logo
17 EYLÜL 2026

Galatasaray Kostanay'da

16.07.2009 00:00:00
 
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın Kazakistan'ın Tobol takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray, bu ülkeye geldi. 

 

İstanbul'dan özel uçakla Kostanay kentine ulaşan sarı-kırmızılı takımı, yaklaşık 100 kişilik Türk ve Kazak taraftar grubu karşıladı. Ellerinde Kazakistan ve Türkiye bayraklarıyla Galatasaray takımını karşılayan taraftarlar, futbolculara çiçekler verirken, fotoğraf çektirmek için de adeta birbirleriyle yarıştılar.  Taraftarlar, özellikle teknik direktör Frank Rijkaard'a büyük ilgi gösterirlerken, kafilede bulunan kulüp başkanı Adnan Polat ve yöneticiler Murat Yalçındağ ile Mümtaz Tahincioğlu da taraftarların ilgisinden paylarını aldılar.  TEK YABANCI BAROSTobol maçı için Kostanay kentine gelen Galatasaray kafilesinde tek yabancı futbolcu Baros oldu. Kostanay'a 21 kişilik bir kadroyla gelen teknik direktör Frank Rijkaard'ın kadrosunda, yeni transfer olan Keita'nın yanı sıra Kewell, Franco, Nonda, Linderoth, Hakan Balta, Serkan Çalık ve Mehmet Topal yer almadı. Kadroda, Emre Çolak, Serdar, Alpaslan ve Erhan gibi genç isimler ise kendilerine yer buldu. Bu arada Galatasaray kafilesinin, Kostanay'a tüm yiyecekleri ve aşçısıyla gelmesi dikkat çekti.  MUHTEMEL 11Teknik direktör Frank Rijkaard'ın, Galatasaray'ın bugün Tobol ile yapacağı karşılaşmaya; Orkun, Uğur, Servet, Gökhan, Alpaslan, Mustafa, Arda, Emre Çolak, Barış, Yaser ve Baros 11'i ile başlaması bekleniyor. Tcentralny Stadı'nda TSİ 19.30'da başlayacak karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti'nden Libor Kovarik yönetecek.

Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi

Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi

15.09.2026 23:00:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi. Bordo-mavililer, halen Bulgaristan ekibi Ludogorets'i çalıştıran 52 yaşındaki Alman teknik adam ve kulübüyle anlaşmaya vardı. Reis'in bugün Trabzon'a gelmesi bekleniyor.

Thomas Reis kimdir?

4 Ekim 1973 Almanya doğumlu olan Thomas Reis, eski profesyonel futbolcu. Futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak savunma ve orta saha bölgelerinde görev yapan Reis, teknik direktörlük kariyerine Almanya'da başladı.

Bochum altyapısında çeşitli görevler üstlenen Reis; Bochum, Schalke 04 ve Wolfsburg altyapısı gibi takımlarda çalıştı. UEFA Pro lisansına sahip Alman teknik adamın tercih ettiği sistem ise ağırlıklı olarak 4-3-3.

Ancak Reis'in Türkiye'de adını duyurmasını sağlayan asıl dönem Samsunspor oldu.

Samsunspor'da tarihi başarı



Reis, 2024-2025 sezonunda Samsunspor'un başına geçti ve Karadeniz ekibini Süper Lig'de üçüncülüğe taşıyarak Avrupa kupalarına götürdü. Bu, Samsunspor açısından tarihi bir başarı olarak kayda geçti.

Reis'in Samsunspor'daki performansı 72 maçta 33 galibiyet, 21 mağlubiyet ve 1,63 puan ortalaması olarak veriliyor.

Üstelik ilginç bir ayrıntı daha var: Reis, Samsunspor'un başında Trabzonspor'a karşı oynadığı üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve bordo-mavililere hiç kaybetmedi.

Peki, Trabzonspor neden Thomas Reis'i seçti?



Trabzonspor yönetiminin Reis tercihinde birkaç önemli neden öne çıkıyor:

1. Süper Lig'i biliyor.

Trabzonspor'un yabancı bir teknik direktörle çalışırken yaşayabileceği adaptasyon sorununu azaltacak en önemli unsur bu. Reis, Süper Lig'in futbol yapısını, hakem tartışmalarını, deplasman atmosferini ve Türk futbolunun günlük dinamiklerini yakından tanıyor.

2. Samsunspor'daki başarısı referans oldu.

Kısıtlı imkanlarla Samsunspor'u üçüncü sıraya taşıması, Trabzonspor yönetiminin dikkatini çekmiş durumda. Bu nedenle Reis, yalnızca teorik bir teknik adam değil, Türkiye'de sonuç almış bir hoca olarak değerlendiriliyor.

3. Büyük bütçeden ziyade takım organizasyonu ön plana çıkıyor.

Reis'in kariyerindeki önemli özelliği, oyuncu grubundan maksimum verim almaya çalışması. Trabzonspor'un mevcut kadrosunu daha disiplinli ve organize hale getirme beklentisi de tercih nedenlerinden biri.

4. Pioli görüşmelerinin sonuçlanmaması Reis'in önünü açtı.

Trabzonspor yönetimi bir süre Stefano Pioli ile görüştü. Ancak sözleşme ve maaş şartlarında anlaşma sağlanamayınca rota Reis'e çevrildi.

5. Yönetim hızlı çözüm istiyor.

Trabzonspor'un önünde kritik Galatasaray maçı bulunuyor. Dolayısıyla yönetim, Türkiye'yi ve ligi bilen bir teknik adamla hızlı şekilde yola devam etmeyi tercih etmiş görünüyor. Reis'in görevi resmileşirse ilk sınavının Galatasaray karşılaşması olması bekleniyor.

Ludogorets'te de iyi başladı

Reis, Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra 2026 yazında Bulgaristan'ın güçlü ekiplerinden Ludogorets Razgrad ile anlaşmıştı.

Trabzonspor'un dikkatini çeken noktalardan biri de Reis'in Ludogorets'teki başlangıcı oldu. Mevcut verilere göre Alman teknik adam, Bulgaristan ekibinin başında çıktığı 11 maçın 7'sini kazandı ve yalnızca 1 kez kaybetti.

Trabzonspor için doğru tercih mi?

Reis'in en büyük avantajı Süper Lig'i tanıması ve Samsunspor'da kanıtlanmış bir başarıya sahip olması. Ancak Trabzonspor, Samsunspor'dan farklı olarak şampiyonluk ve Avrupa hedeflerinin çok daha yüksek olduğu, taraftar ve camia baskısının daha yoğun olduğu bir kulüp.

Dolayısıyla asıl soru şu: Samsunspor'u üçüncülüğe taşıyan Thomas Reis, Trabzonspor'da aynı başarıyı daha yüksek beklenti ve baskı altında gösterebilecek mi?

Bir başka dikkat çekici nokta ise şu: Trabzonspor, Fatih Tekke sonrası dünyaca tanınan bir teknik adam arayışından, Süper Lig'i bilen ve Türkiye'de başarı göstermiş Thomas Reis'e döndü. Pioli gibi daha yüksek profilli bir seçenekten vazgeçilmesinin ardından Reis tercihi, yönetimin artık isimden çok uyum ve sonuç aradığını gösteriyor.

Kısacası: Trabzonspor, yıldız bir teknik direktör yerine Türkiye'yi bilen, genç oyuncularla çalışabilen, sistemi olan ve kısa sürede sonuç üretebileceğine inandığı bir hocayı tercih etti. Reis'in ilk büyük sınavı ise daha koltuğa oturmadan karşısına çıkacak: Galatasaray.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonunun ilk haftası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak

15.09.2026 10:49:00 / Güncelleme: 15.09.2026 11:31:00
Anadolu Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı futbol turnuvasında ilk maçlar, yarın ve 17 Eylül Perşembe günü oynayacak.

Organizasyonda mücadele eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş, ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü sahasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Ararat (Ermenistan)-Sparta Prag (Çekya)

19.45 Omonia (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)-Celta Vigo (İspanya)

22.00 Milan (İtalya)-Benfica (Portekiz)

22.00 Anderlecht (Belçika)-Olimpik Lyon (Fransa)

22.00 Hapoel Beer-Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

22.00 Bayer Leverkusen (Almanya)-Celje (Slovenya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan)-Jagiellonia (Polonya)

22.00 Sturm Graz (Avusturya)-Rennes (Fransa)

22.00 Sunderland (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)

17 Eylül Perşembe:

19.45 Levski Sofya (Bulgaristan)-RB Salzburg (Avusturya)

19.45 OFİ (Yunanistan)-Hoffenheim (Almanya)

22.00 Celtic (İskoçya)-Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Juventus (İtalya)-NEC Nijmegen (Hollanda)

22.00 Viktoria Plzen (Çekya)-Union Saint-Gilloise (Belçika)

22.00 Beşiktaş-Olimpik Marsilya (Fransa)

22.00 Lillestrom (Norveç)-Torreense (Portekiz)

22.00 Crystal Palace (İngiltere)-Lech Poznan (Polonya)

22.00 Real Sociedad (İspanya)-Bournemouth (İngiltere) 

Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı

14.09.2026 22:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler iki kez direğe takılırken, özellikle ikinci yarının son bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5 maçta 3. kez puan kaybetti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip Maxim ve Sorescu üzerinden hücum geliştirmeye çalışırken, Fenerbahçe Greenwood ve Guendouzi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe adına ilk önemli fırsatlardan biri 7. dakikada geldi. Greenwood'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere çıktı. Gaziantep FK ise 17. ve 24. dakikalarda Maxim ve Sorescu'nun şutlarıyla tehlike yarattı.

37. dakikada Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Guendouzi, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda direkler konuştu



İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun kontrolünü artırırken Gaziantep FK da hızlı hücumlarla karşılık verdi. Sarı-lacivertlilerin gol arayışında direkler de devreye girdi. Fenerbahçe'nin iki şutu direkten dönerken, Gaziantep FK'nın da gol arayışları sonuçsuz kaldı.

64. dakikada Guendouzi'nin yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu. İrfan Can, 73. dakikada kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı.

Son dakikalarda Fenerbahçe bastırdı

79. dakikada Kerem Aktürkoğlu altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 88. dakikada Archie Brown'un isabetli şutunda Gaziantep FK kalecisi gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe üst üste kornerler kazansa da aradığı golü bulamadı. Hakem Mehmet Türkmen'in son düdüğüyle mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin puanı 7'ye, Gaziantep FK'nın puanı ise 8'e yükseldi. Sarı-lacivertliler böylece geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 3. kez puan kaybı yaşadı.

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı

11.09.2026 22:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Erzurumspor FK'yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Beşiktaş, Süper Lig'de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Ligin 5. haftasında Erzurumspor FK'yı konuk eden siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Özellikle orta sahada Orkun Kökçü ve Salih Özcan üzerinden oyunu yönlendiren Kartal, hücumdaki etkinliğiyle Erzurumspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Beşiktaş, mücadele boyunca hem oyun üstünlüğünü hem de skor avantajını koruyarak 90 dakika sonunda farklı galibiyete ulaştı.

DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN ZİRVE



Siyah-beyazlılar, bir önceki hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek büyük moral kazanmıştı. Erzurumspor karşısında alınan 3 puanla birlikte Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet sayısı da 4'e yükseldi.

Sezona Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı yenilginin ardından Çorum FK'yı 6-2, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etmişti.

KARTAL ZİRVEDE

Erzurumspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla Süper Lig'in zirvesine çıktı.

Siyah-beyazlılar böylece son haftalardaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Özellikle derbi galibiyetinin ardından gelen farklı Erzurumspor galibiyeti, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi.

Erzurumspor ise 4 puanda kaldı. Mavi-beyazlı ekip sezonun ilk dört haftasında Amedspor ve Galatasaray'a mağlup olmuş, Gençlerbirliği ile berabere kalmış ve Konyaspor'u yenmişti.

Dolmabahçe'de 3-0'lık zaferle zirveye çıkan Beşiktaş, şimdi liderliği korumak için yoluna devam edecek. Kartal yüksek uçuyor!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma beraberliğinin ardından "Bir daha asla dönmemek üzere" istifa eden İsmail Kartal, geri adım atmadı. Başkan Aziz Yıldırım'ın "Ben bırakana kadar gidemez" diyerek vetoladığı istifa kararı, bugün yapılan kritik zirveyle kesinleşti. İkna turlarından sonuç alamayan sarı-lacivertlilerde 4. İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi. Takımı Gaziantep FK maçına Dirk Kuyt hazırlayacak

11.09.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe camiası, dün akşamdan bu yana Türk futbol tarihine geçecek nitelikte bir teknik direktör krizine sahne oluyor. UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabının açılış haftasında Kadıköy'de İtalyan devi Roma'yı ağırlayan ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan sarı-lacivertlilerde, maçın hemen ardından Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Gece yarısı Başkan Aziz Yıldırım'ın sert ifadelerle reddettiği istifa kararı, bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapılan kriz zirvesinin ardından resmiyete döküldü. Futbol Direktörü Oğuz Çetin'in gerçekleştirdiği son ikna toplantısından da sonuç çıkmayınca, Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi.


Dünden bugüne Samandıra'da neler yaşandı?


Fenerbahçe'yi ayrılığa götüren süreç, adeta bir satranç müsabakası gibi saat saat şu şekilde gelişti:

10 Eylül Perşembe (22:00) - Şok İstifa Açıklaması: Roma karşısında Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir mücadele verdiklerini belirten İsmail Kartal, basın toplantısında soru almayacağını söyleyerek, "Kulübümün önünü açmak için ekibimle bu kararı aldık. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla görevimden istifa ediyorum" dedi ve salonu terk etti.

10 Eylül Perşembe (23:00) - Aziz Yıldırım'dan Sert Veto: Kartal'ın kararına çok sert tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım, istifayı kabul etmediğini duyurdu. Yıldırım, "Televizyonda yorum yapanlar camianın değerlerini tukaka yapıyor, insanları kulüpten uzaklaştırıyor. Şişe atıyorsunuz, adam nasıl duracak? Ben bırakana kadar İsmail Kartal bu takımın hocasıdır, bir yere gidemez" diyerek Kartal'a rest çekti. 

11 Eylül Cuma (12:00) - Antrenmana Çıkmadı: Krizin çözülmesi beklenirken İsmail Kartal, takımın bugün saat 12:00'de gerçekleştirdiği antrenmana katılmadı. Deneyimli hocanın tesislere gelmemesi, kararlılığının ilk somut işareti oldu.

11 Eylül Cuma (15:00) - Oğuz Çetin ile Son Zirve: Samandıra'da iplerin kopması üzerine Futbol Direktörü Oğuz Çetin devreye girdi. Kartal ile yüz yüze bir toplantı gerçekleştiren Çetin, tecrübeli çalıştırıcıyı kararından döndürmek için yoğun dil döktü ancak Kartal'ın geri adım atmayacağını kesin olarak iletmesi üzerine ayrılık kararı onaylandı.


İstifanın arkasındaki temel neden ne?


İsmail Kartal'ın Roma gibi dev bir maçta alınan puanın ardından neden bu kadar radikal bir karar aldığı futbol kamuoyunda merak konusuydu. Perde arkasından gelen bilgilere göre Kartal'ın istifasındaki ana etken, uzun süredir üzerinde hissettiği yoğun kamuoyu ve medya baskısı ile Beşiktaş mağlubiyeti sonrası tırmanan taraftar tepkileri oldu.

Maç esnasında kendisine yönelik tribünlerden yapılan bazı bireysel protestolar ve sahaya atılan yabancı maddelerin (su şişesi) bardağı taşıran son damla olduğu öğrenildi. Kartal'ın yakın çevresine "Ne yaparsak yapalım yıpratılıyoruz, Fenerbahçe'nin huzuru için önünü açmam gerekiyor" dediği belirtiliyor.


Gaziantep maçında kulübede Dirk Kuyt olacak


İsmail Kartal'ın kesin ayrılığı sonrası sarı-lacivertli yönetim vakit kaybetmeden geçici formülü devreye soktu. Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden olan ve teknik heyette yer alan Dirk Kuyt, geçici olarak takımın başına getirildi.

Sarı-lacivertliler, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK mücadelesine, Hollandalı çalıştırıcı Dirk Kuyt yönetiminde hazırlanacak ve sahaya onun direktörlüğünde çıkacak. Yönetimin bu süreçte kalıcı yabancı teknik adam arayışlarına ise derhal başladığı gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

Aziz Yıldırım noktayı koydu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi

11.09.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Roma maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa edeceğinden haberinin olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, "İstifadan haberim olsa gelir miydim' Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden' Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş.

Camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye kaldı gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonda yorum yapanlar, Youtube'da yayın yapanlar, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk yaşadılar. Ama o günden bugüne kadar niye kaldı, takım zayıf diye, her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Herkes sakin olacak. Herkes bekleyecek.

Mayıs ayı için ne diyoruz, şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız demiştik. Kaldık. Kiminle yaptık İsmail Kartal'la yaptık. Biz maddi yönden destekçiyiz. Ben 200 milyona oyuncu alırım, hiç çekinmem. Ama kulübe ne zarar verir, kimse bunu tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz. Geriye 15 tane oyuncu gitmesi lazım bu yabancı hakkından dolayı. Sizler doğruları yazmanız gerekir" diye konuştu.

"İsmail Kartal, görevinin başındadır"

Karşılaşma esnasında İsmail Kartal'a doğru tribünlerden su şişesi atıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, Kartal'ın basın toplantısında aldığı istifa kararına yönelik ise şunları söyledi:
"İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Biz görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı üzüntülü. Sebep bu. Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesabımıza göre biz gruptan çıkabiliriz. Levent iyi oynadı mı' Bartuğ iyi oynadı mı' İyi oynadıysa nedir derdiniz' Lütfen doğruları analiz edin. Suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye ligini görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Bu başarıdır. 18 yıl sonra bir hoca ve bir yönetim bunu başarıyor.

İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz. İsmail Kartal da bu şişe olayını söylüyor, ilaç alıyorum diyor. 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç, onun da sebepleri vardı. Hiçbir tanesi sezon bitmeden gönderdiğimi gördünüz mü, duydunuz mu, yaşadınız mı' O zaman devam. Herkes geri dönsün. Açıklamayı yapmadan önceki pozisyonuna gelsin."

İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şahıs hakkında seyirden men cezası ve 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası uygulandı.

Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şüpheli Kaan A.'ya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapılarak, seyirden men cezası uygulanarak 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası verildi.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.