logo
01 AĞUSTOS 2026

Beto'nun hedefi Avrupa

Göztepe Kaptanı Beto, "Takımımı Avrupa'da temsil etmeyi, takımımla Avrupa'da oynamayı çok istiyorum. Ancak maç maç düşünmemiz lazım" diye konuştu

27.09.2019 00:00:00
 
Beto'nun hedefi Avrupa
Beto'nun hedefi Avrupa
Süper Lig'de 30 Eylül Pazartesi günü deplasmanda Gazişehir Gaziantep'e konuk olacak Göztepe'nin kaptanı kaleci Beto, "Takımımı Avrupa'da temsil etmeyi, takımımla Avrupa'da oynamayı çok istiyorum. Ancak maç maç düşünmemiz lazım." dedi.

Beto, gazetecilere yaptığı açıklamada, lige istedikleri gibi başlayamadıklarını ancak çalışmalarının karşılığını İttifak Holding Konyaspor galibiyetiyle aldıklarını söyledi. Konya karşısında elde ettikleri 3 puanın tek başına bir anlam ifade etmediğini kaydeden Beto, galibiyetlerin devamının gelmesi gerektiğine işaret etti.

Yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Beto, şunları kaydetti: "Bu haftaki rakibimiz Gazişehir Gaziantep de iyi bir takım. Her maça aynı saygıyla aynı mücadeleyle ve galibiyet için çıkıyoruz, galibiyet için savaşıyoruz. Rakibin kim olduğu önemli değil. Taraftarlar ve takım olarak Avrupa'da mücadele etmeyi çok istiyoruz. Takımımı Avrupa'da temsil etmeyi, takımımla Avrupa'da oynamayı çok istiyorum. Ancak maç maç düşünmemiz lazım. Önümüzdeki müsabakalarda gerekli puanları alıp Avrupa kupalarına gidebilirsek çok mutlu oluruz."

Beto, Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale kadar gitmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 



4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak


 
İBB Gençlik ve Spor Dairesi Hizmetleri Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul’u Koşuyorum’un Avrupa etabı bu yıl 4 Ekim’de Yenikapı parkurunda yapılacak. 8 bin kişilik kontenjana sahip yarışın kayıt dönemi 28 Eylül’de sonlanacak.

01.08.2026 12:46:00
Abdülkadir Gündoğdu
 
4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak
4 Ekim'de Yenikapı'da 8 bin kişi koşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Dairesi Hizmetleri Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından 2016'dan bu yana her yıl düzenlenen ve şehrin en sevilen koşu etkinliklerinden biri olan İstanbul'u Koşuyorum'da Avrupa etabı için geri sayım başladı. 4 Ekim Pazar günü Yenikapı parkurunda düzenlenecek etkinliğin kayıt dönemi açıldı.

İki kategori, 8 bin kişi

5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. 10K için 6 bin 500, 5K için bin 500 kişi olmak üzere toplamda 8 bin kişi kontenjanla açılan kayıt dönemi 28 Eylül Pazartesi günü sonlanacak. Yenikapı'da binlerle birlikte koşma heyecanını yaşamak isteyen kişiler, etkinliğe dair tüm detaylara istanbulukosuyorum.istanbul adresinden ulaşabilirken, kayıtlarını da event.spor.istanbul adresinden yaptırabilecek.

Boğaz Köprüsü'nü geçmek için şart!

1 Kasım Pazar günü 48'incisi düzenlenecek Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu'na katılmak isteyen koşucular için de İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında elde edilecek derecelerin ayrı bir önemi olacak. Maratondaki 15.5K kategorisinde yarışmak için gereken "son bir yıl içinde Türkiye Atletizm Federasyonu onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir 10K koşusunu 1:30:00 zaman diliminde bitirmiş olmak" kriterini karşılayamayan koşucular, İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında elde edecekleri dereceyle maratondaki 15.5K koşusuna kayıt yaptırmak için gereken şartı sağlayabilecek.

Ödül de var

İstanbul'u Koşuyorum Avrupa etabında 5K yarışına 14 yaş ve üstü, 10K yarışına ise 16 yaş ve üstü sporcular katılacak. 10K kategorisinde erkekler ve kadınlar klasmanlarında birincilere 25'er bin, ikincilere 20'şer bin, üçüncülere 15'er bin, dördüncülere 10'ar bin, beşincilere 8'er bin, altıncılara 6'şar bin, yedincilere 5'er bin ve sekizincilere 4'er bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca hem 10K hem de 5K kategorilerinde kendi klasmanlarında ilk 3'e giren sporculara ödül töreninde kupa takdim edilecek.

Yaş kategorilerine para yok

10K kategorisinde bu yıl da 13 farklı yaş kategorisi bulunacak. 16-19 / 20-23 / 35-39 / 40-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69 / 70-74 / 75-79 / 80-84 / 85+ yaş aralıklarında tasniflenecek yarışçılar, bulundukları yaş kategorisinin kadın ve erkek klasmanlarında ilk 3'e girmeleri halinde de kupa kazanacak.

Galatasaray, Sara'yı satmak istiyor


 
Galatasaray iyi bir teklif gelmesi durumunda Gabriel Sara'yı satacak. Oyuncunun Premier Lig hedefi olsa da yolu Suudi Arabistan'a düşebilir.

01.08.2026 12:37:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Sara'yı satmak istiyor
Galatasaray, Sara'yı satmak istiyor

Galatasaray Yönetimi, Gabriel Sara'nın satılması durumunda merkez orta sahaya bir ekleme yapacak. Newcastle United'ın oyuncuyu rotasyon amacıyla düşündüğü biliniyor. Ancak şu ana kadar teklifte bulunmadılar. Sambacının da Premier Lig hayali olduğu biliniyor. Ancak bugün itibarıyla yolu çok farklı bir adrese düşebilir. Newcastle United cephesi sessizliğini korurken Al-Hilal'in kısa süre içinde 40 milyon Euro'luk teklifle masaya oturacağı öğrenildi. Galatasaray Yönetimi bu rakama sıcak bakıyor. Ancak Sara'nın Suudi Arabistan seçeneğine mesafeli yaklaştığı belirtildi.

Evde de kalabilir!

Önümüzdeki 10 günlük süreçte konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanabilir. Gabriel Sara ikna edilebilirse, Al Hilal'e gönderilecek. Aksi durumda ortalık karışabilir. Eğer Newcastle United harekete geçmezse, 27 yaşındaki futbolcu kadroda kalacak. Bu durumda, merkez orta saha transferi rafa kaldırılabilir.

Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor


 
 
Beşiktaş ve Galatasaray’ın gözdesi Jhon Lucumí’yi satmaya hazırlanan Fenerbahçe eski teknik direktörü Domencio Tedesco'nın takımı Bologna, Kolombiyalı stoperin yerini Fenerbahçeli Diego Carlos ile doldurmayı planlıyor. Geçen sezon Alman teknik adamın yönetimden ısrarla istenmesine rağmen geri çağrılmayan ve kulüpte kriz yaratan Brezilyalı stoper, yüksek maaşına rağmen İtalyan ekibinin transfer listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

01.08.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
 Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor
 Jhon Lucumi cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor

Fenerbahçe'de gözden çıkarılan Diego Carlos, geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Domenico Tedesco'nun başına geçtiği Bologna'nın transfer gündemine girdi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Jhon Lucumí ile yollarını ayırmaya hazırlanan İtalyan kulübü, Kolombiyalı stoperin boşluğunu dolduracak adayları belirledi.

Lucumi'nin talipleri var

Juventus, Como ve Rennes'in de peşinde olduğu Lucumí'nin olası ayrılığı sonrasında Bologna, listesindeki Marc-Oliver Kempf ve Diego Carlos seçeneklerini masaya yatırdı. Corriere dello Sport'un haberine göre Diego Carlos, Bologna Sportif Direktörü Giovanni Sartori ve Teknik Sorumlu Marco Di Vaio'nun oldukça beğendiği isimler arasında yer alıyor. İtalyan ekibi açısından transferdeki en büyük engel ise Brezilyalı stoperin 3 milyon Euro'yu aşan yıllık maaşı olarak öne çıkıyor. Bütçe şartlarını zorlayan bu maliyet, sürecin seyrinde belirleyici unsur olacak.
CorSport'un bu haberiyle sarı-lacivertli kulüpte geçen sezonun devre arasında yaşanan stoper krizi ve transfer perde arkası da tekrar gündeme geldi.

Infantino'nun Dünya Kupası planı çöktü


 
"Dünya Kupası'nın özel yatırımcılarla paylaşılması" planından vazgeçildi. Başta UEFA olmak üzere tüm federasyonlar plana tepki göstermişti. Hatta UEFA, Dünya Kupası'ndan çekilme tehdidinde bulunmuştu. 

01.08.2026 10:16:00 / Güncelleme: 01.08.2026 12:03:25
Haber Merkezi/AA
 
Infantino'nun Dünya Kupası planı çöktü
Infantino'nun Dünya Kupası planı çöktü

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Dünya Kupası'nın özel yatırımcılarla paylaşılması" planının hayata geçirilmeyeceğini duyurdu. Infantino, FIFA'nın internet sitesinden yer alan açıklamasında, "FIFA Forward Enterprise projesi, özellikle desteğe en çok ihtiyaç duyulan ülkelerde FIFA üye federasyonlarımızı ve sporumuzu dünya çapında daha da güçlendirmek için bir temel oluşturmayı amaçlıyordu. En başından beri belirttiğimiz gibi bu planı FIFA üye federasyonlarının çoğunluğunun desteğiyle ile federasyonlar, FIFA Konseyi, konfederasyonlar ve daha geniş paydaşlarla yürütülecek bir istişare sürecine tabi olmak kaydıyla gerçekleştirmek niyetindeydik" ifadelerini kullandı.

"Tüm görüşleri dikkatle dinledikten sonra projenin destek düzeyinden bağımsız olarak başlangıçta belirlenen hedefin çıkarlarına aykırı nitelikte bölünmelere yol açtığı ortaya çıkmıştır" değerlendirmesini yapan Infantino, açıklamada şunları kaydetti: "Amacımız her zaman birleştirmek ve iyileştirmek olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir. Sonuç olarak bu öneri hayata geçirilmeyecektir. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda futbolumuza duyulan ortak ilgi içinde özellikle de desteğimize en çok ihtiyaç duyan ülkelerde futbolun büyümesini sürdürme hedefiyle tüm ilgili tarafları yeniden bir araya getirmeyi amaçlıyorum."

Fenerbahçe'nin en önemli maçı


 
 
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde tur için sahaya çıkacak. Sarı-lacivertliler, rakibini elemesi durumunda 3. eleme turunda Sturm Graz-Hearts eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek. Ardından play-off'ta daha güçlü bir takımla karşılaşacak. Fenerbahçe en son 2008'de Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etmişti. 

28.07.2026 10:25:00 / Güncelleme: 28.07.2026 10:44:12
Haber Merkezi
 
 Fenerbahçe'nin en önemli maçı
 Fenerbahçe'nin en önemli maçı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında yarın Polonya'nın Gornik Zabrze ekibiyle deplasmanda karşılaşacak. Zabrze şehrindeki Zabrze Arena'daki müsabaka, TSİ 21.00'de başlayacak. Mücadeleyi, Belçikalı hakem Lothar D'hondt yönetecek. D'hondt'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Romain Devillers ve Nico Claes yapacak.

Turun ilk maçında Kadıköy'de rakibini 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, her türlü galibiyet ve beraberlik halinde eşleşmeyi geçen taraf olacak. Ev sahibi ekibin 1 farklı galibiyeti durumunda maç uzatmalara gidecek. Uzatma bölümünde sonuç değişmezse seri penaltı atışları turu geçen tarafı belirleyecek. Gornik Zabrze'nin 2 ve daha farklı galibiyeti durumunda ise Fenerbahçe organizasyona veda edecek.

Sarı-lacivertliler, rakibini elemesi durumunda 3. eleme turunda Sturm Graz-Hearts eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

18 yıllık hasret

Sarı-lacivertliler, Avrupa'nın en prestijli kulüp organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda mücadele etmiş ve o sezon grup aşamasında hayal kırıklığı yaratarak turnuvaya 2008 yılında veda etmişti. Şampiyonlar Ligi'nde 2009 yılını görebilmesi için grup aşamasını geçmesi gerekiyordu. Dahası Fenerbahçe'nin lig şampiyonluğu hasreti de 13. yılına girmiş oldu. 

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe'nin Gornik Zabrze karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:
Ederson, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Levent Mercan, Guendouzi, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Asensio, Kerem Aktürkoğlu, Talisca... Yeni transferler Nathan Ake ve Mason Greenwood'un ilk 11'de oynayıp oynamayacağı netleşmedi. 

Mücadele eski Başkan Sadettin Saran'ın sahibi olduğu şifreli kanal S Sport'tan canlı yayınlanacak. İlk maçı Başkan Aziz Yıldırım'ın inisiyatifiyle TV100 yayınlamıştı. Fenerbahçe yönetimi, yurtdışı yayın haklarına müdahale edemiyor. 

Filenin Sultanları yurda döndü

2026 FIVB Milletler Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasıyla yurda döndü

27.07.2026 20:00:00
Haber Merkezi
 
Filenin Sultanları yurda döndü
Filenin Sultanları yurda döndü
Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'nde düzenlenen organizasyonun finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek altın madalyaya uzanan "Filenin Sultanları"nı taşıyan uçak, saat 15.20'de İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Tarih yazan ay-yıldızlı kafileyi havalimanında yetkililer, basın mensupları ve ellerinde Türk bayrakları ile çiçekler bulunan çok sayıda vatandaş büyük bir coşkuyla karşılıyor.

Şampiyonluk kupasıyla yurda dönen milli sporcular, bando ve marşlar eşliğinde karşılanırken yolcular ve yer hizmetleri personeli de alkışlarla milli takıma sevgi gösterisinde bulundu.

"Milli sporcularımız ve teknik kadro, İstanbul Havalimanı'nda kendileri için oluşturulan alanda basın mensupları ve vatandaşlara açıklamalarda bulundu.


"İnşallah daha nicelerine"


Kaptan Gizem Örge, "Böyle karşılanmak gerçekten harika. Döktüğümüz her ter, her emek; bu ülke için verdiğimiz... bu karşılanmaya değer. Biz maçtan çıktıktan sonra, o sevincin ilk heyecanını yaşadıktan sonra; sosyal medyada olsun, televizyonlarda olsun, ülkemizin de bizimle aynı heyecanı yaşadığını görmek, o maç sayısında aynı coşkuyla herkesin sıçradığını görmek, bizimle aynı sevinç gözyaşlarını döktüğünü görmek gerçekten verdiğimiz her emeğe değiyor. Ülkemize kupayla döndüğümüz için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz, inşallah daha nicelerine" diye konuştu.


Daniele Santarelli'den teşekkür


A Milli Kadın Voleybol Takımı, başantrenör Daniele Santarelli de çok mutlu olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Herkese merhaba. Bu kadar çok kişinin buraya gelmesi harika, geldiğiniz için çok teşekkürler. Bizim için çok güzel bir gün. İstanbul'a geri döndüğümüz ve bu güzel kupayı hep birlikte kutladığımız için çok mutluyuz. Sergilediğimiz performansla insanları gururlandırdığımızı düşünüyorum. Çok iyi oynadık, harika bir Milletler Ligi (VNL) geçirdik. İstediğimiz sonuçları aldık ve oyuncular her geçen gün daha da iyi bir performans sergiledi. Bildiğiniz gibi bu uzun bir süreçti; bu süreç boyunca tüm teknik ekibim ve oyuncularımla her gün daha iyiye gitmek için adım adım önemli ilerlemeler kaydettik. Herkesin mutlu olduğunu düşünüyorum. Herkese çok teşekkürler."

Ukrayna'nın Tahran Maslahatgüzarı Hazar Denizi'ndeki saldırı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Ukrayna'nın Tahran Maslahatgüzarı, Hazar Denizi'nde İran ticaret gemisine yönelik saldırı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

26.07.2026 01:00:00
AA
 
Ukrayna'nın Tahran Maslahatgüzarı Hazar Denizi'ndeki saldırı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Ukrayna'nın Tahran Maslahatgüzarı Hazar Denizi'ndeki saldırı nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

İran devlet televizyonuna göre, Ukrayna'nın Tahran Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Bakanlığa çağrılan Maslahatgüzar'a, İran'ın Ukrayna'nın Hazar Denizi'nde İran ticaret gemisine yönelik saldırısıyla ilgili protestosu iletildi.

Ayrıca İran'ın, vatandaşlarının can ve mal güvenliğine yönelik saldırıları cevapsız bırakmayacağı bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Hazar Denizi'nde İran bağlantılı askeri sevkiyat taşıyan gemiler ile bir savaş gemisinin uzun menzilli saldırılarla hedef alındığını açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Hazar Denizi'nde ülkelerine ait ticaret gemisine yönelik düzenlediği ve bir denizcinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınamıştı. 

İstanbul'un bazı kesimlerinde sağanak etkili oldu


 
İstanbul'un bazı ilçelerinde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Megakentte şimdiye kadar olumsuz bir durum ilgili kurumlara yansıtılmadı. İstanbul'a geçtiğimiz yıl yaz aylarında hiç yağmur yağmamıştı. Bu yıl Temmuz ayı oldukça serin geçiyor. 
 

25.07.2026 10:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 
İstanbul'un bazı kesimlerinde sağanak etkili oldu
İstanbul'un bazı kesimlerinde sağanak etkili oldu

İstanbul'un bazı ilçelerinde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu.
Avrupa Yakası'nda Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Sultangazi ve Şişli ilçelerinde sağanak etkisini gösterdi. D-100 kara yolunda sürücüler araçlarıyla trafikte ilerlemekte zorlandı.

Anadolu Yakası'nda da bazı bölgelerde yer yer yağış etkili oldu. Yollarda biriken sular hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, ıslanmamak için korunaklı alanlara ve otobüs duraklarına sığındı. Yağışın etkili olduğu bazı bölgelerde trafikte yoğunluk yaşandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.