logo
19 EKİM 2026

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?


 
Süper Lig'in 4. haftasında Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisi öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilk 4 maçlık istatistikleri Yeni Mesaj editörleri tarafından değerlendirildi. İşte derbinin erken çekilmiş fotoğrafı.

01.09.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde neler yaşanacak?

Süper Lig'de gözler şimdiden gelecek hafta sonu Kadıköy'de oynanacak sezonun ilk derbisine çevrildi. Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde, iki takımın ligin ilk 4 haftasında ortaya koyduğu performans ve istatistikler sahada yaşanacak taktik savaşının haritasını çıkaracak cinsten.







Saha içi tempo önemli

İki ekibin skor üretme kapasiteleri benzer seviyede görünse de oyunu sahaya yansıtma biçimleri, fiziksel yıprandırıcılıkları ve hücum varyasyonları belirgin farklar ortaya koyuyor. Derbi öncesinde göze çarpan en büyük farklardan biri iki takımın fiziksel eforu ve saha içi temposu oldu.







Fenerbahçe daha atletik

Maç başına 100.9 kilometre katedilen mesafe ve 94 depar sayısı yakalayan sarı-lacivertliler, fiziksel anlamda lig ortalamasının çok üzerinde bir atletizm sunuyor. Kadıköy ekibi, rakibi kendi sahasına hapsetme ve yüksek ön alan baskısıyla yıpratma kurgusunu ön planda tutuyor.







Beşiktaş yüksek tempolu oynamayacak

Siyah-beyazlıların katettiği mesafe (62.5 km) ve depar sayısı (67.3) ise daha kontrollü ve set oyununa dayalı bir tempo tercih ettiklerini gösteriyor. Derbi atmosferindeki yüksek tempo karşısında Beşiktaş'ın bu reaksiyon farkını nasıl yöneteceği merak konusu.

İki takımın da avantajları var

Veriler ışığında Kadıköy'deki randevuda iki farklı futbol anlayışı çarpışacak. Fenerbahçe'nin taraftar desteğiyle başlatacağı yüksek tempolu ön alan presi, Beşiktaş'ın geriden pasla çıkma ısrarını zorlayabilir.
Buna karşın Beşiktaş'ın yakaladığı fırsatları gole çevirme konusundaki yüksek verimliliği, Fenerbahçe'nin ön alana çıktığı anlarda savunma arkasında bırakabileceği boşluklarda en büyük kozu olacak.
Sonuç Fenerbahçe yüzde 35 kazanır, Beşiktaş yüzde 20 kazanır, yüzde 45 beraberlik...

Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası

Fenerbahçe’de "ameliyata gerek yok" denilerek geçiştirilen Marco Asensio sürecinde acı gerçek ortaya çıktı! Diz kapağındaki kıkırdak lezyonu nedeniyle gelecek hafta ameliyat masasına yatacak olan İspanyol yıldız, en az 2 ila 3 ay sahalardan uzak kalacak ve 2026 takvim yılını kapatacak

19.10.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası
Fenerbahçe'de Asensio depreminin perde arkası
Her ne kadar Fenerbahçe yönetimi resmi kanallardan yalanlasa da ve Marco Asensio çıkıp "Bizi karıştırmak istiyorlar" dese de gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.






Yaklaşık bir ay önce "ameliyat olmasına gerek yok" denilen İspanyol oyuncu için dün yapılan açıklama, sarı-lacivertli taraftarları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Diz kapağı arkasında kıkırdak lezyonu tespit edilen Matador, gelecek hafta ameliyat edilecek. En az 2 ay sahalardan uzak kalması muhtemel olan Asensio, 2026 takvim yılını da bu şekilde kapatacak.Cerrahi müdahalenin artroskopik yapılması beklenirken diz kapağı arkasındaki (retropatellar) kıkırdak dokunun iyileşme süreci yüksek hassasiyet gerektiriyor.








Ameliyat sonrası ilk 3 hafta ekleme yük bindirilmeden hareket açıklığı hedeflenecek. Ardından adale güçlendirme ve düz koşu aşamasına geçilecek.

Minimum 8 ila 12 hafta sürmesi öngörülen bu periyot sebebiyle Marco Asensio; Süper Lig ve Avrupa'da 2026 yılı sonuna kadar oynanacak tüm müsabakalarda takımını yalnız bırakacak.






OĞUZ ÇETİN BENZİNE ATEŞ DÖKTÜ

Fenerbahçe camiası, "ameliyata gerek yok" denilen Asensio'nun 2026 yılını kapatacak olmasının şokunun üzerine bir de Futbol Direktörü Oğuz Çetin'in sakatlık krizini "Alex de Souza olayı" ile savunmasıyla krize girdi. Açıklamalar, "Kartal ile Asensio arasında kriz mi var?" sorusunu canlandırdı.

Marco Asensio diz kapağındaki kıkırdak lezyonu nedeniyle ameliyat masasına yatacak... Çok değil, birkaç hafta önce "operasyona gerek yok" diyerek ortalığı yıkan Fenerbahçe Kulübü, Matador'un ameliyat masasına yatacak olmasını Futbol Direktörü Oğuz Çetin'e açıklattı. Ancak iletişim konusunda sorunlu olduğu iddialarıyla sürekli eleştirilen Çetin, açıklamalarıyla ateşe kum değil benzin döktü.






Asensio'nun sakatlığıyla ilgili açıklama yaparken "Başkanımızın 'Ben bir daha Alex olayı yaşamak istemiyorum' talimatı, ilk günden beri hem İsmail Kartal hem oyuncular hem de bizler tarafından büyük bir hassasiyetle yürütülmekte." demesi camiada soğuk duş etkisi yarattı.

Sakatlık sebebiyle ameliyat masasına yatacak Asensio üzerinden "Yeni bir Alex olayı yaşamak istemiyoruz." mesajının Oğuz Çetin tarafından verilmesi, taraftarlar arasında "İddia edildiği gibi İsmail Kartal ile Asensio arasında gerçekten gizlenen bir kriz mi var?" sorusunu ve şüphesini doğurdu.

Olayı "dış güçlerin spekülasyonu" veya "camiayı karıştırma çabası" olarak nitelendiren yönetimin, 120. yıl ve Mayıs 2027 şampiyonluk hedefleri arkasına sığınması ise 2026'yı kapatacak Asensio'nun "ameliyat olmayacak" denmesine rağmen sahalardan uzun süre uzak kalacağı gerçeğini değiştirmedi.

Batrakov Mertens'i unutturacak!

Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. 

19.10.2026 10:40:00
Haber Merkezi
 
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Batrakov Mertens'i unutturacak!
Galatasaray'ın bu sezon en faydalı transferi büyük ölçüde şekillendi. Alexei Batrakov, sarı-kırmızılı formayla geçirdiği ilk dönemeçte hem Okan Buruk'tan tam not aldı hem de formayı alıp uzun yıllar taşıyabileceğini sahadaki akıl dolu hamleleriyle kanıtladı. Mertens'in mirasını devralmak için gereken kumaşa fazlasıyla sahip olduğunu gösterdi.






Galatasaray'ın sezon başında Avrupa'nın dev kulüplerinin elinden kaptığı Alexei Batrakov, adaptasyon sürecini atlattıkça her hafta üstüne koya koya gitmeye devam edecek gibi duruyor. Rus oyuncu, Barcelona maçında attığı golden sonra zorlu geçen Gençlerbirliği maçının da iyileri arasında yer aldı.






OKAN BURUK ÖVMELERE DOYAMADI

"Geleceğin Mertens'i" olmak için gerekli olan tüm yeteneğe sahip olan Rus oyuncuya Okan Buruk'un da çok büyük bir inancı var. Genç teknik adam, Gençlerbirliği maçından sonra Batrakov için, "Oyun içindeki aklıyla, mücadelesiyle, takım oyununu iyi oynamasıyla...







Özellikle son bölümde Batrakov'u sol tarafa aldım, 4-4-2'ye döndüm; sol taraftaki oyunu da çok iyi oynadı. Topla buluşmaları, bağlantı olmaları... Savunmadaki son hamlesi; geçen hafta bu hamleyi Eren yapmıştı, bu hafta Batrakov yaptı ve iki tane böyle gol bulduk." övgüsünü dizdi. Ayrıca Rus oyuncunun takım arkadaşlarıyla olan birlikteliğini de övdü.






BATRAKOV AĞIRLIĞINI HİSSETTİRİYOR

Maç başına 2.3 kilit pas ve 1.22 asist beklentisi (xA) üreten genç oyuncu, şu ana kadar hanesine 2 asist yazdırdı. 23.0 isabetli pas (%86 isabet oranı) ve rakip yarı sahada 16.8 isabetli pas ortalaması, onun baskı altında dahi oyunu yönlendirebildiğini gösterdi.







2 net büyük şans yaratan Batrakov, takımın hücum organizasyonlarında kilit bir köprü görevi üstlenmeye başladı. Maç başına 1.8 topu geri kazanma ve 0.5 top çalma istatistiği, Batrakov'un sadece hücumda değil, savunma geçişlerinde de mücadeleden kaçmadığının göstergesi.

Kim Min-Jae'nin Fenerbahçe'ye dönüş planı ne durumda?

Fenerbahçe'ye döneceği konuşulan Kim Min-jae, 35 milyon euro bonservisle Arsenal'in kış dönemi transfer hedefine girdi

18.10.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Kim Min-Jae'nin Fenerbahçe'ye dönüş planı ne durumda?
Kim Min-Jae'nin Fenerbahçe'ye dönüş planı ne durumda?
Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Güney Koreli stoper Kim Min-jae'nin Türkiye'ye dönüşü bekleniyordu. Ancak muhtemel yeni adresi herkesi şaşırtabilir.






Fenerbahçe, 2021 yazında BJ Guoan'a 3 milyon euro ödeyerek Kim Min-jae'yi kadrosuna katmıştı. Oyuncunun sonraki kariyeri şöyle gelişti:






Napoli: 19 milyon euro
Bayern Münih: 50 milyon euro

29 yaşındaki stoper, Bayern Münih'te daha önce hiç yaşamadığı kadar yedek kaldı.






ARSENAL'DEN HAMLE

Ve uzun süredir 1.90 boyundaki savunmacının adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılıyordu. Ancak beklenen "Türkiye dönüşü" hiç yaşanmayacak gibi duruyor. İngiltere kaynaklı haberlere göre; defans hattında sıkıntı yaşayan Arsenal, kış döneminde Bayern Münih'e resmi teklifini iletecek.






BEKLENEN BONSERVİS BELLİ

Alman devinin kafasındaki rakamın 35 milyon euro olduğu öğrenildi. Kim Min-jae'nin Bayern Münih'le 30 Haziran 2028'e kadar mukavelesi var. Fakat uzun süredir satış listesinde... Arsenal'in 35 milyonluk rakamı hiç sorun olmadan masaya koyacağı belirtildi. Özetle yıldız stoperin sonraki adresi İngiltere gibi duruyor.

Beşiktaş'ın sessiz kahramanı! Kadroda yok katkısı çok

Beşiktaş'ın 5 milyon euroya kadrosuna kattığı Panamalı sağ bek Amir Murillo, 14 maçta 4 gol ve 1 asistle sezona fırtına gibi girdi

18.10.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın sessiz kahramanı! Kadroda yok katkısı çok
Beşiktaş'ın sessiz kahramanı! Kadroda yok katkısı çok
Beşiktaş'ın Panamalı sağ beki Amir Murillo sezona fırtına gibi girdi. Onun yaptığı skor katkısını veremeyen kanat ve forvetler mevcut! 30 yaşındaki futbolcu durdurulamıyor.






Beşiktaş geçen sezonun kış döneminde Marsilya'ya 5 milyon euro ödeyerek Amir Murillo'yu kadrosuna katmıştı (bonservis bonuslarla 6 milyona çıkabilir). 30 yaşındaki sağ bekle 30 Haziran 2028'e kadar mukavele yapıldı. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunuyor (çift taraflı).






EN BEREKETLİ 5 MİLYON!

Oyuncu için verilen bonservis, Beşiktaş tarihindeki en bereketli 5 milyon eurolardan biri olabilir! 1.85 boyundaki futbolcu bu sezon 14 resmi maça çıktı:






Süper Lig (6 maç): 1 gol-1 asist
Avrupa Ligi Elemeleri (6 maç): 1 gol
Avrupa Ligi (2 maç): 2 gol

Toplam: 4 gol-1 asist






HÜCUMCULAR TARTIŞILIYOR

Şu anda birçok takımdaki kanat ve forvetlerin skor katkısı tartışılıyor. Sağ bek Murillo ise tabela değiştirme konusunda inanılmaz bir performans sergiliyor. Üstelik henüz sezonun başlarındayız. Önümüzde çok sayıda maç var. Murillo'nun sezon sonundaki istatistikleri merakla bekleniyor.

Asensıo krizi sonrası gözler Talısca'ya çevrildi

Fenerbahçe'de çok tartışılan bir karar sonrasında Anderson Talisca gönderilmişti

18.10.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Asensıo krizi sonrası gözler Talısca'ya çevrildi
Asensıo krizi sonrası gözler Talısca'ya çevrildi
Fenerbahçe'de çok tartışılan bir karar sonrasında Anderson Talisca gönderilmişti. Kanarya'daki Asensio krizi devam ediyor. Bu arada Talisca da henüz Al-Jazira'da skor katkısı yapamadı.






Fenerbahçe'de yabancı kontenjanındaki problem ve yüksek maaş faktörüyle birlikte Anderson Talisca gönderilmişti. 32 yaşındaki 10 numara, bedelsiz şekilde Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Jazira'nın yolunu tuttu. Camiada birçok kişi onun yerine Semedo'yla yolların ayrılması gerektiğini söyledi.






KAFA KARIŞTIRIYOR

Bu arada Kanarya'da Asensio krizi sürüyor. İspanyol 10 numaranın sakatlık durumu kafa karıştırıyor. Ayrıca teknik heyetle arasında da problem olduğu söyleniyor. Peki bu arada Anderson Talisca neler yapıyor? 1.90 boyundaki yıldız'ın Al-Jazira karnesi şöyle:

Shabab Al-Ahli: 45 dakika
Al-Nasr FC: 90 dakika
Gol Gohar (AFC Şampiyonlar Ligi 2): 90 dakika
FK Arkadag (AFC Şampiyonlar Ligi 2): Kadroda yok







44 GOL-7 ASİST

Anderson Talisca şu ana kadar yeni takımında gol veya asist katkısında bulunamadı. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe'den ayrılık sürecinde ve sonrasında sosyal medya hesabından "imalı" paylaşımlarda bulunmuştu. Sambacı, Sarı-Lacivertli kariyerinde toplam 75 resmi maça çıktı. 44 gol ve 7 asistle takımdan ayrıldı.

Galatasaray ocak için pusuda bekliyor!

Manchester United ve Bruno Fernandes arasındaki yeni sözleşme görüşmeleri yine kesildi

18.10.2026 12:17:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ocak için pusuda bekliyor!
Galatasaray ocak için pusuda bekliyor!
Manchester United ve Bruno Fernandes arasındaki yeni sözleşme görüşmeleri yine kesildi... Portekizli futbolcunun maaş beklentisiyle kendisine sunulan rakam arasında uçurum olduğu konuşuluyor. Galatasaray ise gelişmeleri izliyor.






Yaz transfer döneminin başlarında Galatasaray'ın en büyük 10 numara hedefi Bruno Fernandes idi... Ancak Manchester United onu kadroda tutmak istiyordu. Bu sebeple serbest kalma bedeli haricinde kapılar kapandı. Sarı-Kırmızılılar sonrasında Can Uzun'a yoğunlaştı. United'ın çıkardığı sorunların aynısını Eintracht Frankfurt da çıkardı.






10'DAN VAZGEÇMEDİLER

Cim-Bom en sonunda 10 numaraya Batrakov hamlesini yaptı. Genç Rus, haftalar ilerledikçe kendisini daha fazla gösterdi. Ancak Galatasaray'ın, Bruno Fernandes seçeneğinden vazgeçmediği belirtildi. Portekizli yıldızın Manchester United'daki sözleşmesi bu sezonun ardından bitecek. Fakat kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu var.







YİNE SONUÇ ALINAMADI

Premier Lig ekibi, yola onunla devam etmek istiyor. Aralıklı olarak yeni sözleşme pazarlıkları yapıldı. Ve son görüşmelerden yine sonuç alınamadı... 32 yaşındaki futbolcunun istediği yıllık maaşla United'ın önerdiği rakam arasında uçurum bulunduğu öğrenildi. Galatasaray gelişmeleri yakından takip ediyor. Ve kış döneminde ilginç olaylara tanıklık edebiliriz...

Galatasaray’dan bir garip transfer! Bardakçı’nın yerine alınmıştı

Galatasaray'da uzun süredir Abdülkerim dışında sol ayaklı bir stoper yoktu

18.10.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray’dan bir garip transfer! Bardakçı’nın yerine alınmıştı
Galatasaray’dan bir garip transfer! Bardakçı’nın yerine alınmıştı
Galatasaray'da uzun süredir Abdülkerim dışında sol ayaklı bir stoper yoktu. Yaz döneminde El Chadaille Bitshiabu kiralandı. Ancak genç futbolcunun transferi ciddi şekilde sorgulanıyor.






Galatasaray'daki sol ayaklı stoper eksikliği uzun süredir varlığını koruyordu! Yaz döneminde Abdülkerim Bardakcı'nın alternatifi olarak El Chadaille Bitshiabu kiralandı. Bu transferin maliyeti şöyle:

Leipzig'e ödenen kiralama bedeli: 2 milyon euro
Oyuncunun maaşı: 2 milyon euro
Satın alma opsiyonu (zorunlu değil): 28 milyon euro







ORTALARDA YOK

21 yaşındaki futbolcu bugünkü Gençlerbirliği sınavı öncesinde hiçbir resmi maçta şans bulamadı:

Başakşehir: İdman eksiği
Kocaelispor: Kadroda ama oynamadı
Trabzonspor: Kadroda ama oynamadı
Kasımpaşa: Kadroda ama oynamadı
Sporting: Kadroda ama oynamadı
Barcelona: Kadroda ama oynamadı







NE ZAMAN OYNAYACAK?

Süper Lig'de 8. haftaya girdik. Şampiyonlar Ligi'nde ise 2. hafta tamamlandı. El Chadaille Bitshiabu'nun ne zaman kadroya monte edileceği merakla bekleniyor. Hala oyuncunun fiziksel açıkları kapatılmaya çalışılıyor. 2 milyon maaş ve 2 milyon kiralama bedeli ödenen 21 yaşındaki savunmacının geleceği merak ediliyor!

Nubel korkutuyor! Italiano devreye girdi

Sezona inanılmaz başlayan Alexander Nübel, uzun süre gol bile yememişti. Ancak son haftalarda bariz bir düşüş görülüyor. Teknik Direktör Italiano, oyuncusuyla özel bir görüşme yaptı.

18.10.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
 Nubel korkutuyor! Italiano devreye girdi
 Nubel korkutuyor! Italiano devreye girdi
Beşiktaş, Bayern Münih'e 6.25 milyon euro ödeyerek Alexander Nübel'i kadrosuna katmıştı. Bonservis bedeli bonuslarla birlikte maksimum 11 milyon euroya çıkabiliyor. 1.93 boyundaki eldivenle 30 Haziran 2029'a kadar mukavele yapıldı. Ve Alman oyuncu, inanılmaz bir sezon girişi yaptı.






PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ

30 yaşındaki file bekçisi uzun süre kalesini kapattı. Ancak bugün gelinen noktada durum şu:

Süper Lig: 7 maçta 8 gol yedi
Avrupa Ligi: 2 maçta 3 gol yedi

Alexander Nübel'de bir performans düşüklüğü yaşandığı gözüküyor. Teknik Direktör Italiano'nun da konuyla ilgili oyuncusuyla bir görüşme yaptığı öğrenildi.






TRABZONSPOR ÖNCESİNDE

Vincenzo Italiano'nun, Nübel'le yaptığı konuşmada bir sorununun olup olmadığını sorduğu belirtildi. Alman oyuncu ise sıkıntısının bulunmadığını ifade etti. Italiano, Nübel'e olan güvenini tekrarladı. Trabzonspor karşılaşması öncesinde İtalyan teknik adam, oyuncusunun moralini yükseltmeye çalıştı.

Asensio gerçekten sakat mı? Yoksa işin aslı başka mı?

Gerek Teknik Direktör İsmail Kartal'ın iddialı "sakatlığı geçti" söylemleri, gerek Marco Asensio'nun sakatlığının boyutuna dair spekülasyonlar, gerekse Aston Villa maçı öncesi İngiltere seyahat kadrosuna alınıp maç saati kadrodan çıkarılması; Fenerbahçe'nin sağlık ve risk yönetimini şeffaf ya da tutarlı olmaktan uzak bir çıkmaza sürükledi.

18.10.2026 09:05:00
Haber Merkezi
 
Asensio gerçekten sakat mı? Yoksa işin aslı başka mı?
Asensio gerçekten sakat mı? Yoksa işin aslı başka mı?
Fenerbahçe, Aston Villa karşısında 6-0'lık hezimet yaşadı. Maçta son dakika forma giyemeyeceği açıklanan Marco Asensio'nun durumu ise tam anlamıyla bir "iletişim, risk yönetimi ve bilgi kirliliği karmaşasına" dönüştü. İsmail Kartal, Rizespor maçı öncesinde basına verdiği demeçte, "Asensio'nun sakatlığı vardı, milli arada sağlık ekibimiz bu sakatlığı giderdi, kendisini hazırlık maçında da oynattık" ifadelerini kullandı.






"SAKATLIĞI GİDERİLDİ" SÖZLERİ İLE GERÇEKLER ÇELİŞTİ

Kartal "sakatlığı giderildi" dediği için kafalarda Matador'un %100 hazır olduğu varsayıldı. Ancak dün yapılan resmi açıklama sakatlığın tamamen bitmediğini; sadece kontrol altına alındığına işaret ediyor.

Eylül ayı başında Asensio hakkında "kronik sakat, ameliyat olacak, 3 ay yok" iddiaları ortaya atıldı. Kulüp ve oyuncu bu iddiaları sert bir dille yalanladı; oyuncu antrenman videoları ve iddialarla dalga geçen paylaşımlar yaptı.






AMELİYAT İDDİALARI VE BİTMEYEN ŞÜPHELER

Ameliyat iddiaları yalanlansa da Asensio'nun düzenli olarak riske edilmemesi taraftarda "Galiba sakatlığı söylenenden daha ciddi" algısı yarattı. Asensio, Rizespor maçına ilk 11'de başlayıp 12. dakikada golünü attı; ancak maçın 58. dakikasında oyundan alındı. Kartal maç sonunda "Darbe aldı, bu yüzden çıkardık" deseydi dün yapılan açıklamanın altı dolardı, ancak şimdi boşta kaldı.






BİRMINGHAM'DA SON DAKİKA SÜRPRİZİ

Önceki gün açıklanan seyahat kadrosunda Asensio'nun adı yer aldı ve oyuncu takımla birlikte İngiltere'ye uçtu. Seyahat öncesinde var olan bir riskin, uçuş yapılıp İngiltere'ye varıldıktan sonra "tedbir amaçlı kadrodan çıkarılma" kararına dönüşmesi, sağlık kontrolünün zamanlaması konusunda kafaları daha da karıştırdı.

Yenilgiyi bırak Salah'a bak!

Trabzonspor’un deplasmanda yendiği KuPS’ta oyuncular Mohamed Salah’ın forması için birbirine girdi. Tek eksikleri, rakiplerinin Lionel Messi ile fotoğraf çektirme yarışına girmeleri gibi Mısırlı yıldızla saha içinde fotoğraf çekme yarışı yapmamaları oldu. Ancak Tampere’de tam bir Salah-mania yaşandı.

18.10.2026 09:03:00
Haber Merkezi
 
Yenilgiyi bırak Salah'a bak!
Yenilgiyi bırak Salah'a bak!
Trabzonspor, KuPS'u Finlandiya'da 4-2 yendi... Ancak Finlilerin maç sonunda konuştukları, penaltı gol olsa skoru 3-2'ye getirseler beraberlik alabilecekleri değildi. 36 yaşındaki kaptanları dahil tüm rakip oyuncular Trabzonspor'un yıldızı Mohamed Salah hakkındaki görüşlerini belirttiler. Tek eksikleri; rakiplerinin Messi ile oynadıktan sonra kendisiyle selfie çektirmek için yarışmamalarıydı. Ancak Salah'ın formasını almak için adeta yarıştılar. Maçtan sonra da tüm açıklamalar Salah ile ilgiliydi.






Petteri Pennanen (KuPS Kaptanı)

"Muhtemelen herkes onun kariyerinde yaptıklarının nedenini görmüştür. Bunun hakkında daha fazla şey söylemeye gerek yok. İlk goldeki ve ikinci goldeki paslarında kalitesi herkesçe apaçık ortadaydı."

"Bu benim sırrım. Forması bende olabilir, olmayabilir de."






Niilo Kujasalo (KuPS Orta Saha Oyuncusu)

"Onunla karşı karşıya oynamak harika bir deneyimdi. O dünya çapında bir oyuncu ve bir yıldız. Aslında ben bir AS Roma taraftarıyım; kendisi çok tanıdığım bir oyuncu ve onu Roma formasıyla oynarken de izlemiştim."






Samuel Pasanen (KuPS Oyuncusu)

"Salah, maçın başlamasından iki dakikadan biraz fazla bir süre sonra Paul Onuachu'ya pas verdi ve o da golü attı. Veikkausliiga'da (Finlandiya Ligi) böyle şeyler yok. Bu da bir oyuncunun kalitesini gösteriyor."

"Salah'ın kadroda olduğunu öğrendiğimizde herkes çok heyecanlıydı. Biz her zaman en iyi takımla oynamak isteriz. Pek çok kişinin yüzünde bir gülümseme vardı."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.