha parlarken, Can Uzun ise Avrupa'da bile olmayan Eintracht Frankfurt'ta görünmeyi bekliyor.






Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 3 maçta 0.74 xG'den 2 gol çıkararak %100 pozisyonu gole çevirme oranı yakaladı. Lille ve Barcelona gibi devlere karşı skora doğrudan etki ederek büyük maç oyuncusu olduğunu kanıtladı.






CAN UZUN YOKLARI OYNUYOR

Can Uzun Bundesliga'da henüz asist üretememişken ve oyunu dar alana sıkıştırırken; Batrakov Süper Lig'de maç başına 2.2 kilit pas, 1.22 xA (asist beklentisi) ve 2 büyük şans yaratma istatistikleriyle Galatasaray hücumlarının beynine dönüştü.






OKAN BURUK ÇOK MUTLU

Okan Buruk'un önden baskı sistemine kusursuz uyum sağlayan Batrakov, 90 dakika başına 11.4 km koşu ve 16.1 depar atarak modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor. Can Uzun ise 7.2 depar ortalamasıyla daha statik bir profil çiziyor.

Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi

İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti.

22.10.2026 13:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
Fenerbahçeli oyunculardan İsmail Kartal'a Galatasaray tepkisi
İsmail Kartal'ın 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakılan Slavia Prag maçından sonra soyunma odasında 'Bizim için önemli olan Galatasaray derbisi' manasına gelen konuşması tepki çekti. Başta Greenwood, Ederson ve Guendouzi olmak üzere takımın kritik oyuncularının Şampiyonlar Ligi'nin bu kadar geri plana atılmasına tepki gösterdikleri iddia edildi.






Dün gece Slavia Prag karşısında 2-0 öne geçilmesine rağmen kaybedilen 2 puan sonrasında teknik direktör İsmail Kartal bir kez daha hedef tahtasında... Her ne kadar Roma maçından sonra "istifa" diyenlere boyun eğmiş olsa da bu kez Slavia beraberliği sonrasında tınlamadı bile.






Öyle ki 2-2 biten Şampiyonlar Ligi maçından sonra, "İstifa tezahüratları... Futbolda bunlar var. Keşke olmasaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Derbi maçı var, kazanırız. Sonra tekrar maçlar var. Kazanırız, taraftarımızla barışırız. Bunlar olan şeyler." diyerek konsantrasyonlarının derbide olduğunu gösterdi.






Öyle olmasa takımı önde tutan Vedat Muriqi'yi 63'te oyundan alıp Lukaku'yu, yine aynı dakikada sahanın en iyilerinden Oğuz Aydın'ı çıkarıp Nene'yi ve 82'de de maç bitecekken sahanın yıldızı Greenwood'u çıkarıp İrfan Can'ı oyuna almazdı.






Zaten iddialara göre Kartal'ın maç sonu konuşmasında, "Slavia maçı önemli değil, hedef Galatasaray derbisi" tarzında yaptığı açıklamaya başta Ederson, Greenwood ve Guendouzi gibi isimlerin tepki verdiği iddia edildi.

Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim

TFF ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Sergen Yalçın, Çağdaş Atan’ın da yer alacağı güçlü bir teknik kadro kuruyor

22.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
Sergen Yalçın bu sefer aynı hatayı yapmayacak! Sürpriz isim
TFF ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan Sergen Yalçın, A Millî Takım'da güçlü bir teknik kadro kurmak için kolları sıvadı. Daha önce karşılaştığı 'teknik ekibi yetersiz' eleştirilerine son vermek için; Çağdaş Atan başta olmak üzere eski yol arkadaşlarını yeniden bir araya getirmeye hazırlanıyor.






TFF, sanki kendi geleceği garanti altındaymış gibi yaptığı toplantıda A Millî Takım teknik direktörlüğü görevine Sergen Yalçın'ı getirdi. 53 yaşındaki teknik adam ve ekibiyle 4 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu. Beşiktaş'ta görev aldığı son dönemde ekibinin yetersizliği nedeniyle sık sık eleştirilen Sergen Yalçın'ın yeni dönemde kimlerle çalışacağı merak konusu oldu.






Gelen ilk bilgiler ise Yalçın'ın yeni dönemde eski silah arkadaşı Çağdaş Atan'ı da yanına alarak güçlü bir teknik ekip kurmak niyetinde olduğu yönünde.






Sergen Yalçın'ın olası geniş teknik kadrosunda yer alması beklenen isimler şu şekilde kamuoyunda konuşulmaya başlandı:






Hem Beşiktaş hem de Antalyaspor dönemlerinde Yalçın'ın saha içi antrenman yükünü ve taktik uygulamalarını çeken, hocanın güvendiği iki temel antrenör Ozan Köprülü ve Murat Kaytaz kesin olarak teknik ekipte yer alacak.






Son dönem teknik heyet yapılanmasında fiziksel ve atletik performans analizlerini yöneten bilimsel kurul ekibinde Prof. Dr. Niyazi Eniseler ve Barış Gürol'a yer açılması muhtemel.






Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor

Trabzonspor karşısında alınan 2-0’lık yenilgi sonrası Vincenzo Italiano’nun 'Deplasmanda olmuyor' itirafı, İtalyan teknik adamın Serie A yıllarındaki acı tabloyu gündeme getirdi

21.10.2026 11:28:00
Haber Merkezi
 
Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor
Vincenzo Italiano'nun travması değişmiyor
Trabzonspor karşısında alınan 2-0'lık yenilgi sonrası Vincenzo Italiano'nun 'Deplasmanda olmuyor' itirafı, İtalyan teknik adamın Serie A yıllarındaki acı tabloyu gündeme getirdi. Fiorentina, Bologna ve Spezia dönemlerinde de dış sahada çöken Italiano'nun taktiksel ısrarı, Beşiktaş'ta da kronik bir krize dönüşmek üzere.






Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano'nun maç sonu yaptığı "deplasmanda odaklanamıyoruz" itirafı, İtalyan hocanın Serie A yıllarını akıllara getirdi. Deplasman kabusu Italiano'nun peşini bırakmayan kronik bir sorun.






DEPLASMAN KABUSU

Fiorentina döneminde iki kez UEFA Konferans Ligi finali oynatan Italiano, iç sahada maç başına 2.00 puan ortalaması yakalarken, dış sahada bu oran 1.22'ye kadar geriledi. Fiorentina, İtalyan hocayla deplasman maçlarının yalnızca %34'ünü kazanabildi.







Bologna'yı Avrupa potasında tutmayı başarsa da dış saha performansı yine kriz üretti. İç sahada 1.90 puan ortalaması tutturan Italiano, deplasmanlarda 1.20 puan ortalamasında kaldı.

Çıkış yaptığı Spezia'da dış saha galibiyet oranı %26'da kalan tecrübeli hoca, çıktığı 19 deplasman maçında kalesinde 41 gol gördü.







OYUN FELSEFERİNDEN TAVİZ VERMİYOR

Italiano takımlarının dış sahadaki en büyük problemi, oyun felsefesinden taviz vermemesi olarak öne çıkıyor. Defans çizgisini orta sahaya yakın kuran ve önde yoğun baskı uygulayan İtalyan çalıştırıcı, iç sahada taraftar desteğiyle rakiplerini boğmayı başarıyor.







Ancak deplasmanlarda rakip taraftar baskısı ve hızlı geçiş hücumları devreye girdiğinde bu sistem büyük açıklar veriyor. Trabzonspor'un Beşiktaş karşısında sadece 291 pas yapmasına rağmen 6 büyük gol şansı bulması, Italiano'nun "yüksek savunma çizgisi" riskinin Süper Lig'deki en somut yansıması oldu.

Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?

Galatasaray'da sakatlanan Rafael Leao'nun kasığındaki ciddi ödem nedeniyle MR'ı çekilemezken, yıldız futbolcunun Lille ve Fenerbahçe maçlarını kaçırma riski bulunuyor

19.10.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da kritik soru: Rafael Leao, Fenerbahçe maçına yetişecek mi?
Galatasaray'da ödem dağılırsa yarın MR'a girecek olan Rafael Leao için en iyi senaryo hafif zorlanma ya da mikro yırtık... Ancak bu durumda bile en az 1-3 hafta sahalardan uzak kalması muhtemel. Böyle bir durumda Portekizli futbolcu hem Lille maçını kaçırır hem de Fenerbahçe derbisinde oynaması zora girer.






Galatasaray'ın patates tarlasını andıran zeminde oynanan Gençlerbirliği maçında sakatlanarak oyundan çıkan Rafael Leao'dan gelen ilk haberler hiç de parlak değil. Yapılan ilk açıklamaya bakılacak olursak yıldız futbolcunun kasık adalesindeki durum ciddi. Oluşan ödem nedeniyle dün MR bile çekilemedi. Ödem dağılırsa durumu bugün netleşecek.






LEAO İÇİN HEYECANLI BEKLEYİŞ

Oyuncunun ayağının kayması sonucu meydana gelen hiperekstansiyon tipi sakatlıklarda, ödem nedeniyle MR çekilememesi; kasık tendonunda veya addüktör kas grubunda yüksek dereceli (Grade 2 veya Grade 3) bir yırtık şüphesini artırdı.






GALATASARAY ÇOK KRİTİK MAÇLARA ÇIKIYOR

Sağlık kurulunun ilk müdahalesinin ardından yıldız futbolcunun sahalardan ne kadar uzak kalacağı, yapılacak detaylı MR incelemesinin ardından netlik kazanacak. En iyi ihtimalle Grade 1, yani hafif zorlanma ya da mikro yırtık tespit edilmesi bile Galatasaray'ın başından aşağı kaynar sular dökülmesine neden olacak. Bu durumda Portekizli oyuncu 1 ila 3 hafta sahalardan uzak kalacağı için hayati Lille maçıyla beraber Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyecek.






UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor

Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi

19.10.2026 10:48:00
Haber Merkezi
 
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
UEFA Galatasaray'ı yağma ve çatışmanın ortasına gönderiyor
Fransa'da sokaklar savaş alanına dönerken UEFA'dan skandala davetiye çıkaran bir karar geldi. Lille deplasmanında can ve mal güvenliği tehdit altına giren Galatasaray adeta ateşe atılırken; Türk sembollerine dahi yasak getiren kararlar çifte standart tepkisini zirveye çıkardı






Fransa'da sokakların savaş alanına döndüğü, yağma ve çatışmaların durdurulamadığı ortamda UEFA skandala davetiye çıkaran bir karara imza attı. Lille deplasmanına gidecek Galatasaray için güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkarılırken, maçı tarafsız sahaya almayan UEFA çifte standarda imza attı. 






"Aynı olaylar Türkiye'de yaşansa maç anında başka ülkeye kaydırılırdı" eleştirileri altında sarı-kırmızılılar bildiğiniz "cehenneme" gönderiliyor.

Fransa Kuzey Valiliği'nin şehirde geniş güvenlik önlemleri ilan etmesi ve stadyum çevresinde Türk bayrağı, Galatasaray forması ve sembollerinin taşınmasını yasaklaması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.







Ancak yerel makamların kısıtlama kararlarına rağmen UEFA nedense maçın planlandığı gibi Stade Pierre-Mauroy'da oynanmasında ısrar ediyor.

Takımın havalimanı transferleri, konaklayacağı otel ve stadyuma intikali sırasında yaşanabilecek olası provokasyon ve çatışma riskleri teknik heyet ile oyuncuların odağını tamamen bozmuş durumda.







Fransız polisinin sokaklardaki yağma ve protestoları kontrol etmekte zorlandığı bir ortamda, Türk taraftarların şehirdeki can ve mal güvenliği de büyük bir soru işareti olarak duruyor.

Sarı-kırmızılı yönetimin ve TFF'nin, kafile ile taraftarların güvenliği adına UEFA nezdinde temaslarını artırması bekleniyor.

Batrakov Mertens'i unutturacak!

Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. 

19.10.2026 10:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. Alexei Batrakov, sarı-kırmızılı formayla geçirdiği ilk dönemeçte hem Okan Buruk'tan tam not aldı hem de formayı alıp uzun yıllar taşıyabileceğini sahadaki akıl dolu hamleleriyle kanıtladı. Mertens'in mirasını devralmak için gereken kumaşa fazlasıyla sahip olduğunu gösterdi.






Galatasaray'ın sezon başında Avrupa'nın dev kulüplerinin elinden kaptığı Alexei Batrakov, adaptasyon sürecini atlattıkça her hafta üstüne koya koya gitmeye devam edecek gibi duruyor. Rus oyuncu, Barcelona maçında attığı golden sonra zorlu geçen Gençlerbirliği maçının da iyileri arasında yer aldı.






OKAN BURUK ÖVMELERE DOYAMADI

"Geleceğin Mertens'i" olmak için gerekli olan tüm yeteneğe sahip olan Rus oyuncuya Okan Buruk'un da çok büyük bir inancı var. Genç teknik adam, Gençlerbirliği maçından sonra Batrakov için, "Oyun içindeki aklıyla, mücadelesiyle, takım oyununu iyi oynamasıyla...







Özellikle son bölümde Batrakov'u sol tarafa aldım, 4-4-2'ye döndüm; sol taraftaki oyunu da çok iyi oynadı. Topla buluşmaları, bağlantı olmaları... Savunmadaki son hamlesi; geçen hafta bu hamleyi Eren yapmıştı, bu hafta Batrakov yaptı ve iki tane böyle gol bulduk." övgüsünü dizdi. Ayrıca Rus oyuncunun takım arkadaşlarıyla olan birlikteliğini de övdü.






BATRAKOV AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİYOR

Maç başına 2.3 kilit pas ve 1.22 asist beklentisi (xA) üreten genç oyuncu, şu ana kadar hanesine 2 asist yazdırdı. 23.0 isabetli pas (%86 isabet oranı) ve rakip yarı sahada 16.8 isabetli pas ortalaması, onun baskı altında dahi oyunu yönlendirebildiğini gösterdi.







2 net büyük şans yaratan Batrakov, takımın hücum organizasyonlarında kilit bir köprü görevi üstlenmeye başladı. Maç başına 1.8 topu geri kazanma ve 0.5 top çalma istatistiği, Batrakov'un sadece hücumda değil, savunma geçişlerinde de mücadeleden kaçmadığının göstergesi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.