Türk tersaneleri Fas’ın balıkçı filosuna ağ attı
Fas’ta denizcilik sektörü temsilcileriyle temaslarda bulunan İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği başkanı Başaran Bayrak, bu ülkenin eskiyen balıkçı filosunun yenilenmesi için göreve hazır olduklarını bildirdi
Fas’a giden heyette; İGYİB, Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ve Oruç Reis Denizcilik Kulübü (ODEK) temsilcileri yer aldı. Türk heyeti, Faslı liman işletmecileri, yat turizmi işletmecileri, gemi donanımı ile ilgili firmalar ve armatörlerle biraraya geldi.
3 bin tekne yenilenecek
İGYİB Başkanı Bayrak, Fas temaslarıyla ilgili bilgi verirken, çok doğru bir zamanda iki ülke temsilcileri olarak biraraya geldiklerinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: “Burada Fas’ın 3 bine yakın tekneden oluşan balıkçı filosunun büyük çoğunluğunun tamamen eskimiş olduğunu gördük. Bunun yenilenmesi için Fas hükümeti 500 milyon euro teşvik paketi çıkardı. Söz konusu mali destek program Türk heyeti Agadir’e vardığı gün imzalandı. Biz de Fas’ın balıkçı filosunu yenilemeye talip olduğumuz belirttik. İlk etapta 150’ye yakın teknenin yenilenmesi söz konusu. Bunun için temaslarımıza başladık. Önümüzdeki dönemde Fas’tan bir alım heyetini ülkemizde ağırlamayı planlıyoruz.”
EKONOMİ SERVİSİ











































































