logo
18 MAYIS 2026

"Amerika'dan bir operasyon oldu"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Antalya kampında açıklamada bulundu

26.03.2024 19:07:00
Anadolu Ajansı
"Amerika'dan bir operasyon oldu"
"Amerika'dan bir operasyon oldu"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, "Sadece şampiyon olmak için veya olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon yapmak bu işi tamamen bambaşka bir noktaya götürüyor." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir otelde kampa giren Galatasaray'da Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin hakem toplantısının sadece Galatasaray maçındaki pozisyonun yayımlanmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Timur, bundan 5 ay önce "Futbolda temiz eller başlamalı" adlı bir çağrıda bulunduklarını hatırlattı.

Erden Timur, toplumu rahatlatmak gerektiğini, sürekli mağdur edebiyatı oluşturarak insanları manipüle etmenin işi çok farklı boyutlara getirdiğini kaydetti. Bu işin temizlenmesi için çok şeffaf olunması gerektiğini aktaran Timur, şöyle konuştu: "Dün planlı bir şekilde hepimizin alışık olduğu şekilde Amerika'dan bir operasyon oldu. Eskiden farklı bağlantıları olduğu söylenen, hatta sürekli bizi suçladıkları FETÖ ile ilgili bağlantıları olduğu söylenen bir hesap üzerinden böyle bir şey yayımlanıyor. Kesilip biçilip sadece bir kısmı yayımlanıyor. Puanı gasbeden de gasbedilen de aynı dertten muzdarip olduğunu söylüyor. 'Futbolda temiz eller' dedik. Hepimizin banka hesapları incelensin. Bu iş başka türlü çözülmez arkadaşlar. Tüm telefon görüşmeleri, mesajlar incelensin. Kamunun bu işe el koyması lazım. Federasyona müracaat ettik. Hakemler üzerinde federasyon üzerinde çok ciddi baskı uygulanıyor. Federasyon bu anlamda dik duramıyor. Bugünkü hareketleri takdire şayan. Çünkü her şey serbest olsun. VAR kayıtlarının hepsi yayımlansın."

Gazetecilerin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un yayımlanan videoya ilişkin daha önce açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Timur, "İçeriden sürekli bir şeyler sızdırılıyor. Bu şekilde ispat edilmiş oldu. Bundan çok daha ağır penaltılar bize verilmedi. Hepimizin öz eleştirisi yapması lazım. Ortalama olarak belli de bir ağırlığı olması lazım penaltının ama bakıyorsunuz gerçekten kayrılarak 90 artılarda en az fazladan 8-10 puan alan bir takım var ve her hatadan sonra mağdur gibi konuşmalar, açıklamalar... Bakın geren şeyler bunlar. Bu konudaki en önemi şey edep." ifadelerini kullandı.

"Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın, şeffaf olsun her şey"

Herkesin incelenmesi dışında başka çare bulunmadığına işaret eden Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolun geriye gitmesi tabii ki umurumuzda ama insanlar birbirine bileniyor. İlk sorumluluğumuz toplumsal sorumluluk. Bunu da söylüyoruz ve gereğini yapıyoruz. Şahsıma onlarca laf söylendi. Gerginlik artmasın diye cevap vermedik. Hakem yumruklandı, İstanbulspor sahadan çekildi gibi birçok olay oldu. Tüm hızıyla da devam ediyor. Sadece şampiyon olmak için veya olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon yapmak bu işi tamamen bambaşka bir noktaya götürüyor. Hatalar eleştirilsin ama bu kaygı, korku imparatorluğu çökmeden gerçekten insanlara psikolojik baskıyla zulüm ediliyor. Bu zulüm sona ermeden bu işi çözemeyiz. Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın, şeffaf olsun her şey. Herkes o zaman daha fazla tatmin olacak."

Adil olan, başkasının hakkına saygı gösterdiğini düşünen insanların hayatta cesur olduğuna dikkati çeken Timur, "Ben hiçbir zaman ahlaksızların cesur olduğunu görmedim. Ahlaksız insan sonunda korkaktır. Bir çıkar güden insan sonunda korkaktır. İdealist insan cesurdur. Türk futbolu için ortadan konuşalım, cesur davranalım kim yapmışsa ortaya çıksın. Medya yöneticisine baskıyla bir şey yapılmışsa ortaya çıksın. Bunlar federasyonu baskı altına alıyor, hakemi, PFDK'yi baskı altına alıyor. Arınmaktan, her şeyi şeffaflaştırmaktan başkaca bir çözüm yok. Şeffaflaştırılmadığında kirli eller içeriden bilgiyi sızdırıyor." diye konuştu.

Kamuoyunda söz sahibi insanların, fikir önderlerinin, medya mensuplarının "Her şey ortaya çıksın" fikrini desteklemesi gerektiğini aktaran Timur, "Ortak çağrıda bulunulsun. Bu ancak böyle aşılır. Planlı bir sistem. Aylardır söylüyorum. Bu işi ele vermek adına böyle bir şey yaptılar. İşte hakemler etkilensin, PFDK sevkleri etkilensin amacıyla bu iş yapılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunda Galatasaray ve Fenerbahçe rekabetinin her zaman ayrı bir önemi olduğunu anlatan Timur, "Hiçbir şey kimsenin tırnağının kanamasından kıymetli değil. Birisine bir şey olacaksa şampiyonluğun önemi yok. Derbi inşallah düzgün bir şekilde oynansın. Bu gergin ortamda en minimum şekilde geçsin. O haftaya kadar da daha olumlu şeyler söyleyelim, çözüme ilişkin konuşalım." şeklinde konuştu.

"PFDK sevkleri niye yapılmıyor'"

Bir gazetecinin Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara ilişkin PFDK sevklerinin yapılmadığını belirtmesi üzerine Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olmaması gereken bir olay. Çok boyutlu bir olay. Kesinlikle taraftarın hiçbir şekilde sahaya girmemesi gerekiyor. Maç içindeki olaylar var. Suların atılması olmaması gerekiyor. Başka maçlarda da oldu. Bizim Galatasaray maçında da oldu. Aynı şekilde sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken bırakalım futbolu dışarıda yere düşürülmüş insana vurulmaz. Halil Umut Meler, yere düşmüşken vurulduğunda nasıl yankı oldu. Hukukta eşitlik ilkesi var. Giren taraftarın girmesi yanlış. Etkisiz hale getirilmişken üstüne atlanılması, yumruklanması, kafasının tekmelenmesi yanlıştır. Yargıtay kararlarında postal silah sayılıyor. Hele ki krampon bambaşka bir şey. Adalet Bakanımız 'Adil yargılanması lazım' diyor. Çok doğru. Bizim futbolcularımızla ilgili olsa çıtımızı çıkarmayız ama sonra yine kamuoyu baskısı, taraftar gücü, resmi siteden açıklama yapılıp, hukuk çağrısının aleyhine bir şeyler söyleniyor. Bunlar son derece yanlış. Etkisiz hale getirilmiş bir taraftarın üzerine oyuncu atladığında diğer taraftarlar da bu sefer galeyana gelir. Niye bir şeylerin üstü örtülmeye çalışıyor. Tüm Türk futbol paydaşları tarafsız olmalı. Neden korkuluyor, kaygı duyuluyor. Böyle şeyler milat olsun. PFDK sevkleri niye yapılmıyor' İşte bu baskılardan yapılmıyor. Yoksa çok basit bir olay. Sevkte bile sürekli şu oyuncu sayısı azaltılacak sevkten dolayı gibi bir şeyler söyleniyor. Disiplin müfettişleri olaya karışan insanları sevk eder, kararı PFDK verir. PFDK'nin iradesinin yerine geçip karışan oyuncuların içerisinden ayıklama yaparak sevk edemezsiniz. Bu gayri hukuki bir davranış olur. Kim karışmışsa sevk edersiniz. Buradaki fiil saldırıysa saldırıya göre, kavgaysa kavgaya göre sevk edersiniz."

Ağlanacak hale gülünen bir dramada gibi olduklarının altını çizen Timur, şunları kaydetti: "Bu olayın yaşanmaması ayrı bir konu ama yerdeki insana vuran, koşan insana döner tekme gibi bir şey atmak ayrı bir konu. Sevklerin 2 günde yapılması gerekirken bu baskı yüzünden bunlar oluyor. Sonuçta nasıl sevk edilecek göreceğiz. Kamuoyu baskısı başka baskı siyasilere bile baskı yapılıyor. Seçim öncesi diye federasyona baskı yapıyorlar mı' Adil olan o olsun. Hukuki olan müfettişlerin karışan herkesi sevk etmesi. Karar PFDK'nindir. Döner tekme atmak meşru müdafaa değil. Sevklerin 4'e düşürüldüğünü duyduk. Şimdi de 3'e düşürüldüğü konuşuluyor. Siparişle sevk yapılıyor gibi bir durum söz konusu. Hangi baskıyla yapılıyor. Futbolla seçimin ne alakası var. Futbol futboldur seçim seçimdir. Niye insanlara böyle bir baskı yapıyorsunuz' Galatasaray'ın da 35 milyon taraftarı var. Bunla bunun bir alakası yok."

Timur, saldırı fiilinden en az 3-4 futbolunun PFDK'ya sevk edilmesi gerektiğini dile getirdi. Temennilerinin Fenerbahçe maçına şampiyon olarak çıkmak olduğunu vurgulayan Timur, takımda ciddi bir inanmışlığın olduğuna dikkati çekti. Timur, şampiyonluğu hak ettiklerini düşündüğünü ifade etti. Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmediğini belirten Timur, "Ama bu kendi kararlarıdır, neden böyle şeyleri tartışıyoruz. Ben çağrımı tekrar ediyorum. Madem Süper Kupa'yı yabancı hakem yönetsin deniliyor. Evet yönetsin. Kimin yöneteceği önemli değil, biz her türlü platformda yarışmaya varız. Türk hakemleri daha iyi daha kötü değerlendirmesi için yabancı hakem yönetsin. Ama yabancı hakeme de bir yıl boyunca bu baskıyı yapalım. O nasıl karar verecek, ikisini eşit ölçmemiz gerekir. Türk hakemlerine seslenmek istiyorum, 10 hafta kaygı korku yerine cesur ve cesaretli olsunlar." diye konuştu. AA

Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!

Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu

17.05.2026 23:07:00
Haber Merkezi
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu.

Futbolseverlerin uzun süre unutamayacağı tarihi maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi ve bu sonuçla Eyüpspor adını önümüzdeki sezon da Süper Lig'de mücadele edecek takımlar arasına yazdırdı.



Kadıköy'de oynanan nefes kesen mücadelede Eyüpspor, Legowski ve Metehan'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda geri dönen Fenerbahçe, Fred ve Kerem Aktürkoğlu'nun (2) golleriyle 3-2 öne geçti.



Eyüpspor'a hayat veren gol, 87. dakikada oyuna sonradan giren Talha Ülvan'dan geldi [3940347]. Bu altın değerindeki 1 puanla Eyüpspor puanını 33'e yükselterek Süper Lig'de kalırken; Fatih Karagümrük ve Kayserispor'un ardından lige veda eden son takım Antalyaspor oldu.

Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı

17.05.2026 23:03:00
AA
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı.

7. dakikada Nwakaeme'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda kaleci Velho, topu kornere çeldi.

16. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

18. dakikada Bouchouari'nin ceza yayı çizgisi üzerinden şutunda kaleci Velho'dan dönen topu Onuachu tamamlayarak filelere gönderdi. Ancak bu oyuncu ofsaytta olduğu için gol geçersiz sayıldı.

20. dakikada Pina'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda Velho çelerek yerden havalanan topa sahip oldu.

30. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Pina'nın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta top kaleci Velho'da kaldı.

44. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında arka direkte altıpas içinde Metehan Mimaroğlu'nun kafa vuruşunda top auta çıktı.

45. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun soldan ortasında, altıpas içinde yükselen Traore kafayla topu filelere gönderdi: 0-1

Maçın ilk yarısı, Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada ceza alanı dışından Metihan Mimaroğlu'nun şutunda kaleci Onuralp Çevikkan, iki hamlede topu kontrol etti.

59. dakikada Nwakaeme'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda top kaleci Velho'da kaldı.

76. dakikada Tongya'nın soldan ortasında, ceza alanında Traore'nin kafa vuruşunda kaleci Onuralp Çevikkan topa sahip oldu.

88. dakikada sol taraftan Abdurrahim Dursun'un pasında, yakın mesafeden Tongya kaleci Onuralp Çevikkan'ın solundan filelere gönderdi: 0-2

90+3. dakikada konuk takım farkı 3'e yükseltti. Tongya'nın pasında sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı son çizgisine inen Metehan Mimaroğlu'nun şutunda top filelere gitti: 0-3

Natura Dünyası Gençlerbirliği, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak ligde kaldı. Karşılaşmanın ardından konuk takım, galibiyeti kendilerini Trabzon deplasmanında yalnız bırakmayan taraftarlarıyla kutladı.

Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi

17.05.2026 22:59:00
AA
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

5. dakikada soldan ceza sahasına giren Lang'ın yerden plase vuruşunda kaleci Ali Yanar yatarak uzak direk dibinde topu kornere çeldi.

6. dakikada Sane'nin sağdan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

27. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sol kanattaki Diabate'nin pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

38. dakikada Kaan Ayhan'ın ara pasında topla buluşan Sane'nin ceza sahası sağ çaprazından plase vuruşunda meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



53. dakikada Eren Elmalı'nın pasında topla buluşan Lang'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda kaleci Ali Yanar, meşin yuvarlağı çeldi.

60. dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak, kaleci Batuhan Şen ile karşı karşıya kaldıktan sonra vuruşunu yaptı. Batuhan, bu pozisyonda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Diabate, kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra ceza sahası sol çaprazından aşırtma vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.

80. dakikada Jakobs'un sol kanattan ortasında penaltı noktası civarında yükselen Singo'nun kafa vuruşunda top, üst direğe çarptıktan sonra kaleci Ali Yanar'ın sırtına çarparak kornere gitti.

88. dakikada Ben Ouanes'in pasında topla buluşan Benedyczak'ın ceza yayından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, maçı 1-0 kazandı.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor

17.05.2026 15:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor.

Ali Koç'un tarafsızlık ilan etmesiyle birlikte, mevcut aday profillerine mesafeli duran binlerce kongre üyesinin sandıkta "beyaz oy" kullanarak tarihi bir protestoya imza atmaya hazırlandığı konuşuluyor. Sandıktan çıkacak "beyaz oy rekorunun" yeni seçilecek başkanın meşruiyetini bile tartışmaya açabilir.







Fenerbahçe'de camiası 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi tansiyon bir türlü beklenen seviyeye inmiyor. Her ne kadar sosyal medya merkezli olarak uçuk transfer iddiaları, zengin yönetici adayları isimleri ortaya atılsa da camiada bir "bıkkınlık" hali hakim.






BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK ETKEN

13 yıldır gelmeyen şampiyonluk, 18 yıldır Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kalınması gibi gerçekler alt alta eklendiğinde Fenerbahçe'de "oy atmaya gidip de boşa mı vakit kaybedeyim" havası var. Bir de üstüne "ne olacak ki, seneye gene seçim var" gerçeği de net şekilde masaya konulunca kulislerde "Beyaz Oy Rekoru" iddiası konuşulmaya başlandı.







GEÇERSİZ VE TEPKİ OYU

44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu 6-7 Haziran seçimi tarihin en ilginç oylamalarından birine sahne olabilir. Sandıktan çıkacak "beyaz oy" (geçersiz/tepki oyu) sayısının, adaylardan birinin oy sayısını zorlayabileceği hatta tarihi bir rekor kırabileceği bile iddia ediliyor.







ALİ KOÇ'UN KARARI ETKİLİ

Gelen bilgilere göre Ali Koç'un aday olmayacağını açıklamasının ardından "kimseyi desteklemiyorum, sadece oy kullanmaya geleceğim" çıkışı yaptığı iddiaları, geniş bir seçmen kitlesini "kararsızlar" safına itti. Koç'un tabanındaki üyelerin, ne Aziz Yıldırım ne de Hakan Safi'ye oy vermek istemediği, bu isimlerin sandığa gidip "protesto" amaçlı beyaz oy kullanabileceği belirtiliyor.







NE YILDIRIM NE DE SAFİ

Eski başkan Aziz Yıldırım'ın "Bizim Fenerbahçemiz" sloganıyla yeniden sahaya çıkması ve Hakan Safi'nin "Yüzde yüz adayım, kimse için çekilmem" diyerek girdiği yarışta, her iki ismin de camianın belirli kesimlerinden sert muhalefet aldığı görülüyor.







NORMALDE BİNİN ALTINDA KALIR

Fenerbahçe seçim tarihinde beyaz (geçersiz) oylar genellikle 500-1000 bandını geçmezken, 2026 seçimi için bu rakamın 3-4 bin barajını zorlayabileceği konuşuluyor. 2024 seçiminde geçersiz oy sayısı sadece 602'ydi. Beyaz oylar adaylardan birinin aldığı oya yaklaşırsa, bu durum yeni yönetimin "meşruiyet" tartışmalarıyla göreve başlamasına bile neden olabileceği iddia ediliyor.

Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!

Aziz Yıldırım camiayı sarsacak bir "beka" mesajıyla Fenerbahçe camiasının kalbine korku saldı. 2026-2027 sezonunu sarı-lacivertli kulüp için "köprüden önceki son çıkış" olarak tanımlayan Yıldırım, beklenen şampiyonluğun gelmemesi durumunda kulübün yalnızca sportif bir başarısızlıkla değil; nesil kaybı, ekonomik marjinalleşme ve geri dönülemez bir sosyal kaosla karşı karşıya kalacağını ima ederek "benden başkası yalan" diyerek oy istedi

17.05.2026 13:42:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım camianın kalbine 'korku' salmayı tercih etti.
 
Yıldırım, önümüzdeki sezonun sadece bir şampiyonluk mücadelesi değil, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarma operasyonu olduğunu vurguladı.







YILDIRIM NE DEMEK İSTEDİ
 
Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada 2026-2027 sezonunun Fenerbahçe tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
- 2026-27'de Fenerbahçe'nin şampiyon olma mecburiyeti var. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Eğer o kupayı kaldıramazsak, çok büyük tehlikeler bizi bekliyor. Bu kulüp bir yıl daha başarısızlığı kaldıramaz; camia bölünür, çocuklarımız formadan uzaklaşır.







3 ANA BAŞLIK ORTAYA ÇIKTI
 
Aziz Yıldırım'ın "büyük tehlikeler" olarak adlandırdığı ve kulislerde yankı uyandıran başlıklar şöyle analiz ediliyor:
 
- Nesil Kaybı Riski: Yıldırım, uzun süren şampiyonluk hasretinin yeni nesil taraftarlar üzerindeki etkisinden endişe ediyor. Çocukların Fenerbahçe aidiyetini kaybetmesini "en büyük yıkım" olarak nitelendiriyor.







- Ekonomik ve Sportif Marjinalleşme: Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kalmanın ve rakiplerin mali olarak gerisine düşmenin, Fenerbahçe'yi "sıradan bir kulüp" haline getirmesinden korkuluyor.






- Yönetilemez Kaos Ortamı: Başarısızlığın devamı halinde kulüp içindeki muhalefetin sertleşeceği ve camianın onarılamaz bir kutuplaşmaya sürükleneceği öngörülüyor.






Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı

Beşiktaş’ta rota Madrid, hedef Yunan yıldızlar! Başkan Serdal Adalı’nın bizzat yürüttüğü gizli zirvelerde Benfica’nın gol makinesi Pavlidis ve Sevilla'da kiralık oynayan tecrübeli eldiven Vlachodimos için düğmeye basıldı

17.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı
Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı
Beşiktaş'ta rota Madrid, hedef Yunan yıldızlar! Başkan Serdal Adalı'nın bizzat yürüttüğü gizli zirvelerde Benfica'nın gol makinesi Pavlidis ve Sevilla'da kiralık oynayan tecrübeli eldiven Vlachodimos için düğmeye basıldı. Menajerlerinin "neden olmasın" demesiyle Beşiktaş iki Yunan isme "Kalos Orises!-Hoşgeldiniz" demek için ilk aşamayı atlattı.






Beşiktaş'ta Başkan Serdal Adalı yeni sezonun transferlerinde hata yapmamak için tüm sorumluluğu üstüne aldı. Kaptan Orkun Kökçü'nün de dahil olduğu transfer harekatında rota Madrid'e kırıldı. Adalı, Benfica'nın gol makinesi Vangelis Pavlidis ve Newcastle'ın malı olan ancak Sevilla'da oynayan kaleci Odysseas Vlachodimos ile Yunan rüzgarı estirmek için gaza bastı.






RUI COSTA'DAN FIFA İZNİ ALINDI

Geçtiğimiz hafta Madrid, Beşiktaş'ın transfer geleceğinin şekillendiği gizli iki zirveye ev sahipliği yaptı. Orkun Kökçü'nün babası ve menajeri Halis Kökçü önce Benfica Başkanı Rui Costa ile Serdal Adalı'yı buluşturdu. Adalı, Yunan golcüye talip olduklarını iletti. Rui Costa'dan, Pavlidis ile görüşmek için FIFA iznini aldı.






CANALES'LE İLK GÖRÜŞME

Bu buluşmadan sonra Pavlidis'in menajeri Arturo Canales, Halis Kökçü ve başkan Serdal Adalı ilk resmi görüşmeyi gerçekleştirdi. Başkan Adalı'nın transfer stratejisi net; Pavlidis "evet" dediği an, kulüpler (Beşiktaş-Benfica) arasındaki pazarlıklar başlayacak. İlk plan 20 milyon Euro garanti ücret ve performans bonuslarıyla desteklenen dev bir paket olacak.






KALEYE DE YUNAN İSİM

Transferde Yunan operasyonu sadece Pavlidis'le sınırlı kalmadı. Sergen Yalçın'ın "savunmayı organize edecek, imkansızları değil yenmeyecek golleri çıkaracak ve ayaklarına hakim" bir kaleci profiline en uygun isim Odysseas Vlachodimos için de Madrid'de bir görüşme yapıldı.

Sevilla'da kiralık oynayan Yunan kalecinin menajeri Koukoutrigas, Başkan Adalı ve Halis Kökçü'ye, "Newcastle'ı ikna ederseniz neden olmasın" mesajı verdi.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki tarihi kongre öncesi başkanlık yarışı kızışırken, mevcut başkan Sadettin Saran ve ekibi "yarın seçim yokmuşçasına" vites yükselterek camiayı heyecanlandıran dev hamlelere imza atıyor. Kulisleri hareketlendiren ise Serhou Guirassy dışında Saran yönetiminin Hakan Safi'ye Andrew Robertson ve Malang Sarr için anlaşma noktasına geldikleri bilgisini vermesi oldu

17.05.2026 12:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları saha dışındaki hamleleriyle camiada heyecan yaratmaya devam ediyor. Bir de adaylar Hakan Safi ve Aziz Yıldırım'dan bağımsız olarak aktüel başkan Sadettin Saran ve ekibi 6-7 hazirandaki kongre önceisnde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Başkan Sadettin Saran, "sanki hiç gitmeyecekmis gibi" ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor.







SARAN, FRANK İLE ANLAŞTI
 
Başkan Sadettin Saran'ın Premier Lig ekiplerinden Brentford'u çalıştıran son olarak Tottenham'dan kovulan Thomas Frank ile prensipte anlaştığı ve bir ön protokol imzaladığı belirtiliyor.
 
Ekipte yer alan Ertan Torunoğulları'nın, Dortmund forması giyen Serhou Guirassy için kulübünü ikna ettiği ve oyuncuyla imzalı protokol aldığı iddia ediliyor.
 
Ömer Topbaş'ın ise dünya yıldızları Rafael Leao veya Karim Adeyemi transferlerini bitirmek için son aşamaya geldiği ve Başkan Saran'dan 10 günlük ek süre talep ettiği konuşuluyor.







3 İSİM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
 
Hazırlanan tüm bu protokollerin ortak özelliği, ancak "yeni yönetimin onay vermesi durumunda" resmiyet kazanacak şekilde tasarlanmış olması.
 
Hakan Safi'nin resmi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, mevcut yönetimin şu isimlerle ilgili yürütülen görüşmeler hakkında bilgilendirdiği aktarıldı:
 
- Serhou Guirassy
- Andrew Robertson
- Malang Sarr
 







TOPBAŞ, SAFİ'NİN EKİBİNE
 
Transfer kulislerinin en dikkat çeken söylentisi ise Ömer Topbaş üzerine yoğunlaşıyor. Sadettin Saran yönetimi adına Leao ve Adeyemi görüşmelerini yürüttüğü söylenen Topbaş'ın, Hakan Safi'nin yönetim listesinde yer alabileceği camiada yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

17.05.2026 00:23:00
AA
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

Lewandowski, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "zorluklarla ve yoğun çalışmayla dolu dört yılın ardından" ayrılma zamanının geldiğini belirterek "Görevimin tamamlandığı hissiyle ayrılıyorum.

4 sezon, 3 şampiyonluk. İlk günlerimde taraftarlardan aldığım sevgiyi asla unutmayacağım. Katalonya benim yeryüzündeki yerim. Bu güzel dört yıl boyunca tanıştığım herkese teşekkür ederim.

Kariyerimin en inanılmaz bölümünü yaşama şansını bana veren Başkan Laporta'ya özel teşekkürler. Barça ait olduğu yere geri döndü." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki futbolcu, Barcelona kariyerinde 3 İspanya LaLiga, 3 İspanya Süper Kupası ve 1 İspanya Kupası (Copa del Rey) kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.