logo
13 EKİM 2026

Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol’un tutuklanması futboldaki "Yapı" tartışmalarını alevlendirirken, sessiz kalan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın eski sözleri yeniden gündeme geldi

13.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol'un tutuklanmasıyla "Yapı" tartışmaları yeniden alevlendi. Beşiktaş ve Galatasaray TFF'ye bayrak açarken Fenerbahçe sessiz. Sarı-lacivertlilerde Aziz Yıldırım'ın 2024'teki "Yapı mapı yok" çıkışı gündeme geldi. Başkan'ın yakın çevresine "Bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin demek istedim" dediği öğrenildi.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'sinin 'prens hakemi' Yasin Kol'un da tutuklanması, Türk futbolunda "Yapı" iddialarını yeniden gündeme getirdi. Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç, kendi döneminde sürekli olarak bir yapıdan bahsediyor ve aleyhlerine bir çalışma olduğunu savunuyordu. Son birkaç gündür Galatasaray eski başkanlarından Burak Elmas da bir yapının varlığını iddia etti, hatta zararını kendisinin gördüğünü söyledi.






FENERBAHÇE SESSİZ

Beşiktaş ve Galatasaray yönetimleri yaşananlar sonucunda Hacıosmanoğlu yönetimini dolaylı yoldan da olsa istifaya davet ederken Fenerbahçe cephesi sessiz.






AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİ UNUTULMADI

Bu sessizliğin ardından ise Aziz Yıldırım'ın 2024 yılında kullandığı "Yapı falan yok" ifadesi gündeme geldi. O dönemde Ali Koç yönetiminin sıkça dile getirdiği "Futbolda Fenerbahçe'ye karşı kurulmuş bir yapı var" iddialarına yanıt verirken Yıldırım şu ifadeleri kullanmıştı:






-"Yapı mapı yok. Yapı varsa biziz. Biz organize olacağız, güçlü olacağız ve şampiyon olacağız."






BAŞKAN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Yıldırım'ın, son dönemde yaşananlarla ilgili önüne çıkarılan 2024'teki söylemini revize etmek yerine yakın çevresine "Ben 'yapı yok' derken 'Sürekli ağlayarak bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin' demek istedim" şeklinde ifadeler kullandığı gelen bilgiler arasında.

Galatasaray nasıl bu hale geldi?

Mağazacılıkta altın çağını yaşayan Galatasaray, 2025-26 sezonunda 1,1 milyondan fazla forma satış barajını aşarak kulüp tarihinin en büyük ticari başarısına imza attı

13.10.2026 11:21:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray nasıl bu hale geldi?
Galatasaray nasıl bu hale geldi?
Mağazacılıkta altın çağını yaşayan Galatasaray, 2025-26 sezonunda 1,1 milyondan fazla forma satış barajını aşarak kulüp tarihinin en büyük ticari başarısına imza attı. Rakiplerine fark atan sarı-kırmızılılar; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam forma satışını geride bıraktı. UEFA'nın resmi raporlarında Milan, Juventus ve Dortmund gibi dünya devlerini de geçti.






Galatasaray mağazacılıkta altın çağını yaşıyor. 2020-21 sezonunda pandemi şartlarının da etkisiyle sadece 201 bin bandında forma satan sarı-kırmızılılar, son 4 yılda patlama yaşadı.






GALATASARAY PATLAMA YAPTI

2024-25 sezonunda 925 bin forma satarak rekor kıran Galatasaray, 2025-26 sezonunda ise 1 milyon 137 bin 191 forma satarak 1 milyon barajını aştı. Toplam ürün satışında da 5,1 milyon adede yükselerek rakiplerine büyük fark attı.







BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE ÇOK GERİDE KALDI

Üst üste gelen 4. şampiyonluk sayesinde Galatasaray rekor kırarken, lige kasımda havlu atan Beşiktaş ile 13 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe ise adeta nal topladı.

-Fenerbahçe: 650 bin bandında forma satışı

-Beşiktaş: 400 bin bandında forma satışı

-Trabzonspor: 150 bin bandında forma satışı







RAKİPLERİNE FARK ATTI

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın toplam forma satışı Galatasaray'ın altında kalırken ancak Trabzonspor'un forma satışını da ekleyince ezeli rakiplerini geçebildiler.







AVRUPA'YI SOLLADI

UEFA'nın resmi mağazacılık ve lisanslı ürün raporlarına göre Galatasaray; AC Milan, Juventus, Inter, Borussia Dortmund ve Tottenham gibi dünya devlerini geride bırakarak Avrupa'da en çok satış yapan ilk 10 kulüp arasına 8. sıradan girmeyi başardı.

Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, deplasmandaki yüksek top kayıplarını azaltmak ve savunma zaaflarını çözmek için Hoffenheim ve Trabzonspor maçlarına özel "sıfır risk" stratejisi hazırladı

13.10.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan
Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan
Beşiktaş; Hoffenheim ve Trabzonspor deplasmanlarıyla sezonun en kritik virajına giriyor. Bu sezon dış sahada yaşanan kayıplar ve yüksek top kayıpları sonrası, bir de Kocaelispor maçının kazanılmasına rağmen çalan alarm zilleri Vincenzo Italiano'yu önlem almaya itti. İtalyan teknik adam, dev paketten "sıfır risk" ve özel taktik reçeteyle çıkma planını hazırladı.






Beşiktaş'ı deve dişi gibi bir hafta bekliyor... Siyah-beyazlılar önce Almanya'da Hoffenheim deplasmanına gidecek; UEFA Avrupa Ligi'nde iddialı olduğunu gösterecek... Sonra da Galatasaray'ın 4 gol yediği Trabzon deplasmanından puan ya da puanlar çıkartmaya çalışacak.






ITALIANO İÇİN EN ZORLU DÖNEMEÇ

Kocaelispor karşısında alınan 2-1'lik skor kimseyi memnun etmedi. Ayrıca bu sezon deplasmanlarda alınan sonuçlar da (Zalgiris, Amed ve Alanya yenilgileri) ortada. Italiano için bu hafta adeta siyah-beyazlıların 2026-27 sezonunu şekillendirecek gibi. Peki İtalyan teknik adam bu haftayı nasıl en az hasarla kapatabilir?






BEŞİKTAŞ'IN ZAAFLARI

Maç başına 121.1 top kaybı var ve daha da önemlisi ligde 4 gole neden olan hayati hata yapıldı. Hoffenheim ve Trabzonspor gibi hızlı hücuma çıkan takımlara karşı bu seviyede top kayıpları yapmak ve savunmada bireysel hata üretmenin doğrudan mağlubiyete davetiye çıkaracağı Italiano'nun kafasında yer etmiş durumda.






HOFFENHEIM'I İMHA PLANI

Hoffenheim deplasmanında yüksek fizik kalitesine ve tempoya karşı topun arkasına geçen, alanı kapatan ve rakibin arkasında bırakacağı boşlukları etkili uzun paslarla kullanan bir kontrol oyunu oynamayı planlıyor İtalyan teknik adam.






TRABZONSPOR BÖYLE DURDURULACAK

Trabzonspor'un iç saha baskısını kırmak için ilk 20 dakikada sıfır hata ve sıfır riskli pas prensibi; ceza sahası çevresinde gereksiz top kayıplarını engelleyip skoru tutarak rakibin direncini kırma stratejisi şu anda Italiano için ana plan. Çünkü İtalyan çalıştırıcı iki maçı bir paket olarak görüyor.

Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?

Galatasaray'ın "Almancı" eski futbolcusu Kerem Demirbay, Galatasaray maçından önce bir röportaj verdi

11.10.2026 13:58:00
Haber Merkezi
 
Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?
Kerem Demirbay'ın Galatasaray sözleri ne anlama geliyor?
Galatasaray maçı öncesi "Düşündüklerimi söylesem her yer patlar, herkes yutuyor" diyerek ortalığı karıştıran, tepkiler üzerine de "Almanca düşünüyorum, Türkçeye çeviriyorum" sığınağına çekilen Kerem Demirbay'ın savunmasını gazetemizin danıştığı dilbilimciler çökertti.






Galatasaray'ın "Almancı" eski futbolcusu Kerem Demirbay, Galatasaray maçından önce bir röportaj verdi. Arka arkaya 4 kez şampiyon olduğu dönem hakkında Kerem, "Düşündüklerimi söylesem var ya, her yer çok büyük patlar. Dışarıdan göründüğü gibi değil" ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine kendisine yöneltilen "Nasıl?" sorusuna ise "Onu söyleyemem. Herkes yutuyor, inan bana" cevabını verdi.






Aldığı tepki sonrasında dün "özür" mesajı yayımlamak zorunda kaldı. Yetmedi, bugün de Kasımpaşa formasıyla Galatasaray taraftarlarınca yuhalanınca "Yanlış anlaşıldım. Mali, maddi konusunu ifade etmek istedim, bazen Almanca düşünüyorum, Türkçeye çeviriyorum. Kesinlikle öyle söylemek istemedim. Ne kendime ne kardeşlerime ne hocamıza ne de taraftarımıza saygısızlık etmem" dedi.






Almancıların dil kayması (örneğin kelime sırasını karıştırmak, mecazları yanlış kullanmak veya teknik terimleri oturtamamak) anlaşılabilir. Ancak Kerem'in kurduğu cümleler karmaşık dilbilgisi yapıları değil; son derece net ve doğrudan anlam içeren kalıplar:

"Düşündüklerimi söylesem her yer patlar" Almancadaki "Wenn ich sage, was ich denke, explodiert hier alles" ifadesinin birebir karşılığıdır.







"Onu söyleyemem. Herkes yutuyor, inan bana" Almancadaki "Das kann ich nicht sagen. Alle schlucken das [glauben das], glaub mir" ifadesine karşılık gelir.






Gazetemizin bilgisine başvurduğu dilbilimci Hakan Sebastian Dinçol'a göre Kerem Demirbay'ın açıklamasındaki sorun seçtiği münferit kelimeler değil, kurduğu kurgu ve yarattığı gizem. Dinçol'a göre bu düşünce Almanca zihinde kurulmuş ve Türkçeye çevrilmiş olsa bile her iki dilde de aynı kapıya çıkıyor.

Fenerbahçe direkten döndü


 
Fenerbahçe büyük bir riskin eşiğinden döndü... Transfer döneminin son günlerinde 30 milyon Euro'luk bonservisle sarı-lacivertlilerin gündemine gelen Scott McTominay, Manchester'da kalp ameliyatı geçirdi. Napoli'de takımla çalışmalara başlasa da İskoç yıldızın yaşadığı bu kritik sağlık süreci, Fenerbahçe'nin potansiyel bir mali ve idari krizden nasıl kurtulduğunu gözler önüne serdi.

10.10.2026 18:28:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe direkten döndü
Fenerbahçe direkten döndü

Transferin son günlerinde Fenerbahçe için herkesi şaşırtan bir Scott McTominay gündemi oluştu… Cihan Kamer'in İtalya'ya gittiği, Napoli ile masaya oturduğu ve 30 milyon Euro'ya işi bitirmeye çalıştığı iddia edilmişti. Daha dedikodunun ortaya atıldığı gün McTominay'ın ayaklarında kabarcık sorunu olduğu, küçük bir operasyon geçirip sahalara döneceği öne sürüldü.







İtalyan basını uyanık mı uyanık!

O dönemde İtalyan basını, "Fenerbahçe sakat Oosterwolde'yi Roma'ya göndermek istedi" haberleri yaptı... Ancak Türk basını, "Napoli, kalbinden sorunlu McTominay'ı Fenerbahçe'ye göndermek istedi" haberlerini yazmadı.
O McTominay başarılı bir kalp ameliyatı geçirdi. Napoli Kulübünden yapılan resmi açıklamada, "McTominay'ın geçirdiği ek muayeneler, oynamaya hazır olduğunu gösterdi. Bu nedenle oyuncu, takımla birlikte antrenmanlara başladı" ifadeleri kullanıldı.







Ameliyat oldu

İskoç Millî Takımı'nın kaptanı, kalp ritim bozukluğu nedeniyle Manchester'da ameliyat oldu. Ağustos sonundan beri sahalardan uzak kalan McTominay'ın sahalara ne zaman döneceği ise henüz belli değil. Tıbbi açıdan kalbe yapısal bir zarar vermeyen bu tür müdahalelerde sporcuların kalp kapasitesi etkilenmiyor. Maç eksiğini kapattıktan sonra performans kaybı yaşamadan eski seviyesine ulaşması beklenebilir. Ancak 30 milyon Euro bonservis ve yüksek yıllık ücret paketinde sıfır riskli, hemen katkı verecek "hazır" bir yıldız arayan Fenerbahçe için bu transfer büyük bir belirsizliğe ve potansiyel bir krize yol açabilirdi.







Hastalığı neydi?

McTominay, Ağustos ayında Napoli'nin Como'ya 2-1 yenildiği Serie A maçının 56. dakikasında oyundan çıkarılmıştı. Kalbinde hafif ve iyi huylu bir aritmi tespit edildi ve düzeltici tedaviye başlandı. Uzmanlara göre, aritmi, kalbin çok hızlı veya çok yavaş atması veya kalp atışının düzensiz olması durumunu gösteriyor.

John Duran'ın durumu içler acısı

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Fred’in Jhon Durán’ın antrenman disiplinsizliğini ifşa etmesinin ardından Kolombiya'da kıyamet koptu. Ünlü gazeteci Javier Hernández Bonnet, Durán için "Zengin değil, hasta" dedi. Gazeteci Juan José Buscalia ise genç forvetin etrafındaki çevrenin kendisini Maradona gibi zehirleyeceğine dikkat çekti.
 

10.10.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
John Duran'ın durumu içler acısı
John Duran'ın durumu içler acısı
Fenerbahçe'den Brezilya'nın Atlético Mineiro takımına transfer olan Fred'in katıldığı bir podcast programında Jhon Jader Durán'ın antrenman disiplinsizliğini ifşa etmesi, Kolombiya basını tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Fred, Charla Podcast yayınında Durán'ın kendisine "Zaten zenginim, koşmama gerek yok, rahatım. Hayatımı ve ailemi kurtardım" dediğini aktardı.






Kolombiya'da Blu Radio'da yayınlanan Blog Deportivo programında konuşan ünlü gazeteci Javier Hernández Bonnet, Fred'in açıklamalarının ardından Durán'ın zihniyetini ağır bir dille eleştirdi: "Evet, o zengin değil; hasta. Bunu tüm saygımla söylüyorum: Ona yardım etmesi gerekenler yakın çevresi ve arkadaşlarıdır. Eğer hayalperest olup 'Ben zaten milyonerim' diye düşünürseniz, o paranın bir gün tükenebileceğini aklınıza bile getirmezsiniz."






Gazeteci Juan José Buscalia ile yaptığı değerlendirmede Diego Armando Maradona örneğini veren Bonnet, genç yıldızın etrafındaki tehlikeye dikkat çekti:

"Bugün çok milyoner olabilirsiniz ama bu kafa yapısıyla o statüyü korumanız imkansız. Çoğu zaman asıl zehir, etrafınızdaki insanlarda yatar. Umarım ona söz geçirebilecek birileri çıkar. Bu durum, tam anlamıyla Maradona fenomeni; onu ölene kadar sömürenlerin yarattığı bir tablo."






Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu

Galatasaray’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi idari ve finansal ceza batağına çekmek için Kerem Aktürkoğlu transferinde dev bir tuzak kurduğu iddia edildi

10.10.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu transferinin perde arkasından dev bir iddia çıktı. Bu transferde Galatasaray'ın izlediği strateji ortalığı karıştırdı. Sarı-kırmızılıların, Hakan Safi üzerinden yapılan imaj hakkı ödemelerini haber alıp Fenerbahçe'nin idari ve finansal ceza alması amacıyla ön alım hakkından (ROFR) bilerek vazgeçtiği öne sürüldü.






Kerem Aktürkoğlu'nun attığı taş, ürküttüğü kuşa değmedi... Fenerbahçe, geçen sezon başında eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun ısrarıyla Galatasaray'ın eski oyuncusunu Benfica'dan transfer etti.






Ancak bu sezon başında Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yapılan Kerem transferi yüzünden UEFA'dan bir ceza aldı. Daha sonra Kerem'in sözleşmesi Hakan Safi'den Fenerbahçe'ye geçti. Çünkü diğer türlü sıkıntı yaratmaya devam edecekti.

Aziz Yıldırım son divan kurulunda, Kerem yüzünden ceza almalarını şu şekilde açıkladı:






"UEFA'dan gelen cezanın sebebi... Bizimkiler yanlış bildirmişler. UEFA, 'Yüzde 70 oran bildirmen lazım' diyor; bizimkiler yüzde 84 bildirmişler ve artı Kerem Aktürkoğlu. Cezanın sebebi bunlar. 'Türkiye'den bir kulüp şikayet etti' dediler. 11 milyon euro ceza kestiler. İtiraz edince 7 milyona indi, 4'ünü aldılar, 3'ünü de alacaklar."






Asıl iddia ise Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu transferinde Fenerbahçe'yi tuzağa düşürdüğü… Kerem Aktürkoğlu transfer olduğu dönemde Fenerbahçe, milli oyuncunun anlaşmasını TFF'ye iletti… Burada dikkat çeken; TFF'ye bildirilen, Benfica'ya ödenecek 22.5 milyon euro artı 2.5 milyon euro'luk bonservis bedelinin yanında milli oyuncunun maaşıyla ilgili bildirilen rakamlar (bazılarına göre asgari ücret, bazılarına göre imaj hakkı sözleşmede yer almıyordu) oldu.






TFF o dönemde Fenerbahçe'den "çifte sözleşme" şüphesiyle bir savunma istedi… Basına yansıyan rakamlarla sözleşmede yazan rakamlar arasında çelişki olduğu iddiası araştırıldı. Fenerbahçe savunmasını yaptı. Savunma TFF tarafından kabul edildi. Kerem'e lisans çıkarıldı.






Ancak yine iddiaya göre Kerem'in sözleşmesinde yazan rakam bir şekilde Galatasaray'a ulaştı… Sarı-kırmızılılar da hemen Fenerbahçe'nin transferine izin verdi. Hatta o dönemde Genel Sekreter Eray Yazgan, "Büyüklük bizde kalsın" tarzında bir açıklama yaptı.






İddiaya göre Galatasaray cephesi, Hakan Safi'nin kendi şirketinden yaptığı "imaj hakkı" ödemesinin farkındaydı… Bunu da doğrulatmıştı. Fenerbahçe'nin ve Kerem'in harcama limitleri ile ilgili ceza alması için apar topar FRoR (ilk satın alma hakkı) hakkından vazgeçildi.

Singo meselesi arapsaçına döndü

Galatasaray'da Wilfried Singo’nun durumuyla ilgili Kulüp Doktoru Yener İnce'nin "Kronik sakatlığı yok" açıklaması Fotospor'un haberini akıllara getirdi. Tıbben kronik kabul edilmese de uzmanlar Fildişili stoperin yaşadığı kas dengesizliğine dikkat çekiyor. Singo'nun sakatlık tablosu ne anlama geliyor, pratikte süreç nasıl işliyor?

09.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Singo meselesi arapsaçına döndü
Singo meselesi arapsaçına döndü
Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Singo'nun futbol hayatı bitmedi... Tehlikede de değil. İddia edildiği gibi tıbbi açıdan 'kronik sakat' olma durumu da yok. Ancak kulüp sağlık kurulu ve atletik performans antrenörleri Fildişili oyuncunun kas dengesizliğini bir türlü düzeltemedikleri için Singo sık sık sakatlanıyor.






Her ne kadar Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Oyuncu üstünden köpürtülen bir algı oldu. Ancak geçen seneki sakatlığıyla ilgisi olmayan yeni bir sakatlık yaşadı. Kronik sakatlığı yok." dese de gerçekler bambaşka bir duruma işaret ediyor.






Gazetemiz, Singo'nun durumunu konunun uzmanı Dr. Halil İhsan Kotan'a sormuştu. Aldığımız cevap şuydu:

"Tıbbi açıdan kronik sakat değil... Kıkırdak aşınması, bağ kopması veya geçmeyen kemik ya da eklem problemleri için 'kronik' denir. Singo'daki durum ise kas dengesizliği. Pratik açıdan evet, kronik sakat bile diyebiliriz..."






Tıpta "kronik sakatlık", aynı dokunun, eklemin veya kas grubunun sürekli tekrarlayan şekilde deforme olması veya iyileşememesi durumudur. Yener İnce'nin belirttiği gibi Singo'nun geçen sezon sol arka adalesinden, bu sezon ise sağ arka adalesinden sakatlanması teknik olarak yeni/farklı bir travmadır. Bu nedenle tıbbi literatürde buna "kronik" denmez.






Ancak Singo'nun her iki bacağından da üst üste ciddi adale sakatlığı yaşaması (sağ-sol fark etmeksizin), vücudun biyomekaniğinde veya kas dengesinde (biyomekanik yüklenme dengesizliği) bir hassasiyet olduğuna işaret ediyor. Yani tıbben "farklı sakatlıklar" olsa da atletik performans dayanıklılığı açısından bir soru işareti yaratıyor.

Beşiktaş'ın stoperini Nubel buldu!

Uluslar Ligi'nde devleri dize getiren Yunanistan'ın savunmadaki kulesi Konstantinos Mavropanos, Beşiktaş’ın radarına girdi

09.10.2026 11:22:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın stoperini Nubel buldu!
Beşiktaş'ın stoperini Nubel buldu!
Uluslar Ligi'nde devleri dize getiren Yunanistan'ın savunmadaki kulesi Konstantinos Mavropanos, Beşiktaş'ın radarına girdi... Siyah-beyazlıların Alman kalecisi Nübel'in, Championship'te fırtınalar estiren Yunan stoper için teknik direktör Vincenzo Italiano ve kulüp profesyoneli Graf'a tavsiyede bulunduğu öğrenildi.






Uluslar Ligi'nin sürprizi Yunanistan oldu... Almanya'yı deplasmanda yendiler, iç sahada berabere kaldılar. Sırbistan'ı deplasmanda yendiler, Hollanda'ya yenilmediler.






Komşunun bu performansının sırrı ise defansın göbeğinde oynayan Konstantinos Mavropanos oldu. Öyle ki Beşiktaş'ın Alman kalecisi Nübel bile Championship'te oynayan Yunan stoper için Italiano'ya ve Graf'a sinyali çaktı.






Graf zaten Almanya'nın Yunanistan'a sahasında 1-0 yenildiği maçı izliyordu... Ancak Mavropanos'un gösterdiği performans, diğer maçlarda çok daha dikkatli gözlerle izlenmesine neden oldu.

Stoper olmasına rağmen bu sezon Championship'te 7 maçta 4 gol atan Mavropanos, Uluslar Ligi'nde de kendisinden beklentilerin çok üzerine çıktı. Beşiktaş'ın transfer listesine en tepeden girdi.







Championship'te bu sezon çıktığı 7 maçta 4 gol (2.45 xG beklentisi) kaydetti. Gollerinin 3'ünü kafayla, 1'ini sol ayakla buldu.

Ligde %66, Uluslar Ligi'nde ise %70 hava topu kazanma oranı yakaladı.

Uluslar Ligi'nde maç başına 9.3 tehlike engelleme ve 1.8 şut engelleme istatistiğiyle geçilmez oldu.







Geriden oyun kurma becerisinde Uluslar Ligi'nde %92, ligde ise %88 pas isabeti yakalayarak modern stoper profilini tam anlamıyla sahaya yansıttı.

Maç başına ortalama 8.6 km mesafe kateden ve 34.4 km/s maksimum hıza ulaşan Yunan stoper, atletizmiyle de Italiano'nun ön alanda basan hareketli savunma anlayışına birebir uyum sağlıyor.

Archie Brown küllerinden böyle doğdu

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Archie Brown, İsmail Kartal’ın taktik dokunuşuyla Premier Lig devlerinin radarına girdi. Tedesco kurgusunda rotasyona hapsolan İngiliz sol bek; top kaybını 11,9’dan 8,8’e düşüren savunma disiplini, 35,1 km/s'lik hızı ve atletizmiyle Nottingham Forest ile Chelsea’nin iştahını kabartıyor.

09.10.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown Fenerbahçe'de uçuyor mu, yoksa AC Milan'ın elinden kapılan Brown zaten oynaması gereken sistemde mi oynuyor? Geçen sezon Tedesco onu kullanamadı mı, yoksa İsmail Kartal mı doğru kullanıyor?

Sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor, kendisine takım aranıyordu. Şimdi ise Premier Lig ekiplerinin gözdesi olduğuna dair iddialar var. İstatistikler bize ne söylüyor?






İngiliz sol bek uçmuyor; aksine Tedesco'nun rotasyon oyuncusundan Kartal'ın omurga parçasına dönüştüğü doğru taktik kurguda gerçek potansiyelini sergilemeye başlıyor.

Tedesco, Archie Brown'dan çizgiye inip skor üretmesini ve ceza sahasına topsuz koşular atmasını bekledi. İsmail Kartal ise oyuncuyu 4'lü savunmanın sol beki olarak daha derli toplu, yerleşik ve pozisyon sadakati yüksek bir role yerleştirdi. Oyuncunun top kayıpları 11,9'dan 8,8'e geriledi.






1,90 m boyundaki bir oyuncunun 35,1 km/s hıza ulaşabilmesi, 90 dakika başına 10,2 km katetmesi ve 16,1 depar atması Premier Lig'in geçiş temposu için biçilmiş kaftan.

Özellikle Nottingham Forest ve Chelsea tarzı fizik kalitesi yüksek takımların kendisini istediğine dair haberler gündemdeyken, İngiliz olmasının da katkısıyla iyi bir transfer yapabilir.

Devam eden bonservis pazarlıklarında 25-30 milyon euro bandının konuşulmasını sağlayan şey, skorerliğinden ziyade oyun disiplini ve savunma güvenilirliği.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.