Yaz mevsiminde sürekli halsizlik ve yorgunluktan yakınanlara, 'öğün sayılarını arttırmaları, sürekli sıvı içmeleri, daha çok meyve yemeleri ve dondurma yerine dondurulmuş gıdaları tercih etmeleri' öneriliyor.Uzmanlar, günde 5-6 küçük öğün yenilmesi halinde, kişinin kendisini daha enerjik hissedeceği gibi şişkinlik ve yorgunluğunun da azalacağını bildiriyor. Yorgunluğun çoğu kez susuzluğun ve sıvı eksikliğinin belirtisi olduğunu vurgulayan uzmanlar, günde en az 8-10 bardak su içerek enerji düzeyinin muhafaza edilebileceğini kaydediyor. Uzmanlar, hamur işlerinden uzak durulması ve hayvansal yağların terk edilmesi gerektiğini de ifade ederek, birçok araştırmanın, fazla miktarda hayvansal doymuş yağ ve hamur işi tüketenlerde yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin daha sık olduğunu ortaya koyduğunu belirtiyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.