logo
05 KASIM 2026

Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak

Şampiyonlar Ligi'nde parlayan Galatasaray, gözünü rakiplerinin puan kayıplarıyla şekillenecek 2029 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na dikti

05.11.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak
Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak
Lille'den sonra Stuttgart'ı da yenerek Şampiyonlar Ligi'nde play-off oynama ihtimali artan Galatasaray'ın uzun vadeli hedefleri arasına 2029 yılında FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmak da girdi.






Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'ı 2-0 mağlup ederek fırtına gibi esen Galatasaray, gözünü FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na dikti. Avrupa sahnesi dar gelen sarı-kırmızılıların bir sonraki hedefi 2029 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda boy göstermek.






Dünya futbolunun kulüp düzeyindeki en büyük turnuvası olan organizasyonda Avrupa kıtasından toplam 12 takım yer alacak. Sıralama için 2024/25 sezonundan 2027/28 sezonuna kadar olan dört yıllık periyotta Şampiyonlar Ligi'nde toplanan puanlar baz alınıyor. Her ülkeden turnuvaya en fazla iki takım katılabiliyor.






Turnuva yolundaki puan hesaplamasında galibiyet ve tur atlama 3 puan, beraberlik ise 1 puan olarak yansıyor. Avrupa sıralamasında tırmanışını sürdüren sarı-kırmızılıların bu dev organizasyona katılabilmesi için kendi saha sonuçlarının yanı sıra bazı rakiplerinin alacağı sonuçlar da büyük önem taşıyor. Galatasaray, bu periyotta özellikle şu takımların puan kaybetmesini yakından takip edecek:






Club Brugge
PSV
Lille
Bodø/Glimt
Feyenoord






Sarı-kırmızılı camia, hem Devler Ligi'ndeki tırmanışını sürdürmeyi hem de rakiplerinin kayıplarıyla dünya sahnesindeki bu tarihi hedefe ulaşmayı hedefliyor.






Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek

Galatasaray’da Batrakov fırtınası zirveyi sarstı; genç yıldız parladıkça yönetimdeki koltuk savaşı kızıştı
 

05.11.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek
Galatasaray'daki dengeleri Batrakov belirleyecek
Galatasaray'ın yeni transferi Alexey Batrakov her geçen gün üstüne koya koya ilerliyor. Genç yıldız parladıkça da başarıdan pay sahibi olmak isteyenlerin de koltuk peşinde koşanların da sesleri çok daha yüksek çıkmaya başladı.






Hayat tam da Başkan Dursun Özbek'in istediği gibi gidiyor... Önce Metin Öztürk ile Abdullah Kavukçu kavga etti, ikisi de istifa edip gitti. Yönetim içinde her daim "Başkanlık sonra bende" diyen Öztürk de yok, futbolda transferleri üstlenen Kavukçu da.






Üstüne bir de Stuttgart galibiyeti geldi, ballı kaymak oldu. Nasıl olmasın ki? İki gol atan Batrakov bizzat Başkan Özbek'in kontenjanından alındı haberleri sürekli pompalanıyor. O kontenjanı açan da süreci yöneten de Başkan Özbek'in kardeşi ve Cenk Ergün üzerinden Galatasaray Liseli bir menajer. Yani Başkan Özbek'in transferi vermek istediği iki isim.






Batrakov üzerinden bir süreç daha yaşanıyor... Kavukçu ile iktidar mücadelesini kaybeden ve istifa eden İbrahim Hatipoğlu geri dönmek istiyor. Kendi ekibini de geri getirmek amacında. Bu yüzden Batrakov üzerinden bir "Ayhan Akman keşfetti, Hatipoğlu çok daha önce almak istiyordu" PR'ı başladı.






Çünkü Kavukçu'nun bıraktığı koltuk Galatasaray'da en az başkanlık koltuğu kadar değerli. Genç Rus ise adeta hayal aleminde. İki gol attığı Stuttgart maçından sonra 1 milyon kişiye ulaşan sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı:






"Hayaller gerçek oluyor. Bu anları yaşadığım için kendimi şanslı hissediyor ve şükrediyorum. İstanbul'da bir harika gece daha..."






İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı

İngiliz basını Liverpool'un Yunan sol beki Tsimakis'in Greenwood'u düşürdüğü pozisyonun penaltı olduğu konusunda ortak bir duruş sergiledi.
 

05.11.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
Fenerbahçe'nin Liverpool ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısının ortalarında Greenwood, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Tsimikas'ın sert iki elle itmesiyle dengesini kaybetti ve şut çekmeden önce pozisyonu kaybetti.






TNT Sports'a konuşan İskoç efsane Ally McCoist, Fenerbahçe'nin hakkının yendiğini iddia etti:






"Penaltı... İki elle yapılmış, tek elle bile değil. Gol şansını engelledi. İki elle. Bence penaltı, gerçekten öyle düşünüyorum. Yazık çünkü harika bir pas ve mükemmel bir dokunuştu."






"Gol atmaya çalışırken Greenwood'u iki eliyle de itiyor, çünkü düşmese bile bu penaltı olmadığı anlamına gelmiyor."






Eski PGMOL (Premier Lig MHK'si) başkanı Keith Hackett verilmeyen penaltı için "Bu bir şaka." yorumunu yapmakla yetindi.






İngiliz Sport Bible da, Tsimikas'ın ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde Greenwood'u bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için Liverpool'un şanslı olduğunu savundu.

Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı

Greenwood karşısında rezil olan sol bek Tsimikas için Liverpool taraftarları, oyuncunun bir daha İngiliz ekibinin formasını giymemesi için kampanya başlattı.
 

05.11.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Liverpool teknik direktörü, Milos Kerkez'i dinlendirmek için Tsimikas'ı tercih etti; ancak İspanyol teknik direktör, Yunan sol bekin Fenerbahçe karşısında zorlanmasını taraftar gibi izledi.






30 yaşındaki oyuncu, sol kanatta Greenwood tarafından adeta perişan edildi ve ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde İngiliz oyuncuyu bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için şanslıydı.






Ayrıca, 76 dakika sahada kaldığı süre içinde hiç müdahale yapmadı, hiç çalım atmadı ve sekiz kez top kaybetti. Bu performansı nedeniyle Liverpool taraftarları çok öfkelendi.

"Tsimikas tam bir baş belası..." diye yazdı bir kişi.






"Tsimikas geçen sezon Roma'da forma şansı bulamadı, yine de biz onun geri dönüp bizim için düzenli olarak oynayabilecek kadar iyi olduğunu düşündük. Bana güç verin" diye yazdı bir taraftar.






Hatta bazıları Yunan defans oyuncusunun bir daha asla kulüp için oynamaması gerektiğini söyledi ve Andy Robertson'ın gönderilmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.






"Tsimikas bir daha asla kırmızı forma giymemeli. Ocak ayında mutlaka bir sol bek transfer etmeliyiz," diye talep etti bir başkası. Bir diğeri de aynı fikirde olduğunu belirterek, "Tsimikas ve Gomez bir daha asla Liverpool için oynamamalı. İkisi de berbat" dedi.

"Robertson'ı gönderip Tsimikas'ı tutalım. Kesinlikle berbat bir oyuncu" diye yazdı beşinci bir kullanıcı.

Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Trabzonspor'da savunma koçluğuna getirilen Jerome Boateng, Zidane ve Arteta gibi basamakları teker teker tırmanmayı hedefliyor

04.11.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Trabzonspor kendi Zidane'ını yetiştiriyor: Çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Çifte Şampiyonlar Ligi ve dünya şampiyonu Jerome Boateng, Trabzonspor'da Thomas Reis'in ekibine katılarak Zidane ve Arteta'nın yolundan gitmeyi tercih etti.






Thomas Reis'in ekibine dahil ettiği dünya ve çifte Şampiyonlar Ligi şampiyonu Jerome Boateng, geleceğin Zinedine Zidane'ı olmak için kolları sıvadı.






Alman efsane, savunma koçluğundan başlayan bu stratejik adımıyla Fransız yıldızın kariyer basamaklarını tırmanışını izleyecek gibi görünüyor.






Reis, Boateng'in rolünü şu sözlerle özetledi: "Temel sorumluluk alanı savunma. İster 5'e 5 çalışma olsun ister sayısal üstünlük içeren taktik antrenmanlar, doğrudan müdahale ediyor, hataları düzeltiyor ve tavsiyelerde bulunuyor. O buraya sahaya duba dizmeye gelmedi, bizi daha iyi hale getirmek için geldi."






Doğrudan A takım sorumluluğunu alarak kısa sürede yıpranan eski yıldızların aksine Boateng, uzmanlık alanından (savunma) antrenörlüğe adım atarak Zidane ekolünü izlemeyi seçti.






Zinedine Zidane'ın Real Madrid'de alt kademelerden ve idari görevlerden başlayarak üst üste üç Şampiyonlar Ligi zaferine uzanması veya Mikel Arteta'nın Pep Guardiola'nın yanında pişerek Premier Lig'in zirvesine yürümesi, bu geçişe örnek teşkil ediyor.






Orkun Kökçü için çok kritik süreç

Beşiktaş'ta Orkun Kökçü için "Yürüyor işte, oynasın" diyenlerin bilmediği normal ayakkabı ile krampon giymek arasındaki fark... Eğer kaptan tam iyileşmeden dönerse, belki de aylarca sahalardan uzak kalacak

04.11.2026 10:30:00
Haber Merkezi
 
Orkun Kökçü için çok kritik süreç
Orkun Kökçü için çok kritik süreç
Beşiktaş kaptanı Orkun Kökçü'nün sakatlığı camianın ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Herkes birbirine "Ne zaman dönecek?" diye sorarken, asıl korku; "Bir an önce sahalara döndürelim" baskısının yaratacağı erken dönüş riskinin faturasının çok ağır olabileceği yönünde.






Celtic maçında forma giyemeyecek olan, Gençlerbirliği maçında ise kadroda olma ihtimali bulunan Orkun'un topuğundaki rahatsızlık tamamen ortadan kalkmadan sert antrenman programına ve saha çalışmalarına dahil edilmeyeceği belirtildi.






Kamuoyunda dolaşan "Orkun'u gördük, yürüyordu" yönündeki izlenimlerin yanıltıcı olduğu; normal ayakkabı giymek ile krampon giymek arasında tabana binen yük bakımından ciddi farklar bulunduğu kaydedildi.






Orkun Kökçü'nün yaşadığı tipteki ayak tabanı sakatlıklarında en büyük tehlike, erken dönüş riski olarak dikkat çekiyor.






Verilen 2-3 haftalık sürenin sonunda doku tam olarak iyileşmeden oyuncunun sahaya sürülmesi durumunda, tabandaki yoğun yük binişi nedeniyle sakatlığın nüksetme ihtimali bulunuyor. Böyle bir senaryoda ise tedavi ve sahalardan uzak kalma süresinin ayları bulabileceği uyarısı yapılıyor.






Yıldız futbolcunun sahalara döndükten sonraki ilk 1-2 haftalık periyotta fiziksel olarak daha ekonomik oynamak zorunda kalabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.






Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir

Beşiktaş taraftarları çok seviyor ancak Junior Olaitan, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun üzerinde durduğu dinamik 8 numara profilinin çok dışına çıkmaya başladı

03.11.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir
Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir
Gazetemiz birkaç gündür bu konunun üzerinde duruyor... Beşiktaş'ın Ocak ayında orta sahaya yapılması düşünülen Joe Willock ile Nicolas Raskin transferlerinin Junior Olaitan'ı nasıl yedek kulübesine sürüklediğini işliyor.






Ancak önceki akşam 2-2 biten Kasımpaşa maçı gösterdi ki, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun aklındaki 8 numara Olaitan değil.

Öyle ki, Italiano Olaitan'dan 6'ya yakın bir 8 oynamasını istiyor; ancak Beninli oyuncu bunun tam aksine 10'a yakın bir 8 gibi oynuyor. Raskin ve Willock'un tam aksine.






Italiano'nun, Olaitan'ı çıkarıp Oh'u oyuna almasını "Olaitan'ı çıkardım. Zaten bütün maç boyunca ikinci forvet gibi oynadı" diyerek açıklaması, adeta Beninli oyuncuya tepkisini de bir şekilde ortaya koydu.






Olaitan 63 dakikada sadece 36 dokunuş yaptı ve oyunun merkezinde kayboldu. Daha da çarpıcı olanı; savunma katkısı yani müdahale, blok, uzaklaştırma, pas arası ve kazanılan top istatistiklerinin tamamının sıfır (0) olmasıydı. Modern futbolda Italiano gibi dinamik, alan presine ve 8 numaradan iki yönlü katkıya dayalı bir sistem oynatan hocalar için bu kabul edilemez bir lüks.






Maçı 0 şut, 0 kilit pas ve 0.04 xA ile kapatması da bir başka sıkıntı oldu. 22/27 (%81) pas yüzdesi fena durmasa da, 7 pası ön alanda atabilmiş olması oldukça az.






3 kez top kaptırması ve 6 ikili mücadelenin sadece 2'sini kazanabilmesi, fiziksel ve taktiksel olarak 8 numara disiplininden ne kadar uzaklaştığını açıkça kanıtlıyor.






Talisca, Fenerbahçe'nin Kerem'i satmasına böyle engel oldu

Bir süredir kendisine takım arayan Kerem Aktürkoğlu, menajer C. Ç. üzerinden Al-Jazira'ya gitmek istiyordu. Ancak Fenerbahçe'deki eski takım arkadaşı Talisca araya girdi ve Dubai'ye transferi suya düştü

03.11.2026 12:54:00
Haber Merkezi
 
Talisca, Fenerbahçe'nin Kerem'i satmasına böyle engel oldu
Talisca, Fenerbahçe'nin Kerem'i satmasına böyle engel oldu
Kerem Aktürkoğlu ile Fenerbahçe taraftarı arasında ipler kopalı çok oldu... Adeta birbirini sevmeyen iki çiftin çocukları için aynı evde yaşamak zorunda kalması gibi "zehirli" bir ilişki yaşanıyor.






Önceki dönemlerde "Hiç kimse Fenerbahçe'nin oyuncusunu sahada sahipsiz bırakamaz, taraftar oyuncusuna küfür edemez" noktasında olan Başkan Aziz Yıldırım bile görünüşe göre Kerem'den sıkıldı.






Başkan, önce Slavia, sonra da Göztepe maçında taraftarlarla gerginlik yaşayan Kerem Aktürkoğlu ile ilgili önemli kararlar alma aşamasında. Kerem ise Fenerbahçe rüyasının bittiğinin çoktan farkında.






Bir süredir ayrılmak istiyor; ancak aldığı rakam o kadar yüksek ki Avrupa'dan bir takım bulması imkânsız. Zaten çok sevildiği Benfica'da bile yapamadı.






Gelen bilgilere göre Milli futbolcu, arkadaşı Merih Demiral'dan kendisine Suudi Arabistan'da kulüp bulması konusunda yardım istedi fakat şimdiye kadar oradan da bir teklif bulamadı.






Kerem bir süredir Dubai'de önemli bağlantıları olan ve son dönemde Al-Jazira'ya Ersin ve Talisca gibi isimleri götüren ünlü bir menajerle temas hâlinde. Ancak öyle bir iddia ortaya atıldı ki dağlara taşlara...






O iddiaya göre Al-Jazira, Kerem'e teklif yapacaktı; ancak Talisca hocası Cosmin Olăroiu ile görüşerek transferi engelledi.






Greenwood'un gerçek sorunu eskiye dayanıyor

Mason Greenwood iddia edilenlerin aksine mutsuz, isteksiz ya da küskün değil; "buz adam" olmak İngiliz oyuncunun temel mizacı. Antrenmana ilk gelen, çalışmasını yapıp doğrudan evine dönen bir karakter...
 

03.11.2026 12:46:00
Haber Merkezi
 
Greenwood'un gerçek sorunu eskiye dayanıyor
Greenwood'un gerçek sorunu eskiye dayanıyor
Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro bağladığı Mason Greenwood'un Göztepe maçına "başı ağrıdığı" için çıkmaması herkese dert oldu. "Acaba hasta mıydı" diyenlerden, "serumla oynayamaz mıydı" diyenlere kadar geniş bir yelpazede sorular var.






Sadece bu kadar da değil; hemen hemen hiç gülmeyen yüzü, içine kapanık halleri ve depresif görüntüsü yüzünden "Bu çocuğun bir derdi mi var?" soruları da gündemde.






Manchester United altyapısından A takıma kadar yükseldiği dönemde altyapı koçları onu her zaman "konuşmaktan ziyade topla konuşan", soyunma odasında en az sesi çıkan oyunculardan biri olarak tanımladı.






İngiliz medyasında da soğukkanlı yapısı, gol sevinçlerinde bile nadiren aşırı coşkulu olması ve mizaç olarak soğuk görünmesi nedeniyle kendisine "buz adam" deniyordu.






İspanya'ya gittiğinde hem dil bariyeri hem de yaşadığı zorlu süreç nedeniyle daha da içine kapandı.






Getafe'deki kulüp çalışanları ve takım arkadaşları, antrenmana ilk gelenlerden biri olduğunu, çalışmasını yapıp doğrudan evine döndüğünü aktarıyordu.






Marsilya dönemi ve genel kariyerine bakıldığında da mizaç hiç değişmedi. Dışarıdan "mutsuz, isteksiz veya küskün" gibi algılanabilecek bu ifade, aslında onun bireysel karakter modeli ve doğal ruh hali.

Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı

Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı

03.11.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray scoutları, dün Orenburg'un sahasında CSKA Moskova ile 0-0 berabere kaldığı Rus Ligi maçında Şilili genç sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı canlı izledi.






Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılılar, dün Rus liginde oynanan Orenburg - CSKA Moskova maçına gözlemci yolladı. Kısa süre önce Rus ligine transfer olan ve ciddi bir performans gösteren Orenburg'un Şilili sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı yerinde izledi.






CSKA maçına kadar 4 gol ve 2 asistle iyi bir performans gösteren Thompson, 0-0 biten CSKA Moskova maçında 82 dakika sahada kaldı.






CSKA Moskova gibi zorlu bir rakibe karşı Thompson, 82 dakikada sadece 25 kez topla buluşmasına rağmen ürettiği 2 kilit pasla takımının en net pozisyon yaratma aksiyonlarına imza attı.






Çalım (0/2) ve ikili mücadele istatistikleri (1/4) ile fiziki baskı altında zorlansa da; %69 pas isabeti (9/13), %50 orta (2/4) ve 0.04 xG'lik vuruşu 0.22 xGOT'a çıkaran şut kalitesiyle dikkat çekti.

Topa sahip olan ve oyunu domine eden ekiplerde bu topla buluşma sayısı arttıkça, ürettiği 0.20 xG + xA değerinin doğrudan skor katkısına dönüşebileceğini hissettirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.