logo
16 EYLÜL 2026

Haber Turu

08.04.2002 00:00:00
 
Ankara deplasmanda güldü

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ndeBüyükşehir Belediyesi Ankaraspor, deplasmanda Kayserispor'u 1-0 yendi. Ankara'nın golü maçın 3. dakikasında Mustafa'dan geldi.

Maç KarnesiStat: Atatürk

Hakemler: Şahin Taşkınsoy xx, Bülent Gökçü xx, Çağlar Ayan xx

Kayserispor: Özden xx, Erkan x (Dk. 60 Abdülvahit x), Kemal xx, Erdinç x (Dk. 82 Mehmet x), Ali xx, Erman xx, Seyit x (Dk. 76 Hamit x), Alper xx, Adem xx, Hakkı xx, Ergün xx.

B.Bld.Ankara: Habip xxx, Erkan xx, Serkan xx, Özgür xx, Mehmet xx, Gökşin xx, Hürriyet xx, Mustafa xxx, Sami Emre xx(Dk. 83 Temel x), Bayram x (Dk. 74 Gökhan x), Utku x (Dk. 55 Yılmaz x)

Gol: Dk. 3 Mustafa

Sarı kartlar: Mehmet, Utku, Bayram (B.B Ankaraspor), Erkan, Ergün (Kayserispor)

* * *

Yozgat : 1İstanbul : 1

Ligden düşmesi hemen hemen kesinleşen Yozgatspor, kendi evinde ağırladığı İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldı. 62. dakikada konuk ekip Güven ile öne geçerken, Yozgat Preko'nun 70. dakikada kaydettiği golle ancak 1 puan alabildi.

Maç KarnesiSTAT: Şehir

HAKEMLER: Mutlu Çelik xx, Sürhat Müniroğlu xx, A.Turan Ökçe xx

YOZGAT: Diallo xx, Cihat xx, Selim xx, Mustafa Özer xx, Atakan x (İlhan dk.63 xx), Cengizhan xx (Yaw dk.75 x), Hamza xx (Hüseyin dk.56 xx), Mehmet xx, Cem xx, Antti xx, Preko xxx

İSTANBUL: Zoradvkov xx, Niyazi xx, Saffet xx, Saidou xx, Petkov xx, Selçuk xx, Zeki x (Andre dk.61 xx), Mehmet Yozgatlı xx (Güven dk.46 xxx), Murat xx, Zubanoviç xx (Bülent dk.83 xx), Ferdi xx

GOLLER: Dk. 62 Güven (İstanbul), Dk. 70 Preko (Yozgat)

SARI KARTLAR: Cem, Hüseyin (Yozgat), Niyazi (İstanbul)

* * *

V.Manisa : 3Mersin İ.Y : 0

2. Lig Yükselme Grubu'nda lider Vestel Manisa, Mersin İdmanyurdu'nu kendi evinde 3-0 yenerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan aldı. Ligde oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar ise şöyle:

Türk Telekom-Erzincan...........:2-0Şanlıurfa-Antalya Kepez..........:0-0G.Antep Bld.-Darıca G.Birliği...:0-3

Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek

15.09.2026 19:31:00
Haber Merkezi
 
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki zorlu sınavı 17 Eylül Perşembe günü oynanacak.

KARTAL'IN AVRUPA SINAVI BAŞLIYOR

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk maçında Marsilya'yı İstanbul'da ağırlayacak.

Beşiktaş'ın resmi sitesinde yer alan fikstüre göre mücadele 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşmanın Tüpraş Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Karşılaşmanın Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.

MARSİLYA İLE AVRUPA'DA 3. RANDEVU



Beşiktaş ile Marsilya bugüne kadar Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor. Marsilya 3 gol atarken Beşiktaş rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Dolayısıyla Perşembe gecesi oynanacak mücadele, iki takım arasındaki rekabette 3. Avrupa randevusu olacak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında uzun ve önemli bir geçmişe sahip. Siyah-beyazlı takım, 2026 yazındaki eleme maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında 264. maçına çıktı. Ağustos 2026'daki verilere göre Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 131 maçta 35 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyeti bulunuyor; bu karşılaşmalarda 217 gol atıp 180 gol yedi.

Kara Kartal'ın Avrupa'daki en önemli başarıları arasında ise 1986-87 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 2002-03 UEFA Kupası ve 2016-17 UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynaması bulunuyor.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU FİKSTÜR



Beşiktaş'ın lig aşamasındaki rakipleri Marsilya ile sınırlı değil. Siyah-beyazlıların fikstüründe Hoffenheim, Crystal Palace, Celtic, Hapoel Beer-Sheva, Bayer Leverkusen, Union SG ve Omonia da bulunuyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi fikstürü:

17 Eylül: Beşiktaş – Marsilya | 22.00
15 Ekim: Hoffenheim – Beşiktaş | 22.00
22 Ekim: Beşiktaş – Crystal Palace | 22.00
5 Kasım: Celtic – Beşiktaş | 23.00
26 Kasım: Beşiktaş – Hapoel Beer-Sheva | 20.45
10 Aralık: Bayer Leverkusen – Beşiktaş | 23.00
21 Ocak 2027: Beşiktaş – Union SG | 20.45
28 Ocak 2027: Omonia – Beşiktaş | 23.00

KARTAL İÇİN AVRUPA'DA YENİ SAYFA

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Ligi'nde eleme aşamasında elenmiş, ardından Konferans Ligi'nde de play-off turunda Avrupa macerasına veda etmişti.

Şimdi ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan lig aşamasında mücadele edecek olan siyah-beyazlıların hedefi, Marsilya karşısında taraftarı önünde galibiyetle başlayarak Avrupa'da yeniden iddialı bir tablo ortaya koymak.

Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek


 
 
Nairobi ve Münih, sırasıyla 2029 ve 2031 Dünya Atletizm Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. 21. şampiyona önümüzdeki yıl Pekin'de düzenlenecek. Son şampiyona ise geçen yıl Tokyo'da yapılmıştı. 
 

15.09.2026 14:50:00
Yaşar Cebesoy
 
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek

Atletizmin en önemli etkinliği olan Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı, 2029 yılı için Kenya'nın başkenti Nairobi'ye, 2031 yılı içinse Almanya'nın Münih lentine verildi. Budapeşte'de Pazartesi ve Salı (14-15) günleri düzenlenen 242. Dünya Atletizm Konseyi Toplantısı'nda alınan karar, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk kez Afrika'da, Kenya'nın başkentinde 2029 yılında düzenleneceği ve iki yıl sonra üçüncü kez Almanya'ya, bu kez Münih'in ikonik Olimpiyat Stadyumu'na döneceği anlamına geliyor. Almanya'da 1993'te Stutgart, 2009'da ise Berlin şampiyonaya ev sahipliği yapmıştı. Böylece Almanya etkinliğe en çok ev sahipliği yapan ülke olacak. Halen Japonya ve Finlandiya, etkinliği ikişer kez düzenlemiş bulunuyor.

4 aday yarıştı

Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, şunları söyledi: "2029 ve 2031 yılları için dört olağanüstü adayımız olduğu için şanslıydık ve bu Konsey için kolay bir karar değildi. Dört adayın da sergilediği kalite, hırs ve bağlılık, Dünya Atletizm Şampiyonalarının gücünü ve küresel çekiciliğini vurguluyor. Konseyin bugünkü kararıyla, önümüzdeki üç Dünya Atletizm Şampiyonası'nı Asya, Afrika ve Avrupa'da düzenleyerek atletizmi dünya çapında büyütme misyonumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz. Nairobi ve Münih nihayetinde iki cazip teklif sundu. Sporumuz için çok farklı ama aynı derecede heyecan verici fırsatlar sunuyorlar ve iki dünya standartlarında şampiyonaya ev sahipliği yapmak için her iki şehirle de çalışmaya başlayabildiğimiz için çok mutluyum. Nairobi, etkileyici ve duygusal bir teklif sundu ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nı ilk kez Afrika'ya getirmek tarihi bir olay olacak."

Dünya Atletizm Şampiyonası Nairobi 29

Nairobi'nin seçilmesi, atletizm için bir dönüm noktası niteliğinde zira en büyük küresel etkinlik ilk kez Afrika'ya taşınıyor.
Şampiyonalar, Afrika genelinde düzenlenen başarılı Dünya Atletizm etkinliklerinin giderek artan geçmişine katkıda bulunacak. Uganda'nın Kampala şehri 2017'de Dünya Kros Şampiyonası'na, Nairobi aynı yıl Dünya U18 Şampiyonası'na ve 2021'de Dünya U20 Şampiyonası'na ev sahipliği yaparken, Botsvana'nın Gaborone şehri 2026'da Dünya Atletizm Bayrak Yarışları'na ev sahipliği yaptı. Bu, Afrika'da düzenlenen ilk bayrak yarışı etkinliğiydi. Bu etkinlikler, kıta genelinde küresel atletizm yarışmalarının düzenlenmesinde önemli bir deneyim ve uzmanlık kazanılmasına yardımcı oldu.

Nairobi daha önce 2025 şampiyonasına ev sahipliği yapmak için teklif vermiş ancak bu hak o yıl Tokyo'ya verilmişti. Nairobi, uluslararası büyük atletizm etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda neredeyse on yıllık deneyiminden yararlanarak 2029 için daha da güçlü bir teklifle geri döndü.
2017 Dünya 18 Yaş Altı Şampiyonası, Kenya'da atletizme olan olağanüstü ilgiyi gösterdi ve yarışma boyunca Kasarani Stadyumu'nu dolduran büyük kalabalıklar dikkat çekti. Nairobi, o zamandan beri Kip Keino Classic'i Afrika'nın önde gelen tek günlük atletizm yarışmalarından biri olarak konumlandırdı ve etkinlik, 2020'de başlatılan Dünya Atletizm Kıta Turu Gold'un bir parçası haline geldi.
Bu deneyim, güçlü operasyonel planlama ve finansal garantileri, 2027 Afrika Uluslar Kupası'na (AFCON) ev sahipliği yapmadan iki yıl önce tüm tesislerinde kapsamlı bir yapısal yenileme geçiren yenilenmiş Kasarani Stadyumu ve Afrika'da ilk kez düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası için etkileyici bir vizyonla birleştiren 2029 adaylığı için sağlam temeller oluşturdu.

Kenyalılar koşmayı seviyor

Kenya'nın atletizmle olan güçlü bağı, Dünya Atletizm Federasyonu'nun taraftar araştırmasına da yansıyor. Ankete katılan Kenyalıların yüzde 68'i atletizme olan ilgilerini yüksek olarak değerlendirirken, bu oran küresel ortalama olan yüzde 39'a kıyasla Kenya'yı ankete katılan en çok atletizm ilgisi olan pazar haline getiriyor. Kenya, tüm pazarlar arasında en yüksek net tanıtım puanına sahip ve atletizm, futboldan sonra ülkenin en çok takip edilen ikinci sporu. Kenya, Dünya Atletizm Federasyonu'nun sosyal medya kanallarının takipçi sayısı bakımından dördüncü sırada yer alıyor.
Bu tutku, en üst düzeyde sürdürülen başarıyla da destekleniyor. Kenya, Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde en başarılı ikinci ülke... Tokyo 25 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 7'si altın madalya olmak üzere toplamda 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ikinci oldu.

Şölen önümüzdeki yıl Pekin'de 

Bir sonraki Dünya Atletizm Şampiyonası 10-19 Eylül 2027 tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek. Nairobi 2029 ve Münih 2031 şampiyonaları da, küresel atletizm takviminin sezon sonunda büyük bir dünya şampiyonasıyla zirveye ulaşması hedefi doğrultusunda Eylül ayında gerçekleşecek.

Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı

14.09.2026 22:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler iki kez direğe takılırken, özellikle ikinci yarının son bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5 maçta 3. kez puan kaybetti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip Maxim ve Sorescu üzerinden hücum geliştirmeye çalışırken, Fenerbahçe Greenwood ve Guendouzi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe adına ilk önemli fırsatlardan biri 7. dakikada geldi. Greenwood'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere çıktı. Gaziantep FK ise 17. ve 24. dakikalarda Maxim ve Sorescu'nun şutlarıyla tehlike yarattı.

37. dakikada Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Guendouzi, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda direkler konuştu



İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun kontrolünü artırırken Gaziantep FK da hızlı hücumlarla karşılık verdi. Sarı-lacivertlilerin gol arayışında direkler de devreye girdi. Fenerbahçe'nin iki şutu direkten dönerken, Gaziantep FK'nın da gol arayışları sonuçsuz kaldı.

64. dakikada Guendouzi'nin yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu. İrfan Can, 73. dakikada kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı.

Son dakikalarda Fenerbahçe bastırdı

79. dakikada Kerem Aktürkoğlu altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 88. dakikada Archie Brown'un isabetli şutunda Gaziantep FK kalecisi gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe üst üste kornerler kazansa da aradığı golü bulamadı. Hakem Mehmet Türkmen'in son düdüğüyle mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin puanı 7'ye, Gaziantep FK'nın puanı ise 8'e yükseldi. Sarı-lacivertliler böylece geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 3. kez puan kaybı yaşadı.

Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı

13.09.2026 22:11:00 / Güncelleme: 13.09.2026 22:18:35
Haber Merkezi
 
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı. Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golü Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Galatasaray bu sonuçla puanını 13'e yükseltti.

Sporting yenilgisinin ardından kritik galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından Kocaelispor karşısına çıkan Galatasaray, RAMS Park'ta üç puan aradı. Karşılaşmada kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, savunmada rakibine fazla fırsat vermedi.

Kocaelispor ise sezonun ilk haftalarında gösterdiği dirençli görüntüyü Galatasaray karşısında da sürdürdü. Ligin ilk dört haftasında 3 galibiyet alan ve 9 puan toplayan Körfez ekibi, deplasmanda güçlü rakibine karşı mücadeleyi bırakmadı.

Galatasaray yeniden zirvede

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, puanını 13'e çıkararak Beşiktaş'tan liderliği geri aldı. Sarı-kırmızılılar böylece ligde namağlup serisini de sürdürdü. Galatasaray'ın ligdeki bir sonraki sınavı Trabzonspor deplasmanı olacak

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu’nda Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı

11.09.2026 22:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Erzurumspor FK'yı 3-0 mağlup ederek üst üste önemli bir galibiyete imza attı.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinin ardından aldığı bu galibiyetle puanını 12'ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti.

Beşiktaş, Süper Lig'de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. Ligin 5. haftasında Erzurumspor FK'yı konuk eden siyah-beyazlı ekip, sahadan 3-0 galip ayrılarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu. Özellikle orta sahada Orkun Kökçü ve Salih Özcan üzerinden oyunu yönlendiren Kartal, hücumdaki etkinliğiyle Erzurumspor savunmasına zor anlar yaşattı.

Beşiktaş, mücadele boyunca hem oyun üstünlüğünü hem de skor avantajını koruyarak 90 dakika sonunda farklı galibiyete ulaştı.

DERBİ GALİBİYETİNİN ARDINDAN ZİRVE



Siyah-beyazlılar, bir önceki hafta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek büyük moral kazanmıştı. Erzurumspor karşısında alınan 3 puanla birlikte Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet sayısı da 4'e yükseldi.

Sezona Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş, Alanyaspor karşısında aldığı yenilginin ardından Çorum FK'yı 6-2, Fenerbahçe'yi ise 2-1 mağlup etmişti.

KARTAL ZİRVEDE

Erzurumspor karşısında alınan 3-0'lık galibiyetle puanını 12'ye çıkaran Beşiktaş, maç fazlasıyla Süper Lig'in zirvesine çıktı.

Siyah-beyazlılar böylece son haftalardaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Özellikle derbi galibiyetinin ardından gelen farklı Erzurumspor galibiyeti, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi.

Erzurumspor ise 4 puanda kaldı. Mavi-beyazlı ekip sezonun ilk dört haftasında Amedspor ve Galatasaray'a mağlup olmuş, Gençlerbirliği ile berabere kalmış ve Konyaspor'u yenmişti.

Dolmabahçe'de 3-0'lık zaferle zirveye çıkan Beşiktaş, şimdi liderliği korumak için yoluna devam edecek. Kartal yüksek uçuyor!

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı

Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı

09.09.2026 11:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı.

Samsunspor Kulübü, Ali Badra Diabate'ye 'Atatürklü Arma' altında verdiği mücadele ve kulübe sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Ali Badra Diabate. Atatürklü Arma altında verdiğin mücadele ve kulübümüze sağladığın katkılar için teşekkür ederiz. Tüm emeklerin için teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz. Yolun açık olsun" ifadeleri kullanıldı.



Öte yandan, Samsunspor'un Ali Badra Diabate'yi 100 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, oyuncunun Al-Qadsiah'e 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.