logo
14 HAZİRAN 2026

Beşiktaş kazanarak turladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i sahasında 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı.

31.08.2023 22:58:00 / Güncelleme: 31.08.2023 23:19:32
Anadolu Ajansı
Beşiktaş kazanarak turladı
Beşiktaş kazanarak turladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ikinci maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i 1-0 mağlup eden Beşiktaş, bir sezonun aranın ardından yeniden Avrupa kupalarında gruplara kaldı.

2021-2022 sezonunda Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip aynı sezonda ligi 6. sırada tamamladığı için bir sonraki sezon Avrupa'da mücadele etme hakkı kazanamadı.

Geçen sezon Avrupa'ya gidemeyen siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarını kayıpsız atlatarak gruplara kalmayı başardı.

Avrupa'da fire vermedi

Beşiktaş bu sezon Avrupa'da oynadığı 6 maçı da kazandı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde karşılaştığı tüm rakiplerini mağlup ederek Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonda gruplara kalmayı başaran Beşiktaş, 2. ön eleme turunda Arnavutluk temsilcisi Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla geçerken, 3. ön eleme turunda da Azerbaycan takımı Neftçi'yi 3-1 ve 2-1 yendi.

Siyah-beyazlı takım son olarak Dinamo Kiev'i saf dışı bıraktı ve bu sezonki Avrupa macerasında oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Aboubakar, Avrupa'da gollerine devam ediyor

Beşiktaş'ı Dinamo Kiev karşısında 52. dakikada attığı golle öne geçiren Vincent Aboubakar, bu sezonki tüm gollerini kaydettiği Avrupa arenasını yine boş geçmedi.

Maçı tek golünü atan Aboubakar, sezonun ilk golünü UEFA Avrupa Konferans Ligi İkinci Turu'nda Arnavutluk ekibi Tirana karşısında kaydetmişti. Neftçi ile oynanan üçüncü tur maçlarında da birer gol atan Kamerunlu oyuncu, Dinamo Kiev maçlarında birer gol kaydederek bu sezon 5. gol sevincini yaşadı.

Ligde henüz golü bulunmayan siyah-beyazlı oyuncu, VavaCars Fatih Karagümrük'le oynanan sezonun ilk maçında bir penaltı vuruşunu gole çevirememişti.

Beşiktaş formasıyla Avrupa'da 11. golünü atan Aboubakar, 1 gol daha atması halinde 12'şer golle Beşiktaş'ın Avrupa'da en golcü yabancı oyuncuları olan Bobo ve Ricardo Quaresma'yı yakalayacak.

Aboubakar'dan Lucescu'ya tepkili gol sevinci

Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar, 52. dakikada attığı golün ardından sevincini Dinamo Kiev yedek kulübesinin önünde yaşadı.

Bükreş'te oynanan ilk maçın ardından "Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık." şeklinde açıklama yapan Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun önüne Omar Colley'le giderek sevinen Kamerunlu oyuncu, yan ve dördüncü hakemlerin araya girmesine rağmen sevincine devam edince sarı kart gördü.

Lucescu daha sonra AA'ya yaptığı açıklamada, "Beşiktaş'a değil, Afrika Milli Takımı'na karşı oynadık" ifadelerinin tamamen yanlış anlaşıldığını, bunu Beşiktaş'ı yüceltmek için söylediğini açıklamıştı.

Güneş, Dinamo Kiev'i İstanbul'da bu kez yendi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2015-2016 sezonunun ardından bir kez daha İstanbul'da ağırladığı Dinamo Kiev'i bu kez eli boş gönderdi.

Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Ukrayna temsilcisini Beşiktaş Park'ta ağırlayan Güneş rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı. Siyah-beyazlı ekip, Kiev'de oynanan maçta ise rakibine 6-0 yenilmişti.

Galatasaray hangisini getirecek?

Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor

13.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray hangisini getirecek?
Galatasaray transfer piyasasında Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimleri sosyal medyayı kasıp kavururken, Kemerburgaz koridorlarında yaşanan dev krizin ve menajerlik savaşlarının perde arkası aralandı! Sarı-kırmızılı taraftarlar "hangisini getireceğiz?" sorusunun cevabını merakla beklerken; bu iki dünya yıldızını kulübe sunan menajer ile yönetimdeki en yakın çalışma arkadaşı Abdullah Kavukçu'nun Dursun Özbek duvarına çarptığı ortaya çıktı.






Galatasaray transfer kulisleri, menajerlik oyunları ve yönetim içindeki güç savaşlarıyla çalkalanıyor. Son günlerde sarı-kırmızılı taraftarların heyecanla takip ettiği Eduardo Camavinga ve Khephren Thuram isimlerinin arka planındaki gerçekler, Kemerburgaz ve kulüp koridorlarındaki derin bir fikir ayrılığını ortaya çıkardı.






GETİRİM DİYE ORTAYA ÇIKAN MENAJER

Sosyal medyada sürekli pompalanan ve taraftarı heyecanlandıran Camavinga ile Khephren Thuram isimlerini Galatasaray'a sunan ve "bu oyuncuları getiririm" diyerek kulübün kapısını çalan isim A.B.

Camavinga'nın haklarını elinde bulunduran Stellar menajerlik şirketiyle Galatasaray'ın geçmişte de birçok iş birliği bulunuyor. Ancak bu operasyonda köprü görevini üstlenen A.B. Bilindiği üzere bu menajer, daha önce sarı-kırmızılı kulübe Przemyslaw Frankowski transferini de getiren isim olarak tanınıyor.






KABUKÇU TOPLANTIYA BİLE KATILMADI

İşin asıl çarpıcı kısmı ise yönetim ve Kemerburgaz ayağında yaşanıyor. Menajerin kulüpte en yakın çalıştığı isim, yönetim kurulu üyesi Abdullah Kavukçu. Ancak Kavukçu'nun kulüp içindeki kredisinin son dönemde ciddi şekilde sorgulandığı iddia ediliyor.

KAVUKÇU PASİVİZE Mİ EDİLDİ?

Son olarak Başkan Dursun Özbek ile Teknik Direktör Okan Buruk arasında gerçekleştirilen kritik transfer zirvesine Abdullah Kavukçu'nun alınmaması dikkat çekti. Bu hamlenin yankıları sürerken, Kavukçu'nun son yönetim kurulu toplantısına da katılmaması kulislerdeki "kriz" iddialarını güçlendirdi.






BİLGİ YA DA GİRİŞİM BULUNMUYOR

Taraftarın sosyal medyada adeta nöbet tuttuğu Camavinga ve Thuram isimleri için kulüp kaynaklarından gelen bilgi net... şu an için resmi bir ilgi ya da girişim söz konusu değil. İsimlerin tamamen Bu menajer ve ekibi tarafından gündemde tutulduğu, Kemerburgaz'ın ise bu isimlere karşı mesafeli olduğu belirtiliyor.






GETİREN DEĞİL GÖTÜREN ÖNEMLİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer stratejisinde radikal bir değişikliğe gitti. Şu aşamada kulübe mali yük getirecek yeni yıldızlar yerine, eldeki yüksek maliyetli veya kadroda düşünülmeyen oyuncuların gönderilmesini öncelik olarak belirledi. Yani Özbek, şu an için "getiren değil, götüren" isim arıyor.






BAŞKAN ÖZBEK ÖNCE "SATAN" ARIYOR

Başkan Özbek, tıpkı ünlü menajer George Gardi'ye yaptığı gibi Bu menajere de Abdullah Kavukçu'dan bağımsız olarak şu net mesajı iletti:






- Önce eldeki oyuncuları satıp kulübe rahat bir nefes aldırın, eldekileri götürün; geleceklere daha sonra bakarız.

Galatasaray'da transferin önünü açacak tek formülün oyuncu satışı olduğu bu restle kesinleşirken, bu menajer ve Abdullah Kavukçu cephesinin bu hamleye nasıl bir karşılık vereceği ise merak konusu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor


 
Amatör branşları profesyonel bir yapıya kavuşturmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, iddialara göre basketbol şubesini gözden çıkardı. Futbol dışındaki branşları yönetmeye talip olan güçlü şirketlere kapıyı sonuna kadar açan Yıldırım, kulüp tarihinin en büyük şube devri için bombayı patlattı. Basketbol şubesini Ali Koç’un kalesi olarak bilinen 1907 Fenerbahçe Derneği’ne resmi olarak teklif ettiğini açıkladı.

13.06.2026 15:27:00
Haber Merkezi
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor

Fenerbahçe'de futbol dışındaki branşların bütçeye getirdiği mali yük, yönetim katında radikal kararlar alınmasına neden oldu. Her yıl amatör şubeler nedeniyle bütçede büyük açıklar veren sarı-lacivertli kulüpte, Başkan Aziz Yıldırım'dan camiayı sarsacak bir hamle geldi. Yıldırım, kulübü bu mali yükten kurtarmak adına basketbol şubesini açıkça Ali Koç ile özdeşleşen 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teklif ettiğini duyurdu.







Kulübün mali sürdürülebilirliği adına amatör şubelerin şirketleşmesi ya da güçlü sponsorlar tarafından tamamen üstlenilmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, kapıyı dışarıya sonuna kadar açtı. "Futbol dışındaki branşları idare etmek isteyen şirketler varsa gelsinler konuşalım" diyerek net bir çağrıda bulundu.







Açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise erkek ve kadın basketbol şubelerinin geleceğiyle ilgili oldu. Amatör şubelerin bütçeyi zorladığını her fırsatta dile getiren ve bir anlamda bu yükten kurtulmak isteyen Aziz Yıldırım, basketbolun yönetimini camianın en güçlü STK'sına emanet etmeye hazır olduğunu belirtti.







Yıldırım, Mustafa Koç'un kurduğu ve uzun yıllar Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği'ne resmi bir teklif götürdüğünü itiraf ederek, "Basketbolu 1907 Derneğine teklif ettim" dedi.
Fenerbahçe'nin kurumsal aklı ve finansal gücü olarak bilinen, Fenerium ve 1907 Tribünü gibi dev projeleri kulübe kazandıran 1907 Fenerbahçe Derneği'nin bu tarihi teklife ne yanıt vereceği ise büyük merak konusu.







Aziz Yıldırım'ın masaya koyduğu bu radikal teklif sonrası dernek yönetiminin çalışmaları başlattığı ve sarı-lacivertli camianın şimdi pürdikkat bu yanıta kilitlendiği öğrenildi.
Fenerbahçe basketbolu şirketleşerek 1907 Derneği'nin yönetimine mi geçecek? Kulüp siyasetini de kökten değiştirecek bu hamlenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.

Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'

Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya’dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

13.06.2026 13:11:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

Hollanda Liginde Fortuna Sittard formasıyla 10 Mayıs'ta sahaya çıkarak lig tarihinin en genç futbolcusu unvanını alan 2009 doğumlu Gani Büyükhan, sarı-lacivertlilerin radarına girdi.







İkilinin "Geleceğin dünya starı olacak, sakın kaçırmayalım" diyerek yönetime sunduğu 16 yaşındaki harika çocuk için gaza basıldı.

Fenerbahçe'de yeni dönemin yapılanması için kollar sıvanırken, teknik direktör olarak göreve gelmesi beklenen Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan flaş bir transfer raporu geldi. İkilinin hedefi Hollanda Ligi'nde tarihe geçen 2009 doğumlu Türk asıllı Belçikalı futbolcu Gani Büyükhan oldu.







HOLLANDA LİG TARİHİNE GEÇTİ

Kuyt ve Çetinkaya'nın radarına giren 16 yaşındaki Gani Büyükhan, geçtiğimiz aydan bu yana Hollanda futbolunun zirvesinde en çok konuşulan isimlerden biri.

Fortuna Sittard forması giyen genç yetenek, 10 Mayıs'ta oynanan maçta sonradan oyuna dahil olarak Eredivisie tarihinde forma giyen en genç Belçikalı oyuncu unvanını eline geçirdi. 2009 doğumlu oyuncu, bu hamlesiyle aynı zamanda kulüp tarihinin de en genç forma giyen ikinci oyuncusu olmayı başardı.







GELECEĞİN BÜYÜK YILDIZ ADAYI OLDU

Fenerbahçe'de idari ve teknik yapılanmada aktif rol alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya, oyuncunun kumaşından oldukça etkilendi.

Yönetime sunulan raporda, 16 yaşındaki futbolcunun "geleceğin büyük yıldız adaylarından biri" olduğu vurgulanarak, oyuncunun haklarının bir an önce alınması gerektiği ifade edildi.







UKRAYNALI MENAJER SHABLII'DEN HAMLE

Gani Büyükhan'ın Hollanda'da tarihe geçen bu çıkışı, menajerlik dünyasını da ayağa kaldırdı. Avrupa piyasasında ağırlığı bulunan ünlü Ukraynalı menajer Vadim Shablii, genç yıldız adayının potansiyelini fark ederek elini çabuk tuttu ve Gani'nin menajerlik haklarını resmi olarak bünyesine kattı.







ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAMLE BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin, Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'nın ısrarcı olduğu bu transfer için Shablii ile kısa süre içinde temas kurup kurmayacağı ise merak konusu. Genç yıldızın transfer pazarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.

Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı

13.06.2026 13:00:00
Haber Merkezi
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı. Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve scout ekibinin uzun uğraşlarla hazırladığı 13 kişilik transfer listesini tamamen veto etti. İtalyan çalıştırıcı, modern veri biliminden uzak ve "ilkokul seviyesinde" bulduğu tüm eski raporları tek kalemde çöpe attırdı.






Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğuna oturan Vincenzo Italiano, ayağının tozuyla Ümraniye'de "temizlik" harekatı başlattı. Kulübün Sergen Yalçın ve Serkan Reçber döneminde oluşturduğu transfer hafızasını ve veri tabanını inceleyen İtalyan çalıştırıcı, karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı.






SERKAN REÇBER BİR YERLERE GETİRDİ

Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve eski sportif direktör Serkan Reçber'in scout ekibiyle birlikte belirli bir noktaya kadar getirdiği 13 oyunculuk liste, Italiano engeline takıldı. Deneyimli teknik adam, bu listedeki hiçbir oyuncunun kendi oyun sistemine uymadığının altını net bir şekilde çizdi.






MODERN FUTBOLDA YERİ YOK

Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre; Italiano'nun Yalçın-Reçber döneminde kulübün datasına yüklenen scout raporlarını okuduğunda adeta küplere bindiği öğrenildi. Bazı raporlardaki oyuncu analizlerini "ilkokul seviyesinde" bulan İtalyan hocanın, futbolun modern veri ve bilim dünyasından uzak, son derece vasat ifadelere sert tepki gösterdiği iddia edildi.






"MUZ ORTA YAPIYOR" İBARESİ VAR

Raporda yer alan ve İtalyan teknik adamı hem kızdıran hem de gülümseten bazı basit analizlerin şu seviyelerde kaldığı öne sürüldü:

- İyi oyuncu ama geri koşmuyor.
- Muz orta yapıyor ama ortası kısa kalıyor.






LİSTEDEKİ TÜM İSİMLERE VETO

İtalyan teknik adamın, modern futbolun gereksinimlerini karşılamaktan uzak bulduğu raporların ardından listedeki tüm isimlerin üzeri tek kalemde çizildi. Aralarında dünya yıldızlarının ve basında sıkça Beşiktaş ile anılan isimlerin de bulunduğu o 13 kişilik liste ise şu şekilde:






ÜZERLERİ ÇİZİLEN 13 İSİM

Facundo Medina
Zuriko Davitashvili
Felix Correia
Altay Bayındır
Oğuz Aydın
Granit Xhaka
Patrik Schick
Leonardo Balerdi
Yusuf Sarı
Jhon Durán
Tolu Arokodare
Malang Sarr
Álex Grimaldo

File'nin Efeleri'nden büyük başarı


 
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi. Fransa, 2020 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatlarında şampiyon olmuştu. Filenin Efeleri ilk maçı ABD'ye karşı 3-1 kaybetmişti. 

13.06.2026 11:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi.
Ay-yıldızlılar, Kanada'nın başkenti Ottawa'da oynanan maçı 25-23, 27-25, 25-21 setlerle kazandı.

Milliler, 14 Haziran Pazar günü ilk etaptaki üçüncü maçını TSİ 02.30'da İtalya, son maçını da TSİ 21.30'da Kanada ile yapacak.

İşte kadrolar

Hakemler: Hector Ortiz (Porto Riko), Jiang Liu (Çin)

Türkiye: Murat Yenipazar, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Gökçen Yüksel, Ahmet Tümer (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mirza Lagumdzija)

Fransa: Iyekbekedo, Brizard, Henno, Magnin, Boyer, Clevenot (Ramon, Tizi-Oualou, Gueye, Duflos Rossi, Pujol)

Setler: 25-23, 27-25, 25-21

Süre: 96 Dakika
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.