Balıklı-mısırlı börek
MALZEMELER: (4 Kişilik)
* 75 gr brokoli
* 1.5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
* 1 adet çırpılmış yumurta
* 3 çorbakaşığından un * 450 gr milföy hamuru
* 1.5 su bardağı süt * 100 gr ton balığı
* 50 gr taze kaşar *150 gr mısır * tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın. Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın. Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra karışıma rendelenmiş peynir, mısır, ton balığı, brokoli, tuz ve karabiberi de katıp soğumaya bırakın. Milföy hamurunu 20 cm.'lik karelere kesin. Uçlarına çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra hazırladığınız karışımı hamurlara eşit olacak şekilde dağıtıp, kare şeklinde kapatın. Hamurların üstüne çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcakservis yapın.
MALZEMELER: (4 Kişilik)
* 75 gr brokoli
* 1.5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
* 1 adet çırpılmış yumurta
* 3 çorbakaşığından un * 450 gr milföy hamuru
* 1.5 su bardağı süt * 100 gr ton balığı
* 50 gr taze kaşar *150 gr mısır * tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın. Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın. Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra karışıma rendelenmiş peynir, mısır, ton balığı, brokoli, tuz ve karabiberi de katıp soğumaya bırakın. Milföy hamurunu 20 cm.'lik karelere kesin. Uçlarına çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra hazırladığınız karışımı hamurlara eşit olacak şekilde dağıtıp, kare şeklinde kapatın. Hamurların üstüne çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcakservis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.