logo
13 HAZİRAN 2026

Ersan attı Philadelphia kazandı

NBA'de Philadelphia 76ers, milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın 19 sayı attığı maçta Minnesota Timberwolves'u 93-91 yendi

04.01.2017 00:00:00
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers, Ersan İlyasova'nın 19 sayı attığı maçta Minnesota Timberwolves'u 93-91 yendi.

NBA'e 8 maçla devam edildi. Philadelphia, Wells Fargo Center'da ağırladığı Minnesota'yı Robert Covington'ın son saniye basketiyle 93-91 mağlup ederek 9. galibiyetini aldı. Philadelphia'da Joel Embiid, 25 sayıyla takımının en skoreri oldu. Ev sahibi ekipte galibiyetin mimarı Covington, 13 sayı, 10 ribauntla "double-double" yaptı. Milli basketbolcu Ersan İlyasova ise 32 dakika süre aldığı mücadeleyi 19 sayı, 5 ribaunt, 1 asist, 1 blokla tamamladı. Bu sezon 24. mağlubiyetini yaşayan Minnesota'da Zach LaVine'ın 28 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Karl-Anthony Towns'ın 23 sayı, 15 ribauntla "double-double"lık performans sergilediği konuk takımda, Gorgui Dieng ve Shabazz Muhammed 10'ar sayı attı.

Spurs, Raptors'ı geçti
Batı Konferansı'nda ikinci sırada bulunan San Antonio Spurs, AT&T Center'da ağırladığı Doğu Konferansı ikincisi Toronto Raptors'ı 110-82'lik skorla geçti. Sezonun 28. galibiyetine ulaşan Spurs'te Raptors maçında süre alan 13 basketbolcu da sayı buldu. Ev sahibi ekipte Kawhi Leonard 25, LaMarcus Aldridge 23, Tony Parker 15 sayıyla çift haneli rakama ulaşan oyuncular oldu. Raptors'ta maçın en skoreri DeMar DeRozan'ın 26 sayısı sezonun 11. mağlubiyetini önleyemedi. Konuk takımda Terrence Ross 17, Cory Joseph 11 ve DeMarre Carroll 10 sayı üretti.

Pacers'tan üst üste 3. galibiyet
Doğu Konferansı'nda 7. sırada yer alan Indiana Pacers, deplasmanda Detroit Pistons'ı 121-116 mağlup ederek art arda 3. olmak üzere 18. galibiyetine uzandı. Palace of Auburn Hills'in ev sahipliğinde yapılan maçta 32 sayı atan Paul George, galibiyette başrol oynadı. Pacers'ta Myles Turner ve Jeff Teague 17'şer, Monta Ellis 16 sayı kaydetti. Bu sezon 21. maçını kaybeden Pistons'ta Andre Drummond 20 sayı, 14 ribaunt ve Reggie Jackson 20 sayı, 12 asistle "double-double"lık performans ortaya koydu. Ev sahibi ekipte Tobias Harris 22, Kentavious Caldwell-Pope 16, Jon Leuer ve Marcus Morris ise 14'er sayı buldu. NBA'e 7 maçla devam edilecek.

Sonuçlar
Philadelphia 76ers-Minnesota Timberwolves: 93-91
Boston Celtics-Utah Jazz: 115-104
Detroit Pistons-Indiana Pacers: 116-121
Dallas Mavericks-Washington Wizards: 113-105
San Antonio Spurs-Toronto Raptors: 110-82
Denver Nuggets-Sacramento Kings: 113-120
Phoenix Suns-Miami Heat: 99-90
Los Angeles Lakers-Memphis Grizzlies: 116-102

Dünya Kupası sönük başladı


 
Dünya Kupası'nda 13 Haziran saat 01.00 itibariyle 3 maç geride kaldı. Meksika-Güney Afrika maçı 80 bin kişinin önünde oynanmasına rağmen tatsızdı. Güney Kore-Çekya maçı vasattı. Kanada-Bosna Hersek maçı da öyle... Haliyle gözler adam gibi takım görmek istiyor. İşte Brezilya-Fas maçı bu zevki yaşatabilir.
 

13.06.2026 01:32:00
MURAT ÇORBACI
Dünya Kupası sönük başladı
Dünya Kupası sönük başladı

Futbolseverler, 14 Haziran'da saat 01.00'da başlayacak Brezilya-Fas maçını bekliyor. Maç, New York saatiyle 13 Haziran'da 18.00'da başlayacak. Dolayısıyla gündüz oynanacak.  Maç saatinde hava sıcaklığı 31 derece olacak! Bu durum elbette oyuncuları zorlayacak…
Fas, 2022'de yarı finale uzanmıştı. Üstelik son 16 turunda 0-0 biten uzatmalar sonrasında atılan penaltılarla İspanya'yı 3-0, çeyrek finalde ise Portekiz'i normal sürede 1-0 mağlup etmişti. Yarı finalde ise Fransa'ya 2-0 kaybetmişti. Üçüncülük maçında ise yine Hırvatistan'a 2-1 mağlup olmuştu. Fas, F Grubu'nu da 7 puanla lider kapatmıştı!







2026'ya zorlu maçla başlıyorlar

2026'da Fas, önce Brezilya ile akabinde İskoçya ve Haiti ile oynayacak. Dananın kuyruğu da Brezilya maçıyla kopacak.
Brezilya, son dünya kupası zaferini yarı finalde Türkiye'yi 1-0 yenerek 2002'de elde etmişti. O zamandan bu yana finale bile çıkamadılar. Kupa 2014'te Brezilya'da düzenlenmişti. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 kaybettiler. Brezilya tarihindeki en ağır yenilgiydi bu! Oysa o maça kadar 62 maçtır sahalarında yenilmemişlerdi. Daha net konuşursak 1975'te Copa Amerika'da Peru'ya 3-1 kaybetmişler... 39 yıl sonra gelen bir yenilgiydi bu! Benzer ağır bir yenilgiyi 1920'de Uruguay karşısında 6-0 ile almışlar!







2022'de ve öncesinde Brezilya ne yaptı?

Brezilya, Katar'daki Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele etti. Sırbistan'ı 2-0, İsviçre'yi 1-0 yendiler. Grup liderliğini garantiledikten sonra Kamerun'a 1-0 kaybettiler. Ancak Kamerun son 16'ya kalamadı. Son 16 turunda Güney Kore'yi 4-1 ile geçtiler. Çeyrek finalde 2018'in finalisti Hırvatistan'a normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarda 4-2 kaybettiler. Brezilya, 2018 Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Belçika'ya 2-1 yenilmişti. İlginçtir Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda da Hollanda'ya yine çeyrek finalde 2-1 yenilmişler! Almanya'da düzenlenen 2006'daki Dünya Kupası'nda ise yine çeyrek finalde Fransa'ya 1-0 yenildiler.







Ancelotti: Harika maç olacak

12 Haziran'da New York New Jersey Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Fas ile yapacakları maça ilişkin, Afrika'nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacaklarını belirterek "Harika bir maç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. Turnuvada her takımla mücadele edebilecek durumda olduklarını belirten Ancelotti, "Brezilya'yı temsil ettiğim için çok mutluyum ve başarılı olmak zorundayım" dedi. Takımın sakatlıklarla mücadele eden yıldız oyuncusu Neymar hakkında bilgi veren İtalyan teknik adam, "Neymar hazır olmak için çok çalışıyor ama gelecek hafta hazır olabilir. Onu sadece oynaması için değil genç oyunculara örnek olması için de milli takıma davet ettik" diye konuştu.
Ancelotti, "Dünya Kupası'nı kazanacağımızı söylemek iddialı olur ama iyi mücadele edeceğiz ve amacımıza ulaşma yolunda iyi hisler besliyoruz" ifadesini kullandı. Takımın yıldız oyuncularından Vinicius Junior ise "Hayalini kurduğum yerdeyim ve bu fırsatı değerlendirerek şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.







Fas da şampiyon olmayı hedefliyor

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Muhammed Vehbi de  2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda karşılaşacakları Brezilya'ya saygı duyduklarını belirterek, turnuvada şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. PSG ile son 2 yıldır Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Fas'ın yıldız oyuncularından Eşref Hakimi ise "Çok dengeli bir maç olacak. Her fırsatı değerlendireceğiz ama bence maçın favorisi yok" diye konuştu. Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda Fas'ın yarı final başarısını hatırlatan Hakimi, "Son Dünya Kupası'nı nerede bitireceğimizi tahmin edemiyorduk. 2026 Dünya Kupası'nda da maç maç giderek nereye ulaşacağımızı göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kasımpaşamız, Fildişi Sahili ekibi USC Bassam'dan 2007 doğumlu Dalo Stann Elysee ile anlaşmaya varmıştır. Yeni transferimiz, Kemerburgaz Tesislerimizde CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın da hazır bulunduğu törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza atmıştır. Genç futbolcumuza armamız altında üstün başarılar dileriz" denildi.

Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

12.06.2026 11:44:00
AA
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu D Grubu'nda ABD ile Paraguay, turnuvadaki ilk maçlarında Los Angeles Stadı'nda TSİ 04.00'te karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nda ise Katar ile İsviçre, San Francisco Bay Area Stadı'nda TSİ 22.00'de karşılaşacak.

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece 48 takımlı devasa formatıyla değil, futbol kurallarında yapılan tarihi reformlarla da sahne alıyor. Zamandan çalmayı imkansız hale getiren süre sınırlarından, tartışma anında ağız kapatmaya kırmızı karta kadar işte yeşil sahaların yeni anayasası

11.06.2026 21:30:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Futbol dünyasının kalbi ABD, Kanada ve Meksika'da atmaya başlarken, 2026 FIFA Dünya Kupası sadece genişleyen takım kadrolarıyla değil, futbolun çehresini kökten değiştirecek yeni kurallarıyla da tarihe geçiyor.

FIFA Hakem Komitesi ve IFAB, son yıllarda oyunun akışını bozan taktikleri ve centilmenlik dışı hareketleri bitirmek için çok sert kararları uygulamaya koydu. Turnuvadaki 104 maçın tamamında geçerli olacak ve futbol dünyasında yeni bir dönem inşa edecek o radikal değişiklikler şunlar:

Zaman geçirene af yok: 5 ve 10 saniye kuralları

Yeni düzenlemelerin en çok dikkat çeken kısmı, maçlardaki ölü zamanı azaltmayı hedefleyen süre sınırları oldu:

Taç ve Aut Atışlarında 5 Saniye Sınırı: Hakem, oyuncunun oyunu bilerek yavaşlattığını hissettiği an elini kaldırarak 5 saniyelik geri sayımı başlatacak. Süre dolduğunda taç atışı rakip takıma geçecek; kale vuruşunun (aut) gecikmesi durumunda ise rakip takım doğrudan korner kazanacak.

Hızlı Oyuncu Değişikliği (10 Saniye): Oyundan çıkan futbolcu, tabela kalktıktan sonra en fazla 10 saniye içinde sahayı (en yakın çizgiden) terk etmek zorunda. Eğer bu süreyi aşarsa, yerine girecek oyuncu en az 1 dakika boyunca oyuna giremeyecek ve takımı o esnada sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalacak.

Ağız kapatarak tartışmaya doğrudan kırmızı kart!

Saha içi disiplinde en çok konuşulacak kural ise gizli diyalogların engellenmesi oldu. Bir futbolcu, rakibiyle yaşadığı bir tartışma ya da gerginlik esnasında eliyle, koluyla veya formasıyla ağzını kapatarak konuşursa hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Bu kural, oyuncuların kameralardan ve hakemlerden hakaret içerikli ya da ayrımcı ifadeleri gizlemesini tamamen önlemeyi amaçlıyor.

Sakatlık numaralarına 1 dakika cezası ve "taktik mola" yasağı

Hafif sakatlıkları bahane ederek tempoyu düşüren takımlara karşı da yeni önlemler alındı.

Sahada sağlık ekibi tarafından tedavi edilen herhangi bir oyuncu, oyun yeniden başladıktan sonra en az 1 dakika boyunca saha dışında beklemek zorunda kalacak.

Özellikle kaleci sakatlıklarında tüm takımın kulübeye gidip teknik direktörden taktik alması (taktik mola) tamamen yasaklandı. Kaleci tedavi edilirken diğer tüm oyuncular saha içinde bekleyecek ve teknik alana yaklaşamayacak.

VAR'ın yetki alanı genişletildi

Video Yardımcı Hakem (VAR) artık oyuna daha fazla müdahil olabilecek. Yeni kurallara göre VAR odası; hatalı korner kararlarına, açıkça yanlış verilen ikinci sarı kartlara (kırmızı kartla sonuçlanan) ve kart gösterilirken yapılan oyuncu karıştırılması (yanlış kimlik) durumlarına doğrudan müdahale edip hakemi uyarabilecek.

Hakeme protesto ve sahayı terk etmenin bedeli ağır

Hakem kararlarına tepki göstererek sahayı terk eden ya da oyuncularını buna teşvik eden teknik ekip üyeleri doğrudan kırmızı kart görecek. Eğer bir takım protesto amacıyla sahayı tamamen terk eder ve maçın iptal olmasına neden olursa, doğrudan hükmen mağlup (hükmen yenik) sayılacak. Ayrıca maç esnasında hakemin etrafını sadece takım kaptanı sarabilecek, diğer oyuncuların itiraza gelmesi sarı kartla cezalandırılacak.

Kuzey Amerika kıtasındaki bu görkemli futbol şöleni, sadece golleri ve yıldızlarıyla değil, futbolu bambaşka bir hıza kavuşturacak bu "yeni dünya" düzeniyle de hafızalara kazınacak.

Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeniden göreve gelecek olan Aykut Kocaman, geçen sezonun röntgenini çekti... takımda radikal bir "verimlilik" devrimi başlatıyor. Maç başına yapılan 122.9 top kaybını ve ceza sahası dışından atılan 242 verimsiz şutu tamamen hafızasından silmek isteyen deneyimli teknik adam, "organizasyonel sadakat" isteyecek. Sıfır risk felsefesiyle savunmadaki basit hatalara neşter vuracak... duran top zafiyetini bitirecek... Kadıköy'de ezbere oynayan, sabırlı ve her şutu net pozisyona dönüşen yepyeni bir şampiyonluk takımı inşa edecek.

11.06.2026 16:41:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe'de başkan seçilmesiyle takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, 2025-26 sezonunun verilerini analiz ederek radikal bir değişim için düğmeye bastı. Geçen sezonun coşkulu ama dağınık ve verimsiz futbolu, yerini "organizasyonel sadakate" ve yüksek verimliliğe bırakıyor.






BASİT HATALARA SON

Geçen sezon maç başına yapılan 122.9 top kaybı ile şuta/gole neden olan toplam 13 bireysel hata Kocaman'ın ilk hedefi. Deneyimli hoca, "minimum risk" felsefesiyle top kayıplarını azaltıp, 11 maçlık gol yememe serisini 18-20 maç seviyesine çekerek savunmayı kilitleyecek.






ŞUT FETİŞİZMİ BİTİYOR

Maç başına 17.2 şut atılmasına rağmen isabetin 6.3'te kalması ve ceza sahası dışından savrulan 242 şuttan sadece 11 gol çıkması "verimsizliğin" kanıtı. Kocaman rastgele şutları yasaklayacak. Şut sayısı 13-14'e düşecek ama sabırlı set hücumlarıyla net pozisyon kalitesi ve isabet oranı artacak.






GEÇİŞ OYUN KALİTESİ ARTACAK

Takım maç başına 46.8 top geri kazanmasına rağmen koca sezon sadece 51 kontratak geliştirebildi. Yeni sezonda kapılan toplar dağınık kayıplarla harcanmayacak; rakip eksik yakalandığı an daha organize ve keskin geçiş hücumlarıyla cezalandırılacak.






DURAN TOPLAR İŞE YARAYACAK

Maç başına 6.9 korner ve sezon boyu kullanılan serbest vuruşlardan sadece 1 gol çıkması, %20'lik orta isabetiyle birleşince tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Kocaman ve Oğuz Çetin liderliğindeki teknik ekip, Samandıra'da özel duran top setleri çalıştırarak bu oranı yukarı çekecek.






HÜCUM DAHA SİMETRİK OLACAK

Hücumda Simetri Devrimi: Geçen sezon 41 sol ayak golüne karşılık sadece 24 sağ ayak ve 10 kafa golü atıldı. Sol kanada ve bireysel solak oyunculara bağımlı bu asimetrik yapıyı yıkacak olan Kocaman, sağ kanat etkinliğini artıracak ve merkez santraforu besleyerek kafa golü sayısını katlayacak.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Mourinho'nun ilk transferi Osimhen

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen’in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı

11.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen için Chelsea ve Atletico Madrid'in ardından Jose Mourinho'nun Real Madrid'i de devreye girdi... masadaki teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajını aştı. Teknik direktör Eric Chelle'nin kadro kararlarıyla çalkalanan Osimhen cephesinde, Mourinho'nun ilk ve en büyük hamlesi olarak kayıtlara geçecek bu dev operasyonun detayları da netleşmeye başladı.






Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin son açıklamaları ve Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı. Polonya maçı öncesinde kadroda yer almayan Osimhen ve Lookman üzerinden eleştirilerin hedefi olan Chelle, teknik adamlık sorumluluklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.






SAKATLIK VE DEVAMSIZLIK ÜZERİNDE DURDU

Gelen tepkiler üzerine sessizliğini bozan teknik direktör Eric Chelle, görevinin sadece kadro kurmaktan ibaret olmadığını savundu. Özellikle sakatlık ve devamsızlık gibi kriz anlarında zor kararlar alınması gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






AÇIKLAMASI YİNE SORU İŞARETLERİ DOLU

- Oyuncuların en üst düzeyde performans gösterebilmeleri için doğru ortamı yaratmak çok önemli. Bazen şartlar ideal olmayabiliyor; çünkü bir oyuncu eksik, iki oyuncu eksik veya birisi oynayamıyor olabilir. Ama yapabileceğim tek şey, takım için en iyi seçimleri yapmaya devam etmek.






ÖZEL GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA YOK

Chelle, Polonya maçı öncesinde Osimhen'in transfer görüşmelerinde olduğuna yönelik daha önce basına yansıyan iddialar hakkında ise yeni bir renk vermedi. Galatasaray forması giyen yıldız oyuncuyla özel bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusuna açıklık getirmekten kaçındı.






ŞİMDİ DE MOURINHO ORTAYA ÇIKTI

Nijerya cephesinde Chelle'nin tercihleri kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açarken, transfer piyasasında ise işler tam da teknik adamın işaret ettiği yöne doğru evrilmeye başladı. Milli takımda dinlendirilen ya da transfer sürecine odaklanan Osimhen için Avrupa'nın elit kulüpleri resmi olarak devreye girdi.






100 MİLYON EURO BARAJI AŞILDI

Atletico Madrid ve Chelsea'nin ardından, son olarak Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid de Nijeryalı golcüyü yakından takibe aldı. Uluslararası basına sızan iddialara göre, elit kulüplerin Osimhen için masaya koymaya hazırlandığı teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajı aşılmış durumda.

İşte gecenin yıldızı: Dünyanın en büyük futbol şovu

Futbol dünyasının merakla beklediği gün geldi çattı; milyarlarca insanın gözü kulağı, futbolun kutsal tapınağı Meksiko City'deki Azteca Stadyumu’na çevrildi. Meksika ile Güney Afrika arasında oynanacak tarihi müsabakayla perdesini açacak olan 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece yeşil sahadaki rekabetle değil, maçtan tam 90 dakika önce başlayacak vizyoner şovlarıyla da ezber bozmaya hazırlanıyor. FIFA'nın "Dünyanın En Büyük Şovu" olarak nitelendirdiği görkemli açılış seremonisinde, pop müziğin kraliçesi Shakira ve Afrobeats'in küresel öncüsü Burna Boy, turnuvanın resmi şarkısı "Dai Dai"yi ilk kez canlı seslendirerek geceye damga vuracak

11.06.2026 12:32:00
Haber Merkezi
İşte gecenin yıldızı: Dünyanın en büyük futbol şovu
İşte gecenin yıldızı: Dünyanın en büyük futbol şovu
Futbol dünyasının kalbi, 11 Haziran 2026 Perşembe günü Meksiko City'nin efsanevi stadyumu Azteca Stadı'nda atmaya başlayacak. Üçüncü kez bir Dünya Kupası açılışına ev sahipliği yaparak tarihe geçecek olan ikonik stadyum, futbol tarihinin en büyük ve en görkemli festivaline sahne olmaya hazırlanıyor. FIFA tarafından "Dünyanın En Büyük Şovu" olarak nitelendirilen dev organizasyon, küresel yıldızları, teknolojik görsel şovları ve kültürel mozaikleri bir araya getirecek.






DÜNYA ÇAPINDA YILDIZLAR OLACAK

FIFA, Estadio Azteca'daki resmi açılış töreninde sahne alacak başrol oyuncularını ve dev kadroyu duyurdu. Turnuvanın resmi albümünde yer alan dünya çapındaki süperstarlar, maçtan tam 90 dakika önce tribünleri ve ekran başındakileri coşturacak.

İŞTE SAHNE ALACAK İSİMLER

- Shakira ve Burna Boy
Gecenin ana manşetini paylaşacak olan küresel ikon Shakira ve Afrobeats'in güçlü sesi Burna Boy, 2026 Dünya Kupası'nın resmi şarkısı olan "Dai Dai"yi (İtalyanca "Hadi, yürü!" anlamına gelen) ilk kez canlı performansla bu dev sahnede seslendirecek.

- Tyla
Grammy ödüllü Güney Afrikalı genç yıldız, açılış maçında ülkesinin de sahada olacağı bu anlamlı günde mikrofon başına geçecek.

- Latin ve Meksika Rüzgarı
Ev sahibi ülkenin zengin müzik kültürünü yansıtmak adına; J Balvin, Maná, Alejandro Fernández, Belinda, Danny Ocean, Lila Downs ve Los Ángeles Azules gibi dev isimler stadyumu adeta bir karnaval alanına çevirecek.






YAKLAŞIK 1.5 SAAT SÜRECEK GÖSTERİ

Yaklaşık 1.5 saat sürmesi planlanan seremonide sadece müzik değil, görsel sanatlar ve teknoloji de ön planda olacak.

Gösterinin artistik teması, Meksika'nın geleneksel kağıt kesme sanatı olan "Papel Picado"dan ilham alıyor. Yerel toplulukların sanatsal yetenekleri ve modern folklorik dansçılar, stadyum zemininde geleneksel ile moderni sentezleyen dev bir koreografiye imza atacak.






TÖREN TSİ 20:10'DA BAŞLAYACAK

Meksika hükümeti, bu tarihi günün coşkusunun eksiksiz yaşanabilmesi amacıyla 11 Haziran gününü Meksiko şehri genelinde resmi tatil ilan etti. Stadyum kapıları yerel saatle sabah 09:00'da açılacak, tören ise 11:00'de (TSİ
20:10) başlayacak.

Görkemli şovların hemen ardından, turnuvanın açılış maçında Meksika ile Güney Afrika, 2010 Dünya Kupası'ndaki unutulmaz prömiyerin rövanşında karşı karşıya gelecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.