logo
16 MAYIS 2026

SON! Gerets erdi muradına

01.09.2005 00:00:00
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Çek futbolcu Marek Heinz'ın kadroya dahil edilmesiyle transferi noktaladıklarını söyleyerek, "Bu transferle kadromuzu tamamlamış olduk." dedi.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Marek Heinz'in transferini hem teknik heyet olarak kendilerinin, hem de yönetimin istediğini belirterek, "Heinz de Galatasaray'da oynamak istiyordu. Bu transferle kadromuzu tamamlamış olduk. Galatasaray'da her futbolcunun olduğu gibi, Heinz'ın da forma giymek için çok çalışması gerekir. Ben hiçbir futbolcuma forma garantisi vermedim" dedi.

Gerets ayrıca, Heinz'ın kişilik olarak da Galatasaray takımına son derece uygun bir oyuncu olduğunu kaydederken, forvet mevkiinde 3 tane başarılı oyuncuya sahip olduğunun sorulması üzerine ise, "Benim forvette 3 değil 4 başarılı oyuncum var ve en iyi olan 2'si ilk 11'de sahaya çıkacak" diye konuştu.

Galatasaray'ın, savunmasında sorunlar yaşadığı biçiminde yöneltilen bir soruya ise Gerets, "Savunmamıza etten duvar örebiliriz. Ama ben göze hoş gelen, seyir zevki veren ve ofansif bir futbol oynansın istiyorum. Biz böyle oynamayı sürdüreceğiz. Yalnızca nasıl daha az kontraataklara yakalanırız diye çalışıyoruz. Ben, savunma oyuncularımdan memnunum" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'Yİ TUTACA?IM

(A) Milli Futbol Takımı'nın 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. Grup'ta Danimarka ile yapacağı karşılaşmayla ilgi olarak Belçikalı teknik adam, "Çok zorlu bir maç olacak. Danimarka'nın kaliteli bir kadrosu var. Ama ben Türkiye'yi tutacağım" diye konuştu. Ayrıca, Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluk yarışının yine 4 büyüktakım arasında geçeceğine inandığın anlatan Gerets, Gaziantepspor'un bu yarışta zirveyi zorlayabileceğini kaydederken, ligin sonuna dek en iyi mücadeleyi sergileyip şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı

16.05.2026 16:38:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı.

22 Mayıs Cuma gününe çekilen büyük basın toplantısı öncesi "Krallar gidiyor, prensler geliyor" dedirten yeni liste, sadece bugünü değil sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki 20-30 yılına damga vuracak bir saltanatın ilk adımı olarak nitelendiriliyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan seçimli olağan genel kurul öncesi adaylığını açıklayan efsane başkan Aziz Yıldırım, stratejik bir hamleyle basın toplantısını erteledi.

İlk etapta 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı duyurulan toplantı, Yıldırım'ın listesinde yapacağı "sürpriz dokunuşlar" ve hazırlıklar nedeniyle 22 Mayıs Cuma gününe alındı. Yıldırım'ın bu toplantıda, kulübü önümüzdeki yıllara taşıyacak olan "yeni nesil" yönetim kurulunu resmen kamuoyuna tanıtması bekleniyor.







1 YA DA 2 İSİM OLMAYACAK

Aziz Yıldırım'ın yeni döneminde en çok merak edilen konu, yıllardır beraber yol yürüdüğü "çekirdek kadro"da yaşanacak değişim. Gelen kulis bilgilerine göre; Yıldırım ile özdeşleşen şu isimlerden bir veya ikisi yeni listede yer almayacak:







- Mithat Yenigün
- Mahmut Uslu
- Nihat Özbağı
- İlhan Ekşioğlu
- Önder Fırat
- Selim Kosif

Bu hamle, camiada "tecrübe ile dinamizmin yer değiştirmesi" olarak yorumlanıyor.







4 YENİ İSİM DİKKAT ÇEKECEK

Yeni yönetim yapılanmasının merkezinde iki güçlü ismin yer alacağı belirtiliyor; Batuhan Özdemir ve Ahmet Özokur. Aziz Yıldırım'ın bu iki ismi listenin omurgası olarak belirlediği ve kulübün gelecekteki yönetim vizyonunu bu isimler üzerine inşa edeceği konuşuluyor.

Yıldırım, sadece bugünü değil, Fenerbahçe'nin gelecek 20-30 yılını yönetecek bir ekip kurma niyetinde. Bu doğrultuda listede yer alması hemen hemen kesinleşen genç isimler şunlar:







- Fatih Öztürk
- Hande Tibuk
- Emin Selim Akgül
- Emrah Tünay

YILDIRIM YENİ EKİBİNE ÇOK GÜVENİYOR

Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine bu ekibi, "Kulübe uzun yıllar kesintisiz hizmet edecek, Fenerbahçe geleneklerini geleceğe taşıyacak bir yapı" sözleriyle tanımladığı öğrenildi. Kulislerde, özellikle Batuhan Özdemir'in liderliğinde şekillenecek bu yeni dönemin, kulüpte çok uzun sürecek bir "yönetim ekolü" başlatacağı vurgulanıyor.

Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?

Galatasaray’da Mauro Icardi’nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü

16.05.2026 16:23:00
Haber Merkezi
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre Safi'nin masada somut bir teklif yerine "İmza atmak için acele etmeyin" mesajı vermesi, transfer dünyasında "stratejik bir hamle" olarak yorumlandı.

Pino cephesinin görüşmeleri yalanlaması kafaları karıştırdı. Pazartesi günü Başkan Dursun Özbek ile yapılacak kritik randevu öncesi işler sarpa sardı.







Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları öncesi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşandı. Yıldız golcü takım arkadaşlarıyla 26. şampiyonluğu kutlarken, İstanbul'da bulunan menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adaylarından Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaratan bu iddianın devamına göre Salı akşamı İstanbul'a iniş yapan ancak Başkan Özbek'in "haftaya konuşuruz" sözüyle şok olan Pino, Safi ile yaptığı görüşmeden kafası karışık ayrıldı.







DURSUN ÖZBEK'İN ACELESİ YOK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Pazartesi günü Icardi'nin menajeriyle bir araya gelecek. Görüşmede yönetimin daha önce ilettiği teklif masaya yatırılacak ve Özbek, Pino'ya teklifin kabul edilip edilmediğine dair nihai kararı soracak.







SOMUT BİR TEKLİF YOK

Gelen bilgilere göre Hakan Safi ile Elio Pino arasındaki görüşme gerçekleşti. Ancak Safi'nin masaya somut bir teklif koymadığı, bunun yerine Pino'ya "İmza atmak için acele etmeyin" dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Hakan Safi'nin bu hamlesi, Icardi'yi transfer etmekten ziyade iki stratejik amaca hizmet ediyor:







SAFİ'NİN AMACI TRANSFER DEĞİL

- Arjantinli yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesini yenileme sürecini baltalamak.
- Sarı-kırmızılı taraftara "Bakın, menajeri para için bize geliyor" imajını çizmek.







Görüşmelerin basına sızması üzerine Elio Pino cephesi, Hakan Safi ile yapılan temasları net bir dille yalanladı. Safi tarafı sessizliğini koruyor. Galatasaray yönetiminin bu "menajer oyunları" karşısında Pazartesi günü nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!


 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in seçim sonrası için bizzat yürüttüğü dev operasyonda Galatasaray mutlu sona yaklaştı. Panathinaikos'tan ayrılması an meselesi olan Ergin Ataman ile yeniden el sıkışmaya hazırlanan Galatasaray; inşaatı süren modern salonun açılışıyla birlikte basketbola hızlı bir giriş yapacak.

16.05.2026 15:16:00 / Güncelleme: 16.05.2026 15:22:27
Haber Merkezi
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futboldan sonra basketbola da ambargo koymak için düğmeye bastı. Başkan Özbek'in liderliğinde yürütülen "Büyük Basketbol Operasyonu"nda Ergin Ataman ismi ilk sıraya yerleşti. NBA sponsorluğu ve yeni salon hamlesiyle basketbolda da "en büyük olmak" için düğmeye basıldı.







Yarım kalan hikaye tamamlanacak

Panathinaikos ile üst üste başarılar yakalayan ancak yaşanan Valencai faciasından sonra yol ayrımına gelen Ergin Ataman, yarım kalan hikayeyi tamamlamak için Galatasaray'a dönmeye hazırlanıyor.
23 Mayıs'taki seçimli genel kurula tek aday olarak girecek olan Başkan Dursun Özbek, yeni dönem projelerinin merkezine Ergin Ataman'ı koydu. Seçimin hemen ardından Ataman ile resmi sözleşmenin imzalanması ve basketbol şubesinin tamamen tecrübeli hocaya emanet edilmesi bekleniyor.







Ataman koptu geliyor

Atina'daki sözleşme durumuna rağmen Galatasaray'ın sunduğu "sınırsız yetki" ve "NBA vizyonu"nun Ataman'ı ikna ettiği gelen bilgiler arasında. NBA yönetiminin Avrupa basketboluna doğrudan müdahale edeceği "NBA Avrupa" projesinde Türkiye'den seçilen tek kulüp Galatasaray oldu. Cenevre'de yapılan görüşmelerde NBA yetkililerinin, özellikle Galatasaray'ın devasa taraftar gücü ve marka değerinden etkilendiği belirtiliyor.







Rüya takım kurulacak

Galatasaray'ın vizyonu artık sadece Türkiye şampiyonluğu değil. Ergin Ataman liderliğinde kurulacak "Rüya Takım", NBA Avrupa projesinin ilk sezonunda kupayı kaldırmayı hedefliyor. 2016'da EuroCup'ı kazanan Ataman-Galatasaray birlikteliği, bu kez dünyanın en büyük basketbol organizasyonunun Avrupa ayağında tarih yazmak için yola çıkıyor.

Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek

16.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Eyüpspor ile karşılaşacak. Sezonu 2. sırada kapatacak olan sarı-lacivertliler, geride kalan 33 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 73 puan topladı. Eflatun-sarılılar ise 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 32 puanla averajla 13. sırada yer alıyor.

Ligde 4. randevu



Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde 4. kez kozlarını paylaşacak. Kanarya, Süper Lig'de 2. sezonunu yaşayan eflatun-sarılılara karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyete ulaştı.

İç sahada kaybetmedi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 16 maça çıktı. Fenerbahçe, 11 maçta galibiyet elde ederken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçların tamamında rakip filelere gol atmayı başarırken, bu süreçte 37 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya, iç sahada kalesinde ise 16 gol gördü.

Ederson cezalı, 3 futbolcu sakat



Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar ve Talisca son lig maçında forma giyemeyecek.

Eyüpspor'un küme düşme ihtimali var

Ligde son 4 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattından çıkan Eyüpspor'un ligde kalma durumu aynı saatte oynanacak maçların sonuçlarına bağlı olacak. Ligde 16. sırada bulunan 29 puanlı Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile oynayacak, kırmızı-beyazlıların mücadeleden galip ayrılması halinde 31 puanlı Gençlerbirliği, 32'şer puanlı Kasımpaşa ve Eyüpspor'un maçlarındaki skorlara göre sıralama netlik kazanacak. Antalyaspor'un, bu 3 takıma karşı da ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Son hafta maçlarında alınacak skorlara göre ikili, üçlü veya dörtlü averaj durumu da hesaba katılabilir. Eyüpspor, rakiplerine karşı ikili averajda Gençlerbirliği ile eşit, Kasımpaşa'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Fenerbahçe ile Eyüpspor arasında oynanacak müsabakada hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak.

Şampiyon kupasını kaldırdı


 
Sarı-kırmızılı kulüp, Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluk için kutlama organizasyonu düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende Galatasaraylı futbolculara şampiyonluk kupasıyla madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek verdi.

16.05.2026 00:45:00
HABER MERKEZİ/AA
Şampiyon kupasını kaldırdı
Şampiyon kupasını kaldırdı

Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, şampiyonluk kupasına kavuştu. Ligde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takım için RAMS Park'ta kutlama organizasyonu düzenlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nde bir araya gelen Galatasaray teknik ekibi ve futbolcuları, üstü açık otobüsle şampiyonluk turu attı. Galatasaray Lisesi'nden hareket eden otobüsle yola çıkan sarı-kırmızılılar, sonrasında Meşrutiyet Caddesi, Tepebaşı Işıklar, Tarlabaşı Bulvarı, Taksim Tüneli, Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Mecidiyeköy Meydanı, Esentepe Büyükdere Caddesi, Büyükdere Caddesi Gültepe Kavşağı, 4. Levent'ten geçerek yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından RAMS Park'a geldi. Galatasaraylı oyunculara yol boyunca çok sayıda taraftar eşlik etti.

"Dört Dörtlük Ş4mpiyon" sloganıyla düzenlenen kutlama için RAMS Park'a sahne kuruldu. Sarı-kırmızı sahnenin etrafında kulübün 25 şampiyonluğunu simgeleyen 5 adet büyük yıldız yer aldı.







Kasa da doldu

Kutlama organizasyonu için Galatasaray Kulübü, 190.5 lira ile bin 905 lira arasında değişen fiyatlarla bilet satışı gerçekleştirdi. Yaz döneminde çimleri yenileyecek kulüp, saha içine ise 19 bin 50 lira karşılığında taraftar aldı. Kulübün satışa çıkardığı tüm biletler tükenirken kutlama tamamen dolu tribünler önünde yapıldı.

Stat kapılarının saat 17.00'de açılmasıyla başlayan kutlamalarda 20.15'e kadar Suat Ateşdağlı, Yalçın Asan ve Doğuş Çabakçor, DJ performansı sergiledi. DJ performanslarının ardından Doğuş Çabakçor eşliğindeki senfoni orkestrası Galatasaray marşları çaldı.

Yaklaşık 55 bin taraftar tribünde

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasını yaklaşık 55 bin sarı-kırmızılı futbolsever statta izledi. Kulübün açıklamasına RAMS Park'taki şampiyonluk gecesine RAMS Park'a 54 bin 527 taraftar bilet alarak giriş yaptı.







Dron şovu beğeni topladı

Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlamasına dron şovuyla devam etti. Gökyüzünde yüzlerde dron ile yapılan gösteri, "Dej4vu" ve "Domin4syon her sene sensin şampiyon" yazılarının gökyüzünde yer almasıyla başladı. Ardından 10 numaralı formasıyla Leroy Sane, Lucas Torreira, kurtarış yapan Uğucan Çakır, Fenerbahçe derbisine attığı golden sonra yaşadığı gol sevinciyle Barış Alper Yılmaz, kırık kolunda demir yumruk olan Victor Osimhen, asker selamı veren Mauro Icardi, futbolculuğunun ardından teknik adamlığında da Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un görselleri gökyüzüne yansıtıldı.
26. şampiyonluğa özel hazırlanan görselin ardından gelecek sezonki hedef belirlendi. Kulüp, üst üste 5, toplamda 27. şampiyonluğu, gökyüzüne "Hedef 27" yazarak belirledi.







Sahne sırası şampiyonluğun mimarlarında

Kutlamalarda podyuma sırasıyla A takım personeli, başkan Dursun Özbek, kulüp ve Sportif AŞ yöneticileri, teknik ekip ile futbolcular podyuma çağrıldı. Başkan Dursun Özbek, taraftarlar tarafından "Büyük başkan" tezahüratlarıyla karşılandı. Taraftarlar, kendilerini selamlayan Özbek'e "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaptı.
Teknik direktör Okan Buruk ise sahneye büyük bir coşkuyla davet edildi. Tecrübeli teknik adam, sahneye çıkarken "Gerçekleri tarih yazar, tarihi Galatasaray" marşı çalınırken tribünler marşa coşkuyla eşlik etti. Tribünlere çağrılan Buruk, yumruk şov yaparak "oley" çektirdi. Son olarak futbolcular, podyuma teker teker kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde geldi.

Kupa ve madalyaları başkan Dursun Özbek takdim etti

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupası ile madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek'in elinden aldı. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende şampiyonluk kupasını Özbek, takım kaptanları Mauro Icardi, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'a verdi. Futbolcular, kupayı coşkuyla havaya kaldırdı. Bu sırada konfeti, duman ve havai fişek gösterisi yapıldı.







En büyük coşku Icardi'de

Galatasaray'ın Arjantinli Mauro Icardi, sarı-kırmızılı taraftarın en büyük coşkuyla karşıladığı futbolcu oldu. Sözleşmesi sona eren ve takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan kaptan Icardi, podruma en son çağrıldı. Kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" şarkısıyla podyuma yürüyen Icardi'ye taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tribünleri selamlayan Icardi, daha sonra takım arkadaşlarının oluşturduğu çemberin ortasında "üçlü" çektirdi. Golcü oyuncu etrafını saran arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı.







Sacha Boey, sırtında Filistin bayrağı taşıdı

Fransız futbolcu Sacha Boey, İsrail'in soykırımına uğrayan Filistin'e destek verdi. Sağ bek Boey, sahneye sırtında Filistin bayrağı taşıyarak çıktı. Boey'in bu hareketi, taraftardan büyük alkış aldı. Galatasaray taraftarı, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük." şeklinde tezahürat yaptı.







Uğurcan, maziyi andı

Uğurcan, KADR'in "Hakim Bey" şarkısıyla podyuma yürüdü.
Sarı-kırmızılı ekibin milli file bekçisi Uğurcan Çakır, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile yaşadığı şampiyonluğun kutlamasında takım arkadaşı Dorukhan Toköz ile "Hakim Bey" şarkısını söylemişti.







Barış Alper, horona devam etti

Galatasaray'ın Rizeli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon da horon oynadı. Geçen sezon sahneye çıkarken horon oynayan Barış Alper, yine kemençe ve tulumu tercih etti. Yıldız futbolcunun horonuna takım arkadaşları da eşlik etti.

Torreira, gözyaşlarını tutamadı

Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, duygulu anlar yaşadı. Galatasaray'ın üst üste 4 şampiyonluk yaşamasında büyük katkısı bulunan Torreira, sahneye geçen aylarda kalp rahatsızlığı yaşayan babasıyla geldi. Hayatını kaybeden annesini sık sık anan ve onu çok özlediğini vurgulayan Torreira'nın babasıyla sahneye çıkmadan duygulanarak ağladığı görüldü. Torreira, sahneye "hayatımı yaşamak" anlamına gelen, hayatın keyfini çıkarmayı, dans etmeyi ve neşeyle yaşamayı ifade eden İspanyolca "Vivir Mi Vida" şarkısıyla çıktı.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Samsunspor'da 5 ayrılık birden

Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı

16.05.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Yarın oynanacak Göztepe mücadelesi ile sezonu noktalayacak Samsunspor'da takımdan ayrılacak oyuncular belli oldu. Kaptan Zeki Yavru, sol bek Soner Gönül, stoper Lubo Satka ve orta saha Olivier Ntcham'ın gelecek sezon Samsunspor forması giymeyeceği belirtilirken, yardımcı antrenör olarak görev yapan Boa Morte ile de devam edilmeyeceği ifade edildi.



Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı vedalar sadece bir ayrılık değil, birlikte yazılmış bir hikâyenin alkışlarla taçlanan son sayfasıdır. Yarın; formamızı büyük bir aidiyetle taşıyan, mücadeleleri, karakterleri ve Atatürklü Arma'ya verdikleri emekle ailemizin unutulmaz fertleri olan Kaptan Zeki, Soner, Satka ve Ntcham ile Yardımcı Antrenörümüz Boa Morte, son kez sahaya bizimle çıkacak.

Maç öncesinde; kulübümüze hem ligde hem de Avrupa'da kattıkları değer ve verdikleri emek adına kendilerine plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz. Bu özel ana tüm tribünlerimizin de tanıklık etmesini istiyoruz. Yıllar boyunca aynı heyecana, aynı sevince, aynı mücadeleye ortak olduğumuz sporcularımızla son kez bir araya gelmek; onlara hak ettikleri vedayı hep birlikte yaşatmak için tüm taraftarlarımızı maç öncesinde tribündeki yerlerini almaya davet ediyoruz. Birbirinden kıymetli sporcularımıza ve yardımcı antrenörümüze yakışan vedayı hep birlikte yapalım" ifadeleri yer aldı.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.