logo
17 EKİM 2026

Ortega 2. Maradona

25.05.2002 00:00:00
 
Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinden koştuğu Arjantinli yıldız futbolcu Ortega'nın bonservisini 7.5 milyon dolara alması Türkiye'de olduğu kadar Arjantin'de de büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçe büyük iş başardı

Ortega'nın kulübü River Plate'nin yeni teknik direktörü yaptığı basın toplantısında, "Fenerbahçe Maradona'dan sonra dünyanın en iyi futbolcusunu transfer etmiştir. Bizim için büyük kayıp. Fenerbahçe büyük iş başardı" dedi. Diğer yandan Ortega'nın Fenerbahçe'ye gitmesi River Plate taraftarları tarafından da üzüntüyle karşılandı.

Almeyda da bitmek üzere

Öte yandan bir başka Arjantinli yıldız Almeyda için de çalışmalarını sürdüren sarı lacivertli yöneticilerin bu futbolcunun transferinde de büyük mesafe katetti. Kulüp asbaşkanı ve dış ilişkilerden sorumlu Sadettin Saran, görüşmelerin sürdüğünü, önümüzdeki günlerde bu transferi de bitirerek güçlerine güç katacaklarını söyledi.

Fener'de kongre günü

Fenerbahçe Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Acıbadem İSTEK Vakfı'nda gerçekleştirilecek toplantı için çoğunluk sağlanamadığı taktirde, genel kurul 1 Haziran Cumartesi gününe ertelenecek. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun, 8 Mayıs tarihinde aldığı kararla gerçekleştireceği olağanüstü toplantının en önemli gündem maddesini şirketleşme çalışmaları oluşturuyor.

Gündemde stat da var

Şirketleşme ve hisselerin bir bölümünün halka arzı için genel kurul üyelerinden onay isteyecek kulüp yönetim kurulu, bu konunun yanısıra, Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurulması ve yapılması gereken harcamalar ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden satın alınması konularında üyelerden yetki almaya çalışacak.

Çalışmalar sürüyor

Kongre üyelerinden şirketleşme için onay isteyecek olan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Yöneticiler, bugün Dereağzı Tesisleri'nde düzenleyeceği toplantı ve geziyle üyelerini bilgilendirmeyi sürdürecek. Öğleden önce Dereağzı'nda biraraya gelecek üyelere, şirketleşmeyle ilgili yapılacak tanıtımın ardından, buradaki altyapı tesisleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Samandıra Tesisleri gezdirilecek.

Orkun Kökçü'den üzücü haber


 
 
Beşiktaş'ın milli futbolcusu Orkun Kökçü'nün sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışma tespit edildi.

17.10.2026 08:03:00
Haber Merkezi/AA
 
 Orkun Kökçü'den üzücü haber
 Orkun Kökçü'den üzücü haber

Beşiktaş'tan, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ettiği maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen 25 yaşındaki futbolcunun sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A takımımızın UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim ile oynadığı müsabakanın ilk yarısında ayak tabanında gerçekleşen travmatik yaralanma sonrası maça devam edemeyen oyuncumuz Orkun Kökçü'nün takımımızın İstanbul'a dönüşünün ardından yapılan değerlendirme ve gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışması saptanmış olup oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır."

Oyuncunun bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu süre, yapılacak ileri tetkikler ve oyuncunun tedaviye verdiği cevapla netleşecek.

Çorum FK emin adımlarla ilerliyor

Çorum FK, sahasında Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

16.10.2026 22:10:00
Haber Merkezi
 
Çorum FK emin adımlarla ilerliyor
Çorum FK emin adımlarla ilerliyor
Çorum FK, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Burak Yılmaz yönetiminde çıkışını sürdüren kırmızı-siyahlılar, Süper Lig'de iddiasını ortaya koydu.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçında Arca Çorum FK, Çorum Şehir Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u ağırladı. Ev sahibi ekip, geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

RİZESPOR ÖNE GEÇTİ, CENGİZ ÜNDER CEVAP VERDİ



Karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, 3. dakikada Mithat Pala'nın vuruşunda direğe takıldı. Konuk ekip, 32. dakikada Qazim Laçi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Çorum FK'nın cevabı gecikmedi. 38. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cengiz Ünder, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

MOUKOKO GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarıda iki takım da üstünlük golü için mücadele etti. Çorum FK, 80. dakikada Youssoufa Moukoko'nun kaydettiği golle 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda skor üstünlüğünü korumayı başaran ev sahibi ekip, sahadan üç puanla ayrıldı.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI

UEFA Konferans Ligi’nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio’ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı

15.10.2026 21:53:00
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı.

Bordo-mavililer hücumdaki etkili performansıyla dört gol bulurken, kalesinde gördüğü iki gol ve maçın bazı bölümlerinde sergilediği ciddiyetten uzak oyun nedeniyle eleştirilerden kurtulamadı.

ONUACHU'DAN ERKEN GOL, SAKATLIK ŞOKU



Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Paul Onuachu'nun golüyle öne geçti. Mohamed Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Onuachu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Ancak golcü futbolcu, 10. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Onuachu'nun yerine Franculino Djú oyuna dahil oldu. Trabzonspor, erken gelen golün ardından farkı artırmak için fırsatlar ararken KuPS Kuopio da zaman zaman geliştirdiği ataklarla tehlike yarattı.

SALAH FARKI İKİYE ÇIKARDI

İlk yarının son bölümünde baskısını artıran bordo-mavililer, 44. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle rahatladı. Aral Şimşir'in şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Salah, meşin yuvarlağı filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 0-2.

Trabzonspor, soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIYA DJÚ DAMGASI



İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor, 47. dakikada Franculino Djú'nun golüyle farkı üçe çıkardı. Pina'nın pasıyla gelişen atakta topu ağlara gönderen Djú, skoru 0-3 yaptı.

Ancak bordo-mavililerin rahatlaması uzun sürmedi. 54. dakikada KuPS Kuopio, Petteri Pennanen'in doğrudan kornerden kaydettiği golle farkı ikiye indirdi: 1-3.

Bu gol, Trabzonspor'un savunmadaki konsantrasyonunu yeniden tartışmaya açtı. Skor avantajını elinde bulunduran Karadeniz ekibinin oyunun kontrolünü zaman zaman rakibine bırakması, karşılaşmanın dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

DJÚ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI, KUPS SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Mücadelenin uzatma dakikalarında yeniden sahneye çıkan Franculino Djú, 90+1. dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve skoru 1-4'e taşıdı.

Ev sahibi ekip, 90+6. dakikada Gustav Engvall'ın golüyle bir kez daha fileleri havalandırdı. Karşılaşma, Trabzonspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

ÜÇ PUAN SEVİNDİRDİ, OYUN UYARDI

Trabzonspor'un Finlandiya deplasmanında dört gol atarak kazanması, Konferans Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasını sağladı. Ancak kalesinde iki gol görmesi ve özellikle skor avantajını yakaladıktan sonra savunmada yaşadığı aksaklıklar, teknik heyetin üzerinde durması gereken konular olarak öne çıktı.

Avrupa kupalarında yalnızca gol atmak ve kazanmak yeterli değil. Bordo-mavililerin maçın tamamında aynı ciddiyeti göstermesi, savunma güvenliğini koruması ve oyun disiplinini sürdürmesi gerekiyor. Trabzonspor üç puanı aldı ancak sergilediği futbol, daha zorlu karşılaşmalar öncesinde önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1’lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı

14.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1'lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk golü bulmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Barcelona, ilk yarıda eşitliği sağladıktan sonra ikinci yarıda bulduğu gollerle farklı galibiyete ulaştı.

İLK YARIDA UMUTLANDIRAN GOL



16. dakikada Pedri'nin savunma arkasına gönderdiği uzun pasta Gordon'ın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtardı.

24. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Olmo'nun kafa vuruşu auta gitti. Bir dakika sonra Cancelo'nun şutunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

28. dakikada Leao'nun sol kanattan yerden çevirdiği topa ceza yayı üzerinden vuran Batrakov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

34. dakikada Osimhen ve Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşlarıyla gelişen pozisyonda top ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Marco Guida, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

43. dakikada Olmo'nun ara pasında topla buluşan Cancelo, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Olmo'nun şutunda Uğurcan Çakır başarılı bir kurtarış yaparak topu kornere çeldi. İlk 45 dakika karşılıklı gollerle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BARCELONA FIRTINASI

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona, Galatasaray savunmasını zorlamaya devam etti.

50. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Fermin, kafa vuruşuyla Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi.

53. dakikada Yamal'ın pasında topla buluşan Gordon, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı: 1-3.

65. dakikada Yamal'ın gönderdiği pasta Gabriel Jesus'tan seken topu önünde bulan Adeyemi, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-4'e taşıdı.

76. dakikada Adeyemi'nin şutu auta giderken, 83. dakikada Gabriel Jesus'un penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Barcelona ataklarını sürdürürken Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterdi. Ancak sarı-kırmızılı ekip aradığı golü bulamadı.

SEYRANTEPE'DE HÜSRAN

Karşılaşmaya umutla başlayan Galatasaray, ilk yarıda yakaladığı avantajı koruyamadı. Barcelona'nın ikinci yarıdaki etkili oyunu karşısında savunmada zorlanan sarı-kırmızılılar, sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

10.10.2026 18:09:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:48:56
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Muçi, Nwaiwu ve Dju kaydetti. İlk yarıda üç gol bulan Trabzonspor, Melih Kabasakal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü korudu.

TRABZONSPOR İLK YARIDA FİŞİ ÇEKTİ



Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor, 9. dakikada Muçi'nin şutunda kaleci Okan Koçuk'tan seken topu önünde bulan Salah ile gole yaklaştı. Salah'ın vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

dakikada Coulibaly'nin sağdan çevirdiği topa Bayo'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 24. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası önünden çektiği şutta kaleci Okan Koçuk gole izin vermedi.

28. dakikada Muçi perdeyi açtı. Mustafa Eskihellaç'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Muçi, altıpasın solundan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

dakikada kaleci Okan Koçuk'un topu kontrol etme girişimindeki hatasını değerlendiren Nwaiwu, araya girerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Trabzonspor, 40. dakikada bir gol daha buldu. Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Dju, rakibini geçtikten sonra sağ alt köşeye yaptığı vuruşla skoru 3-0'a taşıdı.

SAMSUNSPOR 10 KİŞİ KALDI

dakikada orta alandaki ikili mücadelede kendisine faul yapan Elliot Watt'ın yüzüne kafasıyla müdahalede bulunan Melih Kabasakal, hakem Oğuzhan Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Samsunspor, karşılaşmanın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

İlk yarı, Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

SAMSUNSPOR DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıya farkı azaltmak için çıkan Samsunspor, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 51. dakikada kale çizgisi önünde oluşan karambolde Coulibaly'nin şutunda top direkten döndü.

dakikada Coulibaly bir kez daha gole yaklaştı ancak şutunda top direkten oyun alanına geri döndü. Aynı pozisyonun devamında Fatih'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. Samsunspor, üst üste gelen fırsatlarda direkleri aşamadı.

dakikada Fatih Kaya'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Oskar'ın şutu üstten dışarı gitti.

dakikada Trabzonspor farkı artırma fırsatı yakaladı. Nwaiwu'nun ara pasında kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kalan Cabral'ın şutunda Okan, topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor, Samsunspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Montella'nın 1115 günlük karnesi

A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı

10.10.2026 09:58:00
İhlas Haber Ajansı
 
Montella'nın 1115 günlük karnesi
Montella'nın 1115 günlük karnesi
A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.
A Milli Futbol Takımı'nda son dönemde alınan sonuçların ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella ile yollar ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Montella ile yola devam etmeme kararı aldıklarını duyurdu.

1115 gün görevde kaldı

Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından 21 Eylül 2023 tarihinde takımın başına geçen İtalyan teknik adam, 1115 gün görev kaldı. Bu süreçte ilk sınavında 12 Ekim 2023 tarihinde deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek başlayan Montella, son maçında ise 5 Ekim 2026'da konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorla kaybetti.

40 maça çıktı



Vincenzo Montella, A Milli Takım ile 31'i resmi, 9'u özel olmak üzere toplam 40 maça çıktı. İtalyan teknik adam, söz konusu müsabakalarda 21 galibiyet elde ederken, 14 yenilgi ve 5 de beraberlik aldı. Milliler, bu dönemde 66 gol kaydederken, kalesinde 58 gol gördü.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynadı

Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdığı dönemde Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda önemli başarı elde etti. Portekiz, Çekya ve Gürcistan'ın olduğu gruptan çıkan ay-yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya'yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milliler, çeyrek finalde Hollanda'ya kaybederek, turnuvaya veda etti.

24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldı



Vincenzo Montella, yıllardır süren FIFA Dünya Kupası hasretini sona erdiren teknik direktör oldu. Montella ile birlikte milliler, 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti aldı. ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenen 2026 Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamayan A Milliler, Avusturalya, Paraguay ve ABD'nin olduğu grubu 3 puanla sonuncu sırada tamamladı.

UEFA Uluslar A Ligi'ne yükseldi

52 yaşındaki teknik direktör ile UEFA Uluslar A Ligi'ne ilk kez çıkıldı. A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi'nde grubunu 2. sırada tamamladı ve A Ligi'ne yükselmek için Macaristan ile play-off oynadı. Milliler, Macaristan'ı geçerek A Ligi'ne yükselmeyi başardı.

A Ligi'nde 4'te 0 yaptı

Uluslar A Ligi'nde Fransız, İtalya ve Belçika ile mücadele eden A Milli Takım, istediği gibi başlayamadı. Milliler, 4 maçlık seride puan alamadı ve 4 müsabakayı da kaybetti. Ay-yıldızlılar sırasıyla Kocaeli'de Fransa'ya 1-0, Bursa'da İtalya'ya 4-1, Belçika'ya deplasmanda 3-0 ve son olarak konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorlarla yenildi.

İspanya'ya 6-0, Avusturya'ya 6-1 kaybetti

Vincenzo Montella yönetiminde A Milli Futbol Takımı, 2 karşılaşmada kalesinde 6'şar gördü. Milliler, 26 Mart 2024 tarihindeki hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1, 7 Eylül 2025 tarihinde Konya'da oynadığı İspanya'ya da 6-0'lık skorla kaybetti.

Bulgaristan'ı 6-1 mağlup etti

A milliler, Montella döneminde en farklı galibiyetini ise Bulgaristan karşısında elde etti. Milliler, 11 Ekim 2025 tarihinde deplasmanda mücadele ettiği Bulgaristan'ı 6-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ay-yıldızlılar ayrıca Letonya ve Kuzey Makedonya'yı da 4-0'lık skorlarla yendi.

A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör oldu

Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştıran 4. İtalyan teknik adam oldu. Bu süreçte 40 müsabakada takımın başında yer alan Montella, A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör olarak yer aldı. Millilerde Fatih Terim, 135 maçla bu listenin ilk sırasında bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.