logo
13 MAYIS 2026

Djiku'dan kötü haber

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Konferans Ligi’nde Ludogorets ile oynanan maçta sakatlanan Djiku'nun sağ ayak beşinci metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edildiğini açıkladı

27.10.2023 19:32:00
Anadolu Ajansı
Djiku'dan kötü haber
Djiku'dan kötü haber

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Ludogorets ile dün oynanan maçta sakatlanan Alexander Djiku'nun sağ ayak beşinci metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edildiğini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımı oyuncularımızdan Alexander Djiku'nun UEFA Konferans Ligi'nde oynadığımız Ludogorets maçında ayağına aldığı darbe sonrası hissettiği ağrı şikayeti nedeniyle Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde, sağ ayak beşinci metatars kemiğinde non deplase kırık tespit edilmiştir. Tedavisine hemen başlanan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi. AA

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.

Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak 

12.05.2026 14:50:00
Haber Merkezi
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak. Galatasaray da zaten şampiyon takımın oyuncuları 4 günlük izinde... Kasımpaşa maçı kimsenin aklında yok. Antalyaspor ise sahasında Kocaelispor'u konuk edecek. Burada kabak "yarım puan bile kaybetmeye" tahammülü olmayan ve Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacak Eyüpspor'a patlayacak gibi duruyor.






Sezonu 3'üncü tamamlamayı garantileyen Trabzonspor, Gençlerbirliği ile tarihi iki maça çıkacak. Öyle ki yarın akşam Ankara'ya gidecek bordo-mavililer eğer kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale kalacak. Konyaspor'un rakibi olacak. Aksi taktirde sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla kapatacak.






Gençlerbirliği, Ankara'da kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale çıkacak. Ancak Trabzon'da kaybederse yüksek ihtimalle Süper Lige veda edecek.






ÜÇÜNCÜ SIRADAKİ YER DEĞİŞMEYECEK

Böylesine iki kritik maç öncesinde çok fazla dedikodu var... özellikle düşme hattındaki rakipleri Gençlerbirliği'nin Ankara'daki Türkiye Kupası yarı finalini Süper Lig'de kalmak için gerekli olan 3 puan için Trabzonspor'a bırakacak. Çünkü bordo-mavililer son hafta Gençlerbirliği'ni yense de yenilse de üçüncü sıradaki yerleri değişmeyecek.






SON MAÇ VEDA MAÇI OLACAK

Aynı şekilde Fatih Tekke'nin hafta sonunda oynanacak Gençlerbirliği maçını sakat olmalarına rağmen Onana, Visca ve Nwakaeme için bir veda maçı olarak görüyor.

Visca'nın adı TFF listesinden çıkarıldı. Ancak hala kulübün sözleşmesi oyuncusu. Tribünde olacak. Ancak sözleşmesi yenilenmediği için kendisine veda edilecek. Aynı şekilde 37 yaşına gelen Nwakaeme'ye de veda edilecek. ManU ile anlaşılamayan Onana'ya da bu maçta yine veda edilecek.






EN BÜYÜK SIKINTI EYÜPSPOR'DA

Şampiyonluk maçından sonra Okan Buruk'un takımına 4 gün izin verdiği ortamda Fatih Tekke'nin de son Türkiye Kupası (Gençlerbirliği maçının Ankara'da kazanılması durumunda) maçını düşünerek Trabzon'da oynanacak ligin son maçı Gençlerbirliği maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkacağı düşünülüyor.

Burada Antalyaspor'un son hafta sahasında Kocaelispor'u ağırlayacağı ortamda en büyük sıkıntı Eyüpspor'un üzerinde olacak. Çünkü bu sezon taraftarını çok üzen Fenerbahçe'nin yarım puan kaybına bile tahammülü yok. Bu yüzden Zeki Murat Göle tam kadro maça çıkacak.

Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar

Aziz Yıldırım'ı ancak "dev transferlerle" yıkabileceğine inanan Hakan Safi, Milano senin Barcelona benim gezip "iş bitirmek" için gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreçte Asensio, Semedo ve Ederson'un menajeri Jorge Mendes'le de bir araya geldi. Ancak Portekizli menajer Rafael Leao'dan önce Fenerbahçe'nin Ederson sorununu çözmeye çalışmasını önerdi

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Fenerbahçe'de Başkan adayı Hakan Safi, Aziz Yıldırım gibi bir efsaneye karşı seçimi kazanmasının tek şartının büyük transferler olduğunun farkında. Bu yüzden sürekli olarak çalışmalar yapıyor... yurt dışına çıkıyor. Menajerlerle, sportif direktörle görüşüyor. Kendini tanıtıyor. İş birliği arıyor.






MOURINHO İLE SAFİ ÇOK YAKIN

Safi son olarak AC Milan-Atalanta maçında ortaya çıktı. Zaten bir süredir istediği konuşulan Rafael Leao ile ilgili iddialar patladı. İşin ilginç yanı ise 250 bin euro verecek kadar sevdiği Jose Mourinho'nun can yoldaşı olan Jorge Mendes'le Milano'da bir yemek yedi. Planlarından bahsetti.






MENDES'E 1+3 YILLIK TEKLİF

Gelen bilgilere göre Portekizli "süper" menajere 1+3 yıllık başkanlık (kazanabilirse) sürecinde "işbirliği" önerdi ancak hiç de beklemediği bir cevap aldı. Sadece Ederson'un değil diğer oyuncuları Semedo ve Marco Asensio'nun da ayrılmak istediğini iletti. Fenerbahçe'nin yaşadığı gergin ortamın (sürekli başkan ve teknik direktör değiştirmenin) transfer konusunda sorun yarattığından/yaratacağından bahsetti.






EDERSON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını hatta yedeğindeki Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Livakovic ya da Ederson'ın olmadığı bir takıma kaleci getirmenin zorluklarından bahsetti. Safi'ye Ederson'ı ikna etmenin en doğru yol olduğundan bahsetti.






5-6 MİLYON EURO MENAJERLİK ÜCRETİ

Mendes, Ederson üzerinden 1.4 milyon Euro menajerlik ücreti aldı... ayrıca iddialara göre kulübe "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" ve "pazarlama desteği" faturaları da kesti. Mendes'in sadece Ederson için toplamda 5-6 milyon Euro civarında bir kazancı olduğundan bahsediliyor.






Ederson'un yüksek maaşla Fenerbahçe'de kalması, Mendes'in diğer oyuncuları için de bir "kıyaslama noktası" olması açısından da çok önemli.

Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli

Amedspor'un alttan alta izlediği Mauro Icardi'ye Galatasaray'ın yapacağı teklif dünyanın pek çok yerinden "popülarite" arayan kulüplerin izleme listesinde. Arjantinli yıldıza ilgi gösteren son takım ise gelecek sezon BAE 1. Liginde oynayacak Bursa merkezli Uludağ İçecek'in sponsor olduğu Palm City FC

12.05.2026 14:26:00
Haber Merkezi
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Süper Ligin yeni takımı Amedspor henüz resmi teklif yapmadı. Galatasaray ile Icardi arasındaki görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor.






İddialı bir ekip kurup Süper Lig'de tutunmak isteyen Diyarbakır ekibi, Arjantinli yıldız için sponsorlar ile de anlaştı. 2'si yurt dışından 2'si İstanbul merkezli 1'i de Kuzey Irak Erbil merkezli şirketler destek için söz verdi.






2025'TE BAŞLAYAN ÇIKIŞ

Amedspor'un Icardi transferinde rakip çok; İtalya, İspanya ve Arjantin'den pek çok rakip var. Görünen o ki, Dubai'den de bir takım var. Eski Al Qabila olan ancak BAE Futbol Federasyon tarafından uygun görülmediği için 2025 yılında adını Palm City FC veya 365 FC olarak değiştiren Dubai ekibi.






AVUSTURYALI INFLUENCER KURDU

Avusturyalı influencer Soheil Var'ın kurduğu Dubai ekibi dijital pazarlama ve sosyal medya gücünü futbolla birleştiren bir "startup" mantığıyla yönetiliyor.

Şeyh Ahmed bin Sultan bin Khalifa Al Nahyan ile Kraliyet desteği, kulübe ciddi bir finansal ve operasyonel güç katıyor.






GELECEK SEZON 1. LİGDE

"365 günde profesyonel kulüp kurma" hedefiyle yola çıkan kulüp, BAE 3. Ligi'nden başlayarak üst üste iki sezon jet hızıyla yükseldi. 2026-27 sezonunda BAE 1. Ligi'nde (bizdeki 1. ligle aynı seviyede) oynayacaklar. Savaştan en çok etkilenen ülkelerden olan Dubai'nin imajını düzeltmek için Palm City FC'nin Icardi transferine devletten de destek geleceği iddia ediliyor.






ULUDAĞ İÇECEKLERİ SPONSOR

Bu transferin en ilginç noktası ise Mayıs 2024'te Palm City FC ile sponsorluk anlaşması imzalayan zamanında "ayılana gazoz bayılan limon" repliği ile popüler olan Uludağ İçecek. Bursa merkezli şirketin finansman desteği Icardi operasyonunda da etkili olacak.

Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor

Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi

12.05.2026 14:11:00
Haber Merkezi
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Orkun Kökçü, Beşiktaş'a getirmek için çalışıyor
Sergen Yalçın'ı "kalmaya" ikna etti. Başkan Serdal Adalı'ya "futbol aklı" olarak hizmet veriyor. Serken Reçber'in de transfer listesini "yeniledi."

Beşiktaş'ın sadece kaptanı olmayan Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Vangelis Pavlidis'e siyah-beyazlı formayı giydirmek için de sabah akşam telefon başında.







Orkun Kökçü, Beşiktaş'ta kısa sürede bir kaptandan fazlası haline geldi. Öyle ki Konyaspor maçından sonra "istifa etmeye hazır" olan Sergen Yalçın'a destek çıktı. "Bir yere gitmiyorsun. Seni bırakmıyoruz" dedi.

Trabzonspor maçında gelen tepkiler sonrasında yönetimin sessiz kalması üzerine araya girdi. Bizzat Başkan Serdal Adalı ile konuştu. "Oyuncular olarak Sergen Yalçın'ın yanındayız. Siz de olun" dedi. Teknik direktör isimleriyle İstanbul'a geldiği iddia edilen Eudard Graf'ın listesini çöpe attırdı.







SERGEN YALÇIN'LA TAKTİK KONUŞUYOR

Orkun Kökçü şu anda Yalçın'ın takım içinde "taktik" konuştuğu, Başkan Adalı'nın "futbol aklı" ve Serkan Reçber'in de transferler konusunda danıştığı bir isim haline geldi. Zaten kısa süre önce Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a davet ettiği Hakan Çalhanoğlu için de Orkun Kökçü devreye girmiş ve "gel kaptanlık bandı senin" çağrısı yapmıştı.







AURSNES VE SENESİ İÇİN DE ÇALIŞIYOR

Orkun Kökçü daha önce de Benfica'da beraber forma giydiği ve Fenerbahçe'de mutsuz olduğu iddia edilen Kerem Aktürkoğlu'nu da Beşiktaş'a davet eden isimdi.

Orkun Kökçü hali hazırda Reçber'in listesine kendisi gibi Feyenoord'dan Benfica'ya geçen Frerdik Aursnes'in yanı sıra eski takım arkadaşları Marcos Senesi, Florentino ve Pavlidis'i de soktu.







PAVLISI VE KEREM HAYALİ VAR

Orkun Kökçü öncelikle Bournemouth'la sözleşmesi sona eren Senesi ile her gün konuşuyor. Beşiktaş'ı anlatıyor. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın gelmesi durumunda ayrılmasını beklediği Kerem'le konuşuyor.







Bir başka eski takım arkadaşı Pavlidis'i bile Beşiktaş'a getirmeye çalışıyor. Orkun'a göre Kerem ve Pavlidis, Beşiktaş'ta bir araya gelirse bambaşka bir seviyeye çıkabilirler.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.