logo
14 MAYIS 2026

Galatasaray takibe devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi

06.04.2019 00:00:00
Galatasaray takibe devam ediyor
Galatasaray takibe devam ediyor
13. dakikada Mariano'nun sağ kanattan açtığı ortada, Diagne'nin arka direkte altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.
 
22. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışından sol çaprazdan içeri gönderdiği ortada Diagne'nin penaltı noktasına yakın bir bölgeden yerden vuruşunda, top üstten dışarı çıktı.
 
25. dakikada Mariano'nun pasında ceza sahasında Diagne, meşin yuvarlağı Emre Akbaba'ya indirdi. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, savunmada Mina araya girerek topu kornere gönderdi.
 
29. dakikada Onyekuru'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Belhanda'nın dar açından yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Farnolle uzaklaştırdı.
 
31. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Kamara, pasını yaydaki Donald'a çıkardı. Bu oyuncunun pasıyla arka direkte topla buluşan Adem Büyük'ün şutunda meşin yuvarlağı kaleci Muslera kontrol etti.
 
34. dakikada Linnes'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onyekuru'nun dönerek yerden yaptığı vuruşta kaleci Farnolle, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.
 
35. dakikada Galatasaray'ın attığı golü maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, VAR sisteminin uyarısıyla iptal etti. Fernando'nun pasıyla sol kanattan son çizgiye inen Linnes, topu ceza sahası içine çıkardı. Feghouli'nin penaltı noktası çevresinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. Ancak VAR hakemleri, pozisyonun başında Fernando'nun ofsaytta olduğu gerçekçesiyle hakem Yaşar Kemal Uğurlu'yu uyardı ve gol geçersiz sayıldı.
 
45+2. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Onyekuru'nun pasıyla soldan ceza sahasına giren Linnes, Murat Yıldırım ile ikili mücadelesinde yerde kalınca maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi. 45+4'üncü dakikada penaltı atışını kullanan Diagne, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
 
Karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 1-0 önde kapattı.
 
İkinci yarı
 
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi.
 
50. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Linnes'in sol kanattan ortasında Emre Akbaba'nın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda kale sahası önünde Diagne'ye de çarpan top, filelere gitti: 2-0
 
58. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası sol çaprazından sert şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin yanından auta çıktı.
 
63. dakikada ani gelişen Evkur Yeni Malatyaspor atağında Aleksic'in sol kanattan uzun pasında topla buluşan Bifouma'nın ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta Linnes araya girdi ve seken topu kaleci Muslera kontrol etti.
 
68. dakikada Mariano'nun sağ çaprazdan ceza sahasına ortasında, arka direkte Onyekuru'nun uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda yere çarpan meşin yuvarlak üstten auta gitti.
 
86. dakikada sol kanattan son çizgiye inen Sinan Gümüş'ün pasında Diagne, ceza sahasında vuruşunu yaparken top savunmadan döndü. Galatasaraylı futbolcuların penaltı itirazları sonrası VAR uygulamasına başvuran maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledikten sonra Robin Yalçın'ın meşin yuvarlağa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 89'uncu dakikada penaltı atışını kullanan Diagne, topu filelere gönderdi: 3-0
 
Galatasaray, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.
 

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

Icardi'nin yerine En-Nesyri!

Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde

13.05.2026 15:27:00
Haber Merkezi
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde. Buruk ise B Planı üzerinde çalışıyor. Galatasaray'ın şampiyon hocasının ilk tercihi Vedat Muriqi'ydi… ancak menajerinin masaya getirdiği Youssef En-Nesyri için de "bizim şartlarımızda olursa tabii ki" raporuyla operasyonu başlattı.






Galatasaray yönetiminden herkesi hayrete düşürecek bir transfer hamlesi geldi. Mauro Icardi'nin yerine Okan Buruk'un istediği Vedat Muriqi ile görüşmelere start veren sarı-kırmızılı yönetim menajerlerin gündeme getirdiği Youssef En-Nesyri için de zemin yoklamaya karar verdi.






Süreç ise çok ilginç şekilde gelişti: Kısa süre önce yönetim Davinson Sanchez'in son dönemdeki performansıyla ilgili menajeriyle bir görüşme yapmak için kulübe davet etti. Davete Kolombiyalı oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Mirza Binic katıldı.






DAVINSON İÇİN GELDİ EN-NESYRİ KONUŞULDU

Binic'e, Davinson'un sevilen bir karakter olduğu ancak son dönemde beklentilerin altında kaldığı anlatıldı. Binic de bu konuda gerekenleri yapma sözü verdi. Ancak aynı görüşmede Binic, Fenerbahçe'nin ocak ayında Al-Ittihad'a gönderdiği Youssef En-Nesyri'nin menajeri Anass Ouzifi'nin Süper Lig'den takım aradığını anlatı. Hatta Beşiktaş'la bir ön görüşme olduğunu iddia etti.






AL-ITTIHAD YERİNE GOLCÜ ALACAK

Ouzifi'nin kendilerinin kapısını Mauro Icardi yüzünden çalmadığını söyledi. En-Nesyri'nin imkan olursa Türkiye'ye dönmek istediğini çünkü Al-Ittihad'ın üzerine santrfor alarak gelecek sezon kendisini kulübeye göndereceğinin bilgisini verdiği söyledi.

O görüşmeye Galatasaray adına katılan Abdullah Kavukçu ise, "bizim istediğimiz şartlarda gelir ve Osimhen'in yedeği olmayı kabul ederse biz de düşünebiliriz. Okan hocaya sormak gerek" dedi.






GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ GİBİ OLURSA

Süreç o görüşmeyle başladı. Okan Buruk aynen Muriqi gibi Süper Ligi tanıması ve Osimhen'le çift forvette de kullanabileceği ve Kosovalı golcüden 4 yaş daha genç olan Faslı golcüye de onay verdi.

Eğer Galatasaray'ın istediği şartlarda (5-6 milyon Euro bonservis ve 3-4 milyon Euro maaş) bir anlaşma imkanı olursa En-Nesyri gelecek sezon parçalıyı giyebilir.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber ikilisi Virgil van Dijk'in Galatasaray'a transfer olma ihtimali ile ilişkili olarak Davinson Sanchez için "gözlerinin açık olması" amacıyla Başkan Serdal Adalı'nın masasına bir rapor bıraktılar

13.05.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Yalçın her ne kadar ilk tercihi Facundo Medina olsa da, Kolombiyalı stoperi Galatasaray'dan alırlarsa üstüne atlayacağının mesajını verdi.






Sergen Yalçın'ın gözü Davinson Sanchez'de... Galatasaray'ın Virgil van Dijk konusunda bastırması, Okan Buruk'un elinde aynı zamanda Wilfried Singo'nun da olması Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ve futbol direktörü gibi çalışan Serkan Reçber'in ilgisini cezbediyor.
 
Emmanuel Agbadou'nun yanına her ne kadar sol stoper isteniyor olsa da siyah-beyazlı ekibin teknik heyeti Davinson gibi lider bir stoper almaları durumunda "duvar" kurabileceklerine inanıyorlar.







BİRBİRLERİNİ MÜKEMMEL TAMAMLARLAR
 
Reçber'e göre Agbadou ve Davinson yapabilirlerse ellerinde modern bir savunma hattında aranan "proaktif-süpürücü" ve "fiziksel-statik" dengesini harika bir şekilde yakalayabilirler.
 
- Rakip uzun toplarla geldiğinde Agbadou ilk temasçı olur, Davinson "ikinci top" uzmanı olarak derinlik sağlar.
 
- Davinson oyun kurucu stoper, Agbadu ise bu yapının sigortası olur.
 
- Agbadou rakibi önde karşılar (yüksek top çalma/kazanma), Davinson ise arkaya sızan topları temizleyerek bir güvenli alan oluşturur.
 
- Agbadou'nun top kazanma yeteneği, Davinson'un oyun kurma özgürlüğünü artırır.







YALÇIN'IN SOL STOPERİ MEDINA
 
Sergen Yalçın'ın aklındaki sol stoper Facundo Medina (Marsilya) ayrıca van Dorngelen'e (Samsundsor) de onay vermiş durumda... ancak Medina'dan daha ucuza alınabilecek bir Davinson, Beşiktaş teknik direktörüne göre kendileri için çok iyi bir seçenek olur.
 
Zaten Sergen Yalçın, Agbadou-Davinson yapsa bile van Drongelen'den vazgeçecek gibi durmuyor. Çünkü Hollandalı stoperin Süper Ligi bilmesinden yararlanmak istiyor.
 
 







VAN DRONGELEN'DEN VAZGEÇMEYECEK
 
Galatasaray ise van Dijk ve Singo'nun varlığında hem de yüksek maaşı nedeniyle Davinson'u elinde tutmayacaktır. Zaten bu sezon Yalçın ve Reçber'e göre kendisinin dışında (oyun sistemi değişince Kolombiyalı sırıttı) yaptğı hatalar yüzünden Davinson'un satışa çıkarılıcığına inanıyor. Başkan Serdal Adalı'nın önüne de "stoper işi biraz beklesin" raporu gönderdiler.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi

Herkesin "suçlu" aradığı Beşiktaş'ın istatistiklerini masaya yatırınca ortaya topa sahip olsa da sahada yolunu bulamayan bir takım görüntüsü çıkıyor. Ceza sahası dışından 197 şutta sadece 4 gol bulabilen, net fırsatları cömertçe harcayan siyah-beyazlıların, Sergen Yalçın gibi bir duran top ustasının yönetiminde serbest vuruşları silaha dönüştürememesi ise çok daha ironik. Sezoun istatistikleri Beşiktaş'ın sadece topu değil, konsantrasyonunu ve bitiriciliğini de kaybetmiş olduğunu haykırıyor

13.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Sergen Yalçın "gitsin mi kalsın mı?" noktasında Beşiktaş'ın gündemi sürünceme de kalırken kimse "saha içindeki asıl sorun ne?" diyerek birbirine sormuyor.






Biz de istatisiklere bakarak siyah-beyazlıların röntgenini çektik. Rakamlara bakınca Beşiktaş'ın bu sezonki temel sorunu verimlilik ve konsantrasyon olarak öne çıktı.
 
Takım kağıt üzerinde topa sahip olan ve hücum deneyen bir görüntü çizse de, bu çabayı sonuca dönüştürme konusunda ciddi bir "kalite ve bitiricilik krizi" yaşadığı netleşti.







197 ŞUTTA SADECE 4 GOL
 
Beşiktaş sezon boyunca adeta "Kör Atış" yapmış... siyah-beyazlılar ceza sahası dışından 197 şut çekmiş ancak sadece 4 gol bulabilmiş. Yaklaşık %2'lik bir isabet oranı demek ki, bu da takımın, ceza sahasına girmekte zorlandığını, organize olamadığında çaresizce uzaktan şutlara başvurduğunun göstergesi.
 
Maç başına 3 büyük şans yakalayıp da 1.8'inin kaçırılması da bitiricilik konusunda bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Santrforun doğru pozisyonda yanlış vuruş tercihleri yaptığının kanıtı gibi.







BİREYSEL HATADAN 9 GOL
 
Maç başına 1.2 gol yeme ortalaması aslında çok kötü durmasa da, doğrudan bireysel hata ile yenilen 9 gol, takımın kritik anlarda konsantrasyon kaybı yaşadığını ve basit puanları bu hatalarla verdiğini gösteriyor. Şuta neden olan 14 hata ile birleşince, Beşiktaş savunmasının rakibe gerekenden fazla "ikramda" bulunduğunu söylemek çok normal.







SERBEST VURUŞTAN SADECE 1 GOL
 
Beşiktaş, sezon boyu 18 serbest vuruş organizasyonundan sadece 1 gol çıkarabilmiş. Sergen Yalçın gibi bir ustanın takımının kilitlenen maçları açma konusunda en kısa yolun duran toplar olduğunu bilmemesi net bir paradoks. Beşiktaş bu silahı neredeyse hiç kullanamamış.
 
İsabetli orta oranının %25.3 gibi düşük bir seviyede kalması, kanat organizasyonlarının verimsizliğini ve ceza sahasındaki oyuncuların topla buluşturulamadığını gösteriyor.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu

13.05.2026 11:14:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:19:02
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu. Efsane başkan iddialara göre genç yöneticiye "Harry Kane ya da en az o ayarda bir golcü getir" diyecek.

Ayrıca 2027'deki başkanlık seçimine hazırlayacak. Bununla da yetinmeyecek; babası Nihat Özdemir'den de Saracoğlu stadının 60 bin kapasiteye çıkarılması için çalışmasını isteyecek. İnşaatı bedavaya getirecek. 







Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, gelecek hafta Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerini tanıtacak. Efsane başkanın listesinde en dikkat çeken ismin, kendi döneminin eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan olacağı konuşuluyor.

HARRY KANE'İ BİTİRECEK İSİM

İddialara göre Batuhan Özdemir sadece futbolu yönetmekle kalmayacak... Ayrıca sezon sonunda (2027 yılında) yapılacak seçimde de Yıldırım tarafından başkan adayı olarak parlatılacak. Özdemir bu süreçte özellikle Harry Kane'in adının olduğu yıldız isimlerden birinin transferini bitirecek.







STADI ÖZDEMİR'E BEDAVA YAPTIRACAK

Yıldırım ayrıca şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Saracoğlu'nun yenilenmesi için Nihat Özdemir'in öncülüğünde Saracoğlu Stadı'nın yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması projesinin startını verecek.

Gelen bilgilere göre 2024'teki seçim projesinde "Burası Kadıköy buradan çıkılmaz diyeceğiz" diyerek ortaya attığı projeyi Özdemir'in şirketi Limak ücretsiz üstlenecek. Proje kapsamında çatı 3 metre yükseltilecek. Kapasite 60 bin kişi olacak.







BARCELONA STADINDAN ÖRNEK

Özdemir ailesinin hayali ise Fenerbahçe'nin lig maçlar oynanırken inşaata başlamak... Nihat Özdemir buna örneği de şirket olarak yapımını üstlendikleri Nou Camp'tan veriyor. Maçlar oynanırken de stadın inşaatının devam edebileceğini savunan Özdemir, "Barcelona maçlarını oynuyor ve inşaat devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor" diyerek fikrini savunuyor.







LİSTEDE KADIN ADAY HANDE TİBUK






Bu arada Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı yönetim kurulu listesinde kendisiyle özdeşleşen Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat, Selim Kosif gibi isimler yeniden yer alacak. Ayrıca Batuhan Özdemir'in yanı sıra Ülker Grubu'nu temsilen Ahmet Özokur ve genç temsilciler Fatih Öztürk, Hande Tibuk, Emin Selim Akgül ve Emrah Tünay'ın da listede olması bekleniyor.

Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı

13.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Olayın ardından ticari taksiyle kaçmaya çalışan saldırgan polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, saldırının arkasından aylardır süren korkunç bir taciz ve tehdit silsilesi çıktı.

Kafede sözlü taciz arbedeye dönüştü

Olay, Beyoğlu Camiikebir Mahallesi'nde bulunan bir AVM'de akşam saatlerinde meydana geldi. Lucas Torreira, kız arkadaşı İ.B. ile birlikte bir kafeden çıktığı esnada, kendisini uzun süredir takip ettiği öğrenilen 32 yaşındaki röntgen teknikeri Yusuf Y.'nin sözlü tacizine uğradı.

Sözlü tacizin ardından saldırgan, Uruguaylı futbolcuya fiziki saldırıda bulunarak yumruk attı. Araya giren Torreira'nın 39 yaşındaki şoförü E.S., futbolcuyu korumak amacıyla saldırgana müdahale ederek yumrukla karşılık verdi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin ardından saldırgan Yusuf Y., hızla bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Ancak AVM'nin güvenlik görevlileri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu taksi önü kesilerek durduruldu ve şüpheli gözaltına alındı. Saldırı sonucunda Torreira'nın sol kaşı ile gözü arasında hafif kızarıklık oluştuğu, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Uzaklaştırma kararına rağmen tetikçi tehdidi savurmuş



Emniyette ifadesi alınan Torreira, şüpheliden şikayetçi olurken, yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı.

Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan şüpheli Yusuf Y.'nin; Galatasaray iletişim ekibinde görevli İpek B.'yi, Torreira'nın eski sevgilisi Devrim Özkan'ı ve bizzat Lucas Torreira'yı aylardır sosyal medya üzerinden aralıksız taciz ettiği belirlendi.

Torreira'nın bu durum nedeniyle geçmişte şüpheli hakkında mahkemeden 45 günlük uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Buna rağmen tacizlerini sürdüren zanlının, sosyal medya hesaplarında Torreira'yı hedef alarak ölüm tehditlerinde bulunduğu ve gerekirse futbolcuyu vurdurmak için "tetikçi kiralayacağını" yazdığı tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelinin adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.