logo
14 MAYIS 2026

İlk NBA finalisti belli oldu

04.06.2006 00:00:00
ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), konferans finallerine bu sabaha karşı yapılan tek maçla devam edildi. Doğu Konferansı'nda finale çıkmak için mücadele eden 2 takımın karşılaşmasında Miami Heat, sahasında Detroit Pistons'ı 95-78 yenerek NBA finaline kalmayı başaran ilk takım oldu. 18 yıldır NBA'de mücadele eden ve hiç finale kalmayı başaramayan Heat, Doğu Konferansı final serisinde bu sabaha karşı oynadığı maçı kazanarak durumu 4-2'ye getirdi ve tarihinde ilk kez finale kalmayı başardı. Geçen yıl yine konferans final serisinde karşılaşan ve rakibi Pistons'a seriyi 4-3 kaybeden Heat, böylece geçen yılın da rövanşını almış oldu.  Miami'de bulunan American Airlines Arena'da oynanan ve 20 binden fazla taraftarın izlediği mücadelede Heat, Shaquille O'Neal'ın muhteşem oyunuyla maçı kazanmayı başardı. Ünlü oyuncu rakip potaya gönderdiği 28 sayı ve aldığı 16 ribauntla gecenin yıldızı oldu. Onu 21 sayı ve 6 asistle Jason Williams takip ederken, Dwayne Wade 14 sayı, 10 asist ve 4 ribauntluk performansıyla galibiyeti getiren oyuncular arasında yer aldı. Miami Heat, NBA finalinde Batı Konferansı final serisinde mücadele eden Dallas Mavericks veya Phoenix Suns ile karşılaşacak. Batı Konferansı final serisini Mavericks, 3-2 önde götürüyor.

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 13.05.2026 22:56:43
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

Icardi'nin yerine En-Nesyri!

Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde

13.05.2026 15:27:00
Haber Merkezi
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde. Buruk ise B Planı üzerinde çalışıyor. Galatasaray'ın şampiyon hocasının ilk tercihi Vedat Muriqi'ydi… ancak menajerinin masaya getirdiği Youssef En-Nesyri için de "bizim şartlarımızda olursa tabii ki" raporuyla operasyonu başlattı.






Galatasaray yönetiminden herkesi hayrete düşürecek bir transfer hamlesi geldi. Mauro Icardi'nin yerine Okan Buruk'un istediği Vedat Muriqi ile görüşmelere start veren sarı-kırmızılı yönetim menajerlerin gündeme getirdiği Youssef En-Nesyri için de zemin yoklamaya karar verdi.






Süreç ise çok ilginç şekilde gelişti: Kısa süre önce yönetim Davinson Sanchez'in son dönemdeki performansıyla ilgili menajeriyle bir görüşme yapmak için kulübe davet etti. Davete Kolombiyalı oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Mirza Binic katıldı.






DAVINSON İÇİN GELDİ EN-NESYRİ KONUŞULDU

Binic'e, Davinson'un sevilen bir karakter olduğu ancak son dönemde beklentilerin altında kaldığı anlatıldı. Binic de bu konuda gerekenleri yapma sözü verdi. Ancak aynı görüşmede Binic, Fenerbahçe'nin ocak ayında Al-Ittihad'a gönderdiği Youssef En-Nesyri'nin menajeri Anass Ouzifi'nin Süper Lig'den takım aradığını anlatı. Hatta Beşiktaş'la bir ön görüşme olduğunu iddia etti.






AL-ITTIHAD YERİNE GOLCÜ ALACAK

Ouzifi'nin kendilerinin kapısını Mauro Icardi yüzünden çalmadığını söyledi. En-Nesyri'nin imkan olursa Türkiye'ye dönmek istediğini çünkü Al-Ittihad'ın üzerine santrfor alarak gelecek sezon kendisini kulübeye göndereceğinin bilgisini verdiği söyledi.

O görüşmeye Galatasaray adına katılan Abdullah Kavukçu ise, "bizim istediğimiz şartlarda gelir ve Osimhen'in yedeği olmayı kabul ederse biz de düşünebiliriz. Okan hocaya sormak gerek" dedi.






GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ GİBİ OLURSA

Süreç o görüşmeyle başladı. Okan Buruk aynen Muriqi gibi Süper Ligi tanıması ve Osimhen'le çift forvette de kullanabileceği ve Kosovalı golcüden 4 yaş daha genç olan Faslı golcüye de onay verdi.

Eğer Galatasaray'ın istediği şartlarda (5-6 milyon Euro bonservis ve 3-4 milyon Euro maaş) bir anlaşma imkanı olursa En-Nesyri gelecek sezon parçalıyı giyebilir.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber ikilisi Virgil van Dijk'in Galatasaray'a transfer olma ihtimali ile ilişkili olarak Davinson Sanchez için "gözlerinin açık olması" amacıyla Başkan Serdal Adalı'nın masasına bir rapor bıraktılar

13.05.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Yalçın her ne kadar ilk tercihi Facundo Medina olsa da, Kolombiyalı stoperi Galatasaray'dan alırlarsa üstüne atlayacağının mesajını verdi.






Sergen Yalçın'ın gözü Davinson Sanchez'de... Galatasaray'ın Virgil van Dijk konusunda bastırması, Okan Buruk'un elinde aynı zamanda Wilfried Singo'nun da olması Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ve futbol direktörü gibi çalışan Serkan Reçber'in ilgisini cezbediyor.
 
Emmanuel Agbadou'nun yanına her ne kadar sol stoper isteniyor olsa da siyah-beyazlı ekibin teknik heyeti Davinson gibi lider bir stoper almaları durumunda "duvar" kurabileceklerine inanıyorlar.







BİRBİRLERİNİ MÜKEMMEL TAMAMLARLAR
 
Reçber'e göre Agbadou ve Davinson yapabilirlerse ellerinde modern bir savunma hattında aranan "proaktif-süpürücü" ve "fiziksel-statik" dengesini harika bir şekilde yakalayabilirler.
 
- Rakip uzun toplarla geldiğinde Agbadou ilk temasçı olur, Davinson "ikinci top" uzmanı olarak derinlik sağlar.
 
- Davinson oyun kurucu stoper, Agbadu ise bu yapının sigortası olur.
 
- Agbadou rakibi önde karşılar (yüksek top çalma/kazanma), Davinson ise arkaya sızan topları temizleyerek bir güvenli alan oluşturur.
 
- Agbadou'nun top kazanma yeteneği, Davinson'un oyun kurma özgürlüğünü artırır.







YALÇIN'IN SOL STOPERİ MEDINA
 
Sergen Yalçın'ın aklındaki sol stoper Facundo Medina (Marsilya) ayrıca van Dorngelen'e (Samsundsor) de onay vermiş durumda... ancak Medina'dan daha ucuza alınabilecek bir Davinson, Beşiktaş teknik direktörüne göre kendileri için çok iyi bir seçenek olur.
 
Zaten Sergen Yalçın, Agbadou-Davinson yapsa bile van Drongelen'den vazgeçecek gibi durmuyor. Çünkü Hollandalı stoperin Süper Ligi bilmesinden yararlanmak istiyor.
 
 







VAN DRONGELEN'DEN VAZGEÇMEYECEK
 
Galatasaray ise van Dijk ve Singo'nun varlığında hem de yüksek maaşı nedeniyle Davinson'u elinde tutmayacaktır. Zaten bu sezon Yalçın ve Reçber'e göre kendisinin dışında (oyun sistemi değişince Kolombiyalı sırıttı) yaptğı hatalar yüzünden Davinson'un satışa çıkarılıcığına inanıyor. Başkan Serdal Adalı'nın önüne de "stoper işi biraz beklesin" raporu gönderdiler.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi

Herkesin "suçlu" aradığı Beşiktaş'ın istatistiklerini masaya yatırınca ortaya topa sahip olsa da sahada yolunu bulamayan bir takım görüntüsü çıkıyor. Ceza sahası dışından 197 şutta sadece 4 gol bulabilen, net fırsatları cömertçe harcayan siyah-beyazlıların, Sergen Yalçın gibi bir duran top ustasının yönetiminde serbest vuruşları silaha dönüştürememesi ise çok daha ironik. Sezoun istatistikleri Beşiktaş'ın sadece topu değil, konsantrasyonunu ve bitiriciliğini de kaybetmiş olduğunu haykırıyor

13.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Sergen Yalçın "gitsin mi kalsın mı?" noktasında Beşiktaş'ın gündemi sürünceme de kalırken kimse "saha içindeki asıl sorun ne?" diyerek birbirine sormuyor.






Biz de istatisiklere bakarak siyah-beyazlıların röntgenini çektik. Rakamlara bakınca Beşiktaş'ın bu sezonki temel sorunu verimlilik ve konsantrasyon olarak öne çıktı.
 
Takım kağıt üzerinde topa sahip olan ve hücum deneyen bir görüntü çizse de, bu çabayı sonuca dönüştürme konusunda ciddi bir "kalite ve bitiricilik krizi" yaşadığı netleşti.







197 ŞUTTA SADECE 4 GOL
 
Beşiktaş sezon boyunca adeta "Kör Atış" yapmış... siyah-beyazlılar ceza sahası dışından 197 şut çekmiş ancak sadece 4 gol bulabilmiş. Yaklaşık %2'lik bir isabet oranı demek ki, bu da takımın, ceza sahasına girmekte zorlandığını, organize olamadığında çaresizce uzaktan şutlara başvurduğunun göstergesi.
 
Maç başına 3 büyük şans yakalayıp da 1.8'inin kaçırılması da bitiricilik konusunda bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Santrforun doğru pozisyonda yanlış vuruş tercihleri yaptığının kanıtı gibi.







BİREYSEL HATADAN 9 GOL
 
Maç başına 1.2 gol yeme ortalaması aslında çok kötü durmasa da, doğrudan bireysel hata ile yenilen 9 gol, takımın kritik anlarda konsantrasyon kaybı yaşadığını ve basit puanları bu hatalarla verdiğini gösteriyor. Şuta neden olan 14 hata ile birleşince, Beşiktaş savunmasının rakibe gerekenden fazla "ikramda" bulunduğunu söylemek çok normal.







SERBEST VURUŞTAN SADECE 1 GOL
 
Beşiktaş, sezon boyu 18 serbest vuruş organizasyonundan sadece 1 gol çıkarabilmiş. Sergen Yalçın gibi bir ustanın takımının kilitlenen maçları açma konusunda en kısa yolun duran toplar olduğunu bilmemesi net bir paradoks. Beşiktaş bu silahı neredeyse hiç kullanamamış.
 
İsabetli orta oranının %25.3 gibi düşük bir seviyede kalması, kanat organizasyonlarının verimsizliğini ve ceza sahasındaki oyuncuların topla buluşturulamadığını gösteriyor.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Galatasaray’ın bütçesi uçtu!

Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı

13.05.2026 11:27:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:31:38
Haber Merkezi
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı.

Şampiyonlar Ligi finalisti Arsenal'ın 800 milyon Euro bütçesinin olduğu ortamda Kavukçu'nun bahsettiği yarım milyar Euro sarı-kırmızılıların Avrupa devleriyle aşık atmasına olanak sağlayacak. Peki bu paranın kaç milyon Euro'su transfere harcanabilir?

Şampiyonluğun geldiği Antalyaspor maçından sonra Galatasaray'ın futboldan sorumlu yöneticisi Abdullah Kavukçu'nun yaptığı "bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" açıklaması sarı-kırmızılı camiaya gönül verenleri çok mutlu etti. Peki, bu açıklama ne anlama geliyor?







Kavukçu'nun sözleri aslında, "gidip 500 milyon euro'ya oyuncu/oyuncular alacağız" demekten ziyade, "biz artık yıllık 500 milyon euro döndürebilen, devasa maaş bütçelerini ve yüksek bonservis risklerini yönetebilen bir finansal güce ulaştık" mesajı veriyor.

ARSENAL'DAN 300 MİLYON EURO EKSİK

Arsenal örneğini (800 milyon euro) vererek Galatasaray'ın finansal ölçeğini Avrupa'nın devleriyle aynı lige çıkarmayı hedeflediklerini vurguluyor. Bahsettiği 500 milyon euro aslında Galatasaray'ın toplam gelir ve gider dengesinde ulaştığı ekonomik hacmin bir göstergesi.

Kulüpler bütçe planlaması yaparken sadece bonservisi değil, oyuncunun kulübe toplam maliyetini (maaş + imza parası + bonservis yayılımı) baz alır. Kavukçu'nun bahsettiği bütçe, kulübün nakit akışındaki toplam hareket alanını temsil ediyor.







YÜZDE 70'İ FUTBOLA AYRILABİLİR

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ve UEFA'nın Finansal Sürdürülebilirlik kuralları, kulüplerin gelirlerinin en fazla %70'ini (maaşlar, transferler ve menajerlik ücretleri dahil) "futbol maliyeti"ne ayırmasını şart koşuyor.

Kavukçu'nun bahsettiği 500 milyon euro bir "gelir" hedefiyse, bunun yaklaşık 300-350 milyon euro'su toplam takım maliyetine (mevcut maaşlar + yeni transferler) gidebilir.







100 MİLYON EURO'NUN ÜSTÜNE ÇIKILAMAZ






Bunun içindeki net yeni transfer (bonservis) bütçesi genellikle toplam bütçenin %15-%25'ini geçmez. Bu da 500 milyon içinde yaklaşık 75 ila 125 milyon euro bandında bir hareket alanı anlamına gelebilir.






Bu bütçenin içinden yeni oyuncu alımı için ayrılacak sıcak paranın %20 seviyelerini yani yaklaşık 100 milyon euro'yu aşması Galatasaray'ı Fenerbahçe gibi UEFA nezdinde zor duruma sokabilir.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.