Konya Açık Cezaevi'ndeki mahkumlar günde 10 bin adet ekmek üretip satıyor. Piyasadaki benzerlerinden dahaucuz ve kaliteli olan ekmekler vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Açık Cezaevi Müdürü Adem Çakmak, 14 mahkumun çalıştığı fırında günde 10 bin adet ekmeğin üretilerek satıldığını söyledi.
Ekmeklerin bir kısmının kamu kurum ve kuruluşları tarafından yemekhanelerde kullanılmak üzere satın alındığını belirten Çakmak, "Ekmeklerin bir kısmı da Cezaevi'nin girişine kurulan noktada satışa sunuluyor. Halk 400 bin liradan satılan 550 gramlık ekmeğe büyük ilgi gösteriyor. Çoğu zaman bu ekmeği satın almak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor" dedi.
Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün de ekmek üretimine teknik destek sağladığını ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:
"SÜ'nün teknik desteği ile mahkumlar ekmeği daha kaliteli ve daha güzel üretebilmelerine sağlayacak yöntemleri öğreniyorlar. Özel mayalanmış ve kepekli ekmeklerimize yoğun talep geliyor. Ancak bizim hedefimiz piyasada rekabet etmek olmadığı için üretim kapasitemizi sınırlı sayıda tutuyoruz. Mahkumlar da fırında çalışarak bilimsel anlamda kaliteli ekmek üretimi konusunda da eğitilmiş oluyorlar. Bir çoğu tahliye olduğunda kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye sahipkonuma geliyor."
Ramazan ayında vatandaşın ekonomik ve kaliteli bulduğu cezaevi ekmeğine daha çok ilgi gösterdiğini anlatan Çakmak, "Amacımız hem mahkumların para kazanarak meslek sahibi olmalarını sağlamak, hem de vatandaşlara ucuza ve kaliteli ekmek yedirmek" diye konuştu.
Ekmeklerin bir kısmının kamu kurum ve kuruluşları tarafından yemekhanelerde kullanılmak üzere satın alındığını belirten Çakmak, "Ekmeklerin bir kısmı da Cezaevi'nin girişine kurulan noktada satışa sunuluyor. Halk 400 bin liradan satılan 550 gramlık ekmeğe büyük ilgi gösteriyor. Çoğu zaman bu ekmeği satın almak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor" dedi.
Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün de ekmek üretimine teknik destek sağladığını ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:
"SÜ'nün teknik desteği ile mahkumlar ekmeği daha kaliteli ve daha güzel üretebilmelerine sağlayacak yöntemleri öğreniyorlar. Özel mayalanmış ve kepekli ekmeklerimize yoğun talep geliyor. Ancak bizim hedefimiz piyasada rekabet etmek olmadığı için üretim kapasitemizi sınırlı sayıda tutuyoruz. Mahkumlar da fırında çalışarak bilimsel anlamda kaliteli ekmek üretimi konusunda da eğitilmiş oluyorlar. Bir çoğu tahliye olduğunda kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye sahipkonuma geliyor."
Ramazan ayında vatandaşın ekonomik ve kaliteli bulduğu cezaevi ekmeğine daha çok ilgi gösterdiğini anlatan Çakmak, "Amacımız hem mahkumların para kazanarak meslek sahibi olmalarını sağlamak, hem de vatandaşlara ucuza ve kaliteli ekmek yedirmek" diye konuştu.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.