logo
03 HAZİRAN 2025

Türkiye'nin zenginliği dünyaya yeter

02.01.2010 00:00:00
Oğuz Kağan'ın "Yoksulluk suç olsun. Hiç bir Türk ilinde fakir insan olmasın" sözlerini hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, "Türkiye'nin sahip olduğu yer altı kaynakları Türkiye'yi değil, dünyayı bin sene bakar" dedi.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr Haydar Baş yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin geldiği durumu değerlendirerek siyasilerin yaptıkları yanlışların faturasını vatandaşların ödemek zorunda kaldığını söyledi. Türk milletinin kaderinin sefalet olamayacağını dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, "Buğdayı, arpayı ve mısırı bedava fiyatına alıyorsun; üstelik gübreye ve mazota sürekli zam yapıyorsun. Peki, tarlayı ekene ne kalacak? Hiçbir şey. Araziler bom boş. Sahiplerine nedenini soruyoruz. 'Hocam, masrafları çıkaramıyoruz' diyorlar. Şimdi arkadaşlar, Türkiye'nin kaderi bu değil. Şimdi millete dönelim, milletin imkânlarıyla seferber olalım. O zaman Milli Ekonomi Modeli gündeme gelir ve hepimizin cebinde para olur."

Türkiye'nin zenginliği dünyaya yeterBu kadar büyük yer altı rezervlerine sahip Türkiye'de "kaynak nerede?" sorusunun anlamsız olduğuna dikkat çeken BTP Genel Başkanı, işlendiği takdirde kaynaklarımızın değerinin kat kat artacağını söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: "Kaynak soruyorlar, yahu bu kadar kaynağımız var. Adamlar diyorlar ki, 'Türkiye'nin 3 katrilyon dolarlık kaynağı var'. Hammadde işlenip revaç bulduğu zaman en az bire on yapar. Mesela, bir kilo demirin kilosu nedir? İki lira olduğunu varsayalım. Ama bugün otomobil üretiminde kullanılan bir kilo demiri şu kadar bin liraya alıyorsun. Hepsinde öyle. Biz buna bire on ilave edersek, 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı, en az 30 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı demektir. Soruyorum; 30 katrilyon dolar, Türkiye'yi değil, dünyayı kaç sene bakar? Yeminle konuşuyorum, en az 1000 sene bakar, 2000 sene bakar."

Maaş almayan kalmayacakOğuz Kağan'ın "Yoksulluk suç olsun. Hiç bir Türk ilinde fakir insan olmasın" sözlerini hatırlatan Prof. Dr. Baş, "İşte Milli Ekonominin temel kaynağı bu düşüncedir. Milli Ekonomi benim hayat birikimim ve tezimdir. Tezlerini ortaya koyarken ilk başta sokaktaki hamalı düşündüğünü belirten Prof. Dr. Haydar Baş, "Fakiri-fukarayı, İşçiyi, memuru, emekliyi düşünerek yola çıktım. Buradan açıkça ilan ediyorum. Eğer sol davasında samimi ise onun yeri burasıdır. Eğer sağ da davasında samimi ise onun da yeri burasıdır. Ben bu işi yaparım. Bunda hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi. "Nasip olursa vatandaşlık maaşı almayan bir tek vatandaş bırakmayacağız" diyen Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "Türk ekonomisi, sahip olduğu değerler itibariyle bizi kıyamete kadar bakabilir. AKP iktidara gelene kadar Türkiye bakire maden rezervlerine sahipti. Şimdi kaynaklarımız dış güçlere teslim ediliyor. Bizim modelimizde bu madenleri milletimizle ortaklaşa işleteceğiz.

Herkesi rahata kavuşturacağızTürkiye'yi her türlü sıkıntıdan kurtaracak tezler ortaya koyduklarını dile getiren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "ülkenin tüm sorunlarını çözeceğimizden kimse kuşku duymasın" dedi. Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: "Türkiye'yi kurtaracak olan bir tez var. O tez nedir? Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet - Milli Devlet tezleri. Ekonomide en sağlam, en düzgün yol nedir? İnsanın fıtratına uygun, beşeri şartlarına cevap verebilecek hayatı insanımıza ve insanlığa yaşatmak. İşte biz bunu Milli Ekonomi Modeli ile ortaya koyduk. Biz ülkenin gidişatını Milli Ekonomi Modeli ve Sosyal Devlet-Milli Devlet tezlerimizle 24 saat içinde tersine çevirir, herkesi rahata, bolluğa ve huzura kavuştururuz. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın."

El ele verirsek sıkıntılar biterMilletin ve devletin sıkıntılarına son vermenin yine milletin elinde ve azminde olduğunun altını çizen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Türkiye'nin tek alternatifi var; o da BTP'dir, Milli Ekonomi Modeli'dir, Sosyal Devlet projelerimizdir. Gelin el ele verelim. Milletin ve devletin bu sıkıntısına son verelim bu sizin elinizde, milletimizin elinde ve azminde. Gelin el ele verelim, devlet ve milletimizin nasıl şahlandığını hep beraber görelim. Gelin el ele verelim, bakınız Türkiye nasıl kurtuluyor" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İşte resmi vakfe günü
Arafat'a çıkışlar yarın başlıyor
Üniversite artık ilgi çekmiyor mu?
YKS'ye başvuran sayısında şok düşüş
Bıçağı yanlış bileyleme risk sebebi
Kurban öncesi uzmanından önemli uyarı!
Yollar göle döndü
Trabzon'u sağanak vurdu
Yardım kuyruğundaki insanları katlediyorlar
Tarih böyle adi bir millete tanık olmadı
Eski Bakan Nebati gibi konuştu
Bakan Şimşek'in de gözleri parlıyor
Maaşta özel sektör ikiye katlanıyor
Belediyeler yolunacak kaz olarak mı görülüyor?
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor
5 aylık enflasyon farkı netleşti
TÜİK ile ENAG arasında uçurum var
ENAG'a göre enflasyon yüzde 71.23
Mayıs ayı enflasyonu açıklandı
TÜİK'e göre enflasyon yüzde 35.41
Yemen'de bir hafta içinde İsrail'e 4'cü saldırı
Milyonlarca kişi sığınaklara indi
Her yer mafya
11 ayrı organize suç örgütüne bağlı 90 şüpheli yakalandı
Kuzey Marmara'da feci kaza
4'ü çocuk 12 yaralı
CHP'nin kurultayına ilişkin iddianame hazırlandı
12 kişiye 3'er yıla kadar hapis istemi
İşte resmi vakfe günü
Arafat'a çıkışlar yarın başlıyor
Üniversite artık ilgi çekmiyor mu?
YKS'ye başvuran sayısında şok düşüş
Bıçağı yanlış bileyleme risk sebebi
Kurban öncesi uzmanından önemli uyarı!
Yollar göle döndü
Trabzon'u sağanak vurdu
Yardım kuyruğundaki insanları katlediyorlar
Tarih böyle adi bir millete tanık olmadı
Eski Bakan Nebati gibi konuştu
Bakan Şimşek'in de gözleri parlıyor
Maaşta özel sektör ikiye katlanıyor
Belediyeler yolunacak kaz olarak mı görülüyor?
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor
5 aylık enflasyon farkı netleşti
TÜİK ile ENAG arasında uçurum var
ENAG'a göre enflasyon yüzde 71.23
Mayıs ayı enflasyonu açıklandı
TÜİK'e göre enflasyon yüzde 35.41
Yemen'de bir hafta içinde İsrail'e 4'cü saldırı
Milyonlarca kişi sığınaklara indi
Her yer mafya
11 ayrı organize suç örgütüne bağlı 90 şüpheli yakalandı
Kuzey Marmara'da feci kaza
4'ü çocuk 12 yaralı
CHP'nin kurultayına ilişkin iddianame hazırlandı
12 kişiye 3'er yıla kadar hapis istemi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.