logo
08 MART 2026


R.Carlos: Keşke Fener'e gitseydim

14.10.2006 00:00:00
Real Madrid'in Brezilyalı ünlü sol ayağı Roberto Carlos düzenlediği basın toplantısında, kulübünün Fenerbahçe ve Chelsea'ye gitmemesi için kendisine önerdiği sözleşme yenileme teklifi sözünü henüz yerine getirmediğini savunarak pişman olduğunu söyledi.

Real Madrid başkanı Ramon Calderon ile Sportif Direktör Pedja Mijatoviç in kendisine bir yıl daha Madrid takımında kalması için sözleşme teklif ettiğini hatırlatan Roberto Carlos, "Benden istenilenleri yerine getirdim. ne Fenerbahçe'ye ne de Chelsea'ye gitmedim. Şimdi ise Real Madrid yönetiminin bana verdiği sözün arkasında olmasını isterim" dedi. Roberto Carlos, "Mademki bu olmayacaktı öyle ise gitmeme neden engel oldular" diyerek de İspanyol takımını gazeteciler önünde suçladı.

Bu arada İspanya'da yayınlanan Sport ve El Mundo Deportivo Gazeteleri de Roberto Carlos'un Fenerbahçe'nin teklifine kabul etmediğinden dolayı pişmanlık duyduğunu yazdılar. Real Madrid'in Roberto'ya Fenerbahçe'nin önerdiği şartlardan daha iyisini sunarak bu futbolcuyu takımda tuttuğunu vurgulayan gazeteler Brezilyalı milli futbolcunun kulüpte zor anlar yaşadığını, bu durumun devam etmesi halinde ise devre arasında sarı-lacivertli takıma gelmesinin tekrar gündeme gelebileceğine dikkat çektiler.

Galatasaray bu sezon ilk kez derbi kazandı

Galatasaray, Beşiktaş karşılaşmasıyla bu sezon 4. derbisine çıktı ve ilk galibiyetini elde etti

08.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray bu sezon ilk kez derbi kazandı
Galatasaray bu sezon ilk kez derbi kazandı
Galatasaray, Beşiktaş karşılaşmasıyla bu sezon 4. derbisine çıktı ve ilk galibiyetini elde etti.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Tüpraş Stadyumu'nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında hata yapmadı. Bu karşılaşmayla birlikte Galatasaray, 2025-2026 sezonundaki 4. derbisini oynamış oldu.



Cimbom, bu sezon Fenerbahçe ile 2, Beşiktaş ile de 2 kez karşı karşıya geldiği derbilerde 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Öte yandan 2025-2026 sezonunda Trabzonspor ile de 1'i ligde, 1'i de Süper Kupa'da olmak üzere 2 defa maça çıkan Galatasaray, 1 kez kazanırken, 1 defa da berabere kaldı.

Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı

Süper Lig'deki derbide Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

07.03.2026 22:15:00 / Güncelleme: 07.03.2026 22:19:36
AA
Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı
Beşiktaş’ın tek hatası pahalıya patladı
Süper Lig'deki derbide Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yendi.

15. dakikada Olaitan, ceza sahası sol çaprazından yayın içindeki Asllani'ye pasını çıkardı. Asllani'nin kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı vuruşta top, az farkla dışarı çıktı.

21. dakikada ceza sahası dışından Sara'nın sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

39. dakikada Galatasaray öne geçti. Sane'nin sağ iç koridordan kale önüne yaptığı ortaya boş pozisyonda kafa vuruşunu yapan Osimhen, topu filelere gönderdi: 0-1.

Sergen Yalçın, son oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı



Siyah-beyazlı futbol takımı, Tüpraş Stadı'nda oynanan derbiye Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Kristjan Asllani, Orkun Kökçü, Vaclav Cerny, Junior Olaitan ve Hyeon-gyu Oh ilk 11'iyle başladı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde ise Devis Vasquez, Milot Rashica, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Kartal Kayra Yılmaz, Gökhan Sazdağı, Jota Silva, Tiago Djalo, Yasin Özcan ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.

Deneyimli teknik adam, rotasyona gittiği ve 4-1 kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.

Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçında şans verdiği Tiago Djalo, Yasin Özcan, Salih Uçan ve Milot Rashica'yı yedek soyundururken yerlerine Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Kristjan Asllani ve Vaclav Cerny'ye formayı teslim etti.

Beşiktaş'ta 5 oyuncunun ilk Galatasaray derbisi



Siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın'ın ilk 11'de şans verdiği 5 oyuncu, Galatasaray derbisinde ilk kez forma giydi.

Beşiktaş'ta Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Kristjan Asllani, Junior Olaitan ve Hyeon-gyu Oh, siyah-beyazlı formayla ilk defa sarı-kırmızılılara rakip oldu.

Yedek kulübesinde yer alan Devis Vasquez, Jota Silva ve Yasin Özcan da ilerleyen dakikalarda şans bulması durumunda Galatasaray derbisinin heyecanını tadacak.

Jota Silva, sezonun ilk devresindeki derbide kadroda yer almış ancak süre bulamamıştı.

"Dolmabahçe" kapalı gişe



Beşiktaş-Galatasaray derbisinde siyah-beyazlı taraftarlar, stadı tamamen doldurdu.

Beşiktaşlı taraftarlar mücadeleye büyük ilgi gösterdi ve karşılaşma kapalı gişe oynandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar da kendilerine ayrılan deplasman tribününün tamamını doldururken, maç öncesinde takımlarına destek verdi.

Derbiye özel koreografi

Siyah-beyazlı taraftarlar, derbiye dakikalar kala yaptıkları koreografi ile görsel şölen oluşturdu.

Beşiktaş taraftarı, kuzey tribünde "1903'ten beri kral biziz bu alemde" pankartını açtı. Ayrıca doğu tribünündeki pankartta ise bir taraftarın elinde açılan "Beşiktaş" atkısıyla "Ne bir heves, ne bir tutku" yazısı yer aldı.

Ayrıca maç öncesinde tribünlere bırakılan siyah-beyaz bayraklarla derbi, görsel bir şölene dönüştü.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" unutulmadı

Derbide iki takım sahaya, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne özel pankartla çıktı.

İki takım oyuncularının taşıdığı pankartta, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun" ifadesi yer aldı.

Okan Buruk, son Süper Lig maçının ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı

Süper Lig'de geride kalan 24 maçta 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 58 puan toplayan sarı-kırmızılı takım, 25. haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider girdi. Galatasaray, Tüpraş Stadı'ndaki derbide son 13 lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş'a konuk oldu.

"Cimbom" kritik müsabakaya Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Mario Lemina, Lucas Torreira, Leroy Sane, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Mauro Icardi, Yunus Akgün, Eren Elmalı, İlkay Gündoğan, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Noa Lang, Wilfried Singo, Sacha Boey yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içinde yapılan ve 2-1 kazandıları Corendon Alanyaspor mücadelesine rotasyonlu bir kadro çıkarmıştı. Buruk, Süper Lig'in 24. haftasında yine Alanyaspor ile sahasında yaptığı maça göre 4 değişikliğe gitti.

Buruk, 3-1 kazandıkları Alanyaspor mücadelesinin ilk 11'inde görev verdiği Eren, Lang, Singo ve Boey'u yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yerine Abdülkerim, Sallai, Jakobs ve Lemina'yı sahaya sürdü.

Kaptan Abdülkerim, 2 maç sonra kadroda

Teknik direktör Okan Buruk, son 2 maçta dinlendirdiği kaptan Abdülkerim Bardakcı'yı ilk 11'e aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin son 4 sezondaki en istikrarlı oyuncularından olan Abdülkerim, Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda arka arkaya Corendon Alanyaspor ile yapılan maçlarda dinlendi. Galatasaray kariyerinde ilk kez üst üste 2 maçta forma giymeyen tecrübeli stoper, Beşiktaş derbisiyle ilk 11'e döndü.

Sallai 11'de, Yunus yedekte

Sarı-kırmızılı ekipte ağrıları nedeniyle son 2 maçın kadrosuna alınmayan Roland Sallai ile Yunus Akgün kadroya alındı.

Ağrıları bulunduğu için Alanyaspor ile yapılan lig ve kupa maçlarının kadrosuna alınmayan Sallai, Beşiktaş derbisinde ilk 11'de başladı. Yunus ise yedekler arasında görev bekledi.

Galatasaray yönetiminden taraftara iftarlık ikramı
Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, deplasman tribününe gelen taraftarlara iftarlık dağıttı.

Tüpraş Stadı'nda yapılan müsabakada Galatasaray'ı yaklaşık 2 bin taraftarı destekledi. Kulüp yönetimi, deplasmana gelen taraftarların oruçlarını açması iftarlık ikram etti.

Kulüp yönetimi, ayrıca deplasman tribününde bütünlük oluşturulması açısından taraftara kırmızı atkı hediye etti.

Tarihe geçen Türk kadın sporcular

Türk kadınları, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da başarılarıyla adlarından söz ettiriyor

07.03.2026 12:50:00
AA
Tarihe geçen Türk kadın sporcular
Tarihe geçen Türk kadın sporcular
Türk kadınları, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da başarılarıyla adlarından söz ettiriyor.

Voleyboldan güreşe, bokstan tekvandoya birçok branşta kadın sporcular, uluslararası organizasyonlarda ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirmenin gururunu yaşıyor.

Kadın sporcular, Berlin 1936 Olimpiyatları'na katılarak bir ilki başaran Halet Çambel ve Suat Fetgeri Aşeni'nin açtığı yoldan giderek Türk sporunun gururu olmaya devam ediyor.

Judocu Hülya Şenyurt, 1990'daki Avrupa ikinciliği ve 1991'deki Avrupa gençler şampiyonluğu sonrası olimpiyatlarda da madalya alarak tarihe geçti.

Henüz 19 yaşındayken Barcelona 1992 Olimpiyatları'na katılan Hülya Şenyurt, 48 kiloda elde ettiği üçüncülükle olimpiyatlarda madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu olmayı başardı.

Olimpiyat şampiyonları

Olimpiyatlarda şu ana kadar 2 Türk kadın sporcu altın madalyaya ulaştı.

Kadınlarda ilk olimpiyat altın madalyasını Atina 2004 Olimpiyatları'nda halterde Nurcan Taylan'la alan Türkiye, 17 yıl sonra milli boksör Busenaz Sürmeneli ile bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.

Nurcan Taylan, Atina 2004'te Halil Mutlu ve Taner Sağır ile halterde altın madalya kazanan Türk sporcular arasında yer aldı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılında düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya elde ederek önemli bir başarıya ulaştı. Türkiye, böylece boksta olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Busenaz Sürmeneli ile kazandı.

Öte yandan milli sporculardan Neslihan Yiğit Arın badminton, Çağla Büyükakçay tenis, İlke Özyüksel modern pentatlon, Göksu Üçtaş Şanlı ise cimnastik branşında olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu oldu.

Kadın voleybolculardan Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği



A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olarak tarih yazdı. Ay-yıldızlılar, finalde Çin'i 3-1 yenerek organizasyon tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Milli takım, aynı zamanda dünya sıralamasında ilk kez birinci sıraya yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye'nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda finalde Sırbistan'a yenilen milliler, 2023'te rakibinden rövanşı aldı.

Finalde Sırbistan'ı bu kez 3-2 mağlup eden milliler, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland'da düzenlenen 2025 Dünya Şampiyonası'nda ikinci olarak organizasyon tarihindeki en iyi sonucunu elde etti.

E Grubu'nu 3'te 3 yaparak namağlup lider bitiren ay-yıldızlılar, son 16 turunda Slovenya, çeyrek finalde ABD ve yarı finalde Japonya'yı geçerek finale yükseldi.

Organizasyon tarihinde ilk kez madalya maçına çıkan A Milli Takım, karar setine giden final maçında İtalya'ya 3-2 yenilerek dünya ikincisi oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya şampiyonluğunu kıl payı kaçırsa da tarihinde ilk kez gümüş madalya alarak önemli bir başarıya imza attı.

"İlklerin kadını" Yasemin Adar Yiğit

Dünya ve Avrupa şampiyonu Yasemin Adar Yiğit, sporculuk kariyerinde elde ettiği başarılarla Türk güreş tarihine geçti.

Başarılarıyla kadın güreşinin sembolü haline gelen Yasemin, Türkiye'ye adını 2016'da Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda duyurdu. Avrupa şampiyonluğuna ulaşan milli güreşçi, organizasyon tarihinde Türkiye'ye kadınlarda ilk altın madalyasını kazandırdı.

Türk güreşinde "erkek hegemonyasının" sona ermesine öncülük ederek yeni sayfa açan Yasemin, bu şampiyonlukla da yetinmedi ve 7 kez adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.

"İlklerin kadını" Yasemin, Avrupa'nın yanı sıra dünyanın da zirvesine çıkmayı başardı. Yasemin, Fransa'nın başkenti Paris'te 2017'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bir ilke daha imza attı.

Tokyo Olimpiyatları'nda sıkletinde üçüncü olarak kadın güreşinde Türkiye'ye ilk madalyayı getiren Yasemin, 2022 yılında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da ikinci dünya şampiyonluğuna ulaştı.

2025 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda gümüş madalya aldığı müsabakanın ardından aktif sporculuk hayatını noktalayan Yasemin Adar Yiğit, daha sonra Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Üst üste iki olimpiyattan madalyayla döndüler

Nur Tatar ve Buse Naz Çakıroğlu, iki ayrı olimpiyatta madalya kazanma başarısı gösterdi.

Dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan Nur Tatar, tekvando branşında Londra 2012'de gümüş, Rio 2016'da bronz madalya aldı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise Tokyo 2020 ve Paris 2024'ten gümüş madalyayla döndü.

Aktif tekvando kariyerini sonlandıran İrem Yaman ise iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın tekvandocu olmayı başardı.

Kadın tekvandocular dünyanın zirvesinde

Çin'in Wuxi kentinde düzenlenen 2025 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya kazanan Türkiye, organizasyon tarihindeki en iyi sonucuna imza attı.

Madalya sıralamasında Güney Kore'nin önünde zirvede yer alan Türkiye, kadınlarda takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Şampiyonada kadınlar 46 kiloda Emine Göğebakan, 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat ve +73 kiloda Nafia Kuş Aydın altın madalyaya uzandı. Merve ve Nafia, kariyerlerinde ikinci kez dünya şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Atıcılıkta Türkiye'nin ilk olimpiyat madalyası

Türkiye, olimpiyat tarihinde atıcılıktaki ilk madalyasını Paris 2024 Olimpiyatları'nda elde etti.

Oyunlarda Şevval İlayda Tarhan ile Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya alarak Türk spor tarihine geçti.

Şevval İlayda, Hırvatistan'da geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın ve 2 bronz madalya alarak tüm kategorilerde madalya kürsüsüne çıktı. Milli atıcı böylece Avrupa Şampiyonası'nda bir organizasyonda 5 madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu ünvanını elde etti.

Para yüzücü Defne Kurt, Dünya Şampiyonası'na damga vurdu

Milli sporcu Defne Kurt, Singapur'daki 2025 Dünya Para Yüzme Şampiyonası'nı 5 altın madalyayla tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı.

Paralimpik yüzücü, 50 metre ve 100 metre serbest stil, 100 metre kelebek, 200 metre bireysel karışık ile 100 metre sırtüstü kategorilerinde dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Şampiyona ve Avrupa rekorları da kıran Defne, 7 günde kazandığı 5 altın madalyayla Türk spor tarihinde bir ilke imza attı.

Zeynep Sönmez, Avustralya Açık'ta da adından söz ettirdi

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Avustralya Açık'ta 3. tura yükselme başarısını gösteren ilk Türk sporcu oldu.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvasında elemelerden gelerek adını ana tabloya yazdıran Zeynep, ilk turda 11 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Alexandrova'yı 2-1, ikinci turda da Macar Anna Bondar'ı 2-0 yenerek adını 3. tura yazdırdı.

Zeynep, son 16'ya kalma mücadelesinde Kazakistan'dan Yulia Putintseva'ya 2-1 yenilse de organizasyondaki performansıyla alkış aldı.

Bir sezonda 4 büyük turnuvada ana tabloda yer alan ilk Türk kadın tenisçi ünvanının sahibi Zeynep, geçen yıl Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da 3. turda mücadele etti.

Zeynep Sönmez, Wimbledon'daki performansıyla açık dönemdeki bir grand slam turnuvasında teklerde 3. tura yükselen ilk Türk tenisçi oldu.

Engel tanımadılar

Gizem Girişmen, Pekin 2008 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk branşında aldığı altın madalyayla Türk spor tarihine geçti. Girişmen, bu başarısıyla paralimpik oyunlar tarihinde altın madalya alan ilk Türk kadın sporcu oldu.

Girişmen'den sonra Türkiye bu branşta paralimpik oyunları şampiyonluğuna 16 yıl sonra Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Öznur Cüre Girdi ile ulaştı. Milli okçu, 2025 Dünya Para Okçuluk Şampiyonası'nda yarıştığı üç kategoride de madalya (1 altın, 2 gümüş) kazanma başarısı gösterdi.

Finlandiya'da düzenlenen 2025 IBSA Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler ve kadınlarda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Finalde Kadın Golbol Milli Takımı İsrail'i, Erkek Golbol Milli Takımı da Ukrayna'yı yenerek şampiyonluk kupasını kazandı.

Türkiye böylece IBSA Avrupa Şampiyonası'ndan 10 yıl sonra çifte zaferle ayrıldı.

Kadın Golbol Milli Takımı ayrıca Rio 2016, Tokyo 2020 ve Paris 2024 olmak üzere üst üste 3 kez paralimpik şampiyonu olarak tarihi başarıya imza attı.

Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcular Aysel Önder ve Muhammet Khalvandi, dünya rekoru kırarak altın madalya aldı.

Hindistan'da geçen yıl gerçekleştirilen Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 400 metre T20 finalinde yarışan özel sporcu Aysel Önder, 54.51'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak madalya kürsüsünün zirvesine çıktı. Türkiye'nin ilk paralimpik madalyalı özel sporcusu Aysel Önder, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Paralimpik yüzücüler Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk de dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandıkları madalyalarla adlarından söz ettirdi.

UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası

UEFA, taraftarlarının "ırkçı davranışları" nedeniyle İspanya ekibi Real Madrid'e 15 bin avro para cezası verdi

07.03.2026 12:45:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası
UEFA'dan Real Madrid'e ‘ırkçı davranışlar’ nedeniyle para cezası
UEFA, taraftarlarının "ırkçı davranışları" nedeniyle İspanya ekibi Real Madrid'e 15 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Benfica ile oynadığı rövanş maçında taraftarlarının "ırkçı ve ayrımcı davranışları" nedeniyle kulübün bu cezaya çarptırıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Real Madrid'e kısmi tribün kapatma cezası verildiği fakat cezasının karar tarihinden itibaren bir yıllık deneme süresi boyunca askıya alındığı aktarıldı.

Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak

07.03.2026 12:42:00
AA
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Oosterwolde "Dalya" demeye hazırlanıyor
Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak Samsunspor maçında forma giymesi durumunda sarı-lacivertli forma altında 100. resmi maçına çıkacak.

Fenerbahçe'ye 2022-2023 sezonunun devre arasında transfer olan Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertlilerde bugüne kadar 99 resmi maçta forma giydi.

Kariyerinde Parma, Twente ve Fenerbahçe'de oynayan 24 yaşındaki futbolcu, forma giydiği bir takımda ilk kez 100 maç barajını aşmaya hazırlanıyor.

İlk sezonunda kupa kaldırdı

Fenerbahçe'ye transfer olduğu 2022-2023 sezonunda ligde 3 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise birer maçta sahaya çıktı.

Bu maçlarda 175 dakika sahada kalan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımla Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Oosterwolde, Jorge Jesus'un ayrılmasının ardından İsmail Kartal'ın göreve gelmesiyle takımın vazgeçilmez isimlerinden oldu.

2023-2024 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 43 maça çıkan Hollandalı oyuncu, bu mücadelelerde 3 bin 164 dakika forma giyerken 2 kez gol sevinci yaşadı.

Geçen sezon ağır sakatlık yaşadı

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın ardından göreve gelen Jose Mourinho da Jayden Oosterwolde'ye güvenen isim oldu.

Mourinho, Hollandalı oyuncuya UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'deki maçlarda formayı verdi.

2024 yılının ekim ayında yaşadığı sakatlık sonrasında ameliyat edilen Oosterwolde, sezonun kalanında forma giyemedi.

Fenerbahçe formasıyla 2024-2025 sezonunda 8'i Süper Lig, 6'sı Avrupa mücadelesi olmak üzere 14 karşılaşmada sahaya çıkan Oosterwolde, 1274 dakika sahada kaldı.

Tedesco'nun stoperdeki vazgeçilmezi

Sezona Jose Mourinho'yla başlayan ve ardından takımın başına Domenico Tedesco'yu geçiren Fenerbahçe'de her iki teknik adam da Jayden Oosterwolde'den vazgeçmedi.

Bu sezon Süper Lig, Avrupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da 37 maçta forma giyen Jayden Oosterwolde, 1 kez fileleri havalandırdı.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray karşısında gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, takımının 2-0 kazanarak kupayı kaldırdığı maçta galibiyete önemli katkı sağladı.

37 maçta 3 bin 201 dakika sahada kalan Jayden Oosterwolde, bu maçlarda 1 gol atarken 12 sarı, 1 de kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe formasıyla bugüne kadar 99 maçta 3 kez gol sevinci yaşayan Hollandalı oyuncu, bu maçlarda 7 bin 814 dakika süre aldı. Oosterwolde 99 maçta 32 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Samsunspor'un hedefi Kadıköy'de puan veya puanlar

Son 5 maçında kalesini gole kapatan Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasından puan veya puanlar almak istiyor

07.03.2026 12:18:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'un hedefi Kadıköy'de puan veya puanlar
Samsunspor'un hedefi Kadıköy'de puan veya puanlar
Son 5 maçında kalesini gole kapatan Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasından puan veya puanlar almak istiyor.



Teknik Direktör Thorsten Fink yönetiminde çıktığı son 5 maçta gol yemeyen Samsunspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinin ardından Antalya kampında tamamladı.



Samsunspor'da uzun süreli sakatlıkları bulunan Bedirhan Çetin ve Jaures Assoumou'nun, sarı-lacivertliler karşısında forma giymesi beklenmiyor. Çapraz bağ yırtığı sonrası uzun süre sahalardan uzak kalan Tanguy Coulibaly'nin ise Fenerbahçe maçıyla yeşil sahalara dönmesi planlanıyor. Emre Kılınç, Afonso Sousa ve Zeki Yavru'nun durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.



Ligde oynadığı 24 maçta topladığı 32 puanla ilk 5 iddiasını sürdüren Samsunspor, Fenerbahçe deplasmanından puan ya da puanlarla dönmeyi hedefliyor.

Düşme hattında kritik maç

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yarın evinde oynayacağı Kasımpaşa ile ligde 30. kez karşılaşacak

07.03.2026 12:15:00
İhlas Haber Ajansı
Düşme hattında kritik maç
Düşme hattında kritik maç
Konyaspor şu anda Süper Lig'de 14. sırada, Kasımpaşa ise 16. sırada yer alıyor. İki takım da düşme hattına yakın ve kritik puan mücadelesi veriyor.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında yarın evinde oynayacağı Kasımpaşa ile ligde 30. kez karşılaşacak.

Trendyol Süper Lig'in 25. hafta maçında Konyaspor ile Kasımpaşa, yarın saat 16.00'da Konya Büyükşehir Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar 24 haftada 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyetle topladığı 23 puanla 14. sırada yer alıyor. Lacivert-beyazlılar ise 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak 20 puan aldı ve 16. sırada bulunuyor.

30. randevu



Konyaspor ile Kasımpaşa, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 30. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu 29 maçta yeşil-beyazlılar 12 kez kazanırken, lacivert-beyazlılar da rakibini 6 defa rakibini mağlup etti. 11 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 52 kez gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa 40 defa fileleri havalandırdı.

İki takım Konya'da 14 kez mücadele etti. Konyaspor, bu maçlarda 8 kez rakibini mağlup ederken, 1 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil-beyazlılar sahasındaki maçlarda 28 gol atma başarısı gösterirken, Paşa ise 18 kez fileleri havalandırdı.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maç ise 1-1 berabere sona erdi.

Ümit Öztürk düdük çalacak

Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Bahtiyar Birinci ve Hüseyin Aylak yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Olcar olacak.


Beşiktaş 'büyük maç' hasretini sonlandırmak istiyor

Trendyol Süper Lig'de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı oynadığı maçlarda galibiyet alamayan Beşiktaş, evinde sarı-kırmızılıları mağlup ederek bu hasreti sonlandırmak istiyor

06.03.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş 'büyük maç' hasretini sonlandırmak istiyor
Beşiktaş 'büyük maç' hasretini sonlandırmak istiyor
Trendyol Süper Lig'de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı oynadığı maçlarda galibiyet alamayan Beşiktaş, evinde sarı-kırmızılıları mağlup ederek bu hasreti sonlandırmak istiyor.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.00'de Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde oynadığı son 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve son 3 maçından da galibiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, bu yükselen grafiğini ezeli rakibi karşısında da sürdürmenin peşinde.

Büyük maçları kazanamadı

Kartal, son haftalarda her ne kadar yükselişe geçse de bu sezon henüz büyük maçlarda taraftarına galibiyet sevinci yaşatamadı. Beşiktaş, ligin ilk yarısında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlarda 3 puana uzanamadı.

İkisi de deplasmanda olmak üzere Galatasaray ile 1-1 ve Trabzonspor'la da 3-3 berabere kalan siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe'ye ise sahasında 3-2 mağlup oldu.

Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın takımı, büyük maçlardaki bu kötü gidişatı sarı-kırmızılılar karşısında alacağı galibiyetle sonlandırmak istiyor.

Süper Lig'de 25. hafta heyecanı başlıyor, işte puan durumu

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta, yarın oynanacak iki karşılaşmayla başlayacak

06.03.2026 10:18:00
İhlas Haber Ajansı
 Süper Lig'de 25. hafta heyecanı başlıyor, işte puan durumu
 Süper Lig'de 25. hafta heyecanı başlıyor, işte puan durumu
Trendyol Süper Lig'de 25. hafta, yarın oynanacak iki karşılaşmayla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta heyecanı yarın, 8 Mart Pazar ve 9 Mart Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Ligde bu hafta lider Galatasaray, derbi maçta Beşiktaş'a konuk olacak.

İkinci sırada yer alan Fenerbahçe de Samsunspor'u ağırlayacak. Üçüncü sıradaki Trabzonspor ise deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta programı şöyle:


Yarın

16.00 RAMS Başakşehir - Göztepe
20.00 Galatasaray - Beşiktaş

8 Mart Pazar

13.30 Çaykur Rizespor - Antalyaspor
13.30 Gaziantep FK - Fatih Karagümrük
16.00 Konyaspor - Kasımpaşa
20.00 Fenerbahçe - Samsunspor

9 Mart Pazartesi

16.00 Eyüpspor - Kocaelispor
20.00 Kayserispor - Trabzonspor
20.00 Corendon Alanyaspor - GençlerbirliğiİHA

Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti

Beşiktaş, 2016 yılının nisan ayında açılan yeni stadında Galatasaray'ı, Süper Lig'de 9 kez ağırladı. Siyah-beyazlılar, bu mücadelelerde 7 galibiyet elde ederken, rakibine sadece 1 kez kaybetti

05.03.2026 12:22:00 / Güncelleme: 05.03.2026 12:24:52
İHA
Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti
Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1 kez kaybetti
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, 7 Mart Cumartesi günü Galatasaray'ı ağırlayacak. Ligde oynadığı son 13 maçta yenilgi yaşamayan siyah-beyazlılar, namağlup serisini sarı-kırmızılılar karşısında da sürdürmeye odaklandı.

Kartal'ın bu mücadeledeki iç saha avantajı ise dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı ekip, 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla rakiplerini konuk etmeye başladığı yeni stadında Galatasaray'la ligde 9 defa karşılaştı. Beşiktaş, bu müsabakalarda 7 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Kartal, attığı 16 gole karşılık filelerinde ise 6 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, söz konusu süreçteki tek beraberliğini yeni statta oynanan ilk derbide 24 Eylül 2016'da 2-2'lik skorla aldı.



Son 10 maçta 1 kez yenildi

Siyah-beyazlı ekip, ligde Galatasaray'ı ağırladığı son 10 mücadelenin sadece 1'inden mağlup ayrıldı. Beşiktaş, söz konusu süreçte evinde Cimbom'a karşı son yenilgisini 2023-2024 sezonunda 3 Mart 2024 tarihinde 1-0'lık skorla yaşadı.

Geriye kalan 9 müsabakanın 8'inden siyah-beyazlılar galip ayrılırken, 1'inde de taraflar 1'er puana razı oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.