logo
07 KASIM 2026

Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi

Aziz Yıldırım'ın "motive edeyim" deyip bir de kadrosuna karıştığı Göztepe maçında alınan yenilgi sonrasında başkan kayıplara karıştı, kadroya ellemedi ve Fenerbahçe'nin galibiyeti geldi.

07.11.2026 12:23:00
Haber Merkezi
 
Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi
Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi
Fenerbahçe'nin Göztepe'ye yenildiği maçtan önce Aziz Yıldırım'ın Dirk Kuyt'ın kadrosuna müdahale ettiği iddia edilmişti… Hatta Yıldırım'ın motivasyon konuşması yaparken Greenwood'u dağıttığı, İngiliz oyuncunun bu yüzden sahada olmak istemediği bile konuşulmuştu.






Yıldırım'ın Göztepe maçından önce Kuyt'ın işine karışarak Kanté-İsmail ikilisini bozup, Muriqi'nin yerine de Lukaku'yu yazdığı iddiaları Liverpool maçından sonra yeniden gündem oldu.






Çünkü her ne kadar Lukaku 11 başlasa da, maçı koparan isim 3 Liverpool'lunun üzerinden attığı golle Vedat Muriqi oldu. Gecenin kahramanı ise Yıldırım'ın "Oynamasın" diyerek Göztepe maçında yedeğe aldığı İsmail Yüksek'ti.






Aston Villa maçında sahanın en kötüsü olan Yüksek, Kanté ile beraber oynadığında ve kendisine doğru görev verildiğinde ne kadar etkili bir silah olduğunu gösterdi. Liverpool orta sahasını adeta tek başına ezdi geçti; zaten UEFA da kendisini maçın oyuncusu seçti.






Aziz Yıldırım'ın Göztepe maçından sonra Emre'nin de isteğiyle Liverpool maçından önce motivasyon için Samandıra'ya gitmediği ve 11'e karışmadığı öğrenildi. Bu sayede Fenerbahçe'nin galibiyeti geldi.

Emre Belözoğlu'nun yeni Fenerbahçe'si

Emre Belözoğlu, geri döndüğü Fenerbahçe'sinin önce röntgenini çekti, sonra da reçetesini hazırladı. Yazdığı reçeteye harfiyen uyulursa başarı kaçınılmaz olacak

07.11.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Emre Belözoğlu'nun yeni Fenerbahçe'si
Emre Belözoğlu'nun yeni Fenerbahçe'si
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu tam donanımlı bir şekilde göreve başladı... Öyle ki hiç vakit kaybetmeden takımın röntgenini çekti ve acilen üzerinde durulması gereken 4 maddeyi belirledi. Sarı-lacivertlilerde Emre'nin dokunuşları şu 4 ana madde üzerinde olacak:






- Fenerbahçe'nin dalgalı, özgüvenini kaybetmiş ve zaman zaman fiziksel olarak sinen yapısı tarihe karışacak. Emre ilk olarak takımın reaksiyon verme gücünü, saha içi reaksiyon süresini ve ikili mücadele kazanma oranını en üst seviyeye çıkaracak. Fenerbahçe, rakiplerin kolaylıkla koşturduğu, rahat pas yaptığı bir ekip olmaktan çıkıp rakibini hataya zorlayan boğucu bir alan presi kimliğine bürünecek.






- Geride ve orta alanda yapılan top kayıpları, bu sezon takımın en büyük kangreni. Belözoğlu'nun felsefesi basit oynamak, topu ayağında ezdirmemek ve doğru zamanda dikey pası aramak üzerine kurulu. Bu sayede riskli bölgelerdeki tehlikeli kayıplar minimuma indirilecek.






- Hücumla savunma arasındaki mesafe açılarak rakiplerin bu koridorları otoban gibi kullanmasına izin verilmeyecek. Emre Hoca, takımı kompakt tutan, bloklar arası mesafeyi 25-30 metreye sabitleyen katı bir savunma disiplini getirecek.






- Oyuncuların üzerindeki ölü toprağını atacak olan Belözoğlu; formayı isme göre değil, son damlasına kadar hak edene veren adaletli ve agresif yönetim anlayışıyla camiayı yeniden kenetleyecek.






Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü

Beşiktaş'ta işler sarpa sarmaya başladı... 

07.11.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü
Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü
Beşiktaş'ta işler sarpa sarmaya başladı... Çünkü Kasım geldi. Siyah-beyazlılar için artık Kasım, teknik direktörlerin iflas ettiği, yapının altının boş olduğunun ortaya çıktığı acı günlerin başlangıcı gibi.






Beşiktaş, Vincenzo Italiano'yu takımın başına önce iyi bir takım yapsın diye getirdi... Ancak şimdiye kadar getirilen tüm teknik adamlar, Van Bronckhorst ve Solskjaer dahil, iyi takımlar kurdular. İlk haftalarda fırtına gibi estiler, ancak daha sonra Kasım bitmeden lige veda ettiler.






Italiano'da da aynısı olur mu bilinmez ama İtalyan teknik adamın Celtic maçından sonra yaptığı itiraflar akıllara zarardı. Sanki Beşiktaş teknik direktörü değil de yorumcusu gibiydi.

Yeni hocalarla yapılan fırtına gibi başlangıçlar her sezon, gelen ve giden yönetimlerin derin kadro planlaması yapmamasını gizleyen bir göz boyamaya dönüşüyor.







11-13 kişilik iskelet kadro, yoğun fikstür ve Avrupa temposunu kaldıramıyor; kulübe kalitesi yetersiz olduğu için takım Kasım'da fiziksel ve mental olarak çöküyor.






Italiano'nun maç sonu açıklamaları bir liderin çözüm planından ziyade dışarıdaki bir yorumcunun çaresiz itirafları gibiydi. Bu da soyunma odasında iplerin koptuğunun göstergesi gibi.

Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek

Galatasaray’da Batrakov fırtınası zirveyi sarstı; genç yıldız parladıkça yönetimdeki koltuk savaşı kızıştı
 

05.11.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek
Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek
Galatasaray'ın yeni transferi Alexey Batrakov her geçen gün üstüne koya koya ilerliyor. Genç yıldız parladıkça da başarıdan pay sahibi olmak isteyenlerin de koltuk peşinde koşanların da sesleri çok daha yüksek çıkmaya başladı.






Hayat tam da Başkan Dursun Özbek'in istediği gibi gidiyor... Önce Metin Öztürk ile Abdullah Kavukçu kavga etti, ikisi de istifa edip gitti. Yönetim içinde her daim "Başkanlık sonra bende" diyen Öztürk de yok, futbolda transferleri üstlenen Kavukçu da.






Üstüne bir de Stuttgart galibiyeti geldi, ballı kaymak oldu. Nasıl olmasın ki? İki gol atan Batrakov bizzat Başkan Özbek'in kontenjanından alındı haberleri sürekli pompalanıyor. O kontenjanı açan da süreci yöneten de Başkan Özbek'in kardeşi ve Cenk Ergün üzerinden Galatasaray Liseli bir menajer. Yani Başkan Özbek'in transferi vermek istediği iki isim.






Batrakov üzerinden bir süreç daha yaşanıyor... Kavukçu ile iktidar mücadelesini kaybeden ve istifa eden İbrahim Hatipoğlu geri dönmek istiyor. Kendi ekibini de geri getirmek amacında. Bu yüzden Batrakov üzerinden bir "Ayhan Akman keşfetti, Hatipoğlu çok daha önce almak istiyordu" PR'ı başladı.






Çünkü Kavukçu'nun bıraktığı koltuk Galatasaray'da en az başkanlık koltuğu kadar değerli. Genç Rus ise adeta hayal aleminde. İki gol attığı Stuttgart maçından sonra 1 milyon kişiye ulaşan sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı:






"Hayaller gerçek oluyor. Bu anları yaşadığım için kendimi şanslı hissediyor ve şükrediyorum. İstanbul'da bir harika gece daha..."






Deniz Undav provokatör olduğunu kabul etti

Barış Alper'le kavga edip provokasyon yapan, Stuttgart'ın Türk Milli Takımı'nı reddeden kaptanı Deniz Undav'dan "Ortalığı karıştırmak her zaman iyidir" itirafı geldi

05.11.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Deniz Undav provokatör olduğunu kabul etti
Deniz Undav provokatör olduğunu kabul etti
Stuttgart kaptanı Deniz Undav, dün gece Barış Alper'in üzerine yürüyüp provokasyon çıkardı... Türk Milli Takımı'nı reddeden golcü, maçtan sonra "sahte ıslık" yaygarasının içine kendisini çekmeye çalışan Alman basınına beklemediği bir cevap vererek, "Umurumda değil" dedi.






Ancak Barış Alper ile kavgasını "Orada olmak, ortalığı karıştırmak her zaman iyidir" diyerek özetleyen Undav, gazetemizin "provokatör" manşetinin ne kadar doğru olduğunu kanıtladı.

Galatasaray'a karşı alınan 2-0'lık Şampiyonlar Ligi mağlubiyetinin ardından Undav, "Neden bu kadar az gol attığıma dair yorum yapamam. Gerçekten bilmiyorum," diye konuştu.






Çabalarına rağmen hâlâ formunu bulamadığını itiraf eden Undav, "Üzerinde çalışmaya çalışıyorum ama olmuyor. Bir türlü kendimi toparlayamıyorum" dedi.

Undav'ın Stuttgart'ın hücum oyunundaki rolü son zamanlarda değişti. Düzenli olarak şut çekmek yerine, giderek daha çok asist yapmaya odaklandı. Angelo Stiller'in sakatlığı nedeniyle forvet oyuncusu artık oyun kurmada daha fazla sorumluluk üstleniyor.






"Bunu yapabilirim. Başkalarının göremediği birçok şeyi görüyorum" diyen Undav, pas yeteneğin kendi kendine övdü. Takım arkadaşlarının hareketlerinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Alman futbolcu, "Ben pasları verebilirim, onların sadece koşuları yapmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.






Almanya Milli Takımı'na çağrılma umudu olup olmadığı sorulduğunda ise Undav, kısaca "Hiç yok!" diye yanıtladı. Gerekçesini ise şu sözlerle değerlendirdi: "Gol atmadan kadroya alınmak zor."






Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı

Greenwood karşısında rezil olan sol bek Tsimikas için Liverpool taraftarları, oyuncunun bir daha İngiliz ekibinin formasını giymemesi için kampanya başlattı.
 

05.11.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Liverpool teknik direktörü, Milos Kerkez'i dinlendirmek için Tsimikas'ı tercih etti; ancak İspanyol teknik direktör, Yunan sol bekin Fenerbahçe karşısında zorlanmasını taraftar gibi izledi.






30 yaşındaki oyuncu, sol kanatta Greenwood tarafından adeta perişan edildi ve ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde İngiliz oyuncuyu bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için şanslıydı.






Ayrıca, 76 dakika sahada kaldığı süre içinde hiç müdahale yapmadı, hiç çalım atmadı ve sekiz kez top kaybetti. Bu performansı nedeniyle Liverpool taraftarları çok öfkelendi.

"Tsimikas tam bir baş belası..." diye yazdı bir kişi.






"Tsimikas geçen sezon Roma'da forma şansı bulamadı, yine de biz onun geri dönüp bizim için düzenli olarak oynayabilecek kadar iyi olduğunu düşündük. Bana güç verin" diye yazdı bir taraftar.






Hatta bazıları Yunan defans oyuncusunun bir daha asla kulüp için oynamaması gerektiğini söyledi ve Andy Robertson'ın gönderilmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.






"Tsimikas bir daha asla kırmızı forma giymemeli. Ocak ayında mutlaka bir sol bek transfer etmeliyiz," diye talep etti bir başkası. Bir diğeri de aynı fikirde olduğunu belirterek, "Tsimikas ve Gomez bir daha asla Liverpool için oynamamalı. İkisi de berbat" dedi.

"Robertson'ı gönderip Tsimikas'ı tutalım. Kesinlikle berbat bir oyuncu" diye yazdı beşinci bir kullanıcı.

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!

Tek neden Göztepe karşısında alınan yenilgi sonrasında puan farkının 9 olması değil; pek çok nedenden dolayı kapısı çalınan teknik adamlar Fenerbahçe'yi reddetti. Sonunda Emre Belözoğlu'nda karar kılındı

04.11.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe'nin artık bir hocası var... Emre Belözoğlu. Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe yenilgisi sonrasında bir kaç toplantı yaptı. Bu toplantıların ana gündem maddesi teknik adamdı. İstifa ya da benzer konular hiç konuşulmadı. Aziz Yıldırım tek bir emir verdi: "Tribünlerin sesini kesecek" bir isim bulun.






Ancak şimdiye kadar yapılan görüşmelerde Sergio Conceicao dahil hiçbir teknik adam "evet" demedi. "Yönetim istifa" seslerini susturacak herhangi bir teknik direktör kapı aralamadı.






Bu yüzden de son çare Emre Belözoğlu'nun kapısı çalındı. Çünkü Conceicao dahil Yıldırım yönetimini reddetmek için üst düzey teknik direktörlerin pek çok nedeni vardı:






* Yönetimin Mayıs'ta görevi bırakacak olması,
* Yabancı kısıtlaması, kontenjanın dolu olması,
* Kulübün maddi olarak zorda olması,
* Tribünlerin yönetim ve takıma küsmesi.






Üstteki maddeler sadece öne çıkanlar... Ayrıca hiçbir üst düzey teknik adam; sezon devam ederken kendisinin kurmadığı, liderin 9 puan gerisinde kalan ve devre arasında da istediği bütçeyi vermeyen bir takıma gelmek istemedi.






Sadece bu kadar da değil; pek çok teknik adam sadece sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğuna oturup kariyerini riske atmak istemedi.






Bu yüzden Fenerbahçe şimdiye kadar sadece "camianın evladı" Emre Belözoğlu'na kaldı.

Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Trabzonspor'da savunma koçluğuna getirilen Jerome Boateng, Zidane ve Arteta gibi basamakları teker teker tırmanmayı hedefliyor

04.11.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Çifte Şampiyonlar Ligi ve dünya şampiyonu Jerome Boateng, Trabzonspor'da Thomas Reis'in ekibine katılarak Zidane ve Arteta'nın yolundan gitmeyi tercih etti.






Thomas Reis'in ekibine dahil ettiği dünya ve çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu Jerome Boateng, geleceğin Zinedine Zidane'ı olmak için kolları sıvadı.






Alman efsane, savunma koçluğundan başlayan bu stratejik adımıyla Fransız yıldızın kariyer basamaklarını tırmanışını izleyecek gibi görünüyor.






Reis, Boateng'in rolünü şu sözlerle özetledi: "Temel sorumluluk alanı savunma. İster 5'e 5 çalışma olsun ister sayısal üstünlük içeren taktik antrenmanlar, doğrudan müdahale ediyor, hataları düzeltiyor ve tavsiyelerde bulunuyor. O buraya sahaya duba dizmeye gelmedi, bizi daha iyi hale getirmek için geldi."






Doğrudan A takım sorumluluğunu alarak kısa sürede yıpranan eski yıldızların aksine Boateng, uzmanlık alanından (savunma) antrenörlüğe adım atarak Zidane ekolünü izlemeyi seçti.






Zinedine Zidane'ın Real Madrid'de alt kademelerden ve idari görevlerden başlayarak üst üste üç Şampiyonlar Ligi zaferine uzanması veya Mikel Arteta'nın Pep Guardiola'nın yanında pişerek Premier Lig'in zirvesine yürümesi, bu geçişe örnek teşkil ediyor.






Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı erken başladı

04.11.2026 10:13:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!
Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım her ne kadar "Devam etmeyeceğim" dese de herkes biliyor ki Fenerbahçe şampiyon olursa kalır… Ancak buna rağmen yönetiminin içinde yer alan Barış Göktürk şimdiden başkanlık çalışmalarına başladı.






Fenerbahçe'de başkanlık yarışı erken başladı. Aziz Yıldırım daha kendi ekibi içinde birlik kurabilmiş değil… Yaz aylarında yapılan seçimde önce aday olan, ancak seçilemeyeceğini anladığı için [Yıldırım'ın] yanına giren Barış Göktürk, içeride başkanlığa hazırlanıyor.






Her ne kadar Başkan Yıldırım'ın başarılı olması durumunda devam etmek istediğini bilse de Göktürk, sosyal medyada adaylığı için yapılan dedikodulara da sessiz kalıyor.

İlk etapta Göktürk, Yıldırım yönetiminde güçlü görünmeye çalıştı. Hatta öyle ki Mahmut Uslu ile Kulüpler Birliği toplantılarına bile gitti. Ancak şu anda tüm gücünü yitirdi.







Yıldırım, Uslu ve Cihan Kamer gibi isimlerle kulübü yönetirken Göktürk ve diğer birkaç isim, ancak her şey gerçekleştikten sonra haberdar oluyor.

Bu durum İsmail Kartal'ın seçiminde de ortaya çıktı… Yeni teknik direktör görüşmelerinde de. Göktürk şu anda bir yol ayrımında… Yıldırım'la devam eder ve başarısızlık gelirse kötü yönetilen bir yönetimin kötü bir yöneticisi olarak seçime girmek zorunda kalabilir.







Ancak şimdi istifa ederse de bu kez "Yıldırım'a destek olmak üzere görev aldı, ancak ilk sarsıntıda kaçtı" denebilir. Bu yüzden Göktürk en doğru hamleyi hesaplıyor.






Barış Göktürk'ün Haziran ayında bir sürpriz olmazsa şimdiden adaylık çalışmalarına başladığını söyleyebilirim.

Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir

Beşiktaş taraftarları çok seviyor ancak Junior Olaitan, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun üzerinde durduğu dinamik 8 numara profilinin çok dışına çıkmaya başladı

03.11.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir
Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir
Gazetemiz birkaç gündür bu konunun üzerinde duruyor... Beşiktaş'ın Ocak ayında orta sahaya yapılması düşünülen Joe Willock ile Nicolas Raskin transferlerinin Junior Olaitan'ı nasıl yedek kulübesine sürüklediğini işliyor.






Ancak önceki akşam 2-2 biten Kasımpaşa maçı gösterdi ki, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun aklındaki 8 numara Olaitan değil.

Öyle ki, Italiano Olaitan'dan 6'ya yakın bir 8 oynamasını istiyor; ancak Beninli oyuncu bunun tam aksine 10'a yakın bir 8 gibi oynuyor. Raskin ve Willock'un tam aksine.






Italiano'nun, Olaitan'ı çıkarıp Oh'u oyuna almasını "Olaitan'ı çıkardım. Zaten bütün maç boyunca ikinci forvet gibi oynadı" diyerek açıklaması, adeta Beninli oyuncuya tepkisini de bir şekilde ortaya koydu.






Olaitan 63 dakikada sadece 36 dokunuş yaptı ve oyunun merkezinde kayboldu. Daha da çarpıcı olanı; savunma katkısı yani müdahale, blok, uzaklaştırma, pas arası ve kazanılan top istatistiklerinin tamamının sıfır (0) olmasıydı. Modern futbolda Italiano gibi dinamik, alan presine ve 8 numaradan iki yönlü katkıya dayalı bir sistem oynatan hocalar için bu kabul edilemez bir lüks.






Maçı 0 şut, 0 kilit pas ve 0.04 xA ile kapatması da bir başka sıkıntı oldu. 22/27 (%81) pas yüzdesi fena durmasa da, 7 pası ön alanda atabilmiş olması oldukça az.






3 kez top kaptırması ve 6 ikili mücadelenin sadece 2'sini kazanabilmesi, fiziksel ve taktiksel olarak 8 numara disiplininden ne kadar uzaklaştığını açıkça kanıtlıyor.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.