Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arsan Bilişli, kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan sebzeleri kurutmak yerine dondurarak saklamanın besin değerini korumak açısından daha yararlı olduğunu söyledi Bilişli, özellikle evlerde yüksek sıcaklıkta bekletilerek kurutulan sebze ve meyvelerin besin değerini kaybettiğini belirtti.Sebze ve meyvelerin kurutulmasının vitamin değerini arttırdığı yönündeki inanışın yanlış olduğunu dile getiren Bilişli, "Kış aylarında tüketmek amacıyla hazırlanan sebze ve meyveleri kurutmak yerine dondurmak, ürünün besin değerini koruyor. Çünkü yüksek sıcaklıkta yapılan kurutma işlemi, gıdada tahribata yol açıyor.Haşlanarak derin dondurucuda saklanan meyve ve sebzeler ise tazeliğini en az bir yıl koruyabiliyor. Fakat, derin dondurucudan çıkarılan yiyeceğin çözüldükten sonra tüketilmesi gerekiyor'' dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.