Sakatat fiyatlarının 10-20 kat artmasıyla işkembe ve paça içmek her geçen gün zorlaşıyor. TÜRES Başkanı Bingöl, hayvan ithalatı yapıldığı sürece, işkembe ve paça içmenin her geçen gün daha da zorlaşacağını söyledi Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, hayvan kesiminin, yurt dışından ithal olarak geldiği sürece, işkembe ve paça içmenin her geçen gün daha da zorlaşacağını belirterek, "Biz çözümü, hayvancılığın profesyonel şirketler tarafından yapılmasında görüyoruz" dedi. Bingöl, yaptığı açıklamada, etteki fiyat artışına bağlı olarak, yurt dışından et ithalatı yapılarak fiyatların uygun seviyeye çekilmesinin köklü bir çözüm olmadığını savunan Bingöl, şunları kaydetti: "Et ithalatından önce, biz dernek olarak bunun önünün açılması gerektiğini, yoksa bu işin çok sakıncalı olacağını söylemiştik. Bu bir çözümdü, ancak nihai çözüm olarak hayvancılık politikasının realize edilerek profesyonelleşmesi gerekiyor. Örneğin Hollanda'da 20 kilo yem yiyen bir hayvan 20 litre süt veriyorsa, biz burada 40 kilo yem yiyen hayvandan 10 litre süt alıyoruz. Et ithalatı ile bir sıkıntının daha olduğunu gördük. Bunu daha önce biz de dahil birçok kişi öngöremedi. Sakatat fiyatları 10 kat, 20 kat arttı. Bunun sebebi de dışarıda kesilen hayvanlar karkas olarak geliyor, fakat bunun yanında kellesi, paçası, işkembesi, bağırsakları orada kalıyor. Dolayısıyla yurt içinde de kesim çok az olduğu için fiyatlar fahiş bir şekilde arttı. Bu da Türkiye'deki sakatat satanları çok ciddi şekilde zora soktu. Fiyat artışları bütün sakatat türlerine etkiliyor, en çok da kelleyi, arkasından da işkembe geliyor. Böyle giderse işkembe yemek hayal olacak."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.