logo
13 HAZİRAN 2026

Göztepe yeni stadına kavuşuyor

Göztepe Kulübü, Süper Lig'de 26 Ocak Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçıyla eski adresindeki yeni evi Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'ne dönmek için gün sayıyor

20.01.2020 12:20:00
Göztepe yeni stadına kavuşuyor
Göztepe yeni stadına kavuşuyor
Süper Lig'in 19. haftasındaki Beşiktaş maçıyla beraber iç saha müsabakalarını Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde oynayacak Göztepe'nin kulüp mimarı Tuğrul Büyükköken, stadyumun maç için hazır olduğunu söyledi.

Büyükköken, yaptığı açıklamada, 9 Eylül 2017'de temel atma töreniyle başladıkları zorlu maratonun artık sonuna geldiklerini, stadın maça hazır olduğunu kaydetti. 26 Ocak Pazar günü saat 16.00'da başlayacak Beşiktaş maçı öncesinde stat kapılarının 3 saat önce açılacağını belirten Büyükköken, "Maç öncesi mini etkinlik diyebileceğimiz birtakım sürprizler bizi bekliyor olacak. Hep beraber, coşkuyla açılışımızı gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Büyükköken, Beşiktaş maçında stat kapasitesinin 20 bin olacağını, ancak geçici koltuklar sökülerek kapasitenin 25 bine yükseltilebileceğini aktararak, "Saha aydınlatma sistemimiz, skorbordlar, ses sistemi tamamen bitmiş durumda. Hibrit çimlerimiz müsabaka için hazır. Taraftar meydanıyla ilgili çalışmalarımızın ilk etabı olan hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

Sağlıklı yaşam merkezinde çalışma devam ediyor

Beşiktaş maçıyla sadece stadın açılacağını, sağlıklı yaşam merkezinin tamamen aktif hale gelmesi için çok işlerinin olduğunu kaydeden Büyükköken, "Lisanslı ürün satış mağazamızın hazırlanması, kulüp tarihi müzemizin hazırlanması, çocuk oyuncak müzesi, onun haricinde sağlıklı yaşamla ilgili sağlık tesisinin inşa edilmesi... Bunlar sürece dayalı olacak ve bir sene içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Şu an için maça hazırız." diye konuştu.

Büyükköken, Beşiktaş maçıyla yürüme parkurunun bulunduğu stat çatısının da kısıtlı olarak açılacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Ana amacımız stadyum değil, halkın kullanımına açık, kamuya ait bir kompleks yapmaktı. Stadın çatısını Beşiktaş maçından itibaren kısıtlı da olsa açacağız. Çatıda tamamlanamayan imalatlarla ilgili belirli zamanlarda çalışma takvimimiz olacağı için kısıtlı da olsa açacağız ama onun haricinde de inşallah çatıyı kamuya açmış olacağız."



Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız


 
A Milli Futbol Takımının kaptanı Hakan Çalhanoğlu, herkesin beklediği anın geldiğini ve 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ilk oynayacakları Avustralya maçına hazır olduklarını söyledi.
 

13.06.2026 06:52:00
AA
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız

Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı ekibin, Killarney Park'taki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"Evet, herkesin beklediği an tabii ki, özellikle bizim. O günü çok bekledik. Artık yarın başlıyoruz inşallah" ifadelerini kullanan Çalhanoğlu, hazırlık sürecinin iyi geçtiğini, dört gözle maçı beklediklerini dile getirdi. Çalhanoğlu​​​​​​​, Arizona'dan sonra Vancouver'daki havaya da çabuk alıştıklarını belirterek, "Tabii ki sıcaklık var, buna alıştık. Hiç bahane bulmadan biz oyunumuzu oynamak istiyoruz. Sonuçta her ülke bu sıcaklıkta oynayacak, adapte olması gerekiyor. Biz de en iyi şekilde bu maç için hazırlandık. O yüzden bahane bulmadan kendi oyunumuzu oynayıp inşallah maçı kazanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef elbette final

Çalhanoğlu, "Avustralya takımından Aziz Eraltay'ın 'Biz Türkiye'ye göre daha deneyimli bir takımız ve bu avantajımız' yönünde açıklaması oldu. Bu açıklamayı gördünüz mü? Yorumunuz nedir?" sorusuna, "Evet, onu gördüm. Tabii ki bizim takım hem yetenekli hem de tecrübeli oyuncuları var. Bizim takımda üst seviyede oynayan futbolcular var. Dediğim gibi hiçbir rakibi küçümsemiyoruz. Biz yarın maça yüzde yüz hazır çıkacağız. Tabii ki kulağımıza geldi o röportajlar. Bizim için daha iyi öyle olması, zaten takım hırslı" cevabını verdi.
"Dünya Kupası'nda kaç maç oynarız?" sorusu üzerine Çalhanoğlu, "İnşallah finale kadar. Hedefimiz o" dedi.

Avustralya'ya karşı mücadele eden Inter'den takım arkadaşı Akanji ile görüştüğünü belirten Çalhanoğlu, Akanji'den Avustralya hakkında bazı bilgiler aldığını dile getirdi.
Avustralya'nın fizik gücü yüksek bir takım olduğunu vurgulayan Çalhanoğlu, "Sonuçta zor olacak, zor bir maç olacak. Bunun farkındayız ama biz kendi yeteneğimizi, kendi gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor. Bu ben olayım, Arda olsun hiç fark etmez. Sonuçta tüm takım arkadaşlarımın hepsi iyi ve hazır. O bizim için daha iyi çünkü biz takım olarak buralara kadar geldik. O yüzden ön planda hep takımdır" şeklinde konuştu.

Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu


 
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Türkiye ile karşılaşacak Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını ama kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Popovic, "Türkiye’ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim" dedi. 
 

13.06.2026 06:38:00
AA
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu

Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Popovic, her Dünya Kupası maçının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Rakibinizin kim olduğu fark etmeksizin, her zaman iyi başlamak istersiniz. Yarın oldukça güçlü bir rakiple karşılaşacağız, biz hazırız. Tabii ki kazanmak istiyoruz, hedefimiz bu. Türkiye'ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim. Gruptaki tüm takımlar bizi yeneceklerini iddia edecektir, önemli olan bizim hazır olmamız ve elimizden geleni yapmamız. Uzun süredir bu maça çalışıyoruz. Maç saatine hazır olacağız."

'Yorumlara bakmıyoruz'

Popovic, "Avustralya futbolunun saygı görmediğini söylemiştiniz, Hakan Çalhanoğlu da Türkiye'nin üstün olacağını söyledi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusuna, "Bu yorumlara saygı duyuyorum, soru sorduğunuzda oyuncular istediği şekilde cevap verecektir, onlar da kazanmak istiyor. Türkiye'nin kazanmasını bekleyen de çok kişi var. Bizim yapacağımız şey bu beklentilerin aksini çıkarmak. Yarın da bunu yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.
Tony Popovic, Türkiye'de en dikkat edecekleri oyuncuların sorulması üzerine, "Çalhanoğlu ve Arda Güler var ama pek çok başka isim de söyleyebilirim. Çok güçlü bir ekip, tek tek ve birlikte ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Montella geldikten sonra 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldılar ve çok tutkulu bir takım, Türk halkı futbolu çok seviyor, Türkiye'nin taraftarları da çok tutkulu. Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi analiz ettik, kendimizi de düşünmemiz gerek, nasıl onlara sorun çıkarabiliriz, Avustralya futbolunu nasıl dünyaya güzel sunarız, güçlü ve saygı görmesi gereken bir takım olduğumuzu göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Montella güven oluşturdu

Popovic, "Teknik direktör Vincenzo Montella ile Türk milli takımında nelerin değiştiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı: "Güven oluştu, Türkiye'de çok iyi genç yetenekler var. Dünyanın iyi kulüplerinde oynuyorlar, elde ettikleri sonuçların da faydası oldu, Montella ile önemli başarılar elde ettiler. Oluşturdukları şey oldukça güçlü, Türkiye önümüzdeki 4 ila 8 sene boyunca etkili olacak çok kuvvetli bir ekip oluşturuyor. Çok pozitif bir futbolları var. Pek çok insan bizden bir şey beklemiyor, kendi ülkemiz hariç ama biz buna alışığız, yine de yarın iyi bir futbol oynayıp Avustralya futbolunun neler yapabileceğini göstereceğiz."

Popovic, turnuva öncesinde sözleşmesinin uzatılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi. Kanada'da Avustralyalı taraftarların kendilerine büyük destek vereceğini bildiklerini belirten Popovic, "Burada çok ciddi desteğe sahibiz, Avustralyalı taraftarların Vancouver'da hazır olduklarını biliyoruz. Biz de onları gururlandırmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki maç bittikten sonra da gururlandırmış oluruz. Bu bizim için muhteşem. Kendi renklerinizi gördüğünüz zaman mutlaka bunu önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Popovic, Mohamed Toure'nin sakatlığını atlattığını ve tüm oyuncularının oynamaya hazır olduğunu kaydetti. Avustralya'nın orta saha oyuncularından Aiden O'Neill, uzun zamandır Türkiye maçını beklediklerini belirterek, zaman yaklaştıkça heyecanlarının arttığını vurguladı. "Hazır ve yarın oynamayı bekliyoruz." ifadelerini kullanan O'Neill, "Oyunun başından itibaren iyi oynamak istiyoruz, topa sahip olmak istiyoruz. Ben de elimden geleni yapacağım. Avustralyalı taraftarları burada görmek de heyecan verici olacak. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, detaylı çalışıyoruz. Her şey kontrol edildi, uyuduğumuz yastıklara kadar kontroller yapıldı, hazırız" diye konuştu.

Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya

Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

12.06.2026 19:21:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

Geçsen sezonu 7. sırada bitiren Samsunspor, bu sezon transfere en uç noktadan başladı. Karadeniz temsilcisi forvet oyuncusu Fatih Kaya ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Samsunspor'dan konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Kulübümüz, santrfor mevkiinde görev yapan Fatih Kaya ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Fatih Kaya; TSV Klein-Linden, VfB Gieen ve Mainz 05 altyapılarında forma giydikten sonra FC Ingolstadt'a transfer oldu. Profesyonel kariyerindeki yükselişini FC Ingolstadt formasıyla gerçekleştiren başarılı oyuncu, ardından Belçika ekibi VV St. Truiden ve Almanya temsilcisi SV Wehen Wiesbaden'de görev yaptı. Geride kalan sezonda SV Wehen Wiesbaden formasıyla 41 resmi karşılaşmada 14 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Fatih Kaya, takımının hücum hattındaki en önemli isimlerinden biri oldu. Güçlü fiziği, mücadeleci karakteri ve gol yollarındaki etkinliğiyle dikkat çeken Fatih Kaya'nın, kırmızı-beyazlı armamız altında önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz."

Almayan 3. Lig ekiplerinden SV Wehen Wiesbaden transfer edilen 26 yaşındaki ve 1,83 cm boyuncaki Fatih Kaya geçen yıl 37 maçta 13 kez fileleri sarsmıştı. Şimdiye kadar 223 resmi mücadele forma giyen Kayan bu maçlarda toplam 50gol atma başarısı gösterdi.

Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kasımpaşamız, Fildişi Sahili ekibi USC Bassam'dan 2007 doğumlu Dalo Stann Elysee ile anlaşmaya varmıştır. Yeni transferimiz, Kemerburgaz Tesislerimizde CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın da hazır bulunduğu törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza atmıştır. Genç futbolcumuza armamız altında üstün başarılar dileriz" denildi.

Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

12.06.2026 11:44:00
AA
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı yarın 2 maçla devam edecek
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı D ve B Grubu'nda yarın oynanacak 2 maçla sürecek.

ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, A Milli Futbol Takımı'nın da bulunduğu D Grubu'nda ABD ile Paraguay, turnuvadaki ilk maçlarında Los Angeles Stadı'nda TSİ 04.00'te karşı karşıya gelecek.

B Grubu'nda ise Katar ile İsviçre, San Francisco Bay Area Stadı'nda TSİ 22.00'de karşılaşacak.

Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore, Çekya'yı 2-1 mağlup etti

12.06.2026 10:43:00 / Güncelleme: 12.06.2026 10:47:48
Haber Merkezi
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
Güney Kore, Beşiktaşlı Oh'un golüyle 3 puanı aldı
2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Güney Kore, geriye düştüğü karşılaşmada Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Beşiktaş forması giyen Güney Koreli golcü Hyeon-gyu Oh, attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Kore ile Çekya, Meksika'nın Guadalajara kentindeki Guadalajara Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mısırlı hakem Amin Omar'ın yönettiği mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalarda orta saha mücadelesi ön plana çıkarken, taraflar yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.



İkinci yarıda tempo yükselirken, 59. dakikada ceza sahasında iyi yükselen Ladislav Krejci, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek Çekya'yı 1-0 öne geçirdi. Beraberlik için baskısını artıran Güney Kore, 67. dakikada In-beom Hwang'ın golüyle skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın son bölümünde baskısını sürdüren Güney Kore, galibiyet golüne ise 80. dakikada ulaştı.

Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Beşiktaşlı futbolcu Hyeon-gyu Oh, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ülkesini 2-1 öne taşıdı. Kalan dakikalarda Çekya'nın beraberlik çabaları sonuç vermezken, Güney Kore sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Güney Kore, A Grubu'na 3 puanla başlarken, Çekya ilk maçını puansız tamamladı

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.