logo
27 MAYIS 2026

Okur'dan rekor!

04.03.2009 00:00:00
Utah Jazz forması giyen tecrübeli pivot, şubat ayı boyunca üç sayı çizgisinin gerisinden %67.7 isabetle oynadı.

 

Milli basketbolcumuz Mehmet Okur, Cumartesi gecesi Utah Jazz'ın Sacramento Kings'i 102-89 yendiği maçta 4'te 4 üçlük atarak 26 sayıyla takımının galibiyetinde önemli bir rol oynamıştı. Okur, bu maçtaki performansıyla birlikte Şubat ayı boyunca oynadığı maçlarda 31 üçlük denemesinde 21 isabet buldu. Şubat'ta %67.7 ortalamayla oynayan Memo, böylelikle NBA tarihine geçti. Okur, üç sayı çizgisinin gerisinden bir ayı en yüksek yüzdeyle tamamlayan oyuncu oldu. Amerika'nın ünlü basın kuruluşu ESPN ile birlikte çalışan istatistik şirketi Elias'ın haberine göre daha önceki rekor 2001 Kasım ayında kırılmıştı. Dönemin San Antonio Spurs oyuncusu Steve Smith, 2001 Kasım ayında 41 üçlük denemesinde 27 üçlük bulmuş ve %65.9 ile rekor kırmıştı. Utah Jazz, şubat ayı boyunca oynadığı 11 maçta 10 galibiyet almıştı.

Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin özel davetlisi olarak İstanbul'a gelen AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini'nin Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki atmosfer için geçmişte söylediği "Beni orada sadece 25 bin kişi olduğuna kimse inandıramaz" sözleri akıllara geldi. Efsane savunmacı bu kez de Fenerbahçe ile AC Milan arasındaki çarpıcı tarihsel ve kültürel benzerliklere dikkat çekti

27.05.2026 12:21:00
Haber Merkezi
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
Paolo Maldini Fenerbahçe'nin geleceğini planlıyor
AC Milan'ın efsanevi kaptanı Paolo Maldini, başkan adayı Hakan Safi'nin misafiri olarak geldiği İstanbul'dan evine döndü. Efsane isim, Türk futbolu ve Fenerbahçe hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oyunculuk döneminde sarı-lacivertli ekibe karşı mücadele ettiğini hatırlatan unutulmaz savunmacı ilginç ifadeler kullandı:
 
- Fenerbahçe, oyuncu olduğum dönemden beri bildiğim bir kulüp. Çok köklü bir camia. Milan ile çok benzer noktaları var. Çok ateşli bir taraftara sahip olduğunu biliyorum.







SAMİ YEN'E ÖVGÜLER DİZMİŞTİ
 
eçmişte Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen için söylediği "Beni kimse orada sadece 25 bin kişi olduğuna inandıramaz" sözleriyle Türk taraftarının tutkusuna olan hayranlığını gizlemeyen Maldini'nin işaret ettiği "Milan ve Fenerbahçe" benzerlikleri ise iki kulübün köklü tarihini ve ortak noktalarını yeniden gündeme getirdi.







AC MILAN VE FENERBAHÇE'NİN BENZER YANLARI
 
Her iki kulüp de kuruluş dönemlerinde şehirlerindeki ezeli rakiplerine karşı daha halkçı bir kimlikle özdeşleşti. Milano'da AC Milan daha çok işçi sınıfı tarafından desteklenirken, ezeli rakibi Inter burjuvaziyi temsil ediyordu.
 
Benzer şekilde Fenerbahçe, İstanbul'un Anadolu yakasında kurulup geniş halk kitlelerine yayılırken; rakibi Galatasaray daha çok lise kökenli ve elit bir tabana, Beşiktaş ise semt kültürüne dayanıyordu.







MALDİNİ'NİN HAYALİ ORTAYA ÇIKTI
 
Bu arada Il Giornale gazetesi, Maldini'nin şu anda tereddüt ettiğini, asıl hayalinin AC Milan'ın başına geri dönmek olduğunu, mevcut yönetimle bunun imkansız olduğunu ancak gelecekte ihtimal dışı olmadığını yazdı. Gazete ayrıca Maldini, İtalya Futbol Federasyonu'nun (FIGC) başına geçmesi durumunda Malago'nun ekibine katılma konusunda da ikna olmuş görünmüyor.

Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in “Yerel başarılar artık bizi kesmez, küresel adımlar atacağız” çıkışının arkasındaki dev plan deşifre oldu

27.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Dursun Özbek el yükseltti! İşte büyük planı
Gazetemizin geçtiğimiz günlerde duyurduğu Rakuten flörtünü bir nevi doğrulayan açıklamanın ardından, yönetimin NBA Avrupa projesi ve Avrupa göğüs sponsorluğu için Japon deviyle devam ettirdiği süreç oldukça dikkat çekici.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geleceğe yönelik yaptığı vizyoner açıklamalar camiada büyük heyecan yarattı. Türkiye'deki başarıların artık kendilerini tatmin etmediğini vurgulayan Özbek, gözünü tamamen küresel arenaya diktiklerini belirtti. Şöyle dedi Başkan:
 
- Yerel bazlı başarılar ve sponsorluklarla kısıtlı kalmak istemiyorum. Yeni dönemde global adımlar atacağız. Dünyadaki Galatasaray markasını daha güçlü yapacağız. Beni ve tüm Galatasaraylıları artık Türkiye'deki başarılar kesmez.







JAPONLAR BASKETBOL İÇİN HAZIR
 
Dursun Özbek'in bu iddialı çıkışı, spor kulislerinde geniş yankı bulurken, akıllara gazetemizin gündeme getirdiği Rakuten haberini getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin, küresel marka değerini katlayacak dev bir operasyon için kolları sıvadığı biliniyor.
 
Galatasaray, Ekim 2027'de hayata geçmesi planlanan NBA Avrupa Projesi için şimdiden gözünü kararttı. Amerikan basketbol pazarının en büyük küresel ortaklarından olan Japon teknoloji devi Rakuten ile devasa bir bütçeyle masaya oturuldu. Görüşmelerin merkezinde, yeni salonun isim hakkı ve ana sponsorluğunu kapsayan "Rakuten Arena" projesi yer alıyor.







GALATASARAY TEKLİF SUNDU
 
Sarı-kırmızılı yönetim, basketboldaki bu dev bütçeli anlaşmaya zemin hazırlamak adına Japon devine ilk olarak futbolda iş birliği teklif etti.
 
Socar ile sözleşmesi sona eren Galatasaray, Avrupa kupalarında geçerli olacak yeni göğüs sponsorluğu arayışları kapsamında Rakuten'e sürpriz bir teklif sundu.







GLOBAL KULÜP HEDEFİ
 
Galatasaray yönetimi, bu iki aşamalı stratejik hamleyle hem futbolda hem de basketbolda dünya çapında bir sponsorluk gelirine ulaşmayı ve Başkan Dursun Özbek'in işaret ettiği "global kulüp" vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!

Futbol aklı Önder Özen’in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday

27.05.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Beşiktaş'ın yeni hava kuvvetleri komutanı!
Futbol aklı Önder Özen'in sunduğu raporda adı geçen 1.93'lük Gabriele Guarino'nun transferi gerçekleşirse Beşiktaş'ın yeni 'Hava Kuvvetleri Komutanı' olmaya aday.

2004 doğumlu İtalyan kule, Beşiktaş'ın aradığı o lider stoper profilinin tam karşılığı. Ancak Torino ve Bologna da pusuda beklerken, siyah-beyazlıların elini çabuk tutması gerekiyor.

Beşiktaş'ta yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken futbol aklı Önder Özen'den ezber bozacak bir transfer önerisi geldi. Özen, İtalya Serie B'de sergilediği performansla devleri peşine takan 22 yaşındaki Gabriele Guarino'yu yönetimin önüne koydu.







HAVA TOPU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve gelecek sezon savunma kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen Beşiktaş'ta yeni futbol dirktörü Özen'e göre 1.93'lük dev stoper, Beşiktaş'ın savunmadaki pek çok krizini kökten çözebilecek bir isim.







YENİ YABANCI STATÜSÜNE UYUYOR

Beşiktaş'ın bu sezon özellikle yan toplarda ve duran top savunmasında yaşadığı ciddi zaafiyetler göz önüne alındığında, Guarino can suyu olabilir.

Henüz 22 yaşında olan İtalyan savunmacı, sert ve hamleli oyun tarzıyla Süper Lig'in fiziksel sertliğine uyum sağlayacak nitelikte. Genç yaşı ve 2004 sonrası oyuncu statüsüne uyumluluğu da Beşiktaş için gelecekte yüksek bonservis beklentisi yaratabilir.







BOLOGNA VE TORINO DA İSTİYOR

Sözleşmesi biten hava topu uzmanı Guillermo Maripan'ın yerini doldurmak isteyen Torino, genç oyuncuyu mercek altına aldı. Savunma rotasyonunu potansiyelli isimlerle genişletmek isteyen Bologna da pusuda bekleyen bir diğer ciddi aday.

Piyasa değeri 2.5 milyon Euro civarında olan ve Empoli ile 2028'e kadar sözleşmesi bulunan İtalyan stoper için Beşiktaş yönetiminin yapacağı hamle merakla bekleniyor.

Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı


 
Fenerbahçe’de yaklaşan kongre öncesi efsane başkan Aziz Yıldırım, Ariel Ortega transferine dair paylaştığı hikayeyle futbol dünyasında büyük şaşkınlık yarattı. Dönemin Arjantin pazarını ve transfer gerçekleriyle çelişen hikaye, Aziz Yıldırım için "Fena halde kandırıldı mı, yoksa hafıza yanılması mı yaşıyor?" sorularını beraberinde getirdi.

27.05.2026 11:22:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı
Aziz Yıldırım'ın şaşırtan Ortega anısı

Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları kafa karıştırmaya devam ediyor. TRT Spor'da katıldığı canlı yayında Ariel Ortega transferini anlatırken dile getirdiği bazı detaylar, futbol dünyasında "hafızası mı karıştı, yoksa fena halde yanıltıldı mı?" sorusunu beraberinde getirdi.







Arjantin'de yaşananları anlattı

Yıldırım, Arjantinli dünya yıldızı Ariel Ortega'nın transfer sürecini anlatırken, ezeli rakip Boca Juniors'ın efsanesi Juan Roman Riquelme'yi River Plate ile bağdaştırınca ortaya tarihi bir kronolojik hata çıktı. Aziz Yıldırım, transfer döneminde kardeşi Ali Yıldırım ve dönemin yöneticisi Celalettin Doğan'ın Arjantin'e gittiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ortega'yı aldığımızda bizim biraderle Celalettin Bey gittiler. Orada bir çaycı, kulübü süpürüyor... Çay yapıyor aynı zamanda. 'Benim hayatımı mahvettiniz bu adamı (Ortega) alarak' diyor. Sonra o Arjantinli oyuncu vardı; Juan Román Riquelme. O da o kulüpte o zaman. Diyor ki: 'Beni alın.' Onlar da 'Biz Ortega'yla anlaştık, alıyoruz' diyorlar. Riquelme'ye Ortega'nın Arjantin futbolundaki yerini soruyorlar. Riquelme, '1 numara Maradona, sonra Ortega, sonra ben' diyor. Bizimkiler de 'Biz ortadakini alıyoruz' diyorlar."







River Plate'de hiç oynamadı

Aziz Yıldırım'ın hafızasında kalan bu anı futbolun gerçekleriyle çelişiyor. Yıldırım'ın bahsettiği kulüp Ortega'nın oynadığı River Plate olmalı ancak transferin diğer öznesi Juan Román Riquelme, ömrü boyunca River Plate forması giymedi.
Riquelme, River Plate'in can düşmanı, ezeli rakibi Boca Juniors'ın en büyük efsanelerinden biri... Hatta şu anda kulübün başkanı. İki oyuncunun aynı kulüp binasında bulunması veya aynı çaycıyla muhatap olması dönemin şartlarında imkansız.







Riquelme, Barça'ya gitti

Yıldırım'ın "Riquelme beni alın dedi, biz ortadakini (Ortega'yı) seçtik" anlatısı, o dönemki transfer piyasasının finansal gerçekliğiyle de pek uyuşmuyor.
Riquelme, o dönem Boca Juniors ile Copa Libertadores'i kaldırmış, özellikle Kıtalararası Kupa'da Real Madrid'e karşı tek başına sergilediği futbol resitaliyle dünya devlerinin radarına girmişti. Barcelona Başkanı Joan Gaspart, teknik direktör Louis van Gaal'in muhalefetine rağmen Riquelme'yi sezon bitmeden 15 milyon Euro bedelle Katalan devine transfer etmişti.
Fenerbahçe ise aynı dönemde River Plate'ten Ariel Ortega'yı 6.5 milyon Euro gibi o dönem için Türkiye adına rekor bir bonservisle kadrosuna katmıştı.

Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor


 
Liverpool’a veda eden Muhammed Salah’ın geleceği yılan hikayesine dönerken, Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım’ın işaret ettiği 90 milyon Euro’luk dev paket transfer piyasasını salladı. 
 

27.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor
Muhammed Salah, Fenerbahçe'ye göz kırpıyor

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) 3 yıl için reklamlar dahil 200 milyon Dolar'ı bulan tarihi bir kontratla Mısırlı yıldızın aklını çelmeye çalıştığı bu dönemde, Muhammed Salah'ın sarı-lacivertliler için yapacağı fedakarlık hayallerin ötesinde.







Liverpool'a resmen veda eden Muhammed Salah'ın geleceğiyle ilgili transfer piyasası sıcak... Öyle ki Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım'ın TRT Spor'da gündeme getirdiği rakamlar ise çok dikkat çekici: "20 milyon Euro maaş istiyor. Menajeri de 10 istese 30 oluyor. Vergilerle vesaire 90 milyon Euro'luk bir pakete denk geliyor."







Suud'un 200 milyon doları hazır!

İşin bir de Suudi Arabistan tarafı var... Kamu Yatırım Fonu (PIF) destekli kulüpler (özellikle Cristiano Ronaldo'lu Al-Nassr ve Al-Hilal,  Al-Ahli), bonservisi elinde olan 33 yaşındaki Mısırlı yıldızı getirmek için tüm finansal sınırları zorluyor. Suudi spor basınından sızan bilgilere göre masadaki net teklif yıllık garanti 30 milyon dolar. 20 milyon dolar imza parası ve reklam ve sponsorluk gelirleriyle birlikte 3 yıllık süreçte 200 milyon doları bulan tarihi bir kontrat.

Eğer Mısırlı, Suudların teklifini reddedip Fenerbahçe'ye gelmek isterse 3 yıl için yaklaşık 100 ila 150 milyon dolar'ı elinin tersiyle itmesi gerekiyor.







Önceliği Avrupa'da

İngiliz ve Suudi basınının orta yolu bulduğu nokta, Salah'ın henüz 'emeklilik kontratı' imzalamak istememesi. 33 yaşındaki kanat oyuncusu, Liverpool'da teknik direktör Arne Slot ile yaşadığı dönemsel krizlerin ardından Premier Lig defterini kapatmış olsa da, Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstermek ve Avrupa futbolunun merkezinde kalmak istiyor.

Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı

UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek

27.05.2026 08:43:00
AA
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
Konferans Ligi'nde 5'inci final heyecanı
UEFA Konferans Ligi tarihindeki 5'nci finalde yarın Crystal Palace ile Rayo Vallecano, karşı karşıya gelecek.

Almanya'nın Leipzig şehrindeki Leipzig Stadı'nda oynanacak final, TSİ 22.00'de başlayacak.

UEFA tarafından 2021-22 sezonunda düzenlenmeye başlanan Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki üç numaralı turnuvasının ilk finalinde, İtalya'nın Roma ve Hollanda'nın Feyenoord ekipleri karşı karşıya geldi.

Arnavutluk'taki Air Albania Stadı'nda yapılan karşılaşmada rakibini 1-0 mağlup eden Roma, organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ilk ekip oldu.

Kupayı ilk kazanan teknik adam Mourinho

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho, 2021-22 sezonunda Roma ile bu kupayı kazanan ilk teknik adam ünvanını aldı.

Portekizli çalıştırıcı, İtalyan ekibiyle yaşadığı başarıyla kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ni kazanan tek teknik adam olarak kaydedildi.

Fiorentina, üst üste iki final kaybetti

İngiltere'nin West Ham United ekibiyle İtalya'nın Fiorentina takımı 2022-23 sezonu finalinde karşı karşıya geldi.

İngiliz ekibi, Jarrod Bowen'in 90. dakikada attığı golle karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyon oldu.

Fiorentina, 2023-24 sezonunda da finale yükselme başarısı gösterdi.

İtalya temsilcisi, finalde Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Olympiakos, 116. dakikada eski Hataysporlu futbolcu El Kaabi'nin golüyle 1-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Üst üste 2 sezon final oynayan Fiorentina, geçen sezon yarı, bu sezon ise çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Son final İngiliz ekibinin

UEFA Konferans Ligi'nde son finali geçen sezon İngiltere temsilcisi Chelsea kazandı.

Polonya'nın Wroclaw kentindeki Wroclaw Stadı'nda oynanan finalde Chelsea, İspanyol ekibi Real Betis ile kozlarını paylaştı.

Real Betis, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken İngiliz ekibi, ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle rakibini 4-1 yendi ve şampiyon oldu.

İspanyolların ikinci, İngilizlerin üçüncü finali

UEFA Konferans Ligi'nde geçen sezon olduğu gibi bu yıl da İspanyol ve İngiliz ekipleri finalde mücadele edecek.

Organizasyonun 5. sezonunda İspanyollar ikinci, İngilizler ise üçüncü kez finalde boy gösterecek.

Bugüne kadar oynanan 4 finalde 3 kez İtalyan takımı yer alırken 2 defa İngiliz, 1'er kez de Hollanda, Yunanistan ve İspanya takımları karşı karşıya geldi.

İspanyol ekipleri finallerde başarılı

İspanyol takımları, Avrupa'nın üç önemli organizasyonundaki finallerde rakiplerine üstünlük kurdu.

İspanya temsilcilerinin 2000-01 sezonundan bu yana 26 kez yer aldığı Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi (UEFA Kupası) ve Konferans Ligi'ndeki finallerin 23'ünün sonucunda kupa İspanya'ya gitti.

Şampiyonlar Ligi'nde 2014 ve 2016'da oynanan finallerin yanı sıra 2007 ve 2012'deki Avrupa Ligi finallerinde İspanyol takımları karşı karşıya geldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda oynanan finalde Alman ekibi Bayern Münih, Valencia'yı normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda yenerek kupayı kazandı. Aynı sezon UEFA Kupası'nda ise Liverpool, gol düellosu yaşanan maçta İspanyol ekibi Alaves'i altın golle 5-4 yendi ve kupa 2'de mutlu sona ulaştı.

İspanyol ekipleri, 2000-01'den sonra 2024-25 sezonuna kadar çıktıkları hiçbir Avrupa finalini kaybetmedi. Konferans Ligi finalinde geçen sezon Chelsea, Real Betis'i 4-1 yendi ve İspanya temsilcilerinin serisini sona erdirdi.

Söz konusu süreçte İspanyollar, Şampiyonlar Ligi kupasını 11, Avrupa Ligi kupasını 12 kez müzesine götürdü.

Şampiyonlar

Konferans Ligi'nde geride kalan dört sezonda İngiliz ekipleri 2, İtalya ve Yunanistan temsilcileri ise 1'er kez kupayı kazandı.

Organizasyonda ilk kupayı 2021-22 sezonunda İtalyan ekibi Roma kazanırken 2022-23'te İngiliz takımı West Ham United, mutlu sona ulaştı.

Yunan takımı Olimpiakos, 2023-24 sezonunda kupa zaferi yaşarken 2024-25'te İngiltere temsilcisi Chelsea, organizasyonu şampiyon tamamladı.

Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı

İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı

27.05.2026 00:41:00
İhlas Haber Ajansı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki opsiyonu kullandı
İtalyan ekibi Torino, milli futbolcu Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullarak oyuncuyla 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşme imzaladı.

İtalya Serie A ekiplerinden Torino forması giyen Emirhan İlkhan, kulübüyle sözleşme yeniledi. Kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beşiktaş altyapısından yetişen Emirhan'ın profesyonel kariyerine 17 yaşında adım attığı ve 2022 yazında Torino'ya transfer olduğu aktarıldı. Emirhan, daha sonra kiralık olarak Sampdoria ve Başakşehir formaları da giydi.

21 yaşındaki futbolcu 2025-2026 sezonunda Torino ile 19'u Serie A, 3'ü İtalya Kupası olmak üzere 22 maçta görev yaptı ve 2 gol kaydetti. Torino, Emirhan İlkhan'ın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullandı. Bordo-mavili kulüp oyuncunun sözleşmesini 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar

Süper Lig’e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek bir operasyon için düğmeye bastı

26.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Çorumspor'da Fenerbahçe çılgınlığı! Yeni başkanı bekliyorlar
Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza atan Çorumspor, transfer piyasasını altüst edecek tarihi bir operasyon için düğmeye bastı. Cengiz Ünder başta olmak üzere Çağlar Söyüncü, Dominik Livakovic, Diego Carlos ve Musaba gibi yıldızları listesine alan Çorum ekibi, bu dev transfer harekatını resmileştirmek için Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde yapılacak kritik başkanlık seçimini bekliyor.






1. Lig play-off finalinde Erokspor'u devirerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Çorumspor, transfer piyasasını altüst etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı yönetim, Süper Lig'deki ilk sezonunda kalıcı olmak ve ses getirecek bir kadro kurmak için devlerin yıldızlarını gözüne kestirdi.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLACAK

Transfer kulislerinden sızan ilk bilgilere göre, Beşiktaş'ın bonservisini almayı kesinlikle düşünmediği, bonservisinin bulunduğu Fenerbahçe'nin ise geri dönmesine sıcak bakmadığı Cengiz Ünder için Süper Lig'in yeni ekibi tüm imkanlarını seferber etmeye hazır.






4 İSİM DAHA LİSTEDE VAR

Çorumspor'un çılgın transfer listesi bununla da sınırlı değil. Kırmızı-siyahlılar, Fenerbahçe'den 4 oyuncu için de seçilecek yeni başkanı bekliyor.

- Çağlar Söyüncü
- Dominik Livakovic
- Diego Carlos
- Musaba






SEÇİM YAPILDIKTAN SONRA

Çorum yönetimi, bu büyük operasyon için öncelikle Fenerbahçe'de önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan kritik olağan seçimli genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertlilerin yeni seçilecek başkanı ve yönetiminin belirlenmesinin ardından, Çorumspor masaya resmi teklifle oturacak.






Fenerbahçe'deki başkanlık seçiminin tamamlanmasıyla birlikte Çorumspor'un bu transferler için vites artırması ve dev kulüplerin kapısını resmen çalması bekleniyor.

Galatasaray'a büyük ikramiye!


 
Galatasaray'a piyango vurdu... Menajerler İngiltere’de küme düşen West Ham'ın 44 milyon Euro’luk yıldız adayı Mateus Fernandes’i teklif etti. Londra ekibinin maaş bütçesini düşürme zorunluluğu nedeniyle kiralama formülünün masaya gelmesi, transferde Galatasaray'ın elini güçlendirdi. Taraftara adeta çifte bayram yaşatacak bu dev hamle için süreç başladı.

26.05.2026 12:14:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a büyük ikramiye!
Galatasaray'a büyük ikramiye!

Galatasaray'da yeni sezonun transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, 10 numara bölgesi için İngiltere'den sürpriz bir teklif geldi. Menajerler, Premier Lig'den düşen West Ham'ın Portekizli genç yıldızı Mateus Fernandes'i sarı-kırmızılı yönetime önerdi. Finansal olarak küçülmeye gitmek zorunda olan Londra ekibinin bu durumu, sarı-kırmızılılar için tarihi bir fırsat doğurdu.

Etiket fiyatı yüksek

Mateus, Sporting'den 15 milyon Euro karşılığında Southampton'a transfer olmuş, ardından West Ham oyuncu için tam 44 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.
Premier Lig'de West Ham formasıyla sezonu 3 gol ve 4 asistle tamamlayan 21 yaşındaki maestro, takımının küme düşmesiyle birlikte ayrılık noktasına geldi.







Kiralık olarak gelebilir

İngiltere'de alt lige düşen kulüplerin yaşadığı mali kriz ve maaş bütçesi kısıtlamaları, West Ham'ı da vurdu. Maaş skalasını acilen düzenlemek zorunda olan Londra ekibi, Mateus dahil yüksek kazançlı birçok oyuncusunu kiralamaya sıcak bakıyor. Galatasaray yönetimi, bu finansal zorunluluğu lehine çevirerek Portekizli yıldızı kiralık olarak kadrosuna katmak için kolları sıvadı.









İstatistikleri iyi

Genç yıldız, Galatasaray'ın ısrarla istediği Bruno Fernandes'in Portekiz futbolundaki veliahdı olarak gösteriliyor. Oyun zekası ve saha içi liderliğiyle büyük benzerlik taşıyan genç oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak cinsten bir profile sahip. Mateus Fernandes, sadece tabelaya yaptığı katkıyla değil, modern futbolun gerektirdiği tüm elit istatistiklerle ön plana çıkıyor.







Baskı Altında Kusursuz (yüzde 87.5 Pas İsabeti)

En yoğun pres altında bile soğukkanlılığını kaybetmeyen Portekizli, yüzde 87.5 pas isabet oranıyla takımını geriden kusursuz çıkarıyor.

Dikine Oyunda Elit

Topu savunmadan alıp üçüncü bölgeye dikine taşıma istatistiğinde, Premier Lig'in en elit genç oyuncuları arasında yer alıyor.

U21 Kategorisinde Premier Lig'in Zirvesinde

Sadece yaratıcı bir 10 ya da 8 numara değil; top kapma, pas arası ve sahipsiz top kazanma metriklerinde Premier Lig'deki U21 orta sahalar arasında zirveye oynuyor. Okan Buruk'un çok sevdiği, hem hücumda hem savunmada yoğun prese dayalı çift yönlü oyun yapısına birebir uyum sağlıyor.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.