Asgari ücretin alım gücü 10 ayda 7 bin 726 TL eridi
Asgari ücretlinin alım gücü enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. DİSK Araştırma Merkezi’nin yayımladığı son rapora göre, asgari ücretin yılın ilk 10 ayındaki enflasyon kaybı 7 bin 726 liraya ulaştı.
03.11.2026 22:37:00 / Hasan Gündoğdu
TÜİK’in Ekim ayı verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 29,77, aylık enflasyon ise yüzde 2,58 olarak açıklandı. DİSK-AR da verilerin ardından hazırladığı Enflasyon Bülteni’ni kamuoyuyla paylaştı.
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.