logo
18 MAYIS 2026

Çifte bayram istiyoruz

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te sahne alıyor

17.06.2024 10:36:00 / Güncelleme: 17.06.2024 10:42:27
Anadolu Ajansı
Çifte bayram istiyoruz
Çifte bayram istiyoruz

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) ilk maçını yarın Gürcistan ile yapacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada F Grubu'nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ilk sınavını Gürcistan karşısında verecek. BVB Dortmund Stadı'ndaki maç, TSİ 19.00'da başlayacak. Ay-yıldızlı ekip, Gürcistan'ı yenerek turnuvaya galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Grubun diğer maçında ise Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Leipzig'de oynanacak mücadele TSİ 22.00'de başlayacak.

Arjantinli hakem yönetecek

Türkiye ile Gürcistan arasındaki karşılaşmada, Arjantinli hakem Facundo Tello düdük çalacak. Tello'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Litvanya Futbol Federasyonundan Donatas Rumsas olacak. Karşılaşmada İspanyol Alejandro Hernandez ise VAR görevini üstlenecek.

İrfan Can Kahveci forma giyemeyecek

A Milli Takım'da tedavisi süren İrfan Can Kahveci bu maçta forma giyemeyecek. İsmail Yüksek'in durumu ise maç günü netlik kazanacak.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası kadrosu

A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Gürcistan'ın kadrosu

Gürcistan Milli Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tiflis), Luka Gugeshashvili (Karabağ)

Defans: Solomon Kvirkvelia (Al-Okhdood), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (APOEL), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtar Donetsk)

Orta saha: Gabriel Sigua (Basel), Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetolikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batum), Saba Lobjanidze (Atlanta United)

Forvet: Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Budu Zivzivadze (Karlsruher), Georges Mikautadze (Metz), Giorgi Kvilitaia (APOEL), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli) AA

Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar

Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi

18.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, geleceğe yönelik stratejik hamleler için kolları sıvadı.







Sarı-kırmızılı ekibin, Almanya Bundesliga'da TSG 1899 Hoffenheim forması giyen Türk asıllı genç yıldız Muhammed Damar'ı yakın takibe aldığı öğrenildi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda scout ekiplerinin uzun süredir izlediği 22 yaşındaki on numara için girişimlerin başlaması bekleniyor.







Ana mevkisi on numara olan genç yetenek, ihtiyaç halinde merkez orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. 






Okan Buruk istedi, Galatasaray harekete geçti: Camavinga

Yeni sezonda Avrupa’yı sallayacak bir kadro kurmak için kolları sıvayan Galatasaray, transfer piyasasını yerinden oynatacak tarihi bir hamleye imza attı

18.05.2026 12:25:00
Haber Merkezi
Okan Buruk istedi, Galatasaray harekete geçti: Camavinga
Okan Buruk istedi, Galatasaray harekete geçti: Camavinga
Yeni sezonda Avrupa'yı sallayacak bir kadro kurmak için kolları sıvayan Galatasaray, transfer piyasasını yerinden oynatacak tarihi bir hamleye imza attı. Sarı-kırmızılıların orta saha için belirlediği son dünya yıldızını duyanlar gözlerine inanamadı. 






Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Galatasaray, orta saha transferinde çıtayı arşa çıkardı. Sarı-kırmızılıların listesindeki son ve en büyük hedef: Real Madrid'in Fransız süper solak dinamosu Eduardo Camavinga!






İspanyol devinde orta saha rotasyonunun kalabalık olması ve Madrid ekibinin yeni finansal/sportif yapılanma planları, Aslan'ı bu çılgın transfer için cesaretlendirdi.

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda, Avrupa'da başarı getirecek fizik gücü yüksek, hem savunma hem de hücum geçişlerinde kusursuz bir 8 numara arayan yönetim, Camavinga formülü üzerinde yoğunlaştı.







Real Madrid ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan 23 yaşındaki yıldız için Galatasaray'ın satın alma opsiyonlu kiralama formülü dahil olmak üzere tüm opsiyonları masaya yatırdığı belirtiliyor.

İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, çarşamba günü Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte Avrupa kupalarında beşinci kez bir finale ev sahipliği yapacak

18.05.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi
İstanbul, Avrupa kupaları finallerinde beşinci kez ev sahibi
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, çarşamba günü Beşiktaş Park'ta karşı karşıya gelecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte Avrupa kupalarında beşinci kez bir finale ev sahipliği yapacak.
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde oynanacak final, çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak. Bu mücadeleyle birlikte İstanbul, Avrupa kupalarında 5. kez bir finale ev sahipliği yapacak.

İlk final 2005'te
2005 yılında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan ve UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en unutulmaz finallerinden biri olarak gösterilen Liverpool - Milan karşılaşması, İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen ilk final müsabakasıydı. İtalyan ekibi Milan'ın ilk yarısını 3-0 önde kapattığı, ancak İngiliz temsilcisinin ikinci yarının ilk 15 dakikasında 3-3'lük eşitliği yakaladığı maçta kazananı penaltı atışları belirledi. Liverpool, penaltılar sonucu 6-5 galip gelerek unutulmaz bir zaferle kupanın sahibi oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda UEFA Kupası finali
İstanbul'daki bir diğer final ise Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynandı. 20 Mayıs 2009'da yapılan UEFA Kupası finalinde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Almanya'nın Werder Bremen ekibi karşı karşıya geldi. Shakhtar Donetsk'in 25. dakikada Luiz Adriano'nun golüyle 1-0 öne geçtiği, ardından 35. dakikada Naldo'nun attığı golle Werder Bremen'in 1-1'lik beraberliği yakaladığı mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi. Ukrayna temsilcisi, karşılaşmanın 97. dakikasında Jadson'un kaydettiği golle şampiyonluğa ulaştı.
Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, böylelikle tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası kazanmış oldu. Bu kupa aynı zamanda Ukrayna takımlarının elde ettiği ilk UEFA Kupası olarak da tarihe geçti.

Liverpool, İstanbul'da ikinci kez şampiyon
2018-2019 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile 2018-2019 UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için Beşiktaş Park'ta mücadele etti. İki İngiliz kulübünün maçının normal süresi 1-1'lik eşitlikle bitti. Uzatma devrelerinin de 2-2'lik eşitlikle bitmesinin ardından penaltı atışları sonucunda 5-4'lük skor ile Liverpool, UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
Liverpool, 2005 yılındaki Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından İstanbul'daki bir finalden daha kupayla ayrılmayı başardı.

Devler Ligi'nde final bir kez daha İstanbul'da
İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 18 yıl aranın ardından bir kez daha Devler Ligi'nde finale ev sahipliği yaptı. Bu kez finalde Türk asıllı İlkay Gündoğan'ın formasını giydiği İngiliz takımı Manchester City ile milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'nun top koşturduğu İtalya'nın Inter takımı kozlarını paylaştı. İlk yarısı golsüz biten maçın 68. dakikada Rodri'nin golüyle Manchester City, galibiyete uzanmayı başardı.

Beşiktaş Park'ta ikinci final
Beşiktaş Park, 2019 yılında Liverpool ile Chelsea arasında oynanan Süper Kupa finalinin ardından ikinci kez Avrupa kupalarında bir finale ev sahipliği yapacak. Aston Villa ve Freiburg arasındaki final müsabakasında İngiliz ve Alman taraftarların yanı sıra tüm Avrupa'nın gözü bir kez daha Dolmabahçe'de olacak.

2027 Konferans Ligi finali de Türkiye'de
Bunun yanında gelecek sene UEFA Konferans Ligi finali de Türkiye'de oynanacak. Yapılan ilk planlamaya göre bu final maçının da Beşiktaş Park'ta yapılacağı belirtildi. Ancak daha sonra ise Ankara'da yapımı devam eden Yeni Ankara Stadyumu'nun yetişmesi ve UEFA'nın da onay vermesi halinde, 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinin başkentte oynanacağı açıklandı.İHA

Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!

Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu

17.05.2026 23:07:00
Haber Merkezi
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu.

Futbolseverlerin uzun süre unutamayacağı tarihi maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi ve bu sonuçla Eyüpspor adını önümüzdeki sezon da Süper Lig'de mücadele edecek takımlar arasına yazdırdı.



Kadıköy'de oynanan nefes kesen mücadelede Eyüpspor, Legowski ve Metehan'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda geri dönen Fenerbahçe, Fred ve Kerem Aktürkoğlu'nun (2) golleriyle 3-2 öne geçti.



Eyüpspor'a hayat veren gol, 87. dakikada oyuna sonradan giren Talha Ülvan'dan geldi [3940347]. Bu altın değerindeki 1 puanla Eyüpspor puanını 33'e yükselterek Süper Lig'de kalırken; Fatih Karagümrük ve Kayserispor'un ardından lige veda eden son takım Antalyaspor oldu.

Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi

17.05.2026 22:59:00
AA
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

5. dakikada soldan ceza sahasına giren Lang'ın yerden plase vuruşunda kaleci Ali Yanar yatarak uzak direk dibinde topu kornere çeldi.

6. dakikada Sane'nin sağdan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

27. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sol kanattaki Diabate'nin pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

38. dakikada Kaan Ayhan'ın ara pasında topla buluşan Sane'nin ceza sahası sağ çaprazından plase vuruşunda meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



53. dakikada Eren Elmalı'nın pasında topla buluşan Lang'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda kaleci Ali Yanar, meşin yuvarlağı çeldi.

60. dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak, kaleci Batuhan Şen ile karşı karşıya kaldıktan sonra vuruşunu yaptı. Batuhan, bu pozisyonda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Diabate, kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra ceza sahası sol çaprazından aşırtma vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.

80. dakikada Jakobs'un sol kanattan ortasında penaltı noktası civarında yükselen Singo'nun kafa vuruşunda top, üst direğe çarptıktan sonra kaleci Ali Yanar'ın sırtına çarparak kornere gitti.

88. dakikada Ben Ouanes'in pasında topla buluşan Benedyczak'ın ceza yayından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, maçı 1-0 kazandı.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçe’de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

17.05.2026 15:21:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

Kadrodaki 20 yabancı oyuncunun yarattığı limit krizi ve gönderilmesi imkansıza yakın isimler, yeni başkanın uykularını kaçıracak cinsten. Bu operasyon, Icardi-Wanda Nara'nın çekişmeli boşanmasından bile daha ihtilaflı geçmeye aday.







Fenerbahçe'de yeni seçilen başkan büyük bir kaosla kucak kucağa kalacak. Eldeki kabarık yabancı kadrosu yeni başkanın uykularını kaçıracak.

Şu an kadrosunda 20 yabancı oyuncu bulunan sarı-lacivertlilerde yeni hedeflerin takıma katılabilmesi için geniş kapsamlı bir "boşanma" operasyonu yapılmak zorunda. Bu "boşanma" sürecinin Icardi ile Wanda Nara'nın boşanmasından bile daha zahmetli olacağı kesin.







20 YABANCI OYUNCUSU OLACAK

Kadro mühendisliğinde en büyük engel "satmadan" alınan yabancılar yüzünden dolup taşan limit. Mevcut 20 oyuncudan sadece Sidiki Cherif, Fall ve Mimovic 2004 ve sonrası doğumlu kontenjanına uyuyor.

Ancak bu isimlerden yeri garanti olan tek isim Sidiki Cherif. 22 milyon euro'luk Fransız bile "yetersiz" bulunurken geldiklerinden beri 1 dakika bile süre alamayan Fall ve Mimovic'le devam edilme şansı sıfırın bile altında.







3 YILDIZ İSİM İÇİN BİLE

Taraftarı heyecanlandıran Chevalier (kaleci), Bernardo Silva (10 numara) ve Guirassy (forvet) transferlerinin gerçekleşmesi için bile kadroda en az 5 kişilik yer açılması gerekiyor. Bu noktada ayrılığa en yakın isimler "gönüllerde" netleşti:

- Ederson
- Fred
- Nene
- Musaba







GİTMEDEN NASIL GELECEKLER?

Savunma hattındaki sirkülasyon da "gelen-giden" dengesine bağlı. Oosterwolde satış listesine konulabilir ancak ayrılması durumunda mutlaka sol stoper takviyesi yapılmalı. Hatta daha şimdiden "iyi sol stoper değil" bile deniyor. Brown ve Semedo'nun kaderleri de yeni transferlere bağlı olacak. Bu bölgelere oyuncu alınması halinde ancak iki isimle de yollar ayrılabilir.







12 TANE YAŞLI OYUNCU VAR

Sezonu takımla bitiren 12 tecrübeli oyuncunun (Skriniar, Kante, Guendouzi, Asensio, Talisca dahil) tamamı yaş sınırının üzerinde. Kiralıktan dönen Diego Carlos, Livakovic, Amrabat, Becao ve Fayed beşlisi de yaş kontenjanına takılıyor. Yeni başkanın manevra alanı iyice daralıyor.

Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor

17.05.2026 15:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor.

Ali Koç'un tarafsızlık ilan etmesiyle birlikte, mevcut aday profillerine mesafeli duran binlerce kongre üyesinin sandıkta "beyaz oy" kullanarak tarihi bir protestoya imza atmaya hazırlandığı konuşuluyor. Sandıktan çıkacak "beyaz oy rekorunun" yeni seçilecek başkanın meşruiyetini bile tartışmaya açabilir.







Fenerbahçe'de camiası 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi tansiyon bir türlü beklenen seviyeye inmiyor. Her ne kadar sosyal medya merkezli olarak uçuk transfer iddiaları, zengin yönetici adayları isimleri ortaya atılsa da camiada bir "bıkkınlık" hali hakim.






BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK ETKEN

13 yıldır gelmeyen şampiyonluk, 18 yıldır Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kalınması gibi gerçekler alt alta eklendiğinde Fenerbahçe'de "oy atmaya gidip de boşa mı vakit kaybedeyim" havası var. Bir de üstüne "ne olacak ki, seneye gene seçim var" gerçeği de net şekilde masaya konulunca kulislerde "Beyaz Oy Rekoru" iddiası konuşulmaya başlandı.







GEÇERSİZ VE TEPKİ OYU

44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu 6-7 Haziran seçimi tarihin en ilginç oylamalarından birine sahne olabilir. Sandıktan çıkacak "beyaz oy" (geçersiz/tepki oyu) sayısının, adaylardan birinin oy sayısını zorlayabileceği hatta tarihi bir rekor kırabileceği bile iddia ediliyor.







ALİ KOÇ'UN KARARI ETKİLİ

Gelen bilgilere göre Ali Koç'un aday olmayacağını açıklamasının ardından "kimseyi desteklemiyorum, sadece oy kullanmaya geleceğim" çıkışı yaptığı iddiaları, geniş bir seçmen kitlesini "kararsızlar" safına itti. Koç'un tabanındaki üyelerin, ne Aziz Yıldırım ne de Hakan Safi'ye oy vermek istemediği, bu isimlerin sandığa gidip "protesto" amaçlı beyaz oy kullanabileceği belirtiliyor.







NE YILDIRIM NE DE SAFİ

Eski başkan Aziz Yıldırım'ın "Bizim Fenerbahçemiz" sloganıyla yeniden sahaya çıkması ve Hakan Safi'nin "Yüzde yüz adayım, kimse için çekilmem" diyerek girdiği yarışta, her iki ismin de camianın belirli kesimlerinden sert muhalefet aldığı görülüyor.







NORMALDE BİNİN ALTINDA KALIR

Fenerbahçe seçim tarihinde beyaz (geçersiz) oylar genellikle 500-1000 bandını geçmezken, 2026 seçimi için bu rakamın 3-4 bin barajını zorlayabileceği konuşuluyor. 2024 seçiminde geçersiz oy sayısı sadece 602'ydi. Beyaz oylar adaylardan birinin aldığı oya yaklaşırsa, bu durum yeni yönetimin "meşruiyet" tartışmalarıyla göreve başlamasına bile neden olabileceği iddia ediliyor.

Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı

Beşiktaş’ta rota Madrid, hedef Yunan yıldızlar! Başkan Serdal Adalı’nın bizzat yürüttüğü gizli zirvelerde Benfica’nın gol makinesi Pavlidis ve Sevilla'da kiralık oynayan tecrübeli eldiven Vlachodimos için düğmeye basıldı

17.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı
Beşiktaş'ın İspanya turundan Yunan yıldız çıktı
Beşiktaş'ta rota Madrid, hedef Yunan yıldızlar! Başkan Serdal Adalı'nın bizzat yürüttüğü gizli zirvelerde Benfica'nın gol makinesi Pavlidis ve Sevilla'da kiralık oynayan tecrübeli eldiven Vlachodimos için düğmeye basıldı. Menajerlerinin "neden olmasın" demesiyle Beşiktaş iki Yunan isme "Kalos Orises!-Hoşgeldiniz" demek için ilk aşamayı atlattı.






Beşiktaş'ta Başkan Serdal Adalı yeni sezonun transferlerinde hata yapmamak için tüm sorumluluğu üstüne aldı. Kaptan Orkun Kökçü'nün de dahil olduğu transfer harekatında rota Madrid'e kırıldı. Adalı, Benfica'nın gol makinesi Vangelis Pavlidis ve Newcastle'ın malı olan ancak Sevilla'da oynayan kaleci Odysseas Vlachodimos ile Yunan rüzgarı estirmek için gaza bastı.






RUI COSTA'DAN FIFA İZNİ ALINDI

Geçtiğimiz hafta Madrid, Beşiktaş'ın transfer geleceğinin şekillendiği gizli iki zirveye ev sahipliği yaptı. Orkun Kökçü'nün babası ve menajeri Halis Kökçü önce Benfica Başkanı Rui Costa ile Serdal Adalı'yı buluşturdu. Adalı, Yunan golcüye talip olduklarını iletti. Rui Costa'dan, Pavlidis ile görüşmek için FIFA iznini aldı.






CANALES'LE İLK GÖRÜŞME

Bu buluşmadan sonra Pavlidis'in menajeri Arturo Canales, Halis Kökçü ve başkan Serdal Adalı ilk resmi görüşmeyi gerçekleştirdi. Başkan Adalı'nın transfer stratejisi net; Pavlidis "evet" dediği an, kulüpler (Beşiktaş-Benfica) arasındaki pazarlıklar başlayacak. İlk plan 20 milyon Euro garanti ücret ve performans bonuslarıyla desteklenen dev bir paket olacak.






KALEYE DE YUNAN İSİM

Transferde Yunan operasyonu sadece Pavlidis'le sınırlı kalmadı. Sergen Yalçın'ın "savunmayı organize edecek, imkansızları değil yenmeyecek golleri çıkaracak ve ayaklarına hakim" bir kaleci profiline en uygun isim Odysseas Vlachodimos için de Madrid'de bir görüşme yapıldı.

Sevilla'da kiralık oynayan Yunan kalecinin menajeri Koukoutrigas, Başkan Adalı ve Halis Kökçü'ye, "Newcastle'ı ikna ederseniz neden olmasın" mesajı verdi.

İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe’deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi’nin Milano’da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir

17.05.2026 12:48:00
Haber Merkezi
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
Fenerbahçe'deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi'nin Milano'da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir. Maldini ile el sıkışan Safi'nin dev projesiyle alakalı olduğu iddia edilen bir istifa geldi. Maldi'nin "prensi" Stefano Pioli, Fiorentina'daki görevini bıraktı. Fenerbahçe için istifa ettiği iddia edildi. Üstüne bir de gelirse ekibinde Simon Kjaer de yer alacağı konuşulmaya başlandı.






Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçim öncesi geri sayım sürerken adaylardan Hakan Safi'yi Aziz Yıldırım'ın karşısına "çok daha" ciddi bir rakip olarak öne çıkaracak hamleler gelmeye başladı. Başkan adayı Safi, Milano'da dünya futbolunun efsane ismi Paolo Maldini ile masaya oturdu. Bu görüşme sadece Fenerbahçe için "futbol aklı" tercihi olmakla kalmayacak, Türk futbolunun çehresini de değiştirecek tarihi bir "futbol anayasası" olarak öne çıktı.






MALDINI, PIOLI'Yİ İSTİYOR

Maldini'nin bu tarihi teklife sıcak baktığı ve projeyi kabul etmesi halinde İstanbul'a yalnız gelmeyeceği iddialar arasında. AC Milan'ı 11 yıl sonra küllerinden doğurarak adım adım şampiyonluğa taşıyan projenin mimarı olan Maldini, San Siro'da omuz omuza çalıştığı, yönetim krizlerinde arkasında durduğu en yakın dostu Stefano Pioli'yi Fenerbahçe'nin başına getirme fikrini Safi'ye kabul ettirdi.






FENERBAHÇE İÇİN İSTİFA ETTİ

Milano'daki tarihi Safi-Maldini zirvesinin ardından İtalya'da yer yerinden oynadı. Fiorentina'yı çalıştıran tecrübeli teknik adam Stefano Pioli, bu görüşmenin hemen ardından görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Pioli'nin şok ayrılığının arkasında, Maldini ile birlikte Hakan Safi'nin Fenerbahçe projesinde yer alma kararı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.






EKİP DE KJAER DE OLACAK

Safi ve Maldini'nin kuracağı ortak futbol aklının saha içi ayağında tanıdık bir isim de yer alacak. Fenerbahçe formasıyla taraftarın sevgilisi olan Simon Kjaer, Pioli'nin ekibine girecek. Danimarkalı stoper zamanında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Kjaer, hem Pioli'nin şampiyonluk kültürünü hem de Kadıköy'ün dinamiklerini bilen isim olarak Safi başkanlığında çok önemli bir görev üstlenebilir.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.