logo
27 EKİM 2026

Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor

Beşiktaş, West Ham United'ın Yunan stoperi Konstantinos Mavropanos'la ilgileniyor. İngiliz ekibi onu satmaya pek sıcak bakmıyor. Sadece oyuncudan bu yönde bir talep gelirse durum değişebilir

27.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor
Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor
Geçen sezon Premier Lig'den düşen West Ham United'da birçok kişi Konstantinos Mavropanos'un ayrılmasını bekliyordu. Ancak 28 yaşındaki stoper takımda kaldı. West Ham United şu anda Championship'te zirve mücadelesi veriyor. Tekrar Premier Lig'e çıkmak istiyorlar. Konstantinos Mavropanos ise 11 maçta tam 5 kez rakip ağları sallamayı başardı.

KIŞ DÖNEMİNDE ZOR

1.94 boyundaki stoperin 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. West Ham United Yönetimi onu kış döneminde satmayı kesinlikle düşünmüyor. Çok yüksek bir teklif gelirse durum değişebilir. Bu transferdeki en önemli faktör ise oyuncunun kararı olacak...






ŞANSINI DENEYECEK

Konstantinos Mavropanos, ara dönemde ayrılmak istediğini resmen bildirirse Beşiktaş'a gelme ihtimali artacak. Aksi durumda West Ham United onu 2027 yazında elden çıkarmayı planlıyor. Oyuncu tarafıyla bazı temasların kurulduğu konuşuluyor. Eğer Konstantinos Mavropanos yeşil ışık yakarsa Kartal şansını deneyecek.

Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir

Spartak Moskova'dan ayrılmak isteyen eski Beşiktaşlı Gedson Fernandes'in, Türkiye'ye dönerek Fenerbahçe ile sözleşme imzalayabileceği iddia edildi

27.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir
Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir
Ülkemizde Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş formaları giyen Gedson Fernandes yeniden Türkiye'ye dönebilir. Ancak bu kez adresi İstanbul'un Anadolu Yakası olacak gibi gözüküyor!






Galatasaray, 2021'in kış döneminde Benfica'dan Gedson Fernandes'i kiralamıştı. Sarı-Kırmızılılar sonraki süreçte oyuncunun tapusu için devreye girdi ancak sonuç alınamadı. Portekizli orta sahanın kariyer yolu şöyle gelişti:






2022 Şubat: Çaykur Rizespor (kiralık)
2022 Temmuz: Beşiktaş (Toplamda 16 milyonluk bonservis)
2025 Temmuz: Spartak Moskova (Toplamda 26 milyonluk bonservis)






KALMAK İSTEMİYOR

Portekizli orta sahanın Spartak Moskova ile 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Ancak Rusya'da kalmak istemediğine dair çok sayıda haber var... 27 yaşındaki merkez orta sahanın tekrar Beşiktaş'a dönebileceği konuşulmuştu. Hatta ortaya Galatasaray iddiaları da atıldı.






YAKINDAN TAKİP

Fakat yaşanan son gelişmeler, hiç beklenmedik bir adresi işaret ediyor: Fenerbahçe... Sarı-Lacivertliler'in, oyuncunun durumunu yakından takip ettiği öğrenildi. Eğer maddi koşullarda anlaşma sağlanırsa, 1.83 boyundaki futbolcu Türkiye'ye geri dönecek. Resmi imzalar atılırsa, Gedson İstanbul'un 3 Büyük ekibinde oynamış olacak.

Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar

Beşiktaş yenilgisinin ardından çıkışa geçen Hoffenheim; Mönchengladbach, Lyon ve Leverkusen'i devirerek Bundesliga'da 10. sıraya kadar yükseldi

27.10.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar
Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar
Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki Hoffenheim deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmüştü. Herkes Alman ekibinden bir patlama bekliyordu. Ve beklenen patlamayı Beşiktaş'ın ardından yaptılar.






Hoffenheim, Bundesliga'da küme düşme hattına kadar gerilemişti. Ancak özellikle ofansif yöndeki birçok istatistikte Bayern Münih'in ardından 2. sıradaydılar. Herkes onlardan bir patlama bekliyordu. Ve çok şükür ki bu çıkışı Beşiktaş sonrasında yakaladılar. Hatırlanacağı üzere temsilcimiz Almanya deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmüştü.






KİMSEYE ACIMADILAR

Sonraki süreçte Hoffenheim şu sonuçları aldı:

Mönchengladbach: 2-1
Lyon: 3-0
Bayer Leverkusen: 3-0






Bu arada Bayer Leverkusen de Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakipleri arasında yer alıyor. Hoffenheim, Leverkusen karşısında Kramaric (79 penaltı), Prass (89) ve Moerstedt'in (90+6) golleriyle 3-0'ı buldu. Prass 90+1'de kırmızı kart gördü.






İNANILMAZ DEĞERLİ

Hoffenheim galibiyeti, Beşiktaş açısından son derece değerliydi. Alman ekibi son haftalardaki performansıyla birlikte Bundesliga'da 10. sıraya kadar yükseldi. Tempolarını buldular. Bundan sonraki süreçte de iyi gitmeleri bekleniyor. Tribünler de takımla barıştı.

Cim-Bom devre arasında bitirebilir

Manchester United'da mutsuz olan ve Bournemouth maçında yedek bekleyen Bruno Fernandes, devre arasında Galatasaray'a transfer olmaya sıcak bakıyor

27.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom devre arasında bitirebilir
Cim-Bom devre arasında bitirebilir
Manchester United son olarak evinde Bournemouth'a 3-0 kaybetti. Yedek kulübesinde bulunan Bruno Fernandes'in morali çok bozuktu. Portekizli yıldızın, devre arasında Galatasaray'ın teklifini değerlendirmek istediği ortaya çıktı.






Manchester United'ın Portekizli 10 numarası Bruno Fernandes bundan bir süre önce, "Buraya gelenler kupa kazanmak istiyor. Ama son yıllarda bu kulüple bunu başarmak çok zor" ifadelerini kullanmıştı. Kırmızı Şeytanlar, Premier Lig'de dün Bournemouth'u konuk etti.






SAHAYA SÜRÜLMEDİ

United 3-0 kaybetti. Bruno Fernandes yedek kulübesindeydi. Ve sahaya sürülmedi. 32 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bu sezonun ardından bitecek. Mukavelede +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut. Fakat taraflar arasında yapılan görüşmelerde şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadı. Ve yıldız ismin ara transferde Galatasaray'a gelme ihtimalinin hayli yükseldiği öğrenildi.






UMUDU KALMADI

Portekizli oyuncu, yaz döneminde Galatasaray'la bazı görüşmeler yapmıştı. Ancak Manchester United Yönetimi onu satmadı. Bu kez işler değişmiş gibi gözüküyor. İddialara göre; Bruna Fernandes, Galatasaray seçeneğini değerlendirmek istiyor. Çünkü United'a dair umudu kalmadı. Sarı-Kırmızılı yönetim, şartların uygun olması durumunda dünya yıldızını kış aylarında İstanbul'a indirebilir.

Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor

Fulham yaz döneminde Trabzonsporlu Chibuike Nwaiwu için uğraşmıştı

27.10.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor
Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor
Fulham yaz döneminde Trabzonsporlu Chibuike Nwaiwu için uğraşmıştı. Trabzonspor, yüksek bonservis beklentisinde geri adım atmadı. Kış döneminde yeniden teklif sunmaları bekleniyor. Bu kez yalnız olmayacaklar.






Premier Lig ekibi Fulham, 2026 yazında Chibuike Nwaiwu için Trabzonspor'a çok sayıda teklif yaptı. Bordo-Mavililer'in yüksek bonservis beklentisi değişmedi. Fırtına, Batagov'un sakatlığı ile Savic'in ilerleyen yaşı sebebiyle Nijeryalı futbolcudan kolay vazgeçmedi.






SICAK BAKMIYORLAR

Fulham'ın ara transferde tekrar Bordo-Mavili ekibin kapısını çalacağı öğrenildi. Bir diğer Premier Lig temsilcisi Crystal Palace da oyuncunun durumunu takip ediyor. Trabzonspor Yönetimi, 23 yaşındaki stoperi kış döneminde göndermeye hiç sıcak bakmıyor. Fakat astronomik bir teklif gelirse durum değişebilir.







5.5 MİLYONA ALINDI

Fırtına, Nijeryalı savunmacıyı 2026'nın Ocak ayında WAC Kulübü'nden transfer etmişti. 5.5 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Chibuike Nwaiwu'nun 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var. Başarılı oyuncu, Trabzonspor sonrasında Nijerya Milli Takımı'nın da yolunu tuttu.

Fenerbahçe sonrası büyük değişim

Fenerbahçe'deki performansı sürekli tartışılan Sebastian Szymanski, 2026'nın kış döneminde Rennes Kulübü'ne satılmıştı

27.10.2026 10:31:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe sonrası büyük değişim
Fenerbahçe sonrası büyük değişim
Fenerbahçe'deki performansı sürekli tartışılan Sebastian Szymanski, 2026'nın kış döneminde Rennes Kulübü'ne satılmıştı. Polonyalı futbolcu son olarak Strasbourg'a 2 gol birden attı.






Fenerbahçe 2023 yazında Dinamo Moskova'ya 10.7 milyon euro ödeyerek Sebastian Szymanski'yi kadrosuna katmıştı. O dönemde Galatasaray'ında oyuncuyla ilgili girişimleri vardı. Ancak Sarı-Lacivertliler işi bitirdi. 1.74 boyundaki futbolcunun Sarı-Lacivertli kariyeri ise her zaman tartışma konusu oldu.






9.5 MİLYONA SATILDI

27 yaşındaki orta saha, 2026'nın kış döneminde 9.5 milyon euro karşılığında Rennes Kulübü'ne satıldı. Polonyalı futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ve Sebastian Szymanski, Fenerbahçe sonrasında Fransa'da kendisini tamamen bulmuş gibi gözüküyor.







YUKARI ÇIKARIYOR

Szymanski, son olarak Rennes'in 3-0 kazandığı Strasbourg mücadelesinde rakip ağları 2 kez salladı. Bu sezon Ligue 1'de 6 mücadeleye çıkan Polonyalı, sahada 395 dakika kaldı. Toplamda 3 gol ve 1 asiste ulaştı. Her hafta performansını yukarı çıkarmayı başarıyor.

Beşiktaş'a Ümit Akdağ darbesi

Crystal Palace maçında gördüğü kırmızı kartla can sıkan Ümit Akdağ, bu kez de sakatlık haberiyle moralleri bozdu

25.10.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a Ümit Akdağ darbesi
Beşiktaş'a Ümit Akdağ darbesi
Crystal Palace maçında gördüğü kırmızı kartla can sıkan Ümit Akdağ, bu kez de sakatlık haberiyle moralleri bozdu. Sağ elinde kırık tespit edilen genç futbolcunun sağlık durumuyla ilgili siyah-beyazlı kulüpten resmi açıklama geldi. 2 ila 4 hafta oynayamayabilir.






Crystal Palace karşılaşmasında yaptığı kung fu hamlesi sonrası gördüğü kırmızı kartla moral bozan Ümit Akdağ, bu kez sakatlık haberiyle sarsıldı.

Savunma oyuncusunun yaşadığı üst üste talihsizlikler genç oyuncunun keyfini kaçırdı. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan resmi açıklamaya göre, genç futbolcunun sağ elinde metakarpal kemik nondeplase kırığı (yerinden kaymamış tarak kemiği kırığı) tespit edildi. Siyah-beyazlı kulüp, oyuncunun tedavisine sağlık ekibi tarafından başlandığını duyurdu.







Nondeplase bir kırık olması ameliyat riskini azaltıp iyileşme sürecini hızlandırsa da, ikili mücadelelerde elini koruması gerekeceği için Ümit Akdağ'ın bir süre özel koruyucu atellerle çalışması ve kısa bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor.






Ümit Akdağ sakatlığın derecesine ve sağlık ekibinin alacağı önlemlere bağlı olarak yaklaşık 2 ila 4 hafta maç kadrolarından uzak kalabilir veya riski minimize etmek için özel bir el koruyucusuyla sahalara dönebilir.

Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek

Beşiktaş galibiyetiyle 122 kilometre koşan Trabzonspor, teknik direktör Thomas Reis yönetiminde Avrupa seviyesindeki "Heavy Metal" futbolunun sinyallerini veriyor

25.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek
Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek
Trabzonspor tribünlerinin milli marşı "hoptek" kolay kolay unutulmaz... Ancak teknik direktör Thomas Reis'in uygulatmaya çalıştığı ve Almanya'da "Heavy Metal Futbolu" denilen sistem, bordo-mavili taraftarların yakın dönemde çok fazla hayranlık duyacağı bir takım ortaya çıkarabilir.






Thomas Reis, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettikleri derbinin ardından mütevazı ama bir o kadar da iddialı açıklamalar yaptı... Takımının fiziksel gelişimini değerlendiren Alman teknik adam, ulaştıkları 122 kilometrelik koşu mesafesinden övgüyle bahsetti.






Sahadaki geçiş temposu ve yıpratıcı oyunla Fatih Tekke döneminden farklı olarak Jürgen Klopp ekolünü andıran "Heavy Metal" futbolunu benimsediklerini vurguladı.






Fatih Tekke döneminde takımın koşu mesafeleri ortalama 108 – 113 kilometre bandında seyrediyordu. Reis ise göreve geldikten sonra takıma agresif pres ve dikine hızlı geçiş futbolunu aşıladı. Beşiktaş karşısında ulaşılan 122 kilometrelik mesafe, bordo-mavililerin saha içi eforunun ve fiziksel gücünün ne seviyeye çıktığını somut olarak gözler önüne serdi.






122 kilometrelik takım koşu mesafesi, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'nın Top 5 ligindeki üst düzey tempolu ekiplerin standartlarına denk bir performans anlamına geliyor.






Dortmund'da Jürgen Klopp, Leverkusen'de Roger Schmidt ve Xabi Alonso'nun uyguladığı yüksek eforlu oyun gibi, Thomas Reis de Trabzonspor'da "Heavy Metal" futbolunun temellerini atmaya çalışıyor.

Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti

Slavia Prag faciası ve taraftarın istifa çağrıları altında çalkalanan Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım'dan bir kez daha ezber bozan bir hamle geldi. Samandıra’ya karargâh kurup dış dünyayla iletişimi kesen Yıldırım, Galatasaray derbisi öncesi rekor primin bir kısmını futbolculara önden ödeyerek Türk futbolunda bir ilke imza attı.

25.10.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti
Fenerbahçeli futbolculara tarihte görülmemiş prim jesti
Aziz Yıldırım'ın varoluş nedenlerinden birisi de Galatasaray nefretidir... Fenerbahçe başkanı olduğu her dönemde ezeli rakipleri üzerinden camiasını konsolide eden Başkan Aziz Yıldırım, pazartesi günü Sami Yen'de oynanacak derbiye de kendince hamlelerle hazırlanıyor.






Slavia Prag hezimeti ve İsmail Kartal'ın istifaya çağrıldığı ortamda Başkan Yıldırım, Galatasaray derbisi öncesi rekor primin yanında bir de ön prim ödemesi yaparak Türk futbolunda bir ilke imza attı.






Samandıra'ya karargâh kuran Başkan, dış dünyayla iletişimi kesti. Futbolcularla özel bir toplantı gerçekleştiren Yıldırım, takımı zihinsel olarak ayağa kaldırmak için alışılmışın dışında bir yöntem seçti.






Yöneticilerin desteğiyle hazırlanan dev primi maça çıkmadan önce ödeyen Yıldırım, motivasyon dozunu en üst seviyeye çıkardı.






Prim jestinin ardından oyunculara seslenen Yıldırım, "Gidin sahada geri kalanını da alın," diyerek takıma olan güvenini vurguladı. Galatasaray karşısında kendi güçlerini sahaya yansıtmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:






"Dışarıda insanlar kahroluyor, bu formanın ne kadar ağır olduğunu unuttunuz mu? Galatasaray'ın 4 atması ya da psikolojik olarak önde olması bizi ilgilendirmez! Biz Fenerbahçe'yiz. O sahaya çıkıp o maçı alacaksınız; kendiniz için değilse bu kulübün büyüklüğü ve taraftar için oynayın."

Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu

Junior Olaitan’ın Serie A’ya transferi yaklaşırken, yerini doldurması beklenen Raskin ve Willock’un yetersiz istatistikleri Beşiktaş’ta büyük bir üretkenlik krizi doğurabilir

25.10.2026 14:40:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu
Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu
Beşiktaş'ın yıldız ismi Junior Olaitan'ın Serie A'dan önemli bir ekibe transferi yaklaşırken, siyah-beyazlı yönetim yerini doldurmak için Nicolas Raskin ve Joe Willock'u gündemine aldı. Ancak istatistikler, bu iki ismin de Olaitan'ın bıraktığı devasa yaratıcılık ve "ince akıl" boşluğunu dolduramayacağını, Beşiktaş'ın büyük bir üretkenlik krizine sürüklenebileceğini gözler önüne seriyor.






Beşiktaş'ta sürekli bir Joe Willock ve Raskin hareketliliği var… İki oyuncunun da en büyük özelliği, Orkun Kökçü'nün eksik kaldığı defansif hamleleri yapabilecek isimler olması.






İşin en ilginci ise Orkun'un yanında orta sahada Beşiktaş taraftarının sevgilisi Junior Olaitan'ın oynaması.






Bir iddiaya göre Miretti, ocak ayında Olaitan'ın satılması için alındı ancak beklentileri karşılayamadı. Bu yüzden gündemde sürekli bir Raskin ve Willock ismi geçiyor. Konuşulan senaryoya göre Beşiktaş, Olaitan için Serie A'dan bir takımla anlaşmaya vardı ve bu boşluğu doldurmak için Willock veya Raskin'i getirecek.






Peki ikisinden herhangi biri Olaitan'ın yerini doldurabilir mi?

Olaitan 7 maçta 2 asist yaparken 1,33 xA (asist beklentisi) yakaladı. Maç başına 1,9 kilit pas atıyor ve 3 büyük şans yarattı. Raskin 8 maçta 0 asist, 0,89 xA, 0,9 kilit pas ve 0 büyük şans; Willock ise 7 maçta 0 asist, 0,37 xA, 0,4 kilit pas ve 1 büyük şans yarattı.






Raskin ve Willock toplamda bile Olaitan'ın ürettiği pozisyon ve kilit pas sayısına yaklaşamadı. Olaitan gittiğinde Beşiktaş, Orkun Kökçü'nün üzerine tüm "ince pas ve pozisyon hazırlama" yükünü yıkacak.






Olaitan'ı satmak, Beşiktaş'ın orta sahadaki "ince aklını" satmak demek olacak. 7 maçta 3 büyük şans üretip 2 asist yapan ve maç başına 2 kilit pas atan Olaitan'ın yerine Raskin veya Willock gelirse, Beşiktaş net bir şekilde üretkenlik krizine girecek.






Derbinin kilidi ilk gol

Dev derbi öncesinde Florya'da coşku, Samandıra'da ise var olma mücadelesi hâkim! Lille zaferiyle moral depolayan Galatasaray ile taraftarına kendini affettirmek isteyen Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek dev derbinin kaderini, saha içinde atılacak ilk gol ve yaşanacak psikolojik kırılma belirleyecek

24.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Derbinin kilidi ilk gol
Derbinin kilidi ilk gol
Galatasaray derbiye "kazanma alışkanlığı ve hediye tamamlama" heyecanıyla hazırlanırken, Fenerbahçe "taraftarla helalleşme ve ayakta kalma" derdiyle bekliyor.






Derbide erken gelebilecek bir gol; iki farklı psikolojik altyapıyı darmadağın edebileceği gibi, takımları zirveye de çıkarabilir. Galatasaray öne geçerse Fenerbahçe'deki kriz derinleşebilir. Fenerbahçe öne geçerse baskıyı kırıp saha içindeki motivasyonunu bir anda katlayabilir.






Lille deplasmanında alınan net galibiyetin ardından Galatasaray'da yüzler gülüyor. Teknik direktör Okan Buruk'un "Doğum günümde iki hediye istemiştim, ikincisini oyuncularım pazartesi verecek" açıklaması, Florya'daki coşkulu havanın özeti niteliğinde.






Tepkilerin hedefi hâline gelen İsmail Kartal ve öğrencileri için bu derbi bir maçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Deneyimli teknik adamın "Derbiyi kazanıp taraftara kendimizi affettiririz" sözleri, Samandıra'daki taraftarla helalleşme ve ayakta kalma arayışını net bir şekilde ortaya koyuyor.






Sarı-lacivertli cephede yaşanan bu yüksek gerilim; takımı maça ya son derece agresif bir reaksiyonla hazırlayacak ya da hata yapma korkusunu beraberinde getirecek.






Soyunma odasında yakalanan sinerji ve yüksek özgüven, Galatasaray'ın maça kendi oyununu dikte eden taraf olarak başlama ihtimalini güçlendiriyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.