logo
15 TEMMUZ 2026

Beşiktaş-Trabzon maçı Çulcu'nun

10.08.2001 00:00:00
 
Birinci Süper Lig'de ilk hafta maçlarında düdük çalacak hakemler şöyle:

Bugün:

20.00 Beşiktaş-Trabzon.........: Mustafa Çulcu

Yarın:

Göztepe-Bursa........: Ali Uluyol

G.Birliği-D.Bakır: Metin Seval

Ç.Rize-Kocaeli...: Ünsal Çimen

F.Bahçe-Samsun...: Erol Ersoy

Pazar:

İstanbul-Malatya...: Mutlu Çelik

Denizli-Y.Yozgat...: Selçuk Dereli

Antalya-Ankaragücü........: İsmet Arzuman

Gaziantep-G.Saray.........: Bülent Uzun

Trabzonspor, Adidas ile el sıkışmak üzere


 
 
Trabzonspor’da yönetim sponsorlukta devrim niteliğinde bir adıma imza atarak dünyaca ünlü giyim devi Adidas ile el sıkışmak üzere.

15.07.2026 16:57:00
Haber Merkezi
 
 Trabzonspor, Adidas ile el sıkışmak üzere
 Trabzonspor, Adidas ile el sıkışmak üzere

Trabzonspor sponsorluk alanında da dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Macron ve Joma dönemlerinin ardından bordo-mavililer, dünyaca ünlü giyim markası Adidas ile yeni sezon için masaya oturdu.

Daha önce Puma ile yapılan iki görüşmenin maddi anlaşmazlıklar nedeniyle olumsuz sonuçlanmasının ardından, ibre tamamen Adidas'a döndü. Resmi imzalar henüz atılmasa da Adidas temsilcileri anlaşmanın sağlandığını belirtiyor.

Kalite gelecek

Trabzonspor yönetiminin temkinli yaklaştığı bu dev anlaşma, kulübe hem ciddi bir maddi gelir hem de yüksek kalite getirecek. Yeni sezonda Fenerbahçe'ye sunulan forma kalitesinde ürünlerin üretileceği ve bu durumun fiyatlara da yansıyacağı gelen bilgiler arasında. Sürecin kısa sürede netleşmesi beklenirken, erken duyulan bu gelişmenin mevcut forma satışlarını ise çok az da olsa etkileyebileceği tahmin ediliyor.

Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın


 
Buenos Aires'in kentleşmesinin içine gömülmüş bir şehir olan Escobar'da, Arjantinli taraftarlar geçtiğimiz Pazar gecesi bir İngiliz bayrağı çıkarıp ateşe verdi. Bayrak yanarken, etraftakiler korna çaldı, davullara vurdu ve "zıplamayan İngilizdir" diye bağırdı. Elbette herkes havaya sıçradı. İstersen sıçrama! Orası Escobar...

15.07.2026 16:35:00 / Güncelleme: 15.07.2026 16:39:52
HASAN GÜNDOĞDU
 
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın
Arjantin-İngiltere maçına bir de bu gözle bakın

Atlanta'da İngiltere ile Arjantin arasında bu gece saat 22.00'da başlayacak yarı final maçı, futbol tarihindeki en büyük rekabetlerden biri. Uluslararası derbi adeta... 1986'da Maradona'nın İngiltere'ye karşı attığı "Tanrı'nın Eli" golüyle doğan bu rekabet, spor tarihindeki en yoğun rekabetlerden biri aynı zamanda...

İntikam yeminleri

İngiliz taraftarlar o yenilginin intikamını almak ve Arjantinliler ise takımlarının Lionel Messi'nin muhtemelen son Dünya Kupası maçını kazanmasını sağlamak için can atıyor. Arjantin için ise bu, 44 yıl önce Falkland Savaşı'ndaki acı yenilgiyle körüklenen bir rekabet.

İskoçlar Arjantin tarafında!

İngiltere Dünya Kupası yarı finaline ulaşır ulaşmaz, İskoç taraftarlar Arjantin'e sonsuz bağlılık yemini etmeye başladı. Oysa İskoçya, Birleşik Krallık'ın bir parçası. Bu Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden üç Avrupa ekibinden biri... Diğer ikisi Türkiye ve Çekya... Şimdiden ülkenin bayrağının beyaz ve gök mavisi renkleri Glasgow'dan Perth'e kadar sokaklarda görülmeye başlandı.
Sınırın kuzeyindeki İngiliz düşmanı İskoç ruhlar, Arjantin'in Liverpool'da oynayan kilit orta saha oyuncusunun soyadının Mac Allister olduğunu fark eder etmez, neredeyse manevi bir akrabalık kuruyor!

Falkland Savaşı da etkilememiş

1982'deki Falkland Savaşı sırasında İskoç Muhafızları İkinci Taburu'ndan sekiz asker, Tumbledown Dağı Muharebesi'nde gece çatışmalarında öldürüldü. Peki, 44 yıl sonra İskoç taraftarları neden atalarının savaştığı ülkeyi destekliyor?
İngiltere Başbakanı Sir Keir Starmer, tüm İskoçları bir kez olsun dayanışma göstermeye çağırıyor ancak bu boş bir çağrı!

Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül ile 1'er yıllık sözleşme imzaladı.

15.07.2026 10:57:00
İhlas Haber Ajansı
 
Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı
Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül'ü kadrosuna kattı
Trendyol 1. Lig'de yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Iğdır FK, Dino Hotic ve Soner Gönül ile 1'er yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren 1. Lig ekiplerinden Iğdır FK, transfer çalışmalarına da devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip, son olarak Bodrum FK forması giyen Dino Hotic ile Samsunspor'da oynayan Soner Gönül'ü kadrosuna kattı.



Soner Gönül'ün transferine ilişkin açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Samsunspor forması giyen Soner Gönül ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Soner'e ailemize hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında nice başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dino Hotic transferiyle ilgili yapılan açıklamada ise, "Kulübümüz, son olarak Bodrum FK forması giyen Dino Hotic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Dino'ya ailemize hoş geldin diyor, yeşil-beyazlı formamız altında nice başarılar diliyoruz" denildi.

Nihat Kahveci gözaltına alındı

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından "kasten yaralama" iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Kahveci ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Eşinin ise şikayetçi olmadığı öğrenildi   

14.07.2026 14:30:00
İHA
 
Nihat Kahveci gözaltına alındı
Nihat Kahveci gözaltına alındı
Olay, dün Sarıyer Uskumruköy Mahallesi'ndeki bir restoranda meydana geldi.

İddiaya göre ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Nihat Kahveci'nin eşi Fulya Sever Kahveci ile görüştü. Fulya Sever Kahveci'nin, eşiyle aralarında çıkan tartışmada tokat atıldığı ve kendisine şişe fırlatıldığını beyan ettiği, ancak ifade vermek istemediği, şikayetçi olma konusunda kararsız olduğunu, doktor raporu almayı ve emniyete gitmeyi kabul etmediği öğrenildi.

Nihat Kahveci hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, eşinin ise şikayetçi olmadığı öğrenildi. Gözaltına alınan Kahveci, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Arjantin, İsviçre'yi uzatmalarda mağlup ederek yarı finale yükseldi

2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin, normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümlerinde bulduğu gollerle İsviçre'yi 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

12.07.2026 10:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Arjantin, İsviçre'yi uzatmalarda mağlup ederek yarı finale yükseldi
Arjantin, İsviçre'yi uzatmalarda mağlup ederek yarı finale yükseldi
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin, normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümlerinde bulduğu gollerle İsviçre'yi 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

FIFA 2026 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile İsviçre, Kansas City Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Arjantin, 10. dakikada Alexis Mac Allister'ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda İsviçre, 67. dakikada Dan Ndoye ile eşitliği sağlarken, 72. dakikada da Breel Embolo'nun gördüğü kırmızı kartla 10 kaldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca uzatmalara geçildi. Arjantin, 112. dakikada Julian Alvarez ve 120+1. dakikada da Lautaro Martinez'in kaydettiği gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Arjantin, Dünya Kupası yarı finalinde İngiltere ile mücadele edecek.

Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti


2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Norveç ile İngiltere, ABD'nin Miami şehrindeki Miami (Hard Rock) Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmayı İngiltere, uzatmalarda attığı golle 2-1 kazandı. 

12.07.2026 02:50:00 / Güncelleme: 12.07.2026 03:14:15
HASAN GÜNDOĞDU
 
Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti
Norveç efsanesi de çeyrek finalde bitti

Norveç, Fas ile birlikte FIFA 2026 Dünya Kupası'nın çeyrek finale çıkan en dikkat çeken ekiplerinden biriydi. Fas, Kanada'yı 3-0, Norveç ise 5 kez Dünya Kupasını kazanan Brezilya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale uzanmıştı.
Fas rüyası, Katar 2022'de olduğu gibi yine Fransa'ya takıldı. Bundan 4 yıl önce Fas'ı yarı finalde 2-0 yenen Fransa, bu kez çeyrek finalde rakibine aynı tarifeyi uyguladı. Fransa, grup maçlarında Ousmane Dembele'nin hat-trick yaptığı maçta Norveç'i de 4-1 ile geçmişti. Ancak Norveç, gruplardan ikinci takım olarak çıkmış, son 32'de Fildişi Sahili'ni 2-1, son 16'da ise Brezilya'yı yine aynı skorla saf dışı bırakmıştı. Bu kez rakip, 1966'dan bu yana Dünya Kupası ile yanıp tutuşan İngiltere'ydi. 
 

 
İlk gol Norveç'ten
 
Maçın 36. dakikasında Norveç, Andreas Schjelderup'un ayağından şık bir golle öne geçti. Bu gole 45+2'de Meksika maçının yıldızı Jude Bellingham karşılık verdi. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Bellingham uzatmalarda 93. dakikada bir kez daha sahne aldı ve skoru 2-1'e taşıdı. Böylece İngiltere yarı finale uzandı. Norveç efsanesi de sona erdi.
İki takımın birer golü faul nedeniyle VAR'dan döndü ve iptal edildi.

Norveç'in FIFA 2026 Dünya Kupası'nda önceki maçlarda 7 gol atan yıldızı Erling Haaland bu maç etkisiz bir futbol sergiledi. Nitekim uzatma dakikalarında da oyundan alındı. 
 
Norveç, Ro yani kürek çekme sahneleriyle Dünya Kupası'nda statlara damga vurdu. Heia Norge (Haydi Norveç) şarkısı kafalara kazındı. Paraguay, Yeşil Burun Adaları ve Fas ile birlikte bu kupanın yıldız takımlarından biri olarak saygın bir edindi. 

 
MAÇIN KARNESİ
 
 
Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)
 
Norveç: Nyland, Ryerson (Dk. 60 Aursnes), Ajer, Heggem (Dk. 91 Ostigard), Moller Wolfe (Dk. 90 Pedersen), Berge, Odegaard, Berg, Schjelderup (Dk. 68 Nusa), Haaland (Dk. 106 Larsen), Sörloth (Dk. 68 Bobb)
 
İngiltere: Pickford, Konsa (Dk. 89 Rodgers), Stones, Guehi, O'Reilly (Dk. 86 Spence), Anderson, Rice (Dk. 46 Eze), Madueke (Dk. 46 Saka), Bellingham (Dk. 111 Burn), Gordon (Dk. 71 James), Kane
 
Goller: Dk. 36 Schjelderup (Norveç), Dk. 45+2 ve Dk. 93 Bellingham (İngiltere)
 
Sarı kart: Dk. 117 Ajer (Norveç)

İspanya 88'de yarı finale uçtu


 
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya, Belçika'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İspanya'yı yarı finale çıkaran golü oyuna girdikten 2 dakika sonra 88. dakikada Merino attı. 
 

11.07.2026 00:19:00
Haber Merkezi
 
İspanya 88'de yarı finale uçtu
İspanya 88'de yarı finale uçtu

2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya, Belçika'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Los Angeles Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı 1-1 sona eren mücadelede İspanya'nın gollerini Fabian Ruiz ve Merino attı. Belçika'nın tek golü ise De Ketelaere'den geldi. İspanya yarı finalde, Fas'ı eleyen Fransa ile eşleşti. Fransa ile İspanya arasındaki yarı final mücadelesi Dallas'ta 14 Temmuz'da TSİ 22.00'de oynanacak.

İlk gol İspanya'dan

İspanya aradığı golü 30. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atakta, Pedro Porro altı pas önündeki Olmo'ya pasını attı. Olmo'nun şutunda kaleci Courtois'ten dönen topu, Fabian Ruiz yakın mesafeden yaptığı vuruşla ağlara yolladı.
Belçika, ilk yarıdaki ilk tehlikeli atağında, 41. dakikada beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Castagne'nin ön direğe yaptığı ortada De Ketelaere topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı.

Merino 2 dakikada golü attı

İkinci yarıda dengede giden maçta İspanya'ya yarı finali getiren golü Merino attı. 86. dakikada oyuna giren Mikel Merino, yalnızca 2 dakika sonra topu ağlara yolladı. Merino, Cubarsi'nin şutunda, kaleci Lammens'ten dönen topu yakın mesafeden ağlara gönderdi.
Merino, son 16 turunda da İspanya'nın Portekiz'i 1-0 yendiği maçta 85. dakikada oyuna girmiş ve 91. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirmişti.

Courtois sakatlandı

Belçika kalecisi Thibaut Courtois sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın 71. dakikasında yerini Senne Lammens'e bıraktı. Sol bacağındaki sakatlık nedeniyle maça devam edemeyen Courtois, yedek kulübesine gelirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Unai Simon'un gol yememe serisi sona erdi

Dünya Kupası'nda en uzun süre gol yememe rekorunu kıran İspanya kalecisi Unai Simon da turnuvada 650 dakika sonra kalesinde gol gördü.
Unai Simon, Dünya Kupası'nda bu maçtan önceki son golü 2022 Dünya Kupası son grup maçında Japonya karşılaşmasının 51. dakikasında Tanaka'dan yemişti.

İspanya ilk golünü yedi

İspanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk golünü çeyrek finalde Belçika'dan yedi.
Bu maça kadar şampiyonada gol yemeyen tek takım olarak yoluna devam eden İspanyollar bu ünvanını Belçika maçında kaybetti.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Los Angeles

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, James Mainwaring (İngiltere)

İspanya: Simon, Pedro Porro, Laporte, Cubarsi, Cucurella, Fabian Ruiz (Dk. 55 Pedri), Baena (Dk. 55 Ferran Torres), Rodri, Olmo (Dk. 86 Merino), Yamal, Oyarzabal (Dk. 79 Williams)

Belçika: Courtois (Dk. 71 Lammens), Mechele, De Cuyper (Dk. 60 Seys), Castagne, Ngoy, De Bruyne (Dk. 86 Saelemaekers), Vanaken (Dk. 60 Lukaku), Raskin, Trossard (Dk. 60 Witsel), Doku, De Ketelaere

Goller: Dk. 30 Fabian Ruiz, Dk. 88 Merino (İspanya), Dk. 41 De Ketelaere (Belçika)

Sarı kartlar: Dk. 43 Cubarsi (İspanya), Dk. 85 De Bruyne, Dk. 90+5 Witsel (Belçika)

Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı

Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.

10.07.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.



Çorum ekibinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum FK forması altında başarılı bir kariyer geçireceğine olan inancımızla, Marcos Felipe'ye hoş geldin diyor, yeni yolculuğunda üstün başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ı 2-0 yenen Fransa, turnuvada yarı finale yükselen ilk takım oldu.

10.07.2026 10:28:00 / Güncelleme: 10.07.2026 10:32:05
Haber Merkezi
 
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Fransa, Fas'ı 2-0'lık skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada son şampiyonluk adaylarından Fransa, turnuvanın sürpriz ekibi Fas karşısında hata yapmadı.

Maç boyunca üstün bir oyun sergileyen Horozlar, buldukları gollerle turnuvada son 4 takım arasına kalmayı başaran ilk ekip olma hakkını kazandı.

Fas ise sergilediği başarılı savunma grafiğine rağmen Fransa hücum hatlarını durduramayarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

09.07.2026 18:10:00 / Güncelleme: 09.07.2026 18:14:17
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fikstür çekimine TFF yönetim kurulu üyeleri, Süper Lig kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile temsilcileri katıldı. Bu sezon Süper Lig'de 18 takım mücadele edecek.

Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde başlayacak ve ligin ilk yarısı 18, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerindeki 16. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. İkinci yarı ise 15, 16, 17 ve 18 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak 17. hafta maçlarıyla start alacak ve sezon 23 Mayıs 2027 tarihinde tamamlanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda ilk hafta maç programı şöyle:



Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor

Kasımpaşa - Trabzonspor

Başakşehir - Kocaelispor

Amed Sportif Faaliyetler - Erzurumspor FK

Gençlerbirliği - Fenerbahçe

Konyaspor - Çaykur Rizerspor

Galatasaray - Çorum FK

Beşiktaş - Eyüpspor

Samsunspor - Göztepe

Süper Lig'de büyük maçların programı ise şu şekilde:

4. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

6. hafta: Trabzonspor - Galatasaray

8. hafta: Trabzonspor - Beşiktaş

9. hafta: Galatasaray - Fenerbahçe

13. hafta: Beşiktaş - Galatasaray

15. hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.