Ukrayna halkı sandık başına gitti
Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin parlamentoyu feshetmesi nedeniyle ülkede erken milletvekili seçimi yapıldı





Ukrayna halkı erken seçim için sabah yerel saat ile 08.00'de sandık başına gitmeye başladı. Ülke geneli ve yurt dışında kurulan 29 bin 885 sandıkta yapılan oylama işlemi yerel saat ile 20.00'de sona erdi.
Ukrayna Merkez Seçim Komitesinin açıklamasına göre, seçimleri bin 719 uluslararası gözlemci takip etti. 450 sandalyelik Ukrayna Parlamentosuna seçim sistemi nedeniyle 225 milletvekili 22 siyasi partinin aday listesinden, kalan milletvekilleri ise "seçim bölgesi" listesinden girecek.
Zelenskiy, mayıs ayında yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde yüzde 73,22 oy alarak zafer kazanmış, göreve geldikten hemen sonra 8. Dönem Ukrayna Parlamentosunu fesheden ve 21 Temmuz'da erken parlamento seçimleri yapılmasını öngören kararname imzalamıştı.