Şifalı bitkiler arasında bir başka önemli yeri olan besin incirdir. Ülkemizde en çok Aydın ve İzmir de yetişen incirin çok fazla çeşitleri vardır. FAYDASIİncirin faydaları saymakla bitmez. Enerji verir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır. Yüksek oranda kalsiyum ve demir içerir ve bu yüzden kansızlığa ve kemik hastalıklarına iyi gelir. Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır. Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.. Süt ile kaynatılan incir ses kısıklığına iyi gelir. Ağacının dalları kırıldığında akan süt, siğil ve nasırlara sürülürse çok iyi gelir. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem bronşite iyi gelip öksürüğü keser hem de vücudunuzu zehirden korur. Ayrıca nezleye de iyi gelir. İnciri süte, sirkeye yada zeytinyağına batırarak yerseniz basur şikayetleriniz ortadan kalkar. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir. İncirin kurutulmuşu çok değerli bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır. İncirin içeriğinde şeker, organik asitler, sabit yağ ve A,B,C vitaminleri vardır.