Türkiye'de Akdeniz, Batı ve Güney Anadolu bölgelerinde yetiştirilmektedir. FAYDASIHurmanın meyvesi tatli ve besleyicidir. Zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser. Boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir. Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz. Minareller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir ve B vitamini bulunmaktadır. Hurma, bol A vitamini ihtiva eder. Bu da gece körlüğü için faydalıdır. Meyve şekeri bol olduğundan enerji kaynağıdır. Doğumda kolaylık ve rahatlık sağlar. B2 ve B12 vitaminlerini ihtiva ettiğinden, karaciğere yardımcıdır, bilhassa sarılık için bire birdir. Teskin eden, huzûr verici ilâhî bir ilâçtır. B1 vitamini ihtiva ettiği için, adaleleri kuvvetlendirir ve hareketlere yardım eder. Fosfor ihtiva ettiğinden, lüzumlu yerlere faydalıdır. İştah açıcıdır. Barsak tembelliği için bir ilâçtır. Kalın barsaktaki zehirli maddeleri temizler, demir ihtiva ettiği için, kansızlık (anemi) için önemli tedâvi vâsıtasıdır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.