logo
13 HAZİRAN 2026

'Seba, bize ders vererek gitti'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, vefatıyla spor camiasını yasa boğan Süleyman Seba'nın Türk spor alemi ve Beşiktaş'a bazı mesaj ve dersler vererek aralarından ayrıldığını söyledi

17.08.2014 00:00:00
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, vefat eden Süleyman Seba'nın herkesin gönlünde derin acı bıraktığını, onursal başkan adına her yıl 'Süleyman Seba Barış Ödülü' organizasyonu düzenleyeceklerini söyledi. Kulübün olağan divan kurulu toplantısında konuşan başkan Orman, Seba'nın öncelikle herkesin içinde derin acı bıraktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Türk spor alemi ile Beşiktaş'a bazı mesajlar ve dersler vererek aramızdan ayrıldı. Zamanında iki büyüğün olduğu ve Beşiktaş camiasını küçümseme noktasına getirenlere karşı, Türkiye'nin en büyük camiasının Beşiktaş olduğu dersini verdi ve kulüp başkanımızın bütün kulüplerin başkanı olduğunu gösterdi. Bütün siyasetçiler, bütün spor adamları ve bütün renkler, herkes Süleyman ağabeyin cenazesinde buluştu. Demek ki barış içinde ve düzgün işler yapıldığında herkes, her yerde buluşabiliyor. Herkes hiçbir ayrım yapmadan Süleyman ağabeyin cenazesinde buluştu." 'Seba barış ödülü olacak'Fikret Orman, efsane başkanlarının anısına en kısa sürede bir barış ödülü koyacaklarını dile getirdi. Statlarda gördükleri kavgaların ve demeçlerin bu ödülle beraber bitmesini temenni ettiğini vurgulayan Orman, "En kısa sürede 'Süleyman Seba Barış Ödülü' organizasyonu yapacağız ve bir heyet oluşturup bunu her sene vereceğiz. Seba'nın toplumsal barışla alakalı ve topluma verdiği barış mesajıyla ilgili bir ödül vereceğiz" diye konuştu. Transfer döneminde çok baskı gördüklerini ifade eden Fikret Orman, Beşiktaş'ın her kuruşunu hesap vererek yaptıklarını söyledi.

Emirhan Boz Kasımpaşa'da

Kasımpaşa Kulübü, son olarak Ayvalıkgücü Belediyespor'da forma giyen Emirhan Boz'u kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 19:24:00
İhlas Haber Ajansı
Emirhan Boz Kasımpaşa'da
Emirhan Boz Kasımpaşa'da
Kasımpaşa Kulübü, son olarak Ayvalıkgücü Belediyespor'da forma giyen Emirhan Boz'u kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ayvalıkgücü Belediyespor forması giyen ve Türkiye U21 Milli Takımı'nda da görev alan Emirhan Boz, CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın katılımıyla Kemerburgaz Tesisleri'mizde düzenlenen törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. Emirhan Boz'a Kasımpaşa ailemize hoş geldin diyor, formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya

Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

12.06.2026 19:21:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

Geçsen sezonu 7. sırada bitiren Samsunspor, bu sezon transfere en uç noktadan başladı. Karadeniz temsilcisi forvet oyuncusu Fatih Kaya ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Samsunspor'dan konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Kulübümüz, santrfor mevkiinde görev yapan Fatih Kaya ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Fatih Kaya; TSV Klein-Linden, VfB Gieen ve Mainz 05 altyapılarında forma giydikten sonra FC Ingolstadt'a transfer oldu. Profesyonel kariyerindeki yükselişini FC Ingolstadt formasıyla gerçekleştiren başarılı oyuncu, ardından Belçika ekibi VV St. Truiden ve Almanya temsilcisi SV Wehen Wiesbaden'de görev yaptı. Geride kalan sezonda SV Wehen Wiesbaden formasıyla 41 resmi karşılaşmada 14 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Fatih Kaya, takımının hücum hattındaki en önemli isimlerinden biri oldu. Güçlü fiziği, mücadeleci karakteri ve gol yollarındaki etkinliğiyle dikkat çeken Fatih Kaya'nın, kırmızı-beyazlı armamız altında önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz."

Almayan 3. Lig ekiplerinden SV Wehen Wiesbaden transfer edilen 26 yaşındaki ve 1,83 cm boyuncaki Fatih Kaya geçen yıl 37 maçta 13 kez fileleri sarsmıştı. Şimdiye kadar 223 resmi mücadele forma giyen Kayan bu maçlarda toplam 50gol atma başarısı gösterdi.

Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kasımpaşamız, Fildişi Sahili ekibi USC Bassam'dan 2007 doğumlu Dalo Stann Elysee ile anlaşmaya varmıştır. Yeni transferimiz, Kemerburgaz Tesislerimizde CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın da hazır bulunduğu törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza atmıştır. Genç futbolcumuza armamız altında üstün başarılar dileriz" denildi.

Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı

12.06.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
Milli Takım, Arizona'daki son çalışmasını yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'nın Vancouver kentinde 14 Haziran'da Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesinde Arizona'daki kamp merkezindeki son çalışmasını yaptı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde futbolcular, fitness salonunda ısınma ve bireysel program dâhilinde çalıştı. Milliler daha sonra sahada sürat ve taktik çalışmaları yaptı.



Kenan Yıldız bireysel idmanlara devam ederken; son bölümde de çift kale maç oynandı. Ay-yıldızlıların akşamki çalışmasını TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Abdullah Ayaz da izledi.

Ay-yıldızlılar, yarın yerel saatle 10.00'da Arizona'dan Vancouver'a yolculuk edecek.

A Milli Takım, Vancouver'daki Killarney Park'ta yerel saatle 18.30'da yapacağı antrenmanla Avustralya maçının hazırlıklarına devam edecek.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.

100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı

Galatasaray'ın Corinthians forması giyen 19 yaşındaki Brezilyalı golcü Gui Negão için yürüttüğü transfer operasyonunda şok bir detay ortaya çıktı. Geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen ve yurt dışı çıkış maddesi 100 milyon Euro olan genç forvetin sakatlık raporları sarı-kırmızılı teknik heyeti ve yönetimi endişelendirdi. Mart ayında milli takımda yaşadığı adale sakatlığının tekrarlama riskini göz önünde bulunduran Aslan, geleceğe yatırım gözüyle baktığı bu büyük transferde geri adım atarak görüşmeleri tamamen durdurdu

11.06.2026 12:42:00
Haber Merkezi
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
Transfer çalışmalarını 10+4 kuralına uygun olarak sürdürmeye çalışan Galatasaray, rotasını Brezilya pazarına çevirmişti. Sarı-kırmızılıların, Corinthians altyapısından yetişen ve geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen 19 yaşındaki forvet Gui Negão'nun durumunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. Ancak Aslan'ın bu transfer hamlesinde sakatlık korkusu ortaya çıktı.






SAKATLIK RİSKİ ALINMAK İSTEMEDİ

Yetenekli oyuncunun Mart ayında Brezilya U-20 Milli Takımı kampında yaşadığı şanssızlık, Galatasaray'ın geri adım atmasına neden oldu. Antrenmanda sağ uyluk arka adalesinden 2. derece sakatlık geçiren ve uzun süren bir rehabilitasyon süreci atlatan genç oyuncunun mevcut durumu sarı-kırmızılı kurmayları endişelendirdi. Sakatlık riskini almak istemeyen yönetim, Gui Negão için yürüttüğü ilk temasları ve görüşmeleri devam ettirmeme kararı aldı.






SERBEST KALMA BEDELİ 100 MİLYON EURO

Corinthians'ın üzerine titrediği Gui Negão için Brezilya kulübünün tavrı oldukça net. Daha önce Arap dünyasından gelen 18 milyon Euro ve Zenit'ten gelen 15 milyon Euro'luk teklifleri reddeden Brezilya ekibi, oyuncusunu kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. 2030 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç forvetin yurt dışı kulüpleri için serbest kalma bedeli ise tam 100 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.






YENİ TEKNİK ADAM FORMA VERMEDİ

Sakatlığını atlattıktan sonra Corinthians'ın başına geçen Fernando Diniz'den henüz forma şansı alamayan oyuncu için ülkesinden Internacional de devreye girmişti. Ancak Internacional'in kiralama formülüne karşılık Corinthians'ın sadece kalıcı transfere onay vermesi, o cephedeki görüşmeleri de tıkamıştı. Galatasaray ise oyuncunun yeteneğine olumlu baksa da adale sakatlığının tekrarlama riski nedeniyle masadan şimdilik kalkmış durumda.

Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklığında düzenlenecek futbol şöleninin perdesi, bu akşam TSİ 22.00'de Meksika’da Azteca Stadı’nda ikonik bir rövanşla açılıyor. 2010 Güney Afrika’daki unutulmaz 1-1'lik açılış maçının aktörleri Meksika ve Güney Afrika, 16 yıl sonra yeniden sahnede!

11.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği futbol şöleninin merakla beklenen ilk santrası, Meksika'nın futbol mabedi Estadio Azteca'da yapılacak. Futbolseverleri ekran başına kilitleyecek dev mücadele bu akşam (11 Haziran Perşembe) TSİ saat 22.00'de başlayacak.






MARQUEZ BU KEZ KULÜBEDE

Bu eşleşmeyi "tarihin en nostaljik randevusu" yapan unsur, 2010 yılında Güney Afrika'da oynanan ve 1-1 biten o meşhur açılış maçı. 2010'daki o maçta Meksika formasıyla sahada olan ve takımına beraberliği getiren efsane kaptan Rafael Márquez bu akşam kulübede olacak. 2010'daki maçta da Meksika'nın başında olan Javier Aguirre yine teknik direktörlük koltuğunda oturacak.






5. MAÇIN LANETİ KORKUSU

Sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan Edson Álvarez'in kaptan olarak Meksika'nın başında sahaya çıkması bekleniyor. Ev sahibinin üzerinde ciddi bir psikolojik baskı var. Meksika futbol kamuoyu, popüler bir batıl inanç olan "El Quinto Partido" (Beşinci Maç) Laneti'ni konuşuyor. 1994'ten 2018'e kadar üst üste 7 turnuvada gruplardan çıkmayı başaran Meksika, her seferinde son 16 turunda (4. maçta) elenerek çeyrek finali (5. maçı) bir türlü göremedi.






AGUIRRE GAZA GELMEYECEK

Tribünlerde kapalı gişe karnaval havası olsa da, teknik direktör Aguirre estetik futboldan ziyade kazanmak üzerine bir anlayışı benimsedi. Tamamen kompakt, savunma güvenliğini ön planda tutan ve "gerekirse çirkin oynayarak kazanan" bir yapı kuran Aguirre, hücumun merkezine Raul Jimenez'i yerleştirerek ilk maçı hatasız geçmeyi planlıyor.






TRABZONSPORLU HUGO BROOS

Güney Afrika cephesinde ise teknik direktörlük koltuğunda yine tanıdık bir isim var: 2009 yılında Trabzonspor'u 15 maçlığına çalıştıran Belçikalı 74 yaşındaki kurt hoca Hugo Broos.

Elemelerde cezalı oyuncu Teboho Mokoena'yı yanlışlıkla Lesotho maçında oynatan Broos, FIFA'nın 3-0'lık hükmen mağlubiyet kararıyla sarsılmış ve basınının diline düşmüştü.






TSHABALALA'YI UNUTAMADILAR

Takımın en büyük motivasyonu ise yine 2010'da Meksika'ya o jeneriklik golü atıp ikonik dansıyla hafızalara kazınan Siphiwe Tshabalala'nın mirası. Yıldız forvet Lyle Foster, "Hala Tshabalala'nın (Süper Lig'de Erzurumspor forması da giymişti) o golünün enerjisini içimizde taşıyoruz" diyerek mental hazır bulunuşluklarını özetliyor.






GÜNEY AFRİKA'NIN 3 YILDIZI

Güney Afrika, baskıyı tamamen ev sahibi Meksika'nın üzerine yıkmak istiyor. Kalede ve savunmada tecrübeli eldiven Ronwen Williams liderliğinde katı bir hat kurulacak. Burnley forması giyen Lyle Foster'ın fiziksel gücü ve Orlando Pirates'ın formda kanadı Oswin Appollis ile kontra ataklarla gol aranacak.






BU KEZ VUVUZELA OLMAYACAK

2010 yılındaki o ilk açılış maçı denince akla gelen en büyük magazin figürü Shakira ve "Waka Waka" ritmiydi. Ancak maça damgasını vuran asıl unsur, ekran başındaki milyonları çıldırtan, tribünlerden yükselen arı kovanı uğultusuyla yerel çalgı vuvuzela olmuştu. Azteca'da vuvuzela gürültüsü olmayacak belki ama Meksikalıların yaratacağı desibel rekoru, şimdiden turnuvanın en büyük popüler kültür olayı olmaya aday.

Trabzonspor'un inadı tuttu

Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor

11.06.2026 12:11:00 / Güncelleme: 11.06.2026 12:15:29
Haber Merkezi
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor.

Oyun tarzıyla "Yeni Alexis Sanchez" olarak adlandırılan ve Avrupa ekiplerinin de radarında olan genç yetenek için daha önce yaptığı teklif reddedilmesine rağmen inadından vazgeçmedi.







Bordo-mavili yönetim, kiralama formülünün tamamen rafa kalktığı ve Danimarka seçeneğine sıcak bakmayan oyuncu için tüm finansal şartları zorlayarak transferi bitirmek için tam saha prese başladı.

Trabzonspor yönetimi Arjantin devi River Plate forması giyen ve gelecekteki adından söz ettirmesi beklenen Ian Subiabre transferinde geri adım atmıyor. Daha önce yapılan hamlelerden sonuç alamayan Karadeniz fırtınası, inatçı tavrını sürdürerek Arjantinli genç yetenek için tam saha prese başladı.







ALEXIS SANCHEZ'İ ANDIRIYOR

Oyun tarzı, sürati ve bilek hareketleriyle Şilili efsane yıldız Alexis Sánchez'e benzetilen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için teknik heyetin raporu doğrultusunda tüm imkanlar seferber edildi. River Plate'in yılın ikinci yarısı için kadro planlamasında düşünmediği genç yıldız, Avrupa'ya adım atmaya oldukça sıcak bakıyor.







DÜNYA KUPASI'NDA ADETA COŞTU

Genç oyuncunun Copa Libertadores'te son 16 turuna kalan Universidad Católica'nın da radarında olduğu bilinirken, transferin önündeki en büyük netlik River Plate'in katı tutumu.

Bueno Aires kulübü, geçen yıl Şili'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasıyla yıldızlaşan Subiabre'yi kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. Kulübün masadaki tek talebi 3.5 milyon dolarlık net bonservis bedeli.







DANİMARKA'DA OYNAMAYI REDDETTİ

Arjantin'in Olé gazetesinin paylaştığı son bilgilere göre; Danimarka ekibi Midtjylland da oyuncunun menajerleriyle temasa geçerek durumunu sordu. Ancak Subiabre'nin Danimarka'da oynamaya sıcak bakmadığı öğrenildi.







HEM DE ÇOK UCUZA BU İŞ BİTECEK

Trabzonspor'un daha önce genç oyuncu için yaptığı ısrarlı girişimlerin ardından oyuncu cephesindeki bu gelişmeler, bordo-mavililerin iştahını kabarttı.

Transferde inatçı yapısıyla bilinen Trabzonspor yönetiminin, bu kez 3.5 milyon dolarlık bonservis şartını yerine getirerek "Yeni Alexis Sanchez"i Türkiye'ye getirmeye kararlı olduğu belirtiliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.