logo
16 HAZİRAN 2026

Almanya'da tepki çeken forma kararı

Alman milli takımının 1954'ten beri forma tedarikçisi olan firmayı Amerikan şirketi ile değişmesi ülkede tepki çekti 

24.03.2024 13:00:00
Haber Merkezi
Almanya'da tepki çeken forma kararı
Almanya'da tepki çeken forma kararı
Almanya Futbol Federasyonu (DFB), 1954'ten bu yana giydiği Alman malı olan dünyaca ünlü spor giyim markasına ait formaları 2027'den itibaren giymeyeceğini açıkladı. Federasyonun yeni forma tedarikçisi olarak ünlü Amerikan markasını seçmesi ise Almanya'da büyük tepki çekti

DFB'nin Alman spor giyim markası ile anlaşmasını sonlandırıp Amerikan markasıyla anlaşması Almanya'yı adeta ayağa kaldırdı.

Ekonomi Bakanı bile tepki gösterdi
Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck kararı eleştirirken, "Ben Alman Milli Takım formasını, üç çizgisiz neredeyse düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

En iyi teklifi Amerikalılar yaptı
Tepkiler sonrası DFB bu kararın ekonomik nedenlerden dolayı aldığını belirtirken, "Duygusal tepkilerin anlıyoruz ancak ekonomik kararlar almalıyız." dedi ve Amerikan markasının en iyi teklifi yaptığını ifade etti.

Nike iki katından fazla teklif etti
Sponsorluk anlaşmasına dair detaylarla ilgili bir bilgi verilmezken Alman malı Adidas'ın yıllık 50 milyon euro teklif ettiği, Amerikan malı Nike'ın ise 100 milyon eurodan fazla bir paraya anlaşmayı sağladığı iddia ediliyor. (NTV Spor)

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

16.06.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Özge Şentürk Bayraktar

Fenerbahçe: Nicolo Melli 12, Talen Horton Tucker 16, Tarık Biberovic 10, Devon Hall 4, Khem Birch 5, Onuralp Bitim 11, Wade Baldwin 17, Mikael Jantunen 11, Nando De Colo 4,

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 3

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Jonah Mathews 8, Devon Dotson 7, Sertaç Şanlı 9, Anthony Brown 17, Matt Thomas 7, Vitto Brown 12, Berk Uğurlu 4, Yiğit Arslan 2, Conor Morgan 2, Canberk Kuş

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 23-18

Devre: 50-37

3. Periyot: 72-51



Ezeli rakipler arasında oynanan final serisi 2. maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı birlikte izledi. Serinin 3. maçı 17 Haziran Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya hezimetiyle başlayan A Milli Takım'da Montella'nın 26 kişilik tartışmalı kadrosu patladı! Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege ve Bundesliga'da fırtına koparan Atakan Karazor gibi hazır gurbetçileri harcayıp, kendi takımlarında kulübeye mahkum olan isimleri turnuvaya götüren İtalyan hocaya adalet terazisi ilk maçta faturayı kesti

15.06.2026 12:56:00
Haber Merkezi
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
A Milli Futbol Takımımız, büyük umutlarla başladığı Dünya Kupası ilk grup maçında Avustralya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Sahada varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar'da ağır hezimet, sadece sergilenen kötü futbolu değil, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın 26 kişilik nihai kadro seçimlerini yeniden tartışmaların merkezine oturttu.






ARAL İLE DEMİR EGE'NİN GÜNAHI NE?

Tarihi mağlubiyet gazetemizin günler öncesinden "Montella gurbetçi gençleri doğradı" manşeti yeniden akıllara geldi. Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Braga ile Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege Tıknaz ve Bundesliga'da Stuttgart formasıyla fırtınalar estiren Atakan Karazor gibi çok formda gurbetçilerin üzeri İtalyan hoca tarafından tek kalemde çizilmişti.






KAAN VE ÇAĞLAR'IN NE İŞİ VAR?

Gurbetçi yıldızları ve genç yetenekleri dışarıda bırakan Montella; kulübe mahkumlarını, gözden çıkarılanları ve formsuz isimleri ise ödüllendirdi. Fenerbahçe'de kulübeye hapsolan Oğuz Aydın, Kasımpaşa'ya gönderilen İrfan Can, Galatasaray'da süre alamayan Kaan Ayhan, Dortmund'un gözden çıkardığı Salih Özcan ve taraftarın tepkisini çeken Çağlar Söyüncü gibi isimler hazır gurbetçilerin yerine kadroya monte edildi.






ERSİN VE MUHAMMED'İN GÜNAHI NE?

Kronikleşen sol stoper krizine rağmen Ajax'lı Ahmetcan Kaplan ve Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek evde bırakılırken, kaleci tercihindeki adaletsizlik de dikkat çekti.

Beşiktaş'ın elden çıkardığı, Fenerbahçe'de yedeğe düşen Mert Günok kadroya dahil edilirken; kulüplerinde istikrar yakalayan birinci kaleciler Ersin Destanoğlu ve Muhammed Şengezer liste dışı kaldı.

Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya mağlubiyetiyle başlayan A Milli Takım'da şokun perdesi aralanıyor. İddialara göre ay-yıldızlıların kampında futboldan çok transfer pazarlıkları, hoca iddiaları ve milyon euro'luk gelecek kaygıları konuşuldu

15.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi. Mağlubiyet ise akıllara turnuva döneminde milli takım oyuncularının aklının Avustralya, ABD ya da Paraguay'dan çok transferde olduğu haberlerini akıllara getirdi.






MİLLİ TAKIM KAMPINDA TRANSFER HEYECANI

Konuşulan iddialara göre takımın kaptanları ve abileri Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, Fenerbahçe başkanlık seçimine dahil olurken Hakan Safi'yle pazarlık yapmaktan geri kalmadılar. Sadece oyuncular değil Montella'nın bile aklının bir yerinde Fenerbahçe'nin başına geçmek vardı.

-Vincenzo Montella: Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edildi.

-Hakan Çalhanoğlu: Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile transfer görüşmeleri yaptı.

-Merih Demiral: Bir yandan YouTube programları ile diğer yandan da Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile yaptığı transfer görüşmeleriyle meşgul oldu.






-Zeki Çelik: İtalyan basını Fenerbahçe ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti.

-İsmail Yüksek: Kante ve Guendouzi'nin varlığında yeni gelecek teknik direktörün Fenerbahçe'de kendisine forma vermezse ne yapacağını düşünüyor.

-Arda Güler: Mourinho geldi. Kendisine forma verecek mi? Real Madrid kendisini 100 milyon euro'ya Arsenal'a satacak mı?






-Barış Alper Yılmaz: Saçlarını sarı Mohawk yaparken hedefi geçen sezon başında Suudlardan alamadığı devasa sözleşmeyi Avrupa'dan kapmatka.

-Kerem Aktürkoğlu: Maaşını ödediği Hakan Safi, Fenerbahçe'de seçimi kaybetti. Aziz Yıldırım'ın kızı da zaten zamanında "Kerem'i almayın" demişti.

-Kenan Yıldız: Juventus, Real Madrid'e 100 milyon euro'ya bile satmadı.

-Mert Müldür: Fenerbahçe taraftarı kendisini istemiyor. Yeni teknik adam isteyecek mi?

-Salih Özcan: Bonservisi elinde takım arıyor. Kimse kendisine teklif yapmıyor.

-Deniz Gül: Porto'da artık 3'üncü alternatif, Fenerbahçe ile Galatasaray için transferi konuşuluyor.

-Mert Günok: Fenerbahçe'de ikinci kaleci, Fenerbahçelilere göre Tarık'ın bile gerisinde. Milli takımda olmasına kendisi bile şaşkın.






-Altay Bayındır: Manchester United satmak istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kaleci arıyor. Kimsenin umrunda bile değil

-Çağlar Söyüncü: Futbol onu bıraktı ama o futbolu bırakmamaya niyetli. Niye bıraksın da Fenerbahçe'de çok iyi kazanıyor.

-Samet Akaydın: Sözleşmesi bitti. Boşta. Sürekli Galatasaraylıların yanında. Belki bir şey çıkar umudu var.

-Kaan Ayhan: Galatasaray'da bile oynamıyor. Gitsin isteniyor. Suudlar bile para vermiyor.






-İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe beğenmediği için Kasımpaşa'ya verdi... Sergen Yalçın ve Trabzonspor devre arasında ilgilenmedi bile.

-Oğuz Aydın: Fenerbahçe'de kulübenin koruyucusu. Beşiktaş ve Trabzonspor'a transferi konuşuluyor.

-Can Uzun: 50 milyon Euro mu, 60 milyon euro mu? Galatasaray'ın ne kadar teklif edeceği çok daha fazla gündemi meşgul ediyor.

Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!

Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı

15.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Buna göre Jose Mourinho'nun listesindeki 55 milyon Euro'luk Nathaniel Brown yerine, yanlışlıkla İngiliz adaşının transfer edildiği ve Portekizli hocanın Devin Özek'e "Bu kim?" diyerek şok geçirdiği iddia edildi.







Fenerbahçe'de geçen sezon büyük umutlarla yapılan Archie Brown transferinin perde arkasında "isim benzerliği" yüzünden tarihi bir skandal yaşandığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan devi AC Milan'ın elinden kaptığını iddia ederek kadrosuna kattığı İngiliz sol bek Archie Brown, facia bir sezon geçirdi.






BROWN'LAR KARIŞINCA OLAN OLDU

Sahadaki etkisiz performansıyla beklentilerin uzağında kalan sol bek, sarı-lacivertli yönetimi yeniden sol bek arayışlarına itti. Genç oyuncuya bırakın AC Milan'ı, İngiltere Championship'ten bile talip çıkmaması kulübü kara kara düşündürüyor. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Fenerbahçe'nin asıl hedefinin başka bir "Brown" olduğu belirtildi.







ASIL İSİM NATHANIEL'Dİ

Teknik direktör Jose Mourinho'nun geçen sezon yönetime sunduğu transfer listesinin ilk sırasında, şu sıralar Bayern'in transfer etmek için Frankfurt'a 55 milyon Euro ödemeye hazır olduğu Nathaniel Brown yer alıyordu.

Ancak transfer operasyonunda yaşanan karışıklık sonucu, listeye Nathaniel yerine Gent forması giyen Archie Brown eklendi. Apar topar transfer bitirildi.







MOURINHO "BU KİM?" DİYE PATLADI

Transferin tamamlanmasının ardından önüne Archie Brown'ın belgeleri gelen Jose Mourinho'nun büyük bir şok yaşadığı da dedikodular arasında. Portekizli teknik adamın, sportif direktör yardımcısı Devin Özek'e şaşkınlıkla "Bu kim?" diye sorduğu ve isim benzerliği kurbanı olunduğunu anlayınca küplere bindiği iddia edildi.







ARCHIE BROWN FİYASKOSU

Listesindeki elit sol bek yerine bambaşka bir oyuncuyla karşılaşan Mourinho'nun bu durumdan dolayı çok öfkelendiği konuşuluyor.

Yaşanan bu transfer fiyaskosunun ardından sol bek bölgesini tamamen sil baştan kurma kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Archie Brown'u maliyetine bakılmaksızın elden çıkarmanın yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için nokta atışı bir takviye yapmak istiyor.

Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?

İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek

15.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek.

İşte 30 şuttan gol çıkaramayan millilerin mutlak galibiyet için hücumda ve savunmada değiştirmesi gereken radikal taktikler.







A Milli Takımımız, Dünya Kupası açılışında Avustralya'ya 2-0 yenilerek can sıkan bir başlangıç yaptı. Grubun diğer maçında ABD'nin 4-1 yendiği Paraguay'la milliler ikinci maçında Cumartesi günü "tamam mı, devam mı" karşılaşmasına çıkacak. Paraguay da bizim gibi sıfır puanda ve bu maçın telafisi yok.






Avustralya maçının istatistikler, futbolun topa sahip olmaktan ibaret olmadığını gösterdi:

Topla Oynama: %72 (Türkiye) - %28 (Avustralya)
Toplam Şut: 30 (Türkiye) - 9 (Avustralya)
İsabetli Şut: 8 (Türkiye) - 4 (Avustralya)
Başarılı Pas: 635 (Türkiye) - 202 (Avustralya)

Paraguay karşısında havlu atmamak için sahadaki bu 3 kronik sorunu acilen çözmemiz gerekiyor:







1: BOŞA ŞUT ATMATA PAYDOS

30 şut çektik ama net gol beklentimiz (xG) sadece 1.33'te kaldı. Şutların 16'sı ceza sahası dışından, hazırlıksız denemelerdi. Rakip ceza sahasına 86 kez girmemize rağmen sadece 2 büyük şans üretebildik. Paraguay karşısında kaleyi gören şut çekmek yerine, pasla ceza sahası içine sızmalıyız.







2: YÜZDE 8 ORTA İSABETİ OLMAZ

Maç boyu havadan 26 orta kestik, sadece 2 tanesi yerini buldu. Avustralya'nın kalıplı stoperlerine karşı sürekli havadan oynamak intihardı. ABD'den 4 gol yiyen kırılgan Paraguay savunmasını yıkmak için kanatlardan havadan değil, yerden ve geriye doğru (cut-back) pasları denemeliyiz.







3: UĞURCAN KONSANTRE OLMALI

Avustralya sadece %28 topla oynamayla, kaptığı toplarla bizi cezalandırdı. Kalecimiz kalesine gelen şutlarda zorlandı (Gol engelleme oranı: -0.95). Paraguay maçı bir ölüm kalım maçı olacağı için kontrolü elden bırakmadan, arkada eksik yakalanmadan oynamak zorundayız.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.